GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Canionul Șapte Scări, impresionant și minunat
Canionul Șapte Scări, impresionant și minunat
(continuare)
Am încheiat mini vacanța de Rusalii cu o vizită la Canionul 7 Scări.
Au fost zile dedicate cascadelor, în care am urcat și foarte multe scări, în vizitele noastre la - Cascada Obârșia Ialomiței vezi impresii, Cascada 7 Izvoare vezi impresii, Peștera Ialomițeivezi impresii și Canionul Șapte Scări.
Acest obiectiv mi-a surâs după ce am lecturat articolul scris de către colega noastră @Aurici și mi-am lansat în Univers dorința de a-l vedea. Nu a durat mult timp și colegul @Dan&Emma a lansat invitația la drumeție prin Canionul 7 Scări. Am fost foarte bucuroasă iar drumeția a fost minunată. Cu sufletele pline de bucurie, eu împreună cu soțul meu am sups că trebuie să revenim prin canion și cu copilul nostru. Anul acesta s-a ivit ocazia și am vizitat iar Canionul 7 Scări împreună cu copilul. Deși grupul cu care am fost în Munții Bucegi a fost foarte numeros, la acest obiectiv nu au vrut să participe pentru că li se părea cam riscantă urcarea celor șapte scări. Emoții am avut și noi, dar am văzut copii mici urcând și ne-am spus că vom reuși să parcurgem traseul și noi cu băiatul nostru.
Să începem cu începutul, adică cu parcarea. Cu toate că am ajuns pe la ora 10.30, nu am găsit loc liber pe marginea drumului ca să parcăm mașina. Am pierdut mult timp învârtindu-ne prin zonă. Parcarea este fără plată pe marginea drumului.
După ce am reușit să parcăm mașina, am pornit-o pe jos, timp de o oră și un sfert până am ajuns la cabana de unde am cumpărat biletele pentru vizitarea canionului. Aici este amenajat un loc de popas, cu bănci și mese.
Am continuat apoi drumul traversând peste bușteni pârâul și urcând pante abrupte.
Odată ajunși în dreptul intrării în canion, am fost instruiți cu trebuie să urcăm corect scările și ni s-a pus pe mână o brățară. Pentru că scările sunt ude și există pericolul de alunecare a mâinilor dacă ne prindem de exteriorul scărilor, am fost sfătuiți să ne apucăm de fiecare treaptă. E cam nasoală treba pentru că treptele sunt nu numai ude, dar și murdare de pe tălpile celor care au urcat... dar într-adevăr este mai sigur așa.
Totul a decurs bine, cea mai grea încercare a fost urcarea scării cu numărul trei, care este și cea mai lungă.
Traseul prin Canionul șapte Scări este uimitor de frumos, e fantastic, fascinant, ..., nu mai am cuvinte ca să-i descriu frumusețea și spectaculozitatea.
Hău, cascade, poduri suspendate la înălțime, ..., adrenalină și fericire! Trăiri unice care merită orice efort.
După parcurgerea traseului prin canion am urmat marcajul cu punct roșu – traseul de ocolire a Canionului 7 Scări care ne informează că parcurgerea acestuia durează între 25 – 30 minute.
Ei acum începe un alt antrenament. Urcarea se face pe un versant abrupt neamenajat, printre rădăcinile copacilor. Nu este ușor, dar se poate parcurge.
Întreaga drumeție a durat aproximativ trei ore. Canionul se parcurge în aproximativ 20 minute. Nu prea poți să te oprești pentru că încurci lumea, turiștii stau aliniați și așteaptă unul după altul ca să poată urca scările. Odată pornit pe traseu, nu te mai poți întoarce, este un drum pe un singur sens.
Recomandarea
Dacă vă place aventura în natură, vreți să simțiți un pic de adrenalină, dar mai ales să străbateți un canion de o frumusețe unică, rară, vizitați Canionul Șapte Scări și nu veți regreta.
Trimis de Dana2008 in 19.07.19 14:15:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA MARE.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Canionul 'Şapte Scări' [Dâmbu Morii], MASIVUL PIATRA MARE" (deja existentă pe sait)
@Dana2008: Uite, pentru curajul vostru, vă decorez cu un SB! Eu n-am curajul necesar pentru așa un traseu!
Preferata mea, firește P07 cu muntele și Scoicuța.
@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Un pic de adrenalina nu strică nimănui.
Mulțumesc frumos pentru SB, iar dacă vine de la Zâna bună, bucuria este mare!
Am pus o fotografie cu mine ca să se vadă că am fost acolo și am parcurs Canionul Șapte Scări... mulțumesc frumos pentru compliment.
Călătorii plăcute!
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2019 Drumeție la Canionul ”Șapte Scări” — scris în 27.06.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Canionul 'Şapte Scări' — scris în 27.01.19 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Revenire în Canionul 7 Scări — scris în 16.09.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Canionul 7 Scari, experienta de a urca printre 2 pereti de stanca — scris în 20.10.17 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Despre Canionul ... — scris în 22.08.17 de Danyl din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2017 Plimbare prin canionul Şapte Scări si Brasov — scris în 26.12.18 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Un altfel de weekend: ”Canionul 7 scări” — scris în 28.11.16 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