ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.04.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Cambodgia si Angkor Wat, ce minunatie!!!

TIPĂREȘTE

Cambodgia - o destinatie exotica de-a dreptul, cred ca nu mi-as fi inchipuit niciodata, cand eram mai mic, ca voi ajunge vreodata sa calc pe aici. In fond, ce stim despre Cambodgia? Ca a fost razboi aici... si am mai auzit de Khmerii rosii, niste criminali care au terorizat populatia zeci de ani … aaa! Si il mai stim, poate, pe Pol Pot, fost lier al Khmerilor Rosii, unul dintre cei mai nenorociti criminali din istoria omenirii. Toate acestea sunt detalii triste despre o tara care incearca inca sa isi revina, desi au trecut mai bine de 25 ani de cand s-a asternut pacea… Dar mai este vorba de ceva... ceva ce putine tari din lume se pot lauda… de altfel, le cam numeri pe degete pe acelea: pe teritoriul Cambodgiei se afla o minune a lumii - Templele Angkor Wat, cel mai mare complex de acest fel din lume, construit in vremea de glorie a imperiului khmer.

Ca sa sintetizez putin, Cambodgia a fost victima unui razboi civil, la putere a ajuns un bolnav psihic, un extremist comunist nationalist, Pol Pot, care, uneori beneficiind si de sprijinul SUA, care era in razboi cu vecinul Vietnam, a instaurat o dictatura ciudata, care ura tot ce era modern si prigonea orice fel de intelectualitate. Practic, Cambodgia trebuia sa fie tara agrara, care sa se intretina singura. Nebunul se pare ca ucis peste 1,5 milioane de oameni, in special medici, avocati, profesori etc.

Gata cu partea aceasta, am considerat important insa sa va prezint aceste detalii tocmai pentru a intelege mai bine unde a fost si unde se afla acum… Cambodgia.

Am ajuns aici zburand cu Air Asia din Kuala Lumpur, un zbor de aprox 2 ore, destul de “agitat” (de altfel, si la intors au fost turbulente, cam in aceeasi zona, adica aproape de aterizare in Cambodgia, respectiv putin dupa decolarea de aici) catre aeroportul Siem Reap. Acesta e oraselul cel mai apropiat de templele de la Angkor. Noi pentru ele am venit si, ce bine am facut! :)

Angkor Wat a fost construit in jurul anilor 1000 si este cel mai mare complex de temple din lume, foarte bine conservat pe alocuri, deoarece a stat multa vreme ascuns in jungla cambodgiana. De altfel, a fost descoperit si s-au inceput lucrarile de restaurare de-abia in anul 1858. A fost initial un templu hindus, apoi a devenit budist.

Daca vrei sa vizitezi Angkor Wat trebuie sa ajungi in oraselul Siem Reap, acesta este la aprox. 5 km de complex si ofera variante de cazare pentru toate gusturile. De regula, puteti gasi hoteluri foarte bune la preturi ok, dar daca sunteti ~pe buget~, puteti sta bine si cu 10-20 de dolari pe noapte. Apropo, moneda nationala este rialul, dar oriunde se plateste in dolari. Americani.

Orasul arata destul de rau, strazi infundate, mizerie, lume saraca, copiii aceia pe care ii vezi in reportajele TV, amarati, cersind sau incercand sa iti vanda cate ceva, tuc-tuc-uri, masini (cat mai mari) si turisti. Multi, din toate colturile lumii, veniti sa vada minunatia de la Angkor Wat. Noi am stat la un complex de vile din oras, de Sarann Villa, unitati individuale cu piscina privata pe acoperis, foarte frumoase, dar v-am spus, am vazut hoteluri chiar pentru toate buzunarele. Oriunde ai sta, nu faci mai mult de 10-15 minute cu tuc tuc pana la Angkor Wat.

