GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În minunata excursie în care am vizitat unele biserici fortificate din Transilvania, am avut o noapte de cazare la Complexul Turistic Alpina-Casi, str. Platos II, Păltiniş.
Acesta este compus din două clădiri ce par noi, unite de un restaurant, plus o încă o clădire. Grupul mare a fost împărţit spre cazare în cele trei clădiri.
Şi se cam află în mijlocul... pustiului. Adică nu mai sunt aproape alte clădiri. Dar peisajul este foarte frumos, acum verde de la atâtea ploi. Este şi o piscină cu apă caldă, foarte frumoasă, pe care însă condiţiile de cazare care se revelau rând pe rând ne-au descurajat s-o folosim.
Grup de prieteni fiind, am avut o cazare la cameră de trei persoane. A trebuit să ne căţărăm, pe multe scări, la nivelul al treilea al uneia dintre clădiri. Zic „să ne căţărăm” pentru că parţial, pe scările întortocheate, nu erau balustrade. Cu toată grija pe care un om de vârsta noastră trebuia să o arate în această întreprindere, tot am observat că scările erau cam murdare. Am ajuns, printre copii care fugeau de la o cameră la alta, la camera noastră.
Duşumea laminată de calitate pe jos, nemăturată şi aceasta, ferestre şi uşa de la balcon de termopan, faianţă frumoasă dar cam întunecată în baia a cărei curăţenie nu am putut-o constata în lipsa luminii necesare. În aplica de două becuri chioare mai era unul chior. Nu mirosea, e drept. Chiuveta era spartă, din cabina de duş, cu uşile închise totuşi, se prelingea apa spre uşa de la cameră. Apa se aduna şi în cădiţa de duş prost montată. Asta când era. Căci în cea mai mare parte APA NU A CURS. De nici un fel, nici caldă (oricum n-am fi avut ce face cu ea, că era clocotită când era, iar amestecul se făcea foarte greu la tipul acela de baterie), nici rece. În afară de hârtie igienică nu mai era nimic altceva. Suportul de săpun lichid părea să aibă săpun în el, cât am văzut la lumina aia, dar nu funcţiona. Pentru săpun am dat peste o fată buimacă, care umbla cu o cutie de săpunuri în mână, să încerce să le pună pe unde lipseau. Cârlige, cuiere – ioc. Am găsit trei feluri de prosoape, dar nicicum în numărul suficient pentru câte locuri de cazare erau. În camera în formă de L erau un pat matrimonial, cu cearşaful găurit, prin care se vedea salteaua (iniţial am crezut că-s pete, dar era curat) şi un pătuţ pliant, cu tot cu saltea. Care saltea se sprijinea pe jumătate din lemnele somierei, jumătatea cealaltă, din care o parte rupte, fiind aruncată în dulap.
Pe holul dintre camere, în capul scării, în mod ciudat, se găsea un pat normal, pregătit de culcare. Din această cameră, o scară foarte abruptă ducea undeva. Norocul nostru a fost că acel „undeva” era o altă cameră de trei paturi, de data asta normale, aşa că nu a trebuit să dormim trei persoane în acelaşi pat. Acea cameră avea televizor, dar nu avea baie. Cred că nici nu era declarată la număr de persoane, pentru că atunci când am căutat pe internet hotelul, să văd cât se poate cere pe o asemenea cazare (163 de lei camera), am văzut că e de fapt hostel şi că era ocupat 100%. C-am zis de televizor: camera de jos avea televizor LCD, dar n-avea telecomandă. Frigider era, culmea şi funcţiona. Dar când am văzut prizele smulse din pereţi, mi-am dat seama că stabilimentul nu are nici un management.
Păcat de investiţie, că nu a costat puţin.
Afară este loc de joacă, cu nisipul copiilor neschimbat de mult, grădină cu mese şi scaune în dezordine, mai vedeai peste tot materiale de construcţii abandonate sau surplus sau pregătite pentru reparaţii, cine ştie. Iar drumul era făcut din pavele puse în evantai. Golurile din model erau umplute cu ciment.
