GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Canionul 7 Scari, experienta de a urca printre 2 pereti de stanca
Pe vreme buna imi vine dor de duca la munte in Romania, in locuri frumoase in care vreau doar sa admir si sa aud natura (pe fundal ciripit de pasari, susur de apa, fosnet de frunze, miros de buruieni si mangaiere de soare).
Si cum eram in zona Brasov am zis hai sa vizitam un canion, primul din viata mea, Canionul 7 Scari.
Din documentari am aflat ca in Romania am avea 8 canioane: Canionul 7 scari din Timisu de Jos, Canionul Carstic de la Banita (zona Petrosani), Canionul si Cascada Tamina din Masivul Piatra Mare (Timisu de Sus), Canionul Oratii din Culoarul Rucar-Bran, Canionul Rapa Rosie din jud Alba, Canionul Moldoveanu din Muntii Fagarasului, Canionul de sare Praid, Canioanele de sare de la Meledic jud Buzau.
Nu voi insista cu detalii despre Canionul 7 Scari, ceilalti vizitatori care au scris in acesta rubrica au prezentat foarte bine acest obiectiv deosebit.
Am ajuns la Canion la inceput de septembrie, intr-o zi de vineri, dupa-amiaza, pe o vreme perfecta pentru o plimbare la munte. Ajunsi la Timisul de Jos am urmat indicatorul catre obiectiv si ne-am gasit un loc de parcare inainte de bariera ce opreste accesul pe traseul spre Canion.
De acolo indicatorul ne indica un traseul de 1 h pana la obiectivul turistic, zis si facut incepem traseul pe un drum de tara avand pe partea stanga compania Raului Sipoaia, in jur paduri de brad. Am mers asa cam 20 min pana am gasit o mic popas numit Cascada cu Apa Vie si un indicator care ne informa ca mai avem ~30 min.
De aici traseul intra putin prin padure, am vazut numeroase franghii de tiroliana iar din departare sunau chiotele cu ecou a celor care s-au lasat atrasi de aventura tirolienelor. Poteca prin padure tot urca, marcajele sunt dese deci nu aveam cum da gres, ultima portiune este usor mai solicitanta datorita urcusului dar simtim ca ne apropiem de Canionul 7 Scari.
Pe drum am mai intalnit un popas iar pe partea dreapta am zarit la un moment dat o cascada micuta dar frumoasa si racoroasa. In scurt timp am ajuns la intrarea in rezervatie unde pe dreapta era un mic popas iar pe stanga un magazin si punctul de achitare bilete (10 lei/adult) unde veti primi o bratara de hartie.
Ajunsi la Canion am zarit mandra Piatra Mare, la baza o casuta de lemn banuiesc locul pentru supraveghetorii zonei, aici sunt notate regulile de acces in Canion. Personal m-am asteptat ca un responsabil sa urmaresca accesul turistilor mai ales daca au acea incaltaminte antiderapanta care este obligatorie.
Citisem dinainte ca vom avea de urcat 7 scari de metal si ca o incaltaminte de munte/treking/antiderapanta este absolut necesara intrucat urcand canionul pe scarile de metal ajung stropi din micile cascade, pe testate va zic nu e de gluma. Asadar nu va aventurati cu adidasi de plimbare, tenesi, sandale etc.
De la prima scara urcata peisajul este fantastic, urcam practic intre 2 pereti de stanca ajutandu-ne de scari si platforme metalice, apa curgatoare asigura un spectacol frumos dar creste si riscul de alunecare. Adevarata provocare a fost sa urc a-2-a scara inalta de ~15m in stanga mea curgea apa, in spatele meu erau un gol si pereti de stanca, trucul e sa nu te uiti in jos.
Trecand de hopul acesta deja lucurile mergeau usor, urcam o scara, ajungeam pe platforma metalica, admiram, facem poze si tot asa pana sus. Cam 20 de minute a durat sa urcam intreg canionul asta fara a avea alti vizitatori in fata noastra.
Din fericire nu trebuia sa cobor pe unde urcasem ci exista un traseul ucolitor prin partea de sus a Pietrei Mari, traseul este marcat cu punct rosu si dureaza cam 20 minute sa ajungeti inapoi la punctul de intrare in canion.
Pe drumul de intoarcere ne-am bucurat inca o data de plimbarea prin natura fiind inca sub actiunea adrenalinei pentru ca da, urcarea la Canionul 7 scari poate da senzatii tari.
- pe drum am intalnit multe grupuri de turisti ceea ce m-a bucurat, obiectivul chiar merita vizitat
- traseul este unul usor il pot considera o plimbare de aprox 2,5 ore dus-intors. Atentie urcarea canionului este interzisa copiilor sub 14 ani asa ca atentie daca mergeti cu copii mici cel mai probabil nu vor avea voie sa urce.
- traseul este curat din fericire nu am vazut gunoaie, un mare minus o are toaleta de la intrarea in canion
- pentru cei interesati de o cazare low-cost am observat ca pe pajistea de langa bariera sunt campate corturi, vara poate fi o varianta buna
 
In concluzie prima mea vizita la un canion a fost palpitanta iar drumul dus-intors a fost o placere, locatia este primitoare, multe popasuri, adrenalina park.
Canionul in sine este un obiectiv natural spectaculos si da va incurajez sa il vizitati!
Trimis de simplegirl in 20.10.17 09:45:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA MARE.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@simplegirl:
”Adevarata provocare a fost sa urc a-2-a scara inalta de ~15m in stanga mea curgea apa, in spatele meu erau un gol si pereti de stanca, trucul e sa nu te uiti in jos
= Woow! Esti o curajoasa!
@simplegirl: Este un loc unde nu am ajuns insa dar unde mi-as dori sa ajung. Am trecut insa prin zona Canionului de la Banita despre care ai mentionat si chiar daca nu ne-am putut aventura prea mult din cauza de vreme, am reusit totusi sa vedem niste peisaje spectaculoase.
Asa cum spui si tu este minunat sa avem asa ceva in tara iar pe tine te felicit pentru acest traseu si te votez cu mare drag chiar daca nu a fost sa fie SB-ul.
Am fost ieri si mi-a placut atat de mult incat am ocolit 30 de minute si am mai urcat a 2-a oara scarile (de data asta fara pauza de poze). E senzational, recomand oricui. Si sa nu se sperie de scari, sunt mai sigure decat de exemplu daca urcati in podul bunicii in copilarie
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2019 Canionul Șapte Scări, impresionant și minunat — scris în 19.07.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Drumeție la Canionul ”Șapte Scări” — scris în 27.06.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Canionul 'Şapte Scări' — scris în 27.01.19 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Revenire în Canionul 7 Scări — scris în 16.09.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Despre Canionul ... — scris în 22.08.17 de Danyl din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2017 Plimbare prin canionul Şapte Scări si Brasov — scris în 26.12.18 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Un altfel de weekend: ”Canionul 7 scări” — scris în 28.11.16 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