GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Imperial Inn Spa**** Tîrgu-Mureș (fostul AquaRock Spa), cel mai frumos spa din oraș
Imperial Inn Spa****, cu o suprafață de 1500 mp., este cel cel mai mare spa din interiorul unui hotel din România. Adresa la care îl găsiți este: Tg. Mureș, str. Gh. Doja, nr. 231, și un telefon de contact: 0755/ 131000.
Vinerea trecută, 21 aprilie 2017, am hotărât să ne alintăm toată familia la acest spa deosebit de frumos, să încheiem săptămâna de concediu în căldură.
Planul nostru de concediu era să stăm la munte la cabană după Paște, până sâmbăta... dar după câteva zile de ninsoare, frig și vânt putrenic ne-am făcut bagajele și ne-am întors acasă dezamăgiți că nu ne-am putut bucura de statul în curte și plimbări în natură.
Dimineața am căutat pe net să mă interesez de programul de funcționare, tarife, pentru că în noul format nu am mai fost, adică eu am fost numai la Aqua Rock Spa.
Nu am observat modificări la construcție față de cum știam, este așa cum se spune, aceeași Mărie, cu altă pălărie. Dar noua Marie nu mai poată halat, doar un prosop mare, care costă 5 lei. Probabil în viitor vor fi și halate.
Taifele în timpul săptămânii, adică de luni până vineri, sunt de 35lei/zi pentru adulți, iar copii au un tarif redus de 20 lei /zi.
În weekend, adică sâmbăta și duminica, se schimbă radical datele problemei, oamenii au mai mult timp liber, deci taxa pentru intrare la Spa este de 60lei/zi pentru adulți, iar pentru copii se plătește un pic mai mult, mai precis 25lei/zi.
Dacă doriți să intrați la fitness mai plătiți suplimentar 20lei.
Pentru localnici care pot frecventa zilnic centru Spa, se fac abonamente la prețul de 500lei/ lună și varianta cu abonamentul de fitness inclus tariful este de 600lei/lună.
Pentru masaje se face programare la intrarea în centrul spa, în momentul în care vă cumpărați bilete, veți fi întrebați dacă doriți masaj. Masajele sunt variate ca timp și tip, existând o ofertă consistentă: masaj de relaxare, cervical, reflexoterapie, candle, cu pietre calde, sportiv, anticelulitic, facial și capilar, scrub corporal cu zahăr, scrub+împachetare+masaj= skin so soft&masaj, scrub+împachetare+netezire= skin so soft &relax.
Noi nu am făcut masaj, ne-am luat doar prosoape. Am primit adulții câte o brățară care ne asigura accesul la diferite încăperi și pe care se încarcă toate cheltuielile, ele urmând a fi achitate la plecare. Nu trebuie sa aveti grija banilor cand vă relaxati, nu-i așa? După ce ne-am echipat în vestiare am intrat cu ajutorul brățărilor pe care le-am primit în minunata și fascinanta lume a spa-ului.
De la intrare sesizați o lumină plăcută de semiîntuneric, relaxantă, căldură, umezeală și începeți să vă întrebați unde să vă așezați. La intrare pe partea dreaptă sunt 4 rânduri lungi de sezlonguri și trei baldachine. În partea stângă sunt șezlonguri și fotolii așezate în jurul unui stâlp.
Pe lângă bazinul principal, adică cel de înot, cu o lungime de 26 m. și 12 m. lățime, pe partea dreaptă se află șezlonguri încadrate de stâlpii de susținere decorativi, sub forma unor palmieri. Pe tulpina acestor stâlpi de susținere sunt amplasate plăcuțe informative cu adâncimea bazinului în locul respectiv. Tot aici din loc în loc șunt amplasate amfore mari decorate cu mozaic, umplute cu tulpini lungi de bambus. Aici ne-am așezat noi pe două șezlonguri, să -l putem supraveghea pe băiatul nostru înotător, mare iubitor de apă.
A urmat organizarea, ce facem prima dată? Eu am propus și (noi) am hotărât ca ar fi bine să începem de la rece la cald. Deci prima dată trebuie sa mergem la Salină.
Traseul spre Salină este indicat pe plăcuțe atașate pe pereți. Este destul de lung, se trece printr-o zonă de relaxare mai răcoroasă, compusă din două camere cu sezlonguri, televizor, șemineuri și plante decorative. Atenție: puteți ieși din clădire dacă nu aveți brățara la voi.
Salina este situata în clădirea la care se ajunge traversând o curte interioară de cca. 5m. Ultima dată când am fost, era iarnă, temperaturi negative iar eu am pornit fără șlapi și halat /prosop spre Salină și am trecut în fugă desculță prin zăpadă și cu costumul de baie ud. Nu m-am răcit. Am intrat atunci direct în bazinul cu apă sărată, in care apa are 30°C. Nu credeam că pot face așa ceva! Acum am venit pregătiți toți pentru traversarea în cealaltă clădire, cu șlapi și prosoape în care ne-am înfășurat. Țineți cont ce ce v-am povestit, dacă vreti să ajungeți in clădirea cu sare. Am numit-o așa pentru că aici sunt amplasate: un bazin cu apă sărată, chiar la intrare, apoi se coboară pe scări la o adâncime de 6m. sub nivelul solului unde se afla o saună mare cu sare pe partea stângă și Salina pe partea dreaptă.
