ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 3 zile
prieteni
6 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cozia Aqua Park, excelentă relaxare în ștrandul cu apă termală

TIPĂREȘTE URM de aici

Pachetul de cazare la Hotelul Oltul 3* (vezi impresii), avea inclus în ofertă accesul nelimitat la ștrandul cu apă termală Cozia Aqua Park.

Așa cum v-am povestit, noi ne-am cazat miercuri seara, dar în ștrandul Cozia am intrat doar trei zile, începând cu ziua de vineri, pentru că a fost închis pentru igienizare și reparații.

Dacă și acest ștrand este motivul pentru care vreți să ajungeți la Căciulata, vă recomand să întrebați la dispeceratul de cazare dacă este deschis în timpul săptămânii. Dar noi nu am stat fără bălăceală până vineri, așa că ne-am bucurat de apa termală din ștrandul Oltul, intrare inclusă de asemenea în pachetul de cazare.

Așadar, vineri la ora 9 dimineața ștrandul s-a deschis și noi am fost prezenți, pentru că am auzit că se ocupă repede șezlongurile... nici poveste, era atât de liber, toată ziua de vineri a fost fără nici o aglomerație. Spun toată ziua, pentru că am intrat și seara, după au ajuns prietenii noștri.

Am putut face comparație cu zilele de sâmbătă și duminică când într-adevăr este aglomerat și un zgomot în interior destul de mare.

Tarifele

Dacă nu sunteti cazați la Compexul Balnear Cozia, trebuie să plătiți urmatoarele tarife pentru acces unic în ștrand: 20 lei/zi/ adult și 10 lei/zi/ copil cu vârsta între 2-14 ani, de luni până duminica.

Programul de funcționare
De luni-joi este deschis între orele 9:00-20:00
De vineri-sambata este deschis între orele 9:00-21:00
Duminica este deschis între orele 9:00-20:00

Aqua parcul este compus dintr-o încăpere mare acoperită și dintr-un ștrand în aer liber, ambele cu piscine cu hidromasaj și cu tobogane.

În încăperea acoperită este cald, aerul are 22°C, temperatura apei este de 37°C și se simte un miros puternic de minerale, sulf, ceea ce îi face pe unii turiști să creadă greșit că este vorba despre urină. Am întrebat un domn angajat acolo de ce este apa galbenă în anumite bazine, iar în altele este limpede și transparentă?

Răspunsul dânsului a fost că în bazinele cu apă galbenă, a fost adăugată apă dulce pentru a răci apa termală care vine de la sursă la temperatura de 90°C. Mineralele intră în reacție cu apa dulce și schimbă culoarea apei. Apa este galbenă în bazinele cu tobogane, unde trebuie răcită pentru a putea funcționa sistemul. Am văzut și noi că bazinele au fost curățate și umplute cu apa tremala pentru week-end.

În bazinele unde apa este limpede, aceasta se lasă cu o zi înainte să se răcească în mod natural fără adaos de apă dulce.

Acum că am lămurit treaba cu mirosul, să vă descriu ștrandul.

Ștrandul acoperit

Se intră pe bază de brățară, de care trebuie să aveți grijă pentru că în caz de pierdere sau deteriorare a acesteia, veți plăti 15 lei. Nu vă speriați, că am făcut 4 zile baie în piscine și nu s-a întâmplat nimic rău cu vreo brățară.

La intrare puteți cere o cheie de la dulăpioare dacă doriți să depozitați lucrurile pe durata șederii în ștrand. Găsiți la intrare cabine pentru schimb, dușuri, uscătoare de păr.

Mâncarea

Aici există un spațiu comercial de unde se poate comanda mâncare conform listei meniu afișate și trebuie să așteptați să fie adusă mâncarea de la o firmă care nu este a Compexului Balnear Cozia. Mâncarea nu este aceeași ca la restaurantele hotelurilor, să nu vă așteptați dacă ați mâncat la hotel un anumit preparat, că veți primi aceleași produse. Pe lângă faptul că nu sunt expuse preparatele în vitrinele existente, trebuie să așteptați destul de mult... dar dacă aveți intrare unică, nu există altă opțiune.

