GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
ACR Palas Otel, o altă variantă bună de cazare în Edirne
Drumurile ne-au dus în scurt şi anul acesta la mijloc de decembrie la Edirne, oraşul de care ne-am legat iremediabil, cel puțin sufletește, prin prisma unei probleme de sănătate rezolvată cu succes de curând.
Dacă la dus am mers pe ruta „arhicunoscută”, bătută aproape mereu, conform zicalei „paște iarba de-o cunoști”: Târgoviște-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Targovishte-Omurtag-Kotel-Yambol-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne, de circa 500 km, la întoarcere am reconfigurat traseul din cauza unui accident grav de circulație ce se întâmplase la vreo 10-15 km după intrarea în Bulgaria.
Apropos de vama Lesovo, cea mai recentă trecere prin acest punct de frontieră mi-a lăsat cel mai amar gust dintre toate trecerile noastre. Asta pentru controlul cel mai sever, riguros și chiar exagerat al vameșilor bulgari care s-au întrecut pe ei înșiși în zel, fiind prima dată când ni s-a întâmplat acest lucru. Au scotocit peste tot, mi-au întors pe dos până și buzunarul gecii aflată pe bancheta din spate, care banchetă a fost trasă în premieră de la locul ei. Nici poșeta mea personală n-a rămas neforată, puținele noastre bagaje n-au scăpat nici ele necotrobăite prin toate ungherele, sincer ne simțeam ca Bonnie și Clyde, vestita pereche de bandiţi. Nu le venea să creadă că suntem doar noi doi în mașină, cu câteva bagaje personale, fără munți de „marfă”, așa că întețeau căutările cu cât nu găseau nimic semnificativ. Așa că aviz amatorilor!
La întoarcere, după cum vă spuneam, groaznicul accident ne-a obligat la o staționare prelungită, până când, stând și așteptând, ne-am întâlnit cu un concitadin, unul dintre cei mai mari iubitori de Turcia din câți cunosc. Schimbând păreri la fața locului, intervenind și atenționarea târzie a autorităților bulgare în privința descongestionării de durată a șoselei, ne vedem puși deodată în situația să ocolim pentru a nu pierde timpul degeaba. Și uite așa am experimentat următorul traseu, doar cu 35 km mai lung față de cel obișnuit, dar cu avantajul unui drum mai larg care se parcurge ceva mai ușor, mare parte demn de a fi luat în semă serios și pentru viitoarele deplasări în Turcia: Lesovo-Topolovgrad-Yambol-Sliven-Gurkovo-VelikoTârnovo (pasul Republika) -Ruse-Giurgiu-Târgoviște. Asta ca părere personală.
În privinţa cazării, recunosc că de data aceasta am mers pe mâna unor prieteni care fuseseră foarte mulţumiţi în vară, când au avut o primă experienţă tare reuşită în oraşul de pe râul Meriç, prima capitală a Imperiului Otoman. Și asta pentru că celelalte locaţii în care noi mai fuseserăm clienţi şi în care ne-am simţit tare bine, fie erau ocupate, fie erau mai scumpe, deh, se ştie că rezevarea e cu atât mai piperată cu cât este făcută din scurt. Pe de altă parte, orice privire, chiar și sumară, asupra hotelului ACR Palas relevă o unitate de cazare micuță, stilată, o clădire mai nouă, cu bun gust, motiv perfect justificat să se pretindă un tarif mai mare.
Așadar, ACR Palas să fie! , ne-am zis după ce am văzut că hotelul este situat în centru, lângă vestita moschee Selimiye, centrul istoric și strada pietonală Saraçlar, plină de prăvălii fel de fel, băcănii și locanta (mici restaurante) mai simple sau mai pretențioase, adică zona zero a orașului.
În Edirne se găsesc hoteluri de toate felurile: mai scumpe, mai ieftine, mai luxoase, mai slăbuțe, mai aproape de centrul istoric, mai aproape de zona de shopping sau la marginea orașului, important este să știi ce vrei și atunci e simplu să te„lipești” de ceva anume. Cei care merg mai des la Edirne știu despre ce vorbesc, la fel și cei care folosesc orașul ca oprire intermediară spre/dinspre alte destinații de vacanță din Turcia.
