Frumos Club, frumoși oameni, frumoasa Bucovina

„Viața asta trece prea repede, îngrozitor de repede. N-apuci să te naști, c-ai și îmbătrânit” spunea Nichita Stănescu...
Nici nu speram la o întâlnire AFA dar uite că s-a pus de o revedere, mulțumim Cornel, Doinița, Mihaela dar și partenerilor de viață ai acestora, implicarea lor a fost maximă.
Mulțumim și lui ZoaZore că ne-a primit cu brațele deschise, mulțumim lui Claudiu U. – cel care ne-a încântat și surprins an de an cu ecusoanele fără de care întâlnirile ar fi fost mai... necunoscute, cu multe întrebări timide „tu cine ești?”
Și nu în ultimul rând, mulțumim vouă, tuturor participanților.
Ca la Oscar, așa-i la întâlnirile acestea: emoții, pupături, povești, amintiri, dans, strângeri de mână.
Fără pitici, oamenii au mai înaintat în vârstă, copiii nu mai merg cu babacii, se plictisesc.
Drumul lung și obositor, vinerea este oricum foarte grea pentru toți, unii sunt sătui de muncă, alții de făcut planuri pentru călătorii – e și asta o muncă, jur că nu-i usoară deloc.
În cinci ore am ajuns la locul de întâlnire, în Gura Humorului.
Comitetul de primire era la datorie, am primit un Pașaport Turistic de Bucovina, un pliant cu mănăstirile zonei, programul pe zile și ore al acestei întâlniri, palincă, bomboane, cozonac și mulți pupici.
De-acum aveam liber la cuvinte, amintiri și povești, nu mai pridideam cu zâmbetele și râsetele care răsunau în curtea sfintei Bucovină.
Seara s-au încins lemnele, s-au umplut paharele, s-au încărcat mesele cu fel și fel de bunătăți din toate colțurile României, pregătite cu pricepere de colegi.
În restaurantul spațios se auzea o muzică-n surdină, nimic deranjant, atmosferă potrivită pentru a depăna povești. Pe terasele hotelului râsetele oaspeților înnobilau aerul rece de primăvară.
Sâmbătă dimineața, la 6, pozam cerul pictat, soarele încerca timid să-și arate fața, natura părea un tablou mut, liniștea domina împrejurimile. Avea să fie o zi plină de vizite, fotografii, oboseală plăcută și multe, multe amintiri mai mult sau mai puțin religioase.
Seara, la festivitatea de premiere, emoțiile n-au contenit să apară. Rând pe rând, timizi dar bucuroși, fiecare user AFA a primit atenția lui Cornel dar și a noastră.
Aplauze, felicitări, ca la Oscar, v-am zis. Eu m-am distrat, recunosc. M-au ajutat stelele Alexandrionului, au fost 5 la număr, delicioase, parfumate, cu rost de bună dispoziție.
Sincer, nu mă așteptam să primesc diplomă sau aplauze, nu am călătorit, nu am scris juma de an, în loc de AFA am căutat să mă doftoricesc.
Urma tombola tot în sala de festivități, o idee genială, mult mai bine decât la cârciumă.
Mulțumesc Violetei Bălașa, un cadou minunat. Mulțumesc și Dianei 2015, pentru dar, în afara tombolei.
Dacă felicitările au trecut, urma dansul. Acesta a fost mai subțire ca în alți ani, poate și pentru că nu ne mai săturam de vorbe și ni se rostogoleau cuvintele în zarva creată de „oamenii orientali” , de bucuria revederii și nu în ultimul rând de vârsta participanților.
A fost o întâlnire relaxantă dar DOMOALĂ. Părerea mea.
Fără multă țopăială, fără trompete, fără multe hore și sârbe, o întâlnire în care mirosul de viață și gustul vacanțelor a primat, au fost la loc de cinste.
Nu vreau să o compar cu nicio altă întâlnire, fiecare are farmecul ei.
Însă pot afirma că se simt tâmplele albe, nu numai la petreceri ci și pe site.
Cât timp există vloguri, FB, Insta, Tic și alte idioțenii la care eu nu particip, cât timp evoluează rapid totul în jurul nostru, se pierde orice umbră de speranță că AFA va mai fi ca odinioară când oamenii nu-și expuneau viața privată în public, când nu se lăudau cu fiecare nimic, când oamenii citeau, scriau, cântau, pictau, călătoreau doar pentru ei, pentru sufletul lor, nu pentru bani.