Practic intreaga zona respira si traieste pentru templele de la Angkor. Altceva nu prea ai ce experimenta in zona. Remarcabil este ca templele respective sunt plasate intr-un parc foarte intins, iar la ele trebuie sa va deplasati cu masina sau cu tuc tuc-ul. Hai sa va spun cate ceva despre ele. Ma repet, sunt atat de frumoase, incat veti ramane fascinati de maretia lor, de finetea detaliilor de arhitectura si de atmosfera generala (sunt unele atat de discrete, in inima junglei, liniste, pasari exotice, palmieri, liane…. superb).

Ca sa le vizitati aveti nevoie de minim 2-3 zile, asta daca vreti o vizita lejera: noi am stat 4 zile, practic am vizitat numai 2 zile, cam cate 5-6 ore pe zi, nu am vrut sa obosim prea tare. Mie imi plac la nebunie templele de tot felul, piramidele etc., asa ca mi s-a parut o idee buna sa le vedem pe indelete. daca esti grabit, le poti vedea pe cele mai importante intr-o singura zi.

Am inchiriat un tuc tuc cu sofer cu tot pentru 17 dolari pe zi, iar acesta ne-a plimbat pe la toate templele din complex (ne lasa la intrare si ne astepta pana reveneam). Este cea mai buna varianta, noi am vrut initial un ghid, dar cei de la hotel ne-au adus un individ caruia i-am explicat ca nu dorim decat jumatate de zi sa vizitam, timp de 2 zile si ne-a raspuns nonsalant ca, pentru el nu conteaza daca stam 1 ora, 5 sau 8, vrea pretul pentru o zi intreaga. Bineinteles, ca i-am transmis sa faca pasi (Aici trebuie completat, daca va ganditi ca bietul ghid cerea banii respectivi pentru ca nu ar mai fi putut sa prinda alti clienti in ziua respectiva, ca erau sute, poate chiar mai mult de atat de ghizi turistici autorizati- ii gaseai pe internet, pe la hoteluri, ba chiar la intrarea in site, deci concurenta era foarte mare. eu m-as fi gandit ca un client este binevenit, dar se pare ca m-am inselat). De altfel, acest tupeu, la limita nesimtirii, al oricarui vazator de bunuri si servicii, l-am intalnit neincetat aproape in Cambodgia. Voi reveni la aceasta.

Asa ca, in final, am renuntat la orice ghid si bine am facut, am vizitat linistiti, am descarcat un ghid online, am cumparat si carti de acolo (foarte frumoase, pe hartie lucioasa, gen Lonely Planet) si ne-am simtit foarte bucurosi la final. Plus ca am vizitat cu o zi inainte de temple si muzeul Angkor Wat, unde se prezinta istoria tarii si a templelor respective. Muzeul este chiar bine realizat, artefactele sunt frumoase, exista audioghiduri, pretul insa e cam mare, parca 15 dolari/persoana intrarea.

Cateva detalii despre complexul de temple Angkor Wat in sine:

- cele mai faimoase temple sunt usor de vizitat, te poti catara pe monumente (ce greseala fac… isi vor dea seama mai tarziu), poti face poze, dar sunt si destul de aglomerate. Cem mi bine e sa le vizitezi mai pe la mijlocul zilei, cand e mai liber

- biletul de intrare este 40 usd/pers pentru 2 sau 3 zile. Parca pentru o zi este 30 de dolari. Aceasta iti permite accesul in complex si la orice templu din incinta lui. Ti se face si o poza cand iei biletele, care se imprima pe bilet facandu-l in sine un frumos suvenir

- gasiti in interiorul complexului restaurante, vanzatori ambulanti, preturile sunt cam 1 dolar orice. Daca vrei o apa, 1 dolar, daca vrei o bere, 1 dolar, daca vrei un tricou, 1 dolar samd. Exasperat la un moment dat, i-am cerut unui vaznator sa imi dea 4 ape pentru 1 dolar, pentru ca mi se parea cam ciudat ca o bere sa aiba acelasi pret ca o sticla de apa... Ce sa vezi, s-a conformat fara probleme, ideea e ca incearca cu orice pret sa te jecmaneasca si sa te insele in vreun fel ca sa scoata niste bani in plus. Nu iti baga la propriu mana in buzunar, dar la figurat o fac peste tot. Orice numai sa il prosteasca pe turist sa le dea niste bani. Nu mi-a placut acest aspect.

