GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Întoarsă - o locație inedită, aflată în plină dezvoltare
Link Google Maps: click aici
Adresa: Brambura Park> Avrig (Valea Avrigului), Sibiu
Website Oficial: click aici
____
Taxe de vizitare Brambura Park / Casa Întoarsă
- Acces în parc (acces Mini-Zoo + tiroliană + leagăne + trambuline + plasă tip păianjen
=10 lei/persoană (adulți și copii)
- Acces parc + vizită interior Casa Întoarsă
= 30 lei/persoană
-Topogane gonflabile + Trambuline
=10 lei/30 minute
___
Copiii între 0-3 ani au acces gratuit
____
INTRO
Din dorința de a explora noi destinații, am ajuns inevitabil și la Brambura Park. Locația este una nouă, deschisă vara trecută chiar de ziua copilului, așadar anul acesta serbează primul an. Având în dotare și un kinder de 7 ani, era imperios necesară o vizită aici.
Înainte de a ajunge la cazarea din Sibiu am planificat mai multe obiective care s-au triat pe drum.
Mănăstirea Cisterciană era închisă. Era pus un număr de telefon acolo cum că trebuie sunat pentru vizită, deși conform programului ar fi trebuit să fie deschis. Apoi la Badea Cârțan la fel, nu am mai mers deloc. Am zis să alocăm mai mult timp pentru obiective mult mai pliabile pentru cea mică.
Așadar am ajuns la Brambura Park, locația ce găzduiește Casa Întoarsă, undeva aproape de ora 12. Mi-a plăcut parcarea imensă, foarte încăpătoare probabil pentru probabil mai bine de o sută de mașini. Întreaga parcare era amenajată cu pietriș, pe alocuri formându-se bălți dar la cât costă o asfaltare, nu ne plângem, e bine și așa.
Deși era sâmbătă și era și 12 ceasul, cam bătea vântul prin parc. Dar nu-i bai, doar nu mă plâng că nu erau vizitatori și am vizitat liniștiți întregul ansamblu.
Conceptul de Casă Întoarsă/Răsturnată...
Conceptul de "casă răsturnată" a fost inventat de arhitectul polonez Daniel Czapiewski, care a construit prima casă răsturnată din lume în anul 2007. Această casă se află în satul Szymbark din Polonia și a devenit o atracție turistică populară. Ideea din spatele construirii unei case răsturnate a fost de a provoca o reacție inedită și de a oferi o experiență unică pentru vizitatori. În prezent, există mai multe case răsturnate/întoarse în lume, construite de diferiți arhitecți și designeri, dar conceptul original aparține lui Daniel Czapiewski.
Nici Casa Întoarsă din Brambura Park (Avrig) nu este prima din România. Mai există o casă întoarsă, prima de acest fel construită pe meleagurile noastre. Este vorba de Casa Răsturnată din Gorj, deschisă prin 2021. Nu am vizitat-o dar pare mai mică față de cea din Avrig.
Casa Întoarsă din Avrig
Mă cam amețește terminologia asta... oficial ea se vrea a fi întoarsă dar așa cum spunea și @iulianic parcă sună mai bine și corect... răsturnată. Revenind... am făcut o mică oprire ca să zic așa, la toalete. O să ziceți... de ce ne spune că a fost la veceu? Menționez toaletele pentru că erau FOARTE FOARTE CURATE, iar designul băii mă ducea cu gândul la toaleta unui mall cu pretenții de pe la noi, nicidecum la cea a unui obiectiv aflat... în câmp, într-o zonă nu foarte comercială. Am rămas plăcut surprins de toalete... parcă s-a adeverit zicala aia... cum e baia, așa este și restul casei. Ei bine, așa a fost! Nu de alta dar toaletele de la multe din obiectivele turistice din România, lasă de dorit de cele mai multe ori. Probabil un cerc vicios... pentru că sunt și mulți turiști care nu știu să păstreze și să lase curat în urma lor.
Imediat cum am intrat am dat de un teren imens, fără margini, fără garduri, cu tot felul de amenajări. În dreptul casei de bilete era un o mică fântână arteziană înconjurată de bănci și de copaci care probabil nu erau plantați de prea multă vreme, astfel că nu făceau prea multă umbră.
Dar majoritatea aleilor erau deja realizate, iar spațiul dintre ele era umplut cu pietriș. În partea dreaptă, spre parcare, era și un restaurant despre care voi scrie puțin mai jos. În dreptul restaurantului erau locuri de joacă pentru copii. Trambuline, tiroliană, leagăne și multe alte spații destinate celor mici.
Casa...