De ce să citim despre... când putem să-i vedem pe unii când se filmează în acel loc?
De ce să scriem când putem să pierdem timpul uitându-ne la alții cum numără bețe și fac tumbe?
Cine mai cumpără cărți? Cine le citește?
Într-o lume a roboților, tinerii nu vor mai fi așa cum am fost noi, niciodată. Nu vor să scrie, să asculte, să citească, să cânte și să revigoreze saitul. Ei sunt atrași de altceva, puțini sunt cei care iubesc natura, culorile și literele. Ei iubesc doar cifrele, mai exact numărul banilor, numărul vacanțelor de lux, numărul mașinilor, al caselor, al petrecerilor cu roabe pline cu șampanie.
Motivele pentru care generațiile de „aur” și de „argint” nu mai apar/scriu pe AFA sunt multe și deloc mărunte, să fim realiști... am îmbătrânit și nu mai călătorim sau nu mai avem timp să scriem, poate suntem bolnavi sau avem grijă de părinți, poate nu avem bani dar avem multe rate, poate am devenit bunici sau poate trebuie să susținem copiii dpdv financiar...
Pe cei care se supără și se retrag că n-au voturi multe și nici ecouri la articole nici nu-i pun la socoteală, astea-s răsfățuri copilărești, nu comentez prea mult, consider că n-au simțit AFA, au avut alte interese.
Despre ce să scrie omul dacă nu călătorește? Și dacă nu călătorește credeți că mai are chef de vorbă?
Vorbim vorbe, eu așa cred. Ce a fost nu va mai fi, totul evoluează rapid și atunci mă întorc la Nichita:
„Aș minți să spun că nu regret nimic, dar iarăși aș minți dacă aș spune că regret ceva”
Trimis de krisstinna in 02.04.25 18:25:34
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Foarte bine și realist ai prezentat întâlnirea noastră din Bucovina! Exact așa am simțit și noi că atmosfera a fost mai domoală... și dacă te uiți la cei care am participat, majoritatea suntem trecuți de jumătatea vieții...
Dar, asta nu înseamnă că nu ne-am simțit bine, am simțit ospitalitatea bucovineană și ne-a făcut plăcere să venim în Bucovina!
Am avut emoții și am trăit bucuria revederii cu prietenii AFA!
Încerc să scriu și eu despre această întâlnire AFA din Bucovina... sper să-mi iasă!!!
În rest numai de bine!
"... poate suntem bolnavi sau avem grijă de părinți... poate am devenit bunici " mult adevar, graiesti!
Intru rar pe sait, scriu si mai rar cu toate ca mi-as dori sa fie altfel.
Eu chiar simt o mare tristete cand vad ca multi prieteni se indreapta spre vlog-uri sau pur si simplu renunta la AFA... ma simt parasita si de-a lungul acestor saisprezece ani multi m-au parasit!
M-am certat cu mine, cu Cornel, cu unii dintre dumneavoastra... sunt multe orgolii... multe lucruri se percep altfel... n-avem rabdare... toleranta care merge mana-n mana cu acceptarea...
Eu sunt in bisericuta AFA!
Am cunoscut oameni noi care impart aceleasi interese cu mine si mi-am facut prieteni pe viata chiar daca ne-am privit in ochi, o clipa!
Avem amintiri, am infruntat viata stiind unii de altii... ne-am incurajat!
Va multumesc si atat!
@balasa violeta:
” Intru rar pe sait, scriu si mai rar cu toate ca mi-as dori sa fie altfel.
Eu chiar simt o mare tristete cand vad ca multi prieteni se indreapta spre vlog-uri sau pur si simplu renunta la AFA... ma simt parasita si de-a lungul acestor saisprezece ani multi m-au parasit!
Inca ma gandesc la ce spuneti si incerc sa inteleg
Cine sunt cei care pleaca si cine sunt cei care raman?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2025 Cu un ochi râd, cu un ochi plâng — scris în 01.04.25 de robert din BUCURESTI
- Mar.2025 Întâlnirea AFA 2025, sau cum să ