GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Sebastian [Sihăstria Putnei](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Un loc de tihna
Era august, era vara si dorinta de a face o iesire in natura ne dadea ghes. Stiam ca e o luna de vacanta si ca sansele de a gasi ceva pe gustul nostru erau minime, dar fiecare are un ingeras si incep cautarile.
Primele incercari esuate, extind aria de cautare si surpriza! In Sihastria Putnei, „Casa Sebastian”, dispunea de camere libere. Citesc evaluarile, mai vizualizez o data pozele si gata, fac rezervare, sa nu se ocupe cumva!
Cateva precizari legate de pensiune se impun de la inceput. Pensiunea este administrata de Manastirea Sihastria Putnei, aflata peste drum, iar personalul ce deserveste pensiunea este format din tinerii calugari de aici. Pensiunea are 13 camere si doua apartamente.
Vine si ziua plecarii si dupa program pornim la drum. Un drum de aproximativ doua ore si ajungem in curtea pensiunii. O curte larga, cu multe locuri de parcare, cu iarba si flori, o curte ce arata ca aici e grija mare pentru tot ce ne inconjoara.
Parcam si pana sa cobaram din masina apare un tanar calugar care ne va conduce spre zona de receptie.
In interior, ca si afara, ordine, curatenie, atmosfera calda si primitoare. Zona receptiei este larga cu fotolii si masute, cateva obiecte decorative si un bol cu bomboane pe bar (barul mobilier nu bar cu bauturi). Formalitatile sunt simple, primim cheia si suntem condusi la camera.
Pentru cele doua nopti rezervate avem o camera la parter, cu vedere spre manastire si spre drum.
Prima impresie, placuta!
O camera suficient de mare, foarte curata, cu mobilier din lemn, un dulap in doua usi cu spatiu pentru umerase, dar si rafturi, alaturi un cuier si suport pentru bagaje, un pat matrimonial cu doua noptiere, dar cu o singura veioza, un televizor mic, dar cui ii trebuie asa ceva la munte?!
Ca un minus, nu este frigider, in conditiile in care nu servesc mic dejun (dar ni s-a spus ca urmeaza dotatrea cu frigidere) si nu exista oglinda, dar o gasim in baie. Baia este micuta, dar are tot ce ii trebuie, consumabile, uscator de par, prosoape albe si moi, covoras pentru dus.
Piesa de rezistenta, pentru noi, balconul mare, cu masuta si scaune si cu o vedere superba. Aici am baut cafeaua in una dintre dimineti, aici am mancat micul dejun, incropit de noi si tot aici, ascultam sunetul placut si imbietor al clopotelor de la biserica cand incepea vecernia.
In partea opusa receptiei se afla o terasa acoperita unde poti petrece clipe minunate rasfoind o carte sau sa bei un ceai oferit de gazde, asa cum am facut noi.
Terasa, este mare, acoperita si cu peretii laterali inchisi cu folie, iar vederea spre raul din apropiere este de vis. Pe terasa sunt multe fotolii, canapele, mese si scaune unde turistii pot socializa sau sta la un pahar de vorba cu prietenii.
Va spuneam ca nu se serveste mic dejun, dar poti bea din partea casei, o cafea sau ceai. Noi ne-am facut cafeaua si am iesit in curte, aproape de rau, unde sunt doua mese si banci, iar tabloul oferit de natura ne-a fermecat. Plouase, era putin ceata si soarele incerca sa se strecoare printre ramurile copaciilor creind o imagine de poveste. In asemenea cadru cafeaua era delicioasa! In timp ce ne savuram cafeaua si ne minunam de peisaj, apare parintele, care era de serviciu, cu o farfurie cu cozonac. Daca nu am dorit cafea sau ceai din partea casei, macar o felie de cozonac sa fie alaturi de cafeaua noastra.
Ospitalitatea gazdelor ne-a coplesit! Mereu atenti la cerintele turistilor si gata sa rezolve orice problema.
Alaturi de pensiune, aparent in alta curte, se afla o casuta ca din povesti, cu peretii albi, cu cerdac si acoperis negru, cu lucarne ce privesc ca doi ochi spre lumea din jur. Am intrebat ce este acolo, iar parintele s-a oferit sa ne conduca sa vedem. Este o casa de oaspeti, dar care poate fi inchiriata oricui daca rezervarea se face din timp. E potrivita pentru grupuri, fiind multe spatii comune, living, loc de servit masa, bucatarie, cerdac in fata si in spate, precum si un pavilion pe malul apei. Frumos si aici! Aceiasi grija pentru curatenie si ordine.
In loc de concluzie va recomand cu caldura sa treceti pragul acestei case, cea mare sau cea mica, pentru ca va veti simti acasa! Gazdele vor avea grija!
Trimis de DOINITA in 29.11.18 10:24:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PUTNA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.84784400 N, 25.56715300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună & fain recomandarea
Mutat în rubrica "Casa Sebastian [Sihăstria Putnei], PUTNA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Localizarea nu este chiar exacta, dar este in apropiere, mai exact de partea cealalta drumului, in apropiere de raul Putna.
Multumesc!
@DOINITA: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@DOINITA: Frumoase locuri, frumos loc ales, felicitari, votat cu mare drag.
@DOINITA: Ce frumos! Parc-ar fi din povești!
Bucovina este și va fi mereu o încântare pentru suflet!
Și, de ce nu, pentru papile!
@Zoazore: Ai dreptate, multumesc frumos pentru vizita!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)