Adresă: Sariçapasa Mahallesi, Kargı Baba Sk. No. 10, Edirne, 22030, Turcia
Website: http://acrpalas.com/
E-mail: info@acrpalas.com
ACR Palas Otel este o unitate de cazare micuță, un soi de boutique hotel, construit recent, în 2018, deci destul de nou și de tentant. Deține o clădire cu demisol (terenul fiind în trepte în Edirne), parter și trei etaje, și are 21 camere în care își primește oaspeții: 14 camere duble, 5 camere twin și 2 suite. La demisol sunt dispuse trei camere, la parter recepția, un lobby mic, patru camere, camera de bagaje, la etajul întâi şase camere, la etajul al doilea şase camere, iar la ultimul etaj două suite şi o terasă generoasă cu ferestre unde se află sala de mese, loc de servit în fiecare dimineață micul-dejun. Nu are lift, iar recepția este deschisă non-stop.
Am rezervat la acest hotel două nopți prin booking.com la prețul de 40€/noapte cu mic-dejun inclus și am sosit pe la 12,00 (ora Turciei, 11,00 ora noastră), după un drum nu foarte aglomerat dar îngreunat de ceață deasă, ploaie pe alocuri, și carosabil ud. Cei 500 km din urbea noastă cu pauzele prin vămi i-am parcurs în șapte ore, iar aplicația maps. me ne-a condus excelent la destinație. În fața hotelului se află o școală, iar elevii se jucau în curte, la ora de sport.
La recepție am fost bine primiți, ni s-a repartizat camera 301 aflată la primul etaj, ni s-a înmânat cartela de acces, ni s-a făcut instructajul despre micul-dejun, ni s-a ferit suportul în legătură cu orice problemă legată de cazare sau oraș. Am achitat cu numerar, dar se putea la fel de bine și cu cardul.
Camera se află imediat în stânga pe palierul de la etajul întâi, iar peste tot predomină mirosul de loțiuni de curățenie, dar și aspectul de curățenie fiind prezent prin toate spațiile comune.
Am primit o cameră dublă așa cum am rezervat, destul de mare mi s-a părut, cam 20 mp scrie că ar avea. Imediat cum am intrat, în stânga este dulapul de haine, pe urmă baia, apoi alcovul. În față era peretele cu fereastra și balconul în stil franțuzesc, cu ghivece de flori ale căror frunze sunt încă verzi. Pe peretele din dreapta, aveam toaleta cu oglindă și scaun ce putea îndeplini și rol de birou, pe perete era suspendat tv cu ecran plat, cu diagonală destul de mare şi sumedenie de programe, dar numai turceşti, iar la cote mai înalte, aparatul de aer condiționat care funcționa, dar nu l-am solicitat fiindcă aveam căldură de la sistemul centralizat.
Pe birou, într-o tavă specială, am găsit cana electrică de încălzit apa, cești solide, pahare, pliculețe de ceai, cafea solubilă, zahăr personalizat. Alături două sticle de apă. Într-o nișă sub toaletă, stătea cuminte răcitorul. Pe panoul din perete ca şi la capetele patului erau amplasate prize, absolut suficiente pentru nevoile musafirilor.
Vis-a-vis de toaletă se află alcovul în care tronează patul matrimonial cu perne din belșug, foarte confortabil. Acesta este încadrat de o spetează înaltă în spate și două veioze suspendate din tavan în laterale, noptiere nu există, doar un mic suport pe o parte a patului, pe care este așezat telefonul fix. Pardoseala camerei este de gresie ce imită mocheta.
Baia, mai degrabă micuță, dar destul de modern mobilată cu obiecte sanitare de bun gust și bine funcționale. Bateriile, bine întreținute, cabina de duș se închide etanș fără să pătrundă o picătură de apă pe pardoseală în baie, instalațiile perfecte, toate strălucesc de curățenie, cam acestea ar fi de zis legat de baie. Sus într-un stativ erau așezate câte două prosoape imaculate, inclusiv de picioare, plus papuci de unică folosință. Ca și consumabile am găsit hârtie igienică, săpun și gel de duș în recipienți, bețișoare de urechi. Tot în baie am găsit și uscătorul de păr agățat lângă chiuvetă. Prosoapele ni s-au schimbat zilnic, la fel s-a efectuat și serviciul de curățenie.
Parola de wi-fi am primit-o încă de la check-in, acesta a funcționat perfect, semnalul fiind foarte bun. De fiecare dată, însă, după ce reveneam în hotel, trebuia să ne autentificăm din nou.