- este cald, cel putin in ianuarie, cand am fost noi, trebuia sa ai grija cu caldura

- nu ai nevoie de vaccinuri sau alte chestiuni similare

Ca sa concluzionez capitolul Angkor Wat pot sa spun ca vizitarea lui a fost cel mai placut moment de la vizitarea Piramidelor din Egipt, din punctul de vedere al unui pasionat de domeniu. Sunt pur si simplu, wow. Am pus si niste poze, ca sa va fac pofta. Daca le cautati si pe cele mai putin celebre (Angkor Thom, Bayon etc) puteti gasi cateva absolut fermecatoare, pe care le puteti vedea de unii singuri. Ma repet, senzatia este incredibila - esti in jungla, la un templu aproape perfect conservat, inconjurat numai de natura. Pentru cei pasionati de antichitate, de minunile tehnologiei din acea vreme si, de ce nu, si de teoriile mai conspirationiste care le invaluie, Ankgor Wat trebuie pus pe lista. Undeva sus de tot :)

Preturile in oras, la diverse bunuri sunt cam la nivelul Romaniei, comparatia o puteti face si voi. La un restaurant bun costa o masa aproximativ 150-200 de lei per cuplu, cu vin si toate cele, dar puteai manca bine si cu numai 20-30 de lei, fara probleme. Depinde foarte mult ce vrei sa faci si ce tip de restaurant accesezi. Ce mai mi-a placut a fost SPA-ul. Am facut aici masaje in fiecare zi la hotel. Destul de ieftine si foarte bune calitativ.

Poate va veti intreba, in afara de Angkor Wat mai poti face ceva aici? Pai nu e destul? E o minune a lumii! Mai sunt mici atractii: in zona e un lac: Tonle Sap, o mocirla murdara, pe care va puteti plimba si vedea niste case construite pe piloni de lemn (atat mizerie ca aici nu am vazut nici in Bangkok, sinistru), poti merge la o ferma de crocodili ai alte cateva prostioare de-astea de excursii pe care le-am évitât, dar care va pot umple ziua. Parerea mea e ca, daca

doriti va odihniti nitel, dupa vizita la temple, sa va limitati la piscina hotelului vostru (frumos) din Siem Reap. Nu merita sa vedeti nimic altceva. De aceea indrasnesc sa afirm: Cambodgia inseamna Angkor Wat si cam atat. Nu am fost in capitala, dar imi pot inchipui ce e acolo: un Siem Reap mai mare, adica nimic deosebit.

Oraselul in sine este un sat care a cunoscut turismul, nu trebuie sa va asteptati la civilizatie… dar poate tocmai aceasta cautam aici, nu? Naturalul, neinterventia omului… Ce m-a mai frapat pe aici a fost politia de frontiera din aeroport, de nu ne-au scanat si ne-au amprentat de zici ca intram in SUA, nu intr-o tara bananiera ca aceasta. Nu stiau o boaba de engleza si mi s-au parut tare neciopliti si badarani. Urata prima impresie ne-au créat.

Ca tot suntem la capitolul localnici, acestia sunt asa si asa... cum sa zic, in interiorul hotelului nu am avut nicio problema, totul era ok, afara insa, v-am spus, incercau sa te combine in vreun fel permanent si sa iti ia niste bani. Mai rau ca arabii.

