ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.08.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 19 zile
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Haihui prin Grecia 2

TIPĂREȘTE

Avand experienta anilor anteriori, ne-am hotarat si anul acesta (2018) sa continuam hoinareala prin Elada. De data aceasta am ales Evia si Kefalonia, din pacate Kefalonia nu a fost confirmata si a trebuit, fortati de imprejurari sa schimbam locatia intr-un timp foarte scurt si binenteles cu alte costuri. Am ales intr-un final Corfu, desi mai fusesem acolo nu reusisem sa vizitam chiar toata insula. Deci destinatii principale au fost Evia si Corfu cate 7 nopti intre care am introdus 3 nopti la Atena in Pireu si 2 in Meteora,

Am pornit la drum noaptea pe ora 23 din Bucuresti, la miezul noptii treceam deja vama Giurgiu, am ajuns la Shell-ul din drumul nostru (2-3 km) dupa vama am cumparat vinieta cu cardul de data aceasta ca sa nu mai aiba bulgaroaica scuze si sa ceara mai mult pe o luna si de aici drumul clasic spre Evia (Ruse, Plevna, Iblanita, Yana, Sofia centura, Blagoevgrad, Sandanski, Kulata, Thessaloniki, Katerini, Glyfa).

Undeva in jurul pranzului am ajuns in Glyfa de unde am luat ferry spre Agiokambos, 30 euro, 4 adulti 1 copil si Carawellul si aproximativ 30 min mai tarziu debarcam, continund apoi drumul catre vila Sofia (aparth hotel) din Neos Pyrgos si deja in jurul orelor 13 eram acolo.

Dupa ce ne-am instalat am purces la pas prin micul orasel sa cunoastem imprejurimile, am servit pranzul si apoi la plaja locala unde ne-am balacit pana seara.

A 2 a zi dimineata dupa micul dejun am plecat spre Loutra Edipsou, o statiune Termala situata la aproximativ 15 km.

O localitate faimoasă pentru tratament balnear încă din antichitate. Ceea ce face această faimă sunt cele 80 de izvoare de apă termală, bogate în fier, sulf, calciu, radon și magneziu, care apar la suprafață la temperaturi între 28-86 grade Celsius. Unele apar chiar pe coastă unde, în timp, s-au format mici bazinete, de forma unei vane, unde oamenii se așează și se lasă pătrunși de căldura apei termale si coboara ajungand sa incalzeasca apa marii cativa metri.

Un orasel destul de aglomerat mai ales in wkd fiind vizitat inclusiv de catre greci, plaja fiind ingusta si impartita in 2 de o stanca calcaroasa pe care se scurge apa termala.

A 3 a zi am hotarat sa mergem la plaja Psaropouli Vassilika undeva in nordul insulei la aproximativ 40 de km unde am poposit toata ziua. Plaja extrem de generoasa avand circa 4 km, cu pietricele si nisip si intrarea in mare foarte abrupta.

In cea de a 4 a zi am mers la Pefki situat cam la 18 km pe coasta de nord a insulei fiind o combinatie frumoasa intre munte si mare cu plaja generoasa cu pietricele si nisip, ideala pentru familiile cu copii si avand din abundenta taverne, cafenele si magazinase.

In cea de a 5 a zi am ales sa mergem in Kavos la o distanta de 40 km si sa luam o barcuta catre Arhipelagul Lichadonisia (cost 6 euro /pers), care este situat in nordul golfului Evian, in dreptul localitatii Kamena Vourla, aflata pe continent si al Capului Lichada din insula Evia.

Cele 7 insule care formeaza arhipelagul sunt: Magnolia (cea mai mare), Strongyli, Mikri Strongyli, Steno, Vagia, Vorias si Limani. Micutele insule sunt foarte verzi, nu sunt locuite si nu exista pe ele nici un fel de animale periculoase, deci pot fi explorate in voie. Pe unele dintre ele exista micute plaje salbatice, iar pe doua insule mai mari (Magnolia si Mikri Strongyli) exista cate o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrelute si cate un beach-bar.