Micul-dejun se servește zilnic între 08,00-10,00 pe terasa amenajată de care am zis, priveliștea către celebra moschee Selimiye fiind încântătoare. În stil bufet, micul-dejun mi s-a părut suficient de bogat, cu produse simple și gustoase. Am avut pâine albă, pâine graham, vestiții covrigi turcești simit, produse de patiserie dulci și sărate, plăcintă cu brânză dulce. Apoi ouă fierte, roșii, castraveți, cașcaval, două feluri de brânză, două tipuri de mezeluri, mai multe sortimente de măsline, gemuri vrac, cereale, iaurt. Unt la cutiuțe, gem la cutiuțe, miere, caise uscate, fructe oleaginoase, etc.
De băut ceaiul turcesc era la putere, dar aveam și cafea, inclusiv solubilă, lapte, dar și ceai de alte feluri, sucuri de fructe la cutie, ba chiar și la dozator.
Desigur că în ambele dimineți au fost cam aceleași produse la masă, dar noi am fost mulțumiți, fiind în obișnuitul nostru și acasă să consumăm cam la fel la prima masă a zilei. Poate alții ar fi vrut să existe o varietate mai mare, dar eu am considerat că a fost îndeajuns, produsele fiind gustoase și de calitate, în plus fiind vorba de bufet, nu prea exista limită la cantitate.
Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când călătorești cu mașina este parcarea, fiindcă se știe că în orașe e dificil de găsit spații dedicate, în general acestea sunt cu plată și rezervate, de aceea un criteriu hotărâtor îl reprezintă locul de odihnă al autoturismului. Văzusem și pe booking și pe website-ul său că hotelul se laudă cu parcare proprie ceea ce a fost întru totul adevărat, ba chiar este vorba de una păzită tot timpul. Numai că parcarea este excedentară, așa încât pot parca contracost și alte mașini, nu numai cele ale musafirilor hotelului. Prețul pornește de 5 TL/oră și este diferențiat pe intervale, ajungând la 20TL/24 ore.
ACR Palas mi s-a părut un hotelaș de luat în seamă: micuț, cochet, elegant, stilat. Asta și pentru că este relativ nou și foarte curat. Chiar dacă pe perioada șederii am avut vecine bulgăroaice foarte gălăgioase, parcă venite în gașcă la cumpărături, hotelul are o izolare fonică bună, așa încât nu le-am prea auzit, decât pe palier cum se strigau unele pe altele, ca la cămin, dar nederanjante.
Per total, am avut o experiență plăcută la ACR Palas, personalul amabil și săritor, vorbitor basic de engleză. Recomand cu încredere!
Vă rog, atașați următorul videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=AnCGBLbenDY
Trimis de irinad in 17.12.19 20:03:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.67635670 N, 26.56019100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "ACR Palas Otel, EDIRNE" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: Da, amplasare corectă!
Mulţumesc pentru ataşarea videoclipului!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@irinad: Frumusel hotelul si pare foarte ok. As obiecta putin fata de suprafata camerei: eu nu cred ca are 25 mp, cat spune Booking, nici 20 mp. Eu as aprecia-o la vreo 14-15 mp.
Vamesii bulgari ne-au controlat si pe noi cand ne-am intors in toamna din Turcia, si tot asa, m-au pus sa scot toate bagajele din masina si sa le deschid, s-au holbat prin portbagaj, au scociorât pe la roata de rezerva, au scobit pe sub scaune, samd. Mi se pare jenant si enervant.
Nu inteleg cum ati ajuns de la Lesovo la Topolovgrad. Si pe urma, de la Topolovgrad de ce v-ati mai intors spre Yambol si Sliven, in loc sa mergeti prin Stara Zagora si Gurkovo spre Veliko Tarnovo.
@Yoda: Mulțumesc, mă bucur dacă ți-a plăcut, și mie mi s-a părut drăguț hotelul, de aceea l-am ales. În plus, prietenii noștri l-au tot lăudat.
Camera nu putea să aibă 25 mp, eu am scris că ar avea 20 mp, așa cum am văzut pe booking, poate n-o avea chiar 20, dar sigur are mai mult de 15 mp. Cert este că a fost suficient de spațioasă pentru noi doi.
Cu controlul vamal al bulgarilor am rămas profund dezgustată, fiindcă n-am avut parte de ceva asemănător până acum și avem destule drumuri făcute în Turcia. Om fi fost noi mai norocoși. Au mai băgat mâinile prin gențile de voiaj, s-au holbat prin mașină, dar acum mi s-a părut exagerat. Cel puțin, eu m-am simțit îngrozitor când vameșul mi-a luat la puricat fiecare obiect din poșetă: tocurile de ochelari (soare, vedere distanță, vedere apropiere), cutiuță medicamente, portofel cu lei, carduri, portofel cu euro, toate buzunărașele. Cel mai tare l-a „încurcat” un dispozitiv folosit pentru internet banking, căci nu știa ce e și ce face și mă tot întreba cum procedez cu el.