La capitolul limbi straine, erau foarte slabi, oriunde am fost, engleza cam deloc, franceza, slabut. Dar va intelegeti pana la urma, nu sunt mai rai ca thailandezii :) Parerea mea personala despre tara lor este ca au fost un popor maret, dar razboaiele si greutatile i-au adus la un nivel destul de jos, iar ridicarea lor va fi dificila. Sunt saraci, dar acel gen de sarac pe care nu il admiri pentru ca munceste si incearca sa evolueze, ci acel sarac care incearca sa te combine, sa te insele, sa te faca sa ii dai mai multi bani decat face orice. Ori aceasta nu e ceva cu care sa te lauzi, cred eu. Nu generalizez, poate ca in celelalte orase este altfel, dar aici… cam aceasta e situatie.

Concluzionand, Cambodgia inseamna Angkor Wat, cel mai mare complex de temple din lume, o minunatie arhitectonica, un simbol al unui imperiu care odinioara domina intreaga Asie. O vizita aici este un tribut acordat placerii de a vedea expresia maretiei unui popor disparut de multa vreme. O vizita aici va va marca pe viata, este ceva unic si, credeti-ma, am vazut cateva locuri de acest fel. Angkor Wat este… altfel, cumva la nivelul piramidelor din Egipt.

Va doresc din toata inima sa ajungeti aici, nu e greu, daca sunteti in Thailanda ori Malaezia, sunt 2 ore de zbor, pe care va indemn din toata inima sa le faceti, veti primi in schimb atat de mult pentru sufletul vostru.


[fb]
---
Trimis de rentea in 08.02.17 21:26:58
Validat / Publicat: 08.02.17 22:00:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 3548 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rentea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.02.17 21:59:53]
»

Excelent.

Mutat în rubrica "Complexul de temple Angkor Wat, #CĂLĂTORII CAMBODIA" (nou-creată pe sait)

webmaster
[08.02.17 22:33:31]
»

Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[09.02.17 10:28:05]
»

@rentea: Un articol excelent, pe care l-am citit cu mare placere. Parerile sunt in functie de obiectivul descris fie ca este vorba de temple fie de oameni, deci cand sus cand jos, si exact asta afost dragut, acum imi spuneam ca trebuie neaparat sa ajung acolo, acum imi spuneam ca mai bine pas. Cred insa ca in final este un loc in care merita sa ajungi, nu neaparat ca o destinatie de concediu ci ca o scurta pauza intr-un alt traseu.

Mi-ar fi placut sa vad mai multe poze deoarece cele putine pe care le-ai pus sunt minunate.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[09.02.17 11:42:11]
»

@rentea: Felicitări pentru review și pentru frumoasele poze!

Ai văzut ceva minunat! În visele mele despre călătorii exotice și de neprețuit aveam pe lista imaginară două mari obiective: Angkor Wat și Borobudur din Insula Java.

Când am fost în Thailanda am vrut să merg la Siem Reap cu Air Asia pentru Angkor Wat, dar a câștigat Singapore...

Am rămas acum doar cu reviewurile citite despre aceste superbe temple.

Mă bucur că ai fost acolo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogo
[09.02.17 13:57:07]
»

@rentea: Interesant si impresionant. Votat cu mare placere si bucurie ca de mine a venit SB.

Felicitari

renteaAUTOR REVIEW
[09.02.17 18:11:25]
»

@mishu: imi pare rau ca nu mai pot pune poze, desi promit ca am sa mai caut, in majoritatea aparem si noi si nu cred ca suntem atat de interesanti ca sa ne vada asa, toata lumea Cambogia, din cate am vazut, are si o zona de plaja, unde s-ar putea petrece cateva zile, dar cred ca trebuie mers cu autobuzul pana acolo din Siem Reap sau Pnom Phen. Nu cred ca merita efortul. Tara asta respira numai Angkor Wat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[09.02.17 18:17:24]
»