A 6 a zi am hotarat sa hoinarim mai mult (in acea zi am facut 108 km) si am vizitat Illia (un orasel mic pescaresc pe malul marii, apoi am zabovit putin in Rovies (o statiune recomandata seniorilor) si mai departe am ajuns in oraselul Limni, care este un mic oraș de coastă, frumos pe tot parcursul anului. Cu o arhitectura foarte interesanta fiind la poalele unui munte avand multe stradute inclinate si inguste. Faleza avand si un mic port, plina cu taverne cafenele si baruri.

Dupa care am mers la o micuta plaja - Kohili, foarte populara in zona. Dupa ce ne-am racorit cateva ore aici, am plecat spre Drimonas waterfalls, o cascada situata pe raul Sipias undeva in muntele Xiron, chiar deasupra satului Rovies. Dupa un drum cu multe serpentine ajungem la parcarea locatiei unde este un mic magazin si pormim pe jos pe un traseu pietruit urcand si coborand pentru a ajunge la cascada printre verdeața luxuriantă ce oferă umbra racoroasa pe tot parcursul drumetiei, pe traseu gasindu-se si un loc de joaca si o zona de picnic.

In ziua a 7 a am mers la plaja Agia Anna vizitand si satul cu acelasi nume cam la 50 km, cocoțat pe o colină stancoasă cu vederi uimitoare spre mare și plaja argintată a locului. Micul sat din nordul insulei, respectă cu sfințenie tradițiile grecești începand cu ale sale case albe cu acoperișuri din țiglă și pană la obiceiurile culturale.

A venit si momentul despartirii de aceasta frumoasa insula, dupa ce ne-am luat la revedere de la gazdele noastre am pornit catre Atena, avand cazare la Feevos hotel din Pireu.

In zilele cat am stat in Atena am vizitat Acropole, Dealul Likavitos si Fillopappou, celebra piata Monastiraki si cartierul Plaka, nici nu am simtit cand a trecut timpul in Atena.

Asadar am plecat mai departe in calatoria noastra spre Kalambaka cazandu-ne la Pineas hotel. Asezat intr-un loc aerisit si spatios cu o parcare generoasa si o piscina splendida unde ne-am racorit dupa lungul drum facut.

In ziua urmatoare am vizitat meteora si oraselul Kalambaka unde am si servit cina.

Dimineata urmatoare am pornit spre Iougumenita unde ne-am imbarcat spre Kerkira Corfu. Dupa aproximativ o ora de navigat am debarcat in port si mai departe spre destinatia finala Paleokastritsa, vila Irida. Aici ne astepta o surpriza neplacuta, nimic din prezentare nu corespundea cu realitatea, cu exeptia piscinei. O vila cu zece camere gen garsoniere si doar 2 locuri de parcare impropriu amenajate, plin de viespi si soparle, asa ca nu prea ststeam mult acolo, plecam dimineata si veneam seara, asa ca dupa cazare am plecat la plimbare prin statiune.

In ziua urmatoare am fost la plaja Sidari unde este si Canal de Amor, mergand 22 de km, o plaja generoasa cu nisip fin si intrare lina in mare ideala pentru familiile cu copii.

A 3 a zi am hotarat sa meregem la Glyfada, 20 de km, se spune ca este cea mai frumoasa plaja din Corfu, apreciata pentru nisipul fin si apa turcoaz, intrarea in mare fiind lina. Dupa amiaza am plecat sa vizitam satul Pelekas, un mic sat traditional si pitoresc cocotat pe un deal stancos. In centru se afla o bisesrica foarte veche inconjurata stradute pietonale inguste si in panta. Cateva taverne ce servesc preparate traditionale si 2-3 magazinase cu suveniruri. Am si cinat la una din taverne la care am vazut un berbec la protap si bineinteles ca nu am rezistat tentatiei.