Nu am mai avut răbdare și am mers direct la casă care trona pe un mic deal aflat în fața restaurantului. Intrarea se face pe un pod, care duce la... etajul 1. Căci fiind răsturnată, spre sol este etajul 1, iar mai sus... parterul casei. Ne-au verificat biletele 2 angajați aflați la intrare și apoi ne-am putut plimba liniștiți prin casă. Fiind foarte liber, am putut merge în voie dar și realiza multe fotografii memorabile. Pentru noi a fost prima dată când am experimentat acest gen de concept și aș minți dacă aș spune că nu ne-a plăcut. A fost foarte foarte interesant.
Trecând peste faptul că toate erau cu susu-n jos, casa în sine era foarte frumos amenajată. Adică mi-aș dori o asemenea casă pentru mine și familia mea. ???? De apreciat munca și efortul depus pentru a realiza așa ceva. Este greu de construit o casă, dar să mai fie și toate răsturnate, ăsta chiar este un challenge. De la living, la holuri, bucătărie, baie, dormitor, toate obiectele din toate camerele erau pe... tavan. După ce am realizat câteva zeci de fotografii, le-am upgradat cu un mică editare. Mai exact cele unde apărem noi le-am întors, ca să se creeze efectul complet... noi eram sus pe tavan, iar obiectele jos, la locul lor. Trebuie să recunosc că au ieșit niște poze tare faine!
Trebuie să recunosc că cine a amenajat casa, a acordat o atenție sporită asupra detaliilor. Inclusiv hârtia igienică, stătea cu... susu-n jos. Sau hainele de la cuier, la fel, deși erau răsturnate, stăteau corect. ???? Cred că cel mai tare m-au impresionat baia cu bucătăria, dar toate camerele au farmecul lor. Holul cu scările unde ajungi de la... etajul 1 la parter m-au surprins prin mașina de spălat care atârna de... tavan, tavan care era podeaua din casa răsturnată. Greu de explicat în cuvinte.
Restaurantul
Așa cum spuneam, locația este dotată și cu un restaurant, destul de mare, cu mese atât în interior cât și în exterior în aer liber. Meniul nu este foarte stufos dar suficient cât să-ți potolească foamea ce s-ar putea ivi pe aici.
Prețurile similare cu cele ale unui restaurant mai cu renume.
Cola, fanta de 0,25 la 10 lei
Ceaiuri la 12 lei
Fuze tea, coca cola la la 0,5 cu 10 lei (pe asta nu am înțeles-o... atât sucul de 0,25 cât și cel de 0,5 costau 10 lei. Ouuuchei...
Energizantul Burn de 0,5 mi s-a părut bubuit rău... 16 lei, ținând cont că el costă 6 lei la hiper-market. Mai pune omul adaos comercial dar parcă nici așa.
Ciorbele erau ceva mai accesibile... de burtă era 22 lei, sau de legume/ de pui, etc la 20 de lei. Ne-am așezat la masă, ne-a adus meniul un puști și a zis că revine el... dus a fost că nu a mai venit. Cam dezorganizați și lucrau doar adolescenți acolo, probabil problema cu lipsa forței de muncă. M-am dus în interior și am comandat o ciorbă pentru fi-mea. A venit după 5-10 minute apoi la fel... nu au mai venit... m-am dus din nou eu să plătesc. Tips nu am dat că nu am simțit că ar fi meritat.
Apropo, ciorba nu a fost cine stie ce... ceva mediocru, probabil si ciorba era făcută de copii... ???? Nu mă deranjează faptul că lucrau acolo persoane neexperimentate dar cam toți erau copii... 17-20 de ani cred, așadar experiență zero, iar asta cade asupra clientului care este nevoit să suporte servicii mediocre la preț de restaurant decent. Păcat.
Parc Zoologic
Undeva pe partea stângă cum intri, este amenajat și un mic parc zoologic. Nu sunt foarte multe animale... câțiva iepuri, căprițe, o căprioară dar și câteva exemplare de alpaca. Mi-a plăcut faptul că vizitatorii puteau intra în țarcul căprițelor și puteai interacționa atât cu ele cât și cu alpacele. Dar doar când era prezent îngrijitorul lor.
În drum spre micul parc zoologic, pe partea stângă, erau și câteva trambuline mai mari dar și mai multe jocuri sau animale cu monede care se puteau călări de copii dar nu erau funcționale, toate fiind puse grămadă. Probabil au în plan să fie montate pentru vara ce urmează.
Concluzii
Per total, locația este foarte interesantă și are un potențial fantastic. Avem deja povești de succes ale vecinilor de peste gard de la Porumbacu, adică Povestea Calendarului sau Castelul de Lut, afaceri dezvoltate timid care în timp au devenit atracții cu renume în zona Sibiului. Startul acestui Brambura Park este foarte bun, iar viziunea este una foarte interesantă, occidentală cu idei preluate de afară, idei care au avut un impact major.