Noi am intrat în Salină prima dată. Aici găsiți același semiintuneric ca în restul Spa-ului. Nu era rece, noi am stat înveliți în prosoape. Temperatura în grota de sare este, conform plăcuției informative de la intrare, situată între 15-20°C. Tot aici sunt enumerate indicațiile și contraindicațiile salinei. Sincer, vă spun că nu veți reuși să citiți nimic, pentru ca e beznă la intrarea în salină, pe hol! Vă pot spicui câteva penttu ca am făcut fotografii cu blitz. Indicatii: Astm bronșic, infecții respiratorii, bronșită asmatiforma, amigdalita cronică, silicoza, rinita cronică, pneumoconioza, nevroza, oboseală cronică, alergii, insuficiență respiratorie restrictivă. La contraindicații sunt menționate: tuberculoză pulmonară, cancer bronho-pulmonar, boli infecțio-contagioase, hipertensiune arterială stadiul III, boala Basedow, infarct recent, angina.
În grotă sunt amenajate șezlonguri, curg două căderi de apă și se aude în surdină o muzică de relaxare. Noi am stat puțin pentru că bărbații familiei erau nerăbdători să înoate. Eu am mai rămas un pic, după care am trecut vis-a-vis la sauna cu sare.
Sauna cu sare, are și ea la intrare informațiile trecute pe o plăcuță aflată în beznă. De aici vă citez câteva date: temperatura este între 50-60°C. ; indicatiile lipsesc, contraindicațiile sunt aceleași ca la grota de sare: tuberculoză, boala Basedow, cancer bronho-pulmonar, boli infecțio-contagioase, hipertensiune arterială stadiu III, infarct recent, angina.
Sauna este de dimensiuni mari, placata cu cuburi de sare, pe un perete sunt amplasate lumini, dând impresia unui mozaic.
Vroiam să fac aerosoli pentru că mă durea gâtul tare, amigdalele îmi erau inflamate, și chiar a avut efect, am luat un antiinflamator și a doua zi dimineața eram bine.
De aici m-am îndreptat spre bazinul cu apa sărată. Temperatura apei edte de 30°C. Am stat 25 min. Mai erau 3 persoane. Pe marginea bazinului sunt șezlonguri și pe o ușă puteți citi indicatiile și contraindicațiile băilor sărate. Am plecat apoi in cealaltă clădire.
Dupa ce am parcurs camera de relaxare, am ajuns la încăperea cu masajul plantar, duș Scoțian si Baia turcească. Am făcut și un masaj plantar apoi am intrat la o baie romană. Dupa câteva minute m-am îndreptat spre șezlongul meu și să îmi caut familia să mă alătur lor, că doar suntem împreună.
Ei erau în bazinul cu jacuzi cu cascadă, situat pe partea stângă la intrare. Aici dintr-o amfora pornește o cădere de apă, la un anumit interval de timp. Apa aici are 30°C, e cald și bine. De aici am trecut să ne răcorim în bazinul mare de înot.
Bazinul de înot se adâncește treptat, de la 1,6m. până ajunge la doi metri. Apa are temperatura de 27°-28°C. Apa este curată, fără miros de clor, bazinul fiind iluminat în interior de mai multe spoturi. La un anumit interval de timp se pornesc două cascade.
Mai este un bazin cu jacuzi aflat într-o grotă, unde temperatura apei este tot ce 30°C.
Copiii mici se pot bucura de un bazin cu apă caldă și dimensiuni reduse, cam 40cm.
Pentru persoanele care vor să se răcorească dupa saună, este amenajat un bazin cu apă rece, chiar la intrarea în bazinul de inot. Este afișat un avertisment pe perete, că în bazinul pentru imersie totală după saună, temperatura apei este foarte scăzută, are 8°C.
V-am prezentat bazinele, sa va spun și despre saune. Acestea se află aliniate după peretele de stâncă, la capătul bazinelor. Aici veți găsi mai multe saune: aromatium, finlandeză, baie romana, baie turcească.
Dacă vi se face foame sau sete, puteți intra la Bar. Noi am comandat pizza și a fost foarte bună. Dati comanda și reveniți după un sfert de oră. Pizza are aluatul subțire și crocant pe margini. Noi am comandat două bucăți de pizza: Capriciosa și Diavola. Am consumat și 6 sucuri în decursul celor 4 ore petrecute la Spa. Total consumuri 170lei: 80lei - alimentele și două prosoape, intrarea a fost 90lei.
Parcarea este gratuită.
Va recomand dacă va place la Spa să faceti o vizită și acestui Imperial Inn Spa****.
Trimis de Dana2008 in 28.04.17 19:05:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Aquapark-uri în Tg. Mureș și împrejurimi, TÎRGU MUREȘ + jud. MUREŞ" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmaster: Mulțumesc frumos! Sunt foarte bucuroasă!!!
@Dana2008: Binenteles, o recomandare minunata, de tinut minte, felicitari, votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2018 Piscina ing. Mircea Birou din Tg. Mureș, foarte curată, ambient relaxant — scris în 16.11.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Nov.2012 Aqua Rock SPA Tg. Mures — scris în 24.07.13 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- May.2010 Centrul Spa Apollo / Inot si relaxare de 1 Mai [Sangeorgiu de Mures] — scris în 07.05.10 de corinne din PUCIOASA - RECOMANDĂ