@mprofeanu: Ah, Borobudur... da, si la mine e pe lista, nu am ajuns in Indonezia inca, desi tare as vrea. O combinata cu Bali cred ca suna fabulos!! Referitor la alegerea dvs. anterioara dintre Singapore si Siem Reap... nu as vrea sa invart cutitul in rana, dar credeti-ma ca experienta Angkor Wat surclaseaza sub orice forma Singapore. Mie personal Singapore nu mi-a trezit nicio emotie. L-am perceput ca pe un oras inert, nici nu am vrut sa scriu despre el pentru ca... in afara de hotelul acela fabulos din Marina Bay, nu prea m-a convins. De gustibus... Oricum, vreme mai e, trebuie sa dati o fuga pana la SIem Reap, nu se poate altfel!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[09.02.17 18:19:35]
»

@adrianaglogo: Multumesc pentru urari! Va asigur ca a fost o experienta absolut deosebita si va doresc sa ajungeti pe acele meleaguri... merita efortul cu siguranta!

krisstinna
[09.02.17 20:08:20]
»

@rentea: Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol.

Sincer, nu m-aş încumeta, dar te invidiez pentru masajele de care zici că ai avut parte.

Nu ştiu de ce dar m-ai cam alergat în review. Am citit prea repede pentru că aşa mi-ai impus tu, cam "milităreşte". Foarte interesant, nu zic nu.

Auzi, dar gustul preparatelor cum era? Ce fel de bucate aţi mâncat pe acolo? Aveau şi ei wi-fi?

Aştept să ne mai scrii, sunt curioasă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[09.02.17 21:25:47]
»

@krisstinna: Da, Cristina, mai erau multe de spus, ai dreptate. Stii cum e, te apuci greu de scris atat de mult, vrei sa termini, incerci sa cuprinzi tot si uneori tot mai uiti cate una-alta

Uite, hai sa mai detaliez un pic: Masajele. Mai, erau 2 fete foarte meseriase, erau de la un salon spa care colabora cu hotelul. Veneau la noi la vila, iar sus pe acoperis, unde era piscina privata, instalau 2 mese de masaj, era loc destul, nu era problema. Noi am facut numai masaje fullbody, cu ulei aromatic, dar mai erau, cam toate tipurile existente... Daca prima data am luat numai o ora, asa, ca sa vedem cum e, zilele urmatoare ne-am intins la 2 ore, fiecare. Repet, un masaj foarte misto, le-am felicitat din inima, puteau lucra la orice salon spa cu staif din lumea asta.

Preparatele. Acelasi hotel avea o colaborare cu un restaurant bun din zona. Te puteai duce la el, bineinteles sau puteai comanda din meniu si iti aduceau ei la hotel mancarea, distanta era 3 minute pana la hotel, asa ca nu se punea problema sa se raceasca. Si apoi hotelul iti amenaja o masa speciala... unde? Ai ghicit: sus, pe terasa langa piscina privata. Cum sa ratezi asta? Si iti puneau si lumanarele, pe masa, pe jos, iti puneau preparatele in farfurii, frumos. Ce am mancat bun, asa, mai special? Pestele Amok. E un peste local, cumva fiert la abur si cu sos de curry, lemongrass si alte ingrediente de-ale lor. Pestele e gatit la abur invelit in frunza de banana. Se servea cu garnitura de orez, fireste. Era FABULOS. Ce bine ca m-ai intrebat!! Pestele asta chiar era foarte bun, iar modul de preparare original, doar in Cambogia am gasit asa ceva.

Era wi-fi fara probleme, mergea bine, vorbeam lejer acasa pe whattsup. Despre hotel - de Sarann Villa, voi scrie un review separat, sper, curand, unde o sa mai detaliez.

Mai intreaba-ma! Imi face bine sa imi reamintesc

krisstinna
[09.02.17 21:42:17]
»

@rentea: Mulțumesc frumos pentru detalii!

Spune-mi cum erau oamenii, cum ți s-au părut îmbrăcați, cum sunt femeile?

Cofetării, prăjituri ceva?