La momentul deschiderii parcului, ce a avut loc anul trecut, investiția asupra locației era de aproape 1 milion de euro, așadar oamenii nu au făcut rabat asupra calității iar acest lucru se vede. Să sperăm că prețul biletului care este unul modic, va rămâne la acest nivel, oferind șansa de a vizita casa răsturnată, tuturor potențialilor vizitatori.
Cu bine,
Valentin
????
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 24.03.23 16:09:54
- A fost prima sa vizită/vacanță în AVRIG
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.67961379 N, 24.44728057 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Așadar, ați ajuns la Casa răsturnată! Îmi pare bine că ți-a plăcut, dar nu am înțeles cum a perceput copilul această inedită stare de lucruri.
”Adică mi-aș dori o asemenea casă pentru mine și familia mea.
Chiar ți-ai dori o asemenea casă? Poate doar pentru dotările noi și de bună calitate care sunt etalate acolo.
”Să sperăm că prețul biletului care este unul modic, va rămâne la acest nivel, oferind șansa de a vizita casa răsturnată, tuturor potențialilor vizitatori.
Să înțeleg că nu ți s-a părut mare taxa de acces? Dacă vine acolo o familie (2-3 copii plus părinții, că doar cei mici nu pot merge acolo singuri)... Nu mai luăm în calcul ceva de mâncare la terasă. Se golește portofelul și... mai sunt și altele de vizitat în zonă.
Cât despre Abația Cârța și numerele de telefon afișate la poartă... Da, cu apel telefonic am vizitat și noi abația prima oară. Când am fost cu grup, vizita fusese anunțată și noi așteptați. Am avut parte și de ghid comparativ cu prima oară când ni s-a dat cheia de la poartă, iar noi ne-am preumblat singuri prin curte și prin biserică.
@iulianic:
1. Celei mici i-a plăcut foarte mult. Nu se mai dădea plecată de acolo.
2. Da, mi-aș dori o casă ca aceea. Ce avea? Stau la bloc între betoane... casa respectivă, cu tot cu amenajări mi se pare foarte faină și modernă. Nu mă pricep eu la case dar de la bloc la casa aia, este lux. ????
3. Referitor la taxă, știu, ai dreptate. Poți eventual vizita o dată casa apoi plătești doar taxa de acces pentru curtea interioară, unde ai acces la toate bagadelele alea. Dacă stai să le aduni, sunt scumpe toate. Nu mă gândeam să și mănânci cu toată familia acolo, ar însemna să spargi vreo 300-400 lei dacă nu mai mult. Da este mult dacă stai să te gândești așa.
Dar când am făcut afirmația am făcut-o și din prisma celor care au investit acolo. Au băgat și bag în continuare bani mulți. Pentru ei este totuși un business și evident că vor să intre pe plus cât mai repede. Eu am ales să nu mănânc acolo cu toată familia, mergând pe alte variante mult mai accesibile d. p. d. v. financiar, din Sibiu, drept urmare buzunarul nu a fost ușurat foarte mult. ????
Acuma dacă stai să te uiți... ce intrare mai găsești pe undeva cu 10-15 lei? Foarte puține. Majoritatea costă 25-35 sau chiar mai mult... dino park, cetăți, castele, toate forțează finanțele. Eu am ajuns la concluzia că nu sunt lucrurile scumpe, ci salariile prea mici. ????
Dacă stau să mă gândesc... și mie mi se par scumpe anumite țări. Și eu mi-aș dori să vizitez Italia, Franța, Germania, Țările Nordice, America, Africa, etc. Dar sunt scumpe pentru mine dacă mă apuc să adaug avion, cazare, mâncare, obiective, etc. Și ce pot să fac? Nu merg... aia e. Mă duc unde-mi permit. ????
4. La Abația Cârța ne-am mulțumit cu ceva fotografii făcute de la gard. Oricum kinderu dormea (trezită de dimineață) așa că am alocat mai mult timp obiectivelor destinate ei. După Brambura am mers la Panoramic Park, foarte drăguț și acolo. Revin cu o recenzie.
@⭐ValentinB_88⭐: Casa intoarsa este un concept interesant, l-am experimentat o data cu baietii mei in Austria, insa nu este un loc unde as mai merge. Aceasta casa intoarsa mi-a intors si mie organismul pe dos , si aceeasi senzatie de rau am avut-o si vazand pozele tale. O data mi-a ajuns .
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ma bucur ca ti-am adus aminte de vizita in Austria dar imi pare rau ca te-am ametit. ????
Pozele au un efect si mai puternic atunci cand sunt intoarse cu susu-n jos! Pozele in care apar si persoane, ce sunt intoarse, sunt cele mai reusite.
Multumesc de vizita, vot si ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 Brambura Park - La Casa răsturnată — scris în 26.10.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