Pe lista meniu am observat că porțiile sunt mici ca gramaj și prețurile de asemenea, iar oferta expusă este consistentă: 4 feluri de ciorbe, cârnați, mititei, preparate din pui și porc, garnituri, salate, pizza, prăjituri. Noi nu am comandat pentru că aveam masa inclusă în pachetul de cazare.

În schimb puteți cumpara băuturi și cafea fără să așteptați prea mult prepararea lor.

Bazinele

În încăperea acoperită a ștrandului, sunt foarte multe șezlonguri amplasate în jurul bazinelor.

- există trei piscine mari cu hidromasaj cu adâncimea de 1,40 m. Cel mai mare bazin are mai multe secțiuni de hidromasaj care funcționează alternativ: jeturi subacvale de masaj, un râu care curge circular cu viteză.

- două tobogane care coboară într-un bazin cu apă mică;

- un bazin cu jacuzzi cu o adâncime de 1,10 m. cu apă mai caldă;

- un bazin cu apă mică pentru copiii mici cu adâncimea de 0,40 m., care are un tobogan micuț.

Toboganele sunt de două tipuri:

1. Anaconda, cu lungimea de 42,9 m., panta de alunecare cu o înclinație de 10% și o înălțime de 4,25m. Acesta este de categotia II și poate fi folosit de copiii cu o înălțime de 1,20 m.

2. Multislide, cu lungimea de 10,8 m., panta de alunecare are o înclinație ce 18% și o înălțime de 1,7 m.

Programul de funcționare al toboganelor este afișat și începe la ora 11:00-11:30 și se termină la ora 20:00-20:30. Între reprizele de o jumătate de oră de funcționare este o jumătate de oră de repaus.

În jumatatea de oră de repaus a bazinelor din interior, funcționează o jumătate de oră bazinele din exterior, astfel doritorii de alunecări pe tobogane pot schimba încăperea și să se dea pe tobogane fără întrerupere.

De pe șezlongurile amplasate în jurul bazinelor puteți admira râul Olt care curge în apropierea ștrandului.

Ștrandul exterior

Aici sunt 4 tobogane de lungimi și înclinații diferite, care încep să funcționeze la ora 10:30-11:00 și își încheie activitatea la ora 19:30-20:00.

Afară sunt patru tipuri de tobogane, și anume:

1. Anaconda deschis, cu o lungime de 23,90 m., panta de alunecare cu o înclinație de 13% și o înălțime de 3,15 m.

2. Anaconda închis, cu o lungime de 44,30 m., panta de alunecare are o înclinație de 13,5% și o înălțime de 5,95 m.

3. Multislide, cu o lungime de 9,10 m., panta 30% și o înălțime de 3,15 m.

4. Anaconda închis, cu o lungime de 54,35 m., panta 10,8% și înălțimea de 5,95 m.

Le-am încercat pe toate, de mai multe ori și este super distracția. Eu aleg întotdeauna toboganul Anaconda închis și cel mai lung... nu vă speriați, tocmai acesta alunecă cel mai încet, persoanele responsabile cu siguranța se uitau și se întrebau de ce nu aterizez odată... am mai și frânat ca să nu prind viteză mare la aterizare.

Atunci când am fost noi, afară era foarte frig și cam neplăcut să stai la rând la tobogan numai în costum de baie și cu pielea udă. Cu toate acestea, lumea se înghesuia pe scările metalice ale toboganelor și tremura de frig... senzația de fierbinte când intri în contact cu apa termală a toboganelor este ca un cadou pentru sufletul care urmează să își primească si binemeritata porție de adrenalină. Întotdeauna am mers de câteva ori chiar la început, după ce se porneau toboganele si nu era rand mare... eu nu am prea rezistat la frigul de afară pe scări.

Atât în interior cât și în exterior, persoanele care utilizează toboganele sunt supravegheate de personalul ștrandului, pentru asigurarea desfășurării în condiții de securitate a alunecărilor pe tobogane.

