GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am vizitat multe locuri de-a lungul anilor, atât cu familia când eram mica, dar și cu prietenii, acum la vârsta de 20 de ani. Fiecare loc vizitat mi-a rămas întipărit în minte impresionându-mă prin frumusețea sau istoria lui.
Cetatea Poenari, un loc încărcat de istorie, cu o frumusețe aparte, mi-a captat în mod special atenția, aceasta aflându-se nu departe de locul în care m-am născut. Existând încă de pe cele mai vechi timpuri, cetatea nu a rămas neobservată, fiind mai mereu vizitată datorită frumuseții și misterului pe care le deține, dar și a minunatei priveliști asupra locului pe care aceasta o oferă.
Supranumită și "Castelul lui Dracula", cetatea a fost vizitată atât de turiști români, cât și de cei din alte țări, atrași în mod special de cel de-al doilea nume al acesteia. Interesați să cunoască adevărata istorie a înfricoșătorului Dracula după care s-au făcut atâtea filme, mii de turiști, printre care și eu, aleg să viziteze acest castel, rămânând impresionați de frumusețea lui.
Poziționându-se la o înălțime considerabilă, cetatea oferă o panoramă impresionantă a munților Făgăraș și a Văii Argeșului. Astăzi, singurul drum de acces rămâne cel format din cele 1480 de trepte care trec printr-o pădure de fag ce oferă o minunată priveliște.
Trecerea anilor a lăsat o amprentă adâncă asupra cetății, lucrările de restaurare și conservare fiind serios îngreunate de locația cetății. Deoarece a fost construită strategic pe vremea lui Vlad Țepeș, ca cetate de apărare, aceasta a fost un important punct de observare în momentele atacurilor turcești.
Legendă fiind, Cetatea Poenari reprezintă un important punct turistic atât al județului Argeș, cât și al României, aceasta fiind o importantă marcă a istoriei și frumuseții țării noastre.
Trimis de diana09 in 18.11.12 22:47:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana09); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34966400 N, 24.63265250 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Cetatea Poienari" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublura definită de autor
Bravo Diana! De trei ori, bravo: o dată pentru că te-ai alăturat campaniei ”Scrie românește” și ai ales să folosești diacriticele, o dată pentru că ai o exprimare simplă, dar elegantă și coerentă (un lucru din ce în ce mai rar întâlnit la colegii din generația ta) și în sfârșit, pentru că ne-ai arătat că tinerii prețuiesc nu numai grătarul de la munte, dar și punctele în care ne interferăm cu istoria, tradiția și frumusețea pură a naturii. Și cum ești abia la început de drum, iar viața îți stă abia de-acum liberă în față, îți doresc să ai parte de călătorii frumoase peste tot în lume și să știi să alegi a păstra în memorie ceea ce e cu adevărat important pentru tine ca om, dar mai ales ca româncă. Iar toate acestea să ni le împărtășești și nouă.
Poţi te rog frumos, să-mi spui şi mie, care ar fi timpul necesar pentru a urca şi pentru a coborâ de la cetate, precum şi timpul necesar pentru vizita acesteia?
Eu voi fi în zona, contra cronometru şi aş vrea să ştiu dacă apuc să vizitez şi cetatea.
Mulţumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Poienari — scris în 06.11.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Cetatea Poenari, „cuibul de vulture” al lui Vlad Țepeș — scris în 13.07.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Program de functionare — scris în 13.08.18 de siln din BRAșOV - nu recomandă
- Aug.2017 De la Mărășești la Mărășești ocolind 1200 de km (7): Transfăgărășan. Cetatea Poenari — scris în 21.09.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea poienari — scris în 14.11.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cetatea Poienari - Cota 1480 de trepte — scris în 28.11.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Urcând în „Cuibul de vulturi al vitejilor de demult” - Cetatea Poenari — scris în 16.07.15 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