In cea de-a 4 a zi am mers la Dasia, 15 km un oras destul de mare plin de hoteluri, magazine si taverne. Plaja destul de ingusta si lunga de circa 2 km plina de pietre cu intrarea lina in mare. Seara am mers in Corfu Town 23 km, la celebrul bazar si pentru a servi cina la una din numeroasele taverne din centru.

Ziua 5 am ales sa mergem la plaja Agios Georgis la 15 km, avand nisip fin si destul de mare ca intindere si nu foarte aglomerata si de aceea aflandu-se in topul preferintelor noaste.

In cea de a 6 a zi am mers la statiunea Ermones la 16 km, o plaja situata intr-un mic golf cuibarit intre dealuri cu o panorama spectaculoasa, plaja avand nisip fin si prea mare. Un loc ideal pentru snorkeling.

A 7 a si ultima zi a periplului nostru prin Corfu ne-am dus la Agio Gordis la 65 km, statiunea este o oaza de verdeata cu nisip foarte fin si intrare lina in mare si destul de aglomerarta plina de taverne si marketuri.

In dimineata urmatoare directia Kerkira pentru a ne imbarca pe ferry catre Iougumenitsta si de aici drumul clasic pe egnatia odos catre Bulgaria, mai departe drumul plictisitor din Bulgaria spre plaiurile noastre, ajungand undeva la miezul noptii in Bucuresti.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de pretorian_29 in 17.02.19 22:31:16
Validat / Publicat: 18.02.19 08:27:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Nei Pori vila Nataly, Thassos Limenaria vila Dolphin, Corfu Ipsos hotel Jason, Katerini hotel Olympion, Kastraki, Guesthouse Patavalis, Zakynthos Kalamaki studios Two Brothers, Lefkada Perigiali hotel Tropikana Inn, Sidirokastro Agnatio Hotel.

VIZUALIZĂRI: 1204 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pretorian_29); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Monastiraki
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.02.19 08:27:28]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuit Grecia, diverse zone # - # EXC. & CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: La pas prin insula Evia]

-

Poate găsești timp / disponibilitate să ne povestești și despre CAZĂRI (în revs-uri distincte) - sunt cel puțin la fel de importante...

pretorian_29AUTOR REVIEW
[18.02.19 08:58:10]
»

@webmasterX:

Nu promit, dar voi încerca.

calatorul
[18.02.19 09:40:32]
»

@pretorian_29: Felicitari pentru frumoasa excursie reusita si multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite.

Am traversat si eu Grecia continentala de cateva ori si am fost multumit de starea drumurilor indicatoare scl. de fiecare data.

Dar vreau sa reiau drumul dupa cativa ani de pauza si nu stiu cum mai arata traseul care traverseaza Bulgaria, desi sunt multe opinii pe AFA, m/ar interesa parerea unui turist experimentat despre ultima traversare pe traseul Ruse Plevna Sofia Blagoevgrad Kulata.

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pretorian_29AUTOR REVIEW
[18.02.19 16:01:50]
»

@calatorul:

Salut, sa stii ca in ultimii ani sau imbunatatit o parte din drumurile Bulgaresti. Cel mai mare avantaj il constituie centura ocolitoare a Sofiei. Dn-ul nu mai este plin de gropi, poti scoate o viteza medie buna cu ocazia asta si de asemenea vad ca se imbunatateste de la an la an autostrada care merge spre Greci.

In schimb dupa Kulata la intrare in Grecia a inceput sa se strice treaba, o portiune buna de autostrada zici ca a fost bombardata, in 2017 erau mai putine gropi, in 2018 se pare ca nu au remediat treaba si sa marit portiunea, din pacate.

calatorul
[19.02.19 09:23:35]
»

@pretorian_29: Multumesc pentru raspuns si informatii, imbucuratoare, este traseul meu favorit pentru drumul spre Grecia, iar la Sofia pierdeam mereu vreo doua ore cu traversarea, fie prin ocolire, fie prin oras, ca si la noi in Bucuresti de altfel. Alegeri inspirate si vacante frumoase pe mai departe!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, pretorian_29
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Grecia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11107897758484 sec
    ecranul dvs: 1 x 1