Mă omori cu peștele tău! Mi-ai făcut poftă și salivez deja. Și eu nu sunt o pofticioasă, țin și cură de... vârstă

Zgârcit ai fost cu pozele, nu te-ai gândit si la noi, la ochii noștri?

PS: Frumos și cald ecou mi-ai scris, așa ca vacanța voastră

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[09.02.17 22:45:16]
»

@krisstinna: oamenii... erau ciudati in Cambogia. Ma rascoleste si acum ideea. Uite, am povestit si in review despre politistul ala sinistru de la aeroport. Pai asa iti intampini tu, ca tara, turistii? Cu un individ ca ala? Apoi, din nou, oricine vindea ceva, bun sau serviciu, incerca sa te faca in vreun fel, sa iti ia banii si sa iti dea cat mai putin, e drept ca la hotel au fost ireprosabili. Dar apoi imi amintesc si de un sofer de tuc tuc, il tocmisem pt 2 zile, trebuia sa il platesc la finalul zilei, parca 15 dolari. Nu aveam rest si i am dat 20 spunandu i ca ii voi da ziua urmatoare numai 10 dolari, poate considera ca diferenta de 5 este o plata in avans. A sunat apoi la hotel, ei aranjasera transportul, si a zis ca nu mai poate veni ziua urmatoare pt ca s a certat cu iubita. Fireste, o minciuna penibila. Nu e vorba ca am pierdut 5 dolari, chiar voiam la final sa ii las mai mult de atat (a fost cam fraier in final), dar nu asa te porti daca esti sarac si cinstit.

Femeile... nu erau foarte frumoase, erau mici, slabe, ne priveau oarecum ca pe niste exotici, cred ca le placeau barbatii europeni mai mult decat ai lor Mi s au parut insa mai luminoase, mai deschise decat barbatii cambogieni. Nu stiau limbi straine, nici ei, nici ele... dar am intalnit si exceptii.

Si mai era ceva, aveau o atitudine de supusi... dar acel gen de supus care asteapta sa te intorci cu spatele ca sa isi arate adevaratele intentii. Nimic din povestile acelea cu proverbiala ospitalitate. Repet, cu exceptia hotelului unde am stat... dar acolo era vorba de bani.

Dulciuri... am mancat fructe multe si bune. Am luat si o placinta de dovleac odata, e prajitura lor traditionala, e cam ca a noastra dar fara mult zahar. Fructele insa sunt foarte deosebite de cele pe care le gasim la noi, intr un sens pozitiv.

Dana2008
[10.02.17 09:44:27]
»

Felicitări pentru articol și fotografii!

Imaginile sunt superbe, spectaculoase chiar. Vreau mai multe poze!!!

Călătorii plăcute!

tata123 🔱
[10.02.17 13:19:17]
»

@rentea: Un articol bun și multe informații și sfaturi utile - felicitări! Cei cărora le plac monumentele și siturile arheologice vor aprecia acest articol. Fotografiile, așa puține câte sunt, încearcă să ne arate splendoarea de altădată a acelor clădiri; îmi place culoarea construcțiilor.

Parcul arheologic Angkor, întins pe sute de kilometri pătrați, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și reprezintă dovada existenței Imperiului Khmer.

Mulțumim pentru prezentarea acestui loc și a civilizației din Cambodgia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[11.02.17 12:27:44]
»

@Dana2008: multumesc. Promit ca mai caut niste poze. Daca stau sa ma gandesc bine, aici am realizat cele mai frmoase fotografii din viata mea, problema este ca... aparem si noi in ele

renteaAUTOR REVIEW
[11.02.17 16:29:10]
»

@tata123: culoarea pietrei din care au fost construite templele era superba, parca era photoshopata. Asa este, Angkor Wat este un monument important din patrimoniul unesco si, as adauga eu, unul din top 5 mondial. Este pur si simplu coplesitor!

adri-nico
[12.02.17 01:05:55]
»

De vreo 4 zile am deschis acest articol si abia acum am gasit o pauza ca sa il citesc. MI-NU-NAT! Atit ca si destinatie cit si ca poveste.