Între două corpuri este o sală de petreceri, bal sau ce-o fi fost. Atunci slujea de discotecă pentru copiii cazaţi acolo. Poate de aia mi-o fi şi părut a sală de sport.
Restaurantul are mese de toate mărimile şi tipurile, mult înghesuite. Asta înseamnă pentru cei doi chelneri (aceiaşi şi dimineaţa şi seara şi probabil şi la prânz) datul farfuriilor din mână în mână şi tot aşa se şi strâng.
Am avut o cină destul de târzie. Servirea a fost un chin. Trei persoane de la masa de 12 s-au trezit cu farfuriile în faţă, apoi au aşteptat până când restul localului a fost servit, ca să mai ajungă şi ultimele farfurii la masa noastră.
Deşi locurile erau clare ca număr, paharele erau mai puţine. Iar apă de băut doar o carafă de un litru. Tacâmurile erau de tablă, cu mâner de lemn. Şerveţele din belşug. (Probabil când se termină, durează vreo două zuile până vin altele.)
Dar mâncarea a fost bună: coaste şi cârnaţi cu cartofi la cuptor bine gătite. Şi ceva legume crude. Şi fade, pentru că decât să te întinzi după unica olivieră de la masă, mai bine le mâncai aşa. A fost şi desert: minciunele cu gem şi sferturi de piersică gustoasă, totul pe două farfurii la 12 persoane.
A doua zi micul dejun a fost foate bun: mâncare caldă, bine gătită, friganele, mezeluri şi brânzeturi, lapte şi fulgi, totuşi rama în loc de unt. Dar aveai de unde alege. Cafeaua ţi-o cumpărai cu 6 lei, dar foarte bine făcută, chiar dacă barmanul era mahmur că nu mai ştia să facă socotelile şi să dea restul.
În întregime personalul a fost basarabean: oameni curaţi, frumoşi, politicoşi şi binevoitori. Dar lăsaţi să se descurce singuri. Şi cred că prea puţini pentru un hotel ocupat în întregime.
Vi l-aş recomanda dacă preţul nu ar fi aşa de mare şi dacă ar curge permanent apa. Dar s-ar putea şi să fie singura dv. opţiune, având în vedere frumuseţea zonei şi numărul mare de turişti.
După cum l-am văzut, nu mai rezistă mulţi ani.
Fotografii nu am. Pe cele frumoase le găsiţi pe site-uri, iar chiuvete sparte şi cearşafuri găurite nu era să mă apuc să fotografiez.
Trimis de Jimmy1 in 26.07.18 10:31:21
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Jimmy1); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.67646600 N, 23.93581800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Jimmy1:
”Dar mâncarea a fost bună:
Păi dacă a fost bună de ce nu ai acordat și o notă pentru capitolul Bucătărie/Masă?
@webmaster26: Era şi acolo notă mică, datorită înghesuielii şi serviciului "hăbucat", ca să folosesc un termen basarabean destul de nepotrivit (= ciopârţit), dar seamănă cu hăbăuc. Şi nu vreau de loc să acuz personalul: este neşcolit, neîndrumat, necondus şi prea puţin. E nevinovat.
@Jimmy1:
”Pe cele frumoase le găsiţi pe site-uri, iar chiuvete sparte şi cearşafuri găurite nu era să mă apuc să fotografiez.
= ba taman asta trebuia fotografiat si postat.
Iar la "bucatarie", dadeai nota la mancare. Personalul intra la servicii!
@Jimmy1: De acord cu ce spune și Zozo: niște poze cu ce nu este bine pe unde mergem, trebuie arătate!
Păcat că nu a fost bine pentru tot grupul la prețul plătit/noapte!
@Jimmy1: In data de 03.10.2018, am contractat de la S. C. CHRISTIAN CAR S. R. L. –D, cu sediul in Sibiu, str. Mihai Viteazul, nr. 252, Jud. Sibiu, cu punct de lucru in localitatea Paltinis, judet Sibiu, servicii de cazare si masa pentru perioada 29.12.2018 – 02.01.2019, pentru 4 familii (8 adulti), la Pensiunea Alpina Casi Paltinis. In data de 03.10.2018 ni s-a emis factura pentru avans in valoare de 7000 lei, iar in data de 04.12.2018, factura in valoare de 8000 lei. Sumele reprezinta serviciile aferente celor 4 familii (1700 lei x 8 persoane = 13600 lei), iar 1400 lei reprezinta avansul pentru a 5a familie, care nu a mai putut merge si pentru care am primit banii inapoi.