Asta e, am pățit-o și pe-asta, dar în Turcia tot mai mergem! Sunt sigură că data viitoare vom găsi vama de la Hamzabeyli cu lucrările finalizate (oricum au avansat mult faţă de finele lui septembrie când am mai trecut pe acolo), poate atunci se vor mai așeza lucrurile.
În legătură cu drumul, accidentul rutier grav se produsese la 10-15 km de Lesovo, șoseaua era blocată, așa încât nu puteam înainta spre Elhovo. Inițial am vrut să ocolim pe la Topolvgrad să ajungem la Yambol și de acolo să intrăm pe traseul obișnuit. Dar, concitadinul nostru (cu mult mai bogată experiență în drumuri spre Turcia) a considerat că e mai bine ca de la Yambol s-o luăm spre Sliven, apoi să ne înscriem în Pasul Republika, apoi Veliko Târnovo, Ruse, Giurgiu. Am mers 530 km față de 497 km la dus, diferență nesemnificativă.
Mulțumesc de ecou, aprecieri, toate cele bune!
@irinad: Este posibil ca sa fie mai mare camera, voi ati vazut-o " live" , eu doar in poze.
Referitor la controlul de la vama, eu cred ca ei fac exces de zel cu controale amanuntite aleatoare, ca sa nu fie acuzati de " profiling" . Acest " profiling" este o gogorita progresista, cum ca sa nu aleaga persoanele controlate dupa indicii ce tin de incadrarea in anumite categorii rasiale, etnice, sociale, ci " la intamplare" . De exemplu, nu-l iei la puricat pe ' Shoe Bomber' , iei o batranica de 85 ani care e dusa in scaunul cu rotile.
Dupa mine, de un control civilizat am avut parte cand am fost in noiembrie in Bulgaria. La dus nici nu am apucat sa dau buletinele la control, m-a intrebat vamesul unde mergem si mi-a urat drum bun. La intoarcere, a venit un vames si ne-a luat buletinele si talonul, mi-a spus sa deschid portbagajul in care s-a uitat trei secunde si l-a inchis, a dus actele la ghiseu (mai era o masina in fata) si cand am ajuns la ghiseu am primit actele si urarea de " drum bun" .
Si eu sper sa termine vama de la Hamzabeyli cat mai repede. Cand am venit asta toamna din Turcia, mi-a intrat o tona de nisip in masina in sfertul ala de ora de asteptare.
O alegere bună, fie pentru doar câteva zile sau chiar pentru mai multe, de ce nu?
Ca de obicei, le „ochești” bine, fie pe cont propriu, fie la sfatul prietenilor, aici. Hotelul arată bine, e și mai modern, nou, așa că este mereu, zic, o variantă bună, demnă de luat în calcul!
O seară frumoasă, te pup cu drag!
@maryka: Mulţumesc, da, acest hotel poate fi o variantă bună pentru câteva zile în Edirne, fireşte şi pentru tranzit spre/dinspre destinaţiile consacrate de vacanţă ale Turciei. Când am schimbat astă-vară impresii cu prietenii ce stătuseră la ACR Palas, nici nu auzisem de hotelul ăsta. Întâmplarea a făcut să găsim o cameră liberă acum şi am profitat, mai ales că Edrin Hotel, unde aş fi vrut, avea doar cameră triplă, cam scumpă.
Te pup şi eu, o noapte liniştită, mă bucur că ai trecut pe la mine!
Buna! Review ul tău m a ajutat mult, ca atare am schimbat Unisite la dus cu ACR Palace. Eram de la început în dubiu cu Unisite din cauza poziționării, asa ca a rămas numai pentru noaptea de întoarcere. Mulțumesc mult! Tot cu 40 euro l am găsit. Vacante frumoase și cred ca ne vom cunoaște la Sâmbăta!
@michaela_1961: Bună! Mă bucur că ţi-am putut fi de folos în conturarea itinerariului, în ceea ce priveşte cazările intermediare din Edirne.
ACR Palas are avantajul de a fi în zona centrală, foarte aproape de Moscheea Selimiye, oraşul vechi.