Cum, nu ai o poza cu politistul de la aeroport? Pai eu ii bagam obiectivul in ochi, daca eram in locul tau. . Asa, ca sa imi amintesc de el.

Cind ai zis ca toate alea costa 1 dolar, ma gindeam ca ce prosti sint aia... dar daca ti-au dat 4 ape pe un dolar... sint praf!!!

In Dominicana aproape orice incepe de la 10 dolari. Deaia zic ca ati fost norocosi cu preturile alea.

Am uitat sa zic ca sint minunate si ecourile pentru Kristina... care, ea, pune mereu intrebari despre cum sint femeile.

Si ca o gluma, in poza 4 zici ca e cam ca la Forumul Roman.

renteaAUTOR REVIEW
[12.02.17 11:40:42]
»

@adri-nico: politistului i am transmis pe romaneste niste ganduri legate de origininea sa, l am trimis direct acolo dar cred ca ne a replicat cam la fel, uratania. Vai de capsorul lui...

Legat de preturi, da, ai dreptate, erau mici... si nu prea. 100 de dolari camera de hotel nu e chiar putin, dar ti-am zis, nu asta era beleaua, ci permanentele incercari de "combinatii" venite din partea vanzatorilor. Pune, frate, un pret si asta e!!! Ma rog, asa sunt eu, mai pricinos

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[12.02.17 11:49:05]
»

@rentea: Eu ma refeream la preturile alea de 1 dolar la tot bazarul. . ca 100 dolari /noapte/camera... nu prea dadeam. Era cu all inclusive?

renteaAUTOR REVIEW
[12.02.17 11:57:59]
»

@adri-nico: ei... ne-am rasfatat si noi putin, era misto vila (era o vila proprie, cu piscina privata pe acoperis, eheiiii, ce vremuri)

1 dolar erau doar carpele, la restul suvenirurilor din bazar se aruncau destul de mult. Dar cel mai mult am ras cand am vazut in aeroport o cana de 2 lei pe care cereau 18 dolari!!! Erau simpatici, ce mai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[12.02.17 12:22:18]
»

@rentea: Măi, o dată in viață merită. V-ați simțit bine, asta contează.

Auzi, ai scris despre locul de cazare si nu am văzut eu?

renteaAUTOR REVIEW
[12.02.17 12:27:53]
»

@krisstinna: nu inca, kriss! Promit sa o fac, am ramas dator cu hotelurile de aici, din kuala lumpur si din langkawi... vacanta lunga dom'ne!! Unele locuri chiar merita sa vi le mentionez, clar!

krisstinna
[12.02.17 12:30:33]
»

@adri-nico: Da, ai dreptate, mereu caut să aflu cum sunt femeile din alte părți ale pămàntului. Cum trăiesc, cum se gătesc, cum sunt tratate de bărbați...

Ele sunt sensibile, sunt cheia vieții.

Bărbații au si ei importanța lor, dar fiind mai reci, insensibili si indiferenți (nu toți, normal), se cred uneori stăpâni peste Univers, deci și peste gingășia feminină-mai ales in țările arabe.

Am și eu un fix: unul fără altul nu se poate, egalitatea și respectul sunt primordiale pentru mine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[12.02.17 12:35:03]
»

@rentea: Minunat! Aștept!

Dar nu unele, toate merită menționate. Câți oameni crezi că merg acolo in vacanță?

