GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gradina Morii - colectiv de distractie
In sud-vestul municipiului Sighetu Marmatiei, capitala populara a Tarii Maramuresului, se afla cel mai indragit parc al sighetenilor.
Gradina Morii, denumire data dupa o veche moara care se afla in dreptul parcului, pe Iza, un loc verde si frumos este una dintre cele mai apreciate locuri de distractie si agrement ale orasenilor. In acest rewiew va prezint tot ce poti face aici, in fiecare anotimp si dotarile generale ale parcului.
IARNA
Cum suntem inca in imparatia iernii, as dori sa subliniez inca ce puteti face la Gradina. Gradina Morii este un loc mirific desprins din povesti in timpul iernii:zapada groasa si digul raului Iza potential de sanius fac din acest loc un taram magic in timpul omatului cel mare.
VARA
Vara avem foarte multe alternative de a ne distra in Gr. Morii.
LOCUL DE JOACA
Locul de joaca "Gradina Morii" a fost renovat in ultimii 5 ani, dotata cu tobogane si hututuri viu colorate ii incanta pe prichindei, prescolari si scolari cu jucariile frumoase, interesante si distractive
TERENUL DE BASCHET
Tot impreuna cu locul de joaca s-a finalizat si constructia unui teren de minibaschet, langa digul Izei, cu o peluza de cam 120 de locuri, unde se pot rasfata viitorii baschetbalisti ai Sighetului.
PLAJELE DE PE IZA
Raul Iza, care izvoraste in Muntii Maramuresului si se varsa langa Sighet in Tisa traverseaza sud-vestul parcului, creand o atmosfera incitanta pentru plimbareti, iar langa Podul Gradinii, un pod suspendat destul de nesigur care creeaza legatura intre Gradina si Izvorul Cetatii s-au amenajat niste plaje cu nisip, de unde se creeaza o legatura intre plaja si malul malos al Izei, potrivit pentru scaldat.
Dar daca doriti sa va bucurati de o plaja pietruita, specifica zonelor muntoase, mergeti de la pod cam 50 m pe dig si dati de un vad unde puteti trece pe partea cealalta vara uneori chiar cu piciorul uscat datorita insulelor de pietricele care se acumuleaza, formand o scara culcata peste Iza. La vad puteti pescui si sa va scaldati.
SOLOVANUL
Dealul-emblema al Sighetului si numele Stadionului Municipal "Solovan" aflat la 33 m de Gradina si terenul de joc al echipei CS "Marmatia" Sighetu Marmatiei este un loc perfect de drumetii.
Drumul spre varf incepe din apropierea Izvorului Cetatii si Viaductului Subsolovan, un "mini-viaduct" pietonal din lemn fara gard de protectie peste Valea Solovan, care la 8 m de viaduct se varsa in Iza intr-un estuar destul de malos dar foarte interesant si care are o adancime de 2.6 m. Drumul pana in varf este de vreo 180 m, pe o carare pietroasa, uneori inalta dar totusi usoara de cucerit si trece printr-un podet de lemn peste Valea Solovanului, care trece sub Viaductul Subsolovan.
La varf exista ruinele Cetatii Sighetului, o fosta fortareata maramureseana construita pentru locuitorii imprejurimilor pentru a se adaposti de navalirile tataresti si un fel de pestera, ca se poate observa ca o gaura in zidul ruinat de chirpici cu caramida al cetatii. De acolo se poate ajunge cu 18 pasi la o poiana taiata din cartile de basme, potrivit pentru drumetii obositi dornici de picnic.
PLIMBARILE
Gradina Morii mai este faimoasa din punct de vedere local deoarece poseda alei frumoase si betonate, dotate cu banci, imprajmuiti de verdeata parcului. In parc se mai gasesc toteme populare si un gard intitulat "Lacatele iubirii" unde amorezii se pot inrosi.
TOT INTR-O PROPOZITIE
Gradina Morii este un loc de agrement vestit pentru turisti si localnici!
Trimis de Marcumandru in 27.02.18 21:56:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHET. A mai fost în/la: Hidisel, Oradea, Finis
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marcumandru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Cimitirul Săracilor — scris în 29.12.23 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Hai-hui prin Sighet pentru o zi sau două — scris în 21.08.20 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Din nou: nu iubesc turiștii!!! — scris în 07.08.18 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Apr.2018 O trecere prin Sighet — scris în 06.05.18 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Cu durere, despre durere. — scris în 07.09.13 de RAIDER din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 In vizita la Muzeul Etnografic — scris în 31.07.13 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna “MARMATIA” – Sighetul Marmatiei — scris în 29.12.11 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