GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cascada Clocota Geoagiu Băi
Fiind cazați la hotelul Germisara despre care am scris, am putut vizita obiectivele din stațiunea Geoagiu.
A doua zi am vizitat cascada Clocota. Accesul se face prin două locuri primul la intrare în stațiune pe partea dreapta și al doilea traseu din mijlocul stațiunii. De la hotel prin stațiune până la cascada sunt aproximativ 900m.
Cascada se află la o altitudine de 350m este înaltă de 38m și lată de 22m. Temperatura apei este de 29- 32 grade si contine bicarbonat, magneziu, sulf și este mezotermala.
Cascada este formată din mai multe râuri cu ape termale din zonă.
Locul cascadei cât și accesul la cascadă este frumos amenajat. Este iluminat pe timp de noapte, sunt câteva banci pe care poți sta să te bucuri de cascadă cat și de vaporii cu minerale formati de cascadă. Se simte in aer miros putin sulfuros.
Este umbră de la copacii din zonă și un ambient foarte plăcut pentru relaxare. O să atasez câteva poze și un filmuleț.
O zi bună tuturor!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locul este foarte fain pentru a te relaxa și a-ți incarca „bateriile"!
Trimis de nelu73 in 15.10.22 10:17:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nelu73); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.93751900 N, 23.16772600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Mi se pare absolut superbă cascada și la temperatura pe care zici că o are apa, cred că e foarte tentantă o baie în acea cascadă! Păcat însă, că nu este amenajată pentru așa ceva! Cred că e un loc care merită punctat pentru o viitoare excursie!
@nelu73????:
”Cascada se află la o altitudine de 350m este înaltă de 38m și lată de 22m. Temperatura apei este de 29- 32 grade si contine bicarbonat, magneziu, sulf și este mezotermala.
Mi-a plăcut cascada asta, frumoasă, spectaculoasă şi cu un debit bogat nu doar acum în octombrie, ci probabil pe tot parcursul anului dacă este alimentată de la izvoare termale/mezotermale.
Vara cred că ar fi tentantă o mică bălăceală, că de răcorire nu poate fi vorba la temperatura asta a apei, dar nu văd un loc potrivit pentru asta.
Distanţa redusă faţă de centrul staţiunii constituie un avantaj.
Felicitări!
@KSV: Salut! Ai dreptate cascada este foarte faină, după mulți este chiar mai faină ca Bigăr. Merită să o vizitați. Cât despre bălăceală nu este amenajat. Dar poți la vară sa te balacesti in strandurile stațiuni sau in extrasezon la hotelurile care au piscina cu apa termala 36 - 38 grade„vezi Germisara " Ceau! Si trece-ți pe listă Geoagiu Bai. Poate ne întâlnim la un ceai !
@nicole33: Mulțumesc de felicitări! Așa este cum spuneți, dar cum i-am spus și la Dan„KSV" exista alternative depinde de sezon. Ca și pozitie la fel de aproape ca și cascada mai sunt și baile Romane char in centrul stațiunii și grota haiducilor la aproximativ 1 km de stațiune. Vă doresc sa aveți o zi bună și să auzim numai de bine !
@nelu73????:
”Dar poți la vară sa te balacesti in strandurile stațiuni sau in extrasezon la hotelurile care au piscina cu apa termala 36 - 38 grade„vezi Germisara "
Mereu mi-am dorit să intru sub cascadă sau să ajung măcar foarte aproape de baza cascadei, cu riscul de a mă stropi sau chiar uda de tot şi doar temperatura scăzută a apei a reuşit să mă mai ţină la distanţă. Dar la Clocota apa este mereu caldă şi de aici şi tentaţia mai mare.
Sunt peste treizeci de ani de când nu am mai ajuns la Geoagiu Băi, staţiunea s-a dezvoltat mult, sunt convinsă că nu aş mai recunoaşte mare lucru.
De ştrandurile termale ştiam, iar piscinele hotelurilor sunt o variantă foarte la îndemână în orice anotimp.