Oferta acestei pensiuni a fost de 1790 lei/persoana pentru sejur, pretul final ramanand la 1700 lei, fiind vorba de un grup. Tin sa precizez ca toti oaspetii pensiunii au achitat aceeasi suma.
In data de 29.12.2018, in jurul orelor 15, toate cele 4 familii am ajuns la locul cazarii, oferinduni-se, in locul celor 2 cladiri acreditate cu 4 margarete, o anexa din spatele acestora, anexa cu spalatoria la parter, cu camere mansardate incredibil de mici, cu baile de 2m/2m, tot mansardate (pentru a ajunge la toaleta trebuia mers in mersul piticului, iar la dus trebuia sa stai aplecat), toata anexa avand un miros insuportabil, in toate camerele, cu cearceafuri rupte, fara prosoape si produse de baie.
Subliniez ca pretul /pachet a fost acelasi, indiferent unde erai cazat.
De asemenea, va aduc la cunostinta ca nicaieri nu apare aceasta anexa in site-urile de prezentare. De fapt, sunt 3 cladiri, 2 cladiri optime pentru cazare, iar cea de-a 3 a fiind o anexa care are piscina la parter, dar o cladire destinata angajatilor, insalubra. In 2 camere din aceasta anexa chiar erau cazati angajatii, cetateni din Republica Moldova. In mod cert, aceasta anexa nu este acreditata pentru oaspeti, ci doar pentru personal.
Imediat dupa ce am ajuns la locatie, am contactat administratorul acesteia, pentru a clarifica situatia si a o remedia, raspunsul acestuia fiind ca nu are solutii pentru cazare in cele 2 cladiri principale si nici variante pentru a ni se rambursa banii.
La locatie, 2 familii au mers cu atv-uri in remorci, iar 1 familie are 1 copil de 1 an, astfel, posibilitatea de a ne intoarce fiind nula, din cauza carosabilului inghetat si a ninsorii.
In dimineata zilei de 29.12.2018, am primit un mesaj din partea administratorului pensiunii prin care ne informa cu privire la numerele de telefon ale angajatilor. Dupa cazare, am inteles de ce. Stiind ca vom obiecta referitor la conditiile de cazare, acesta nu s-a prezentat la pensiune, atribuind sarcina de a oferi lamuriri si solutii, angajatilor, care nu au nicio putere.
Am ramas cazati o noapte pentru a evita riscurile deplasarii catre casa pe carosabil inghetat, constatand ca ne aflam atat cu banii luati, cat si sejurul de Revelion, distrus.
A 2a zi (30.12.2018), am parasit aceasta locatie, dupa micul dejun, probabilitatea de a putea trece peste conditiile de cazare fiind zero.
Va informez ca familia cu copilul de 1 an nu a beneficiat nici de caldura pe timpul noptii, din cauza unei defectiuni, toti membrii familiei respective imbolnavindu-se.
Toate cele 4 familii sustin cele relatate mai sus, membrii acestora fiind dispusi oricand sa depuna declaratii in vederea sprijinirii celor relatate.
Consideram ca atitudinea administratorlui a fost premeditata, atat prin neprezentarea la locatie cat si prin trimiterea mesajului din ziua cazarii referitor la persoanele de contact, in caz de probleme.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 O cazare medie la Pensiunea Casi - Păltiniș — scris în 11.04.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Trei nopți acasă la Casi — scris în 31.03.24 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Pensiunea Alpina Casi, casă AFA 3 zile — scris în 27.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Complexul turistic Alpina-Casi atât cât l-am văzut eu — scris în 25.03.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Raport calitate-pret rezonabil pentru o cazare la munte — scris în 25.03.24 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Alpina-Casi, un DA din partea mea — scris în 24.03.24 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 „Good vibes x Friends x Childhood” — scris în 29.08.23 de A Nicoleta din MANGALIA - RECOMANDĂ