Se pare că practică preţuri constante, ceea ce e un lucru bun.
Cu siguranţă ne vom cunoaşte la proxima Întâlnire AFA, la Sâmbăta de Sus şi vom detalia.
Şi eu îţi doresc vacanţe minunate!
Da, este grozav ca este central la prețul asta, abia aștept! Mai aveam o întrebare, cum au procedat cu plata? Bănuiesc ca tot prin booking ai făcut rezervarea. La mine zice ca este cu anulare gratuita pana cu 3 zile înainte, dar mi se va incasa prețul total al rezervării după rezervare. Deocamdată nu mi au luat nimic din card. La voi cum au procedat?! Multumesc!
@michaela_1961: Am rezervat prin booking.com cu anulare gratuită, aceasta putându-se face, cum au zis şi tu, cu până la trei zile înainte fără a implica vreo cheltuială.
Nu mi s-a încasat niciun ban înainte, nici măcar nu mi s-a preautorizat cardul. Am achitat acolo cu numerar, dar aş fi putut la fel de bine şi cu cardul, nu mi s-a eliberat factură, dar nici nu am cerut. Totul a fost foarte simplu şi foarte uşor!
Mulțumesc, ar fi foarte bine asa pentru ca nu mi place ideea aia cu preautorizarea, care înțeleg ca poate însemna și blocarea banilor. Nici asta n ar fi o problema daca imi ia la hotel din banii blocați. Ideea este ca noi suntem 5 familii, ei vor pune banii în contul meu ptr ca nici nu mi permit sa nu i am și sa mi anuleze rezervarea. Dar nu mi convine sa i blocheze și la hotel sa mai plătim o data. Iar noi mai avem și alte cazări intermediare, deci e vorba de mai mulți bani. În Ayvalik scrie fără avans, anulare gratuita cu 3 zile înainte cu dreptul de a preautorizarea cardul. Măcar am aflat cum se procedează la ACR Palace. Înțeleg ca fiecare hotel are politica lui. Multumesc din suflet ptr tot!
@michaela_1961:
”ar fi foarte bine asa pentru ca nu mi place ideea aia cu preautorizarea, care înțeleg ca poate însemna și blocarea banilor. Nici asta n ar fi o problema daca imi ia la hotel din banii blocați. Ideea este ca noi suntem 5 familii, ei vor pune banii în contul meu ptr ca nici nu mi permit sa nu i am și sa mi anuleze rezervarea.
Preautorizarea înseamnă mai mult o verificare a validităţii cardului şi a existenţei unei sume de bani disponibilă pe acesta care să acopere costul rezervării. Nu-ţi poţi permite să garantezi rezervarea cu un card expirat sau care urmează să expire curând şi nici cu un card gol, caz în care vei fi atenţionată şi, dacă nu te conformezi, rezervarea îţi va fi anulată.
Mie nu mi s-a întâmplat niciodată să mi se blocheze vreo sumă pe card, dar este posibil şi acest lucru.
”Dar nu mi convine sa i blocheze și la hotel sa mai plătim o data.
Greu de crezut că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Turcii sunt oameni destul de serioşi.
O singură dată am păţit-o la o rezervare făcută pe booking pe România, dar era de tipul nerambursabilă. Banii au fost blocaţi instantaneu la momentul rezervării, la hotel am plătit din nou aceeaşi sumă, iar deblocarea a survenit în prima zi lucrătoare, fără să trebuiască să fac eu vreun demers în acest sens.
Turcii nu mi-au blocat vreun ban nici la rezervare nerambursabilă, plătind la hotel după ce am ajuns acolo.
Nu-ţi mai face atâtea griji. Vei vedea că totul va fi bine. Mai bine concentrează-te pe ce urmează să vizitezi în acestă vacanţă
@michaela_1961: N-ai de ce, mă bucur dacă am venit cu precizări utile!
@nicole33: Asa este, eram un pic îngrijorată ptr ca nu era vorba numai de banii mei. Coechipierii sunt oameni deosebiți, nu m as fi așteptat la vreun reproș, dar nu ma simțeam eu în largul meu dacă nu as fi fost cu temele făcute. Dar, gata! Chiar m am liniștit și de acum... aștept cu interes vacanta, mai e un pic, aproape 5 luni ????. Te îmbrățișez cu drag! P. S. Sper sa ne cunoaștem la Sâmbăta!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 ACR Palas – un hotel ok în vremuri normale — scris în 05.04.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