Așa, cu ajutorul tău, mai "vedem" și noi lumea

renteaAUTOR REVIEW
[12.02.17 21:56:59]
»

@krisstinna: Uite ceva legat de femei si de statutul lor. Ma intristeaza foarte mult sa vad cum sunt tolerate, nu mai mult, femeile din majoritatea tarilor musulmane, poate si din cauza ca le cunosc, nu bine, ci foarte bine, statutul lor acolo si, in general, stiu ce inseamna locul si rolul femeii in zonele respective. Iti dau insa si un exemplu foarte ok: Malaezia. Am fost acolo inainte de a zbura in Cambogia si, dincolo de faptul ca a lor capitala a intrat brusc in top 5 orase preferate ale mele, am mai remarcat ceva care m-a bucurat nespus. Toleranta lor, a malaezienilor, populatie majoritar musulmana, fata de celelalte religii, care e extraordinara. Cum spuneam si in reviewul meu, am vazut biserici crestine langa moschei si langa temple hinduse, am vazut ca majoritatea femeilor erau femei, asa cum le-a facut Dumnezeu sau Allah - nu acoperite cu o patura neagra, care le ascunde chipul si sufletul. Arareori am vazut, cel mult, femei cu basmaua lor traditionala pe cap. Atat. Ce surpriza frumoasa sa vezi ca un popor, atat de departe de locurile sfinte ale musulmanilor, a inteles cu adevarat, cred eu, ce a vrut sa spuna Muhammad, profetul lor. Sunt barbat, dar sunt departe de a fi misogin, dimpotriva, mi se pare un afront personal sa vad o femeie, asa cum am observat de nenumarate ori, intr-o tara musulmana, gen Arabia Saudita, ca intra in casa prin intrarea din dos sau ca nu are voie sa arate cine este cu adevarat, sa isi arate chipul unui strain, sau sa conduca un vehicol, sau sa invete, sau sa voteze sau, sau, sau... Am divagat, dar numai ca sa iti supun atentiei o tara musulmana foarte toleranta si buna - Malaezia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[12.02.17 22:08:05]
»

@rentea: Mulțumesc frumos pentru amănuntele interesante.

În ceea ce priveste Arabia Saudită eu știu câte ceva dureros și amar, adevărate drame ale femeilor de acolo.

Vacante reușite îți doresc!

mishu
[12.02.17 22:32:19]
»

@rentea: Apropo de statutul femeii in Malaezia, asa cum ti-am spus si in articolul anterior am descoperit in Malaezia o altfel de lume. Noi am stat in Penang si in putinul pe care l-am vazut erau si femei care-si aratau frumusetea, dar am vazut si un cuplu la restaurant, cu ea imbracata toata in acele valuri negre si cand voia sa mai ia o gura din paharul cu suc isi dadea doar putin de o parte valul de pe fata.

La piscina hotelului am vrut sa mergem si noi intr-o zi insa cum am intrat acolo am si iesit, era o intreaga familie, cu ele imbracate din cap pana-n picioare in negru si asa intrau si in apa, toata familia.

Dar la fel de bine am vazut si multe femei, in special cele de origine asiatica care purtau fie tinute moderne dar le vedeai si traditional imbracate.

Compania pe care am vizitat-o atunci era condusa de un indian, un tip foarte destept care insa dupa parerea mea desi nu facea nimic altfel se simtea ca nu considera femeia ca pe un egal si cred ca nu i-a picat foarte confortabil ca era controlat de doua femei, desi de exemplu Controlul Calitatii era condus de o femeie, tot de origine indiana, care purta valuri albe care insa nu ii acopereau fata.

Cu toate astea insa, asa cum ai spus si tu, Malaezia este o tara mult mai permisiva din acest punct de vedere.

renteaAUTOR REVIEW
[12.02.17 22:56:16]
»

@mishu: cu siguranta ca si in Malaezia, cu cat te indepartezi de capitala, toleranta respectiva se va diminua. Nu as vrea sa par un individ care emite judecati de valoare, asa, intr-o doara, dar singura sansa de emancipare a femeii in tarile musulmane este Educatia. E greu, insa. Si sa vrei din toata inima, e greu...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adrianaglogo, mishu, mprofeanu, rentea, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂComplexul de temple Angkor Wat:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.67065095901489 sec
    ecranul dvs: 1 x 1