Cred că va veni destul de curând şi momentul în care să mă reorientez din punct de vedere turistic şi să încep să "aprofundez" avantajele staţiunilor balneo de la noi
@nelu73????:
”Locul cascadei cât și accesul la cascadă este frumos amenajat. Este iluminat pe timp de noapte, sunt câteva banci pe care poți sta să te bucuri de cascadă cat și de vaporii cu minerale formati de cascadă. Se simte in aer miros putin sulfuros.
cred ca a fost o adevarata plăcere sa fiti acolo și mi-ați stârnit și mie pofta de așa ceva. Felicitări, votat cu mare drag!
@mishu: bună! Mulțumesc de vot. Am fost și noi surprinși în mod plăcut de schimbările din stațiune, nu am mai fost de 15 ani. Aici ma refer la indicatoarele de informare care sunt prin toată stațiunea la cum sunt amenajate puțurile de unde poți lua in sticle apa termala cât și la curățenia din toată stațiunea. Și chiar merita sa ajungeți sa va relaxați la cascada. Să auzim numai de bine!
@nelu73????: Cât ziceam eu că am străbătut ţara în lung şi în lat mai ales înainte de 89 dar şi după, nu am fost la Geoagiu şi de această superbă cascadă nici nu am auzit. Păi, Bigar e mic copil asa cum am văzut-o eu într-un an la fel de secetos. Bine că mai sunt useri care să ne prezinte obiective interesante, mulţumesc
@Michi: bună! Așa este și mie mi-a plăcut mai mult cascada Clocota decât Bigăr. Cascada Clocota rivalizează cu cascada Cailor de la Borșa numai ca nu este așa înaltă dar in schimb are apa minerala și termală. Am mai fost de câteva ori acum 15 ani la Geoagiu dar nu am stiut de cascada. Acum statiunea este mai pusala la puct. Așa am aflat și de cascadă. O zi bună va doresc!
@nelu73????: Eu am numit această cascadă un „Pamukkale românesc în miniatură” (vezi impresii), bazinele în trepte fiind oarecum asemănătoare cu terasele din zona turcească menționată.
????Pârâul Clocota primește la intrarea în stațiune apa izvorului Clocota, apă rece utilizată ca sursă alternativă de alimentarea cu apă potabilă a localității Geoagiu Băi. Ulterior, traversând stațiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi, pârâul Clocota își dublează debitul prin aportul adus de apele termale obținute prin foraje. Astfel la cascadă apele sunt calde și formează calcare cristaline - terasele nu sunt atât de largi și adânci încât să permită o îmbăiere ca la carte (unii turiști se încumetă să intre desculți în apa caldă, dar pericolul de alunecare e ridicat).
Călătorii frumoase!
@tata123 ????: mulțumesc de urări la fel și ție„călătorii frumoase "! . Am citit impresiile pe care le-ai scris de acum trei ani despre cascada, ceea ce m-a facut pe lângă alte impresii scrise si de alții utilizatori AFA sa mergem anul asta la Geoagiu Bai. Să auzim numai de bine! O zi bună sa ai si călătorii faine!
Reviewul tau m-a facut sa fac rezervare la Hotel Germisara pentru 10 septembrie 2023. Cascada e super. Sigur o sa fac si eu o plimbare pana la ea. Abia astept sa ajung in Geoagiu Bai. Nu am fost niciodata in acesta statiune. Am vazut ca sunt multe obiective de vazut si cu masina.
@aurora56: bună! Ma bucur ca a-ți ales această stațiune și acest hotel. Sigur nu o să regretați. Hotelul și centrul SPA sunt foarte faine. Și restaurantul și mâncarea sunt ok. In luna Septembrie nu o sa mai fie sezon estival și o sa aveti o liniște desăvârșită mai ales dacă doriți să vă recreați. O zi buna și concedii cât mai plăcute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Mult peste Cascada Bigar — scris în 29.07.23 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Cascada Clocota – un Pamukkale românesc în miniatură — scris în 15.10.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Cascada Clocota — scris în 30.08.18 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2017 Cascada Clocota din stațiunea balneară Geoagiu-Băi — scris în 15.06.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Cascada CLOCOTA, mult mai frumoasa decat Bigar! — scris în 24.03.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