In strandul exterior sunt trei bazine de dimensiuni mari cu hidromasaj si jacuzzi. Nu am facut fotografii seara si in week-end cand a fost aglomerat, ca sa nu deranjez. Fotografiile din exterior sunt de dimineata cand inca se mai umpleau bazinele cu apa termala, si nu erau inca multe persoane in strand.

A fost prima dată în viața mea când am făcut baie în apă termală în aer liber la 7 grade, când m-a plouat și stăteam în bazin să admir munții. Mă așteptam a doua zi să fiu răcită, dar se pare că șocurile cald-rece nu ne-a afectat pe nici unul dintre noi în sens negativ, la Căciulata.

Prietenii noștri nu vroiau să stea în interior la căldură, așa că ne-am obișnuit și noi cu frigul și în curând am apreciat avantajul de a respira aer curat fără mirosul de minerale din interior și de a ne bucura de peisajul unic al munților care se zăreau din piscine.

Indicațiile terapeutice ale apei termale de la Aqua Park Cozia sunt:

- afecțiuni reumatismale degenerative: spondiloze, artroze, afecțiuni articulare;

- afecțiuni reumatismale inflamatorii: stări alergice articulare după reumatism articular sau după infecții de focar;

- afecțiuni reumatismale abarticulare: tendinoze;

- afecțiuni posttraumatice: după entorse, luxații, fracturi;

- afecțiuni neurologice periferice: pareze, sechele ale poliomielitei, nevralgii, nevrite, sciatalgii.

Contraindicatii

Găsim afișat un anunț prin care suntem informați că se interzice accesul în piscine a persoanelor care suferă de următoarele afecțiuni:

- cardiace: hipertensiune arterială necontrolată medicamentos, cardiopatie ischemică, sechele de infarct miocardic, aritmii, stimulator cardiac;

- accident vascular cerebral;

- neoplazii;

- sarcină, menstruație, fibroane și chisturi;

-boli venerice;

- epilepsie, psihopatii;

- stări febrile;

- boli infecto-contagioase;

- dermite, dermatoze, plagi deschise;

- disfuncții tiroidiene;

- boală hemoroidala;

- alergii la vapori de apă minerală termală.

De asemenea suntem avertizați că expunerea mai îndelungată de 15 min. la jeturile cervicale și lombare prezintă risc de contracturi musculare și chiar hernii de disc.

Durata recomandată de îmbăiere este de 30 min. cu o pauză de 60 min.

Noi afară nu puteam ieși din bazin după o jumatate de oră pentru că era frig, am stat până seara la ora 20, așa că ieșeam pe scările bazinului și stăteam doar cu picioarele în apa termală... prosoapele și halatele nu își mai aveau rostul, pentru că după o utilizare erau ude și țineau rece.

Nu numai că ne-a plăcut foarte mult la ștrand, dar am devenit dependenți de acesta... ne plimbam, mâncam, dar eram nerăbdători să intrăm iar în apa termală relaxantă... fugeam asemeni copiilor, la scăldat. Abia aștept să revenim la Cozia Aqua Park.

Vă recomand să gustați din bucuria pe care v-o oferă acest ștrand cu apă termală Cozia Aqua Park, foarte curat, modern și bine întreținut.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 23.04.18 11:32:49
Validat / Publicat: 23.04.18 15:25:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 19290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Cozia Aqua Park, strandul acoperit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[23.04.18 20:09:10]
»

@Dana2008: Fătucă, n-ai înghețat? Părea cald în apă, dar la ieșire faci un mic șoc termic!

De rest, e frumușel p-acolo, prețuri mărișoare, dar frumos!

Dana2008AUTOR REVIEW
[25.04.18 08:09:51]
»

@Zoazore: Multumesc frumos pentru vizită!

A fost ok cu frigul... intram imediat în bazin. Ieșeam dintr-unul de afară și fugeam până în standul acoperit unde hop în bazin și ne incalzeam instantaneu!

Este foarte bine!

Referitor la prețuri... nu mi se pare scumpă cazarea în care ai inclusă și mâncarea la preturi mici, vezi listele meniu cu prețurile de la restaurant, și strandurile toate cu acces nelimitat!

Călătorii plăcute si spor la scris si citit! Pa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCozia Aquapark [Căciulata]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074563026428223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1