ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2015
DE sed
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 26.08.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Casa Cositorarului - atmosfera medievala

TIPĂREȘTE URM de aici

... Si am plecat din parcarea Cetatii Rupea cu directia Sighisoara, o alta cetate draga noua. Am vizitat-o si cu alta ocazie, dar visam sa innoptam acolo...

Inainte de a intra in amanunte, traseul poate fi completat de o vizita la Viscri. Se afla la doar 30 de minute de Rupea. Noi am fost acum trei ani si, daca am fi avut timp la dispozitie, nu am fi pregetat sa dam o fuga. Credeti-ma, merita vazuta. De acolo mi-am achizitionat o ie specifica locurilor, cusuta manual, la un pret f. bun. Si nici nu trebuie sa va intoarceti la Rupea pt. a va continua drumul spre Sighisoara. Puteti iesi pe la Bunesti. Tot inainte, treceti prin Saschiz. De la strada se poate vedea biserica evanghelica fortificata, ce dateaza din sec. al XIII lea, fiind ridicata pe locul unde se afla odinioara o basilica romanica. În afara bisericii, există pe un deal din apropiere și o cetate țărănească a cărei datare este din secolul al XIV-lea, dar este ceva drum de parcurs pana sus. Recunosc... noi nu l-am facut.

Dar sa trecem la berzele noastre... Spun asta pentru ca, plecand de la Rupea, nu ne-a venit sa credem cand am zarit campul plin de berze... multe berze. Nu am vazut niciodata atatea la un loc. Dupa aproximativ o ora, am ajuns in Sighisoara.

Destinatia casa Cositorarului. Nu voi povesti nimic despre cetate... s-a scris deja f. mult.

Am intrat in cetate pe la Turnul cizmarilor, apoi drept pe Strada Tamplarilor si am ajuns in fata Scarii acoperite. A fost o adevarata aventura si acest drum, care este pietruit si f. abrupt. Toate bune si frumoase, dar trebuia sa facem stanga, pe un drum stramt... printre oameni si tarabe... Am intrat pe Strada Cositorarilor si apoi in parcare. In general, nu se parcheaza in cetate, ni s-a spus de la receptie, ca altfel se ridica masinile, dar cu un cartonas de la proprietate, masina noastra a fost in siguranta. In plus. parcarea este supravegheata video.

Am platit doar 45 euro, spun doar atat pt. ca a fost un concurs de imprejurari de am ajuns aici, cu acest pret. Am inteles ca se fac rezervari din timp, iar pretul este mai mare. In hol era un tarifar, ceva de genul 60 euro pe noapte... nu stiu exact.

Am intrat in asa zisa receptie... ea se afla undeva in cafenea. Acolo, doua fete imbracate in port sasesc, ne-au intampinat zambind. In dreapta, am zarit mesele, peretii... totul f. frumos decorat. Totul in stil vechi, medieval. Se spune ca este cea mai frumoasa pensiune din cetate. Tot aici, intr-o vitrina de sticla, ne zambeau apetisant cateva prajituri de casa. Mmm...

In fata pensiunii se afla o terasa plina de verdeata si flori, f. animata.

In sfarsit, am luat cheia si am intrat pe o usa frumos pictata. Ne-a intampinat un dulap vechi, in dreapta undeva am zarit o camera... si am urcat pe scara de lemn in spirala. Aici un alt dulap la fel de vechi si doua camere. Am pasit usor, dar curiosi... vazusem fotografii inainte de a ajunge.

Intr-adevar deosebit... totul vechi, reconditionat, invaluit in mister. Toate decoratiunile acelea mari si mici te duceau cu gandul in vremuri de mult apuse. Eram usor stanjeniti, de frica sa nu stricam ceva... iar patul... patul era ceva de vis. Cu baldachin si multe perne... vreo 6?? In dreapta, o canapea extensibila, un fotoliu, un dulap, noptiere, lustre si muulte altele.

Camera dispune de televizor si minibar. Are si wi-fi gratuit, dar nu am avut timp de asa ceva.

In baie, am gasit de toate... sapun, gel de dus, prosoape albe, hartie... Si aici alte decoratiuni... saculeti cu levantica, servete mari si mici, baterii parca ''mancate'' de vreme.

Am dormit f. bine, desi afara nu erau decat 36 de grade.

Frumos locul, frumoasa camera, dar si stomacul... Am hotarat sa mergem la plimbare si sa ne ostoim foamea si setea. Nu cred ca am fost f. inspirati alegand Casa cu cerb. In afara faptului ca nu serveau cartofi prajiti (deh... copilul asta voia), mancarea a cam lasat de dorit. Fripturile cam uscate, iar nota usor piperata... 3 portii de mancare (nu cerb sau mistret... porcarii si pui de-ai nostri), doua sucuri si trei beri... 180ron. Acum nu ne-am mai suparat... eram in cetate, acolo sus, in atmosfera aceea de vis si asta era tot ceea ce conta.

Inainte de a incheia, doresc sa specific ca la pensiune se pot servi cafea (5ron), sucuri naturale, prajituri (15 ron), salate de tot felul (25ron), chiar si micul dejun. Exista mai multe variante, la 30 ron. Cheia se lasa in ''cutia postal'', care nu este altceva decat o cutie de fier, frumos modelata.

Dupa o noapte linistita si traseul de a doua zi pus la punct, am plecat spre Alba Iulia, unde aveam sa dormim doua nopti. Dar pana atunci, mai avem multe de povestit... Veniti cu noi?

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de sed in 28.08.15 17:17:06
Validat / Publicat: 28.08.15 18:22:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1956 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sed); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Terasa pensiunii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 11 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    crismis
    [28.08.15 19:33:34]
    »

    @sed: Citind impresiile tale, mi s-a deschis larg tolba cu amintiri! Am stat exact in aceeasi camera asta iarna, in perioada Craciunului! A fost ca-n basme! Dar ma gandesc sa revin in aceasta locatie candva si vara, iar pozele postate de tine m-au convins si mai tare!

    sedAUTOR REVIEW
    [28.08.15 20:49:20]
    »

    @crismis - Terasa din fata este frumoasa in timpul verii... verdeata, flori si f. animata. A fost plina pana tarziu. Oamenii radeau si povesteau la lumina felinarelor. Negresit trebuie sa revii!

    Eu am facut poza dimineata, la prima ora, inainte de a pleca.

    maryka
    [28.08.15 21:19:35]
    »

    Foarte frumoasa locatia, o adevarata intoarcere in timp...romantic... si da, "venim" mai departe!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, maryka, sed
    Alte impresii din această RUBRICĂCasa Cositorarului:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043188810348511 sec
    ecranul dvs: 1 x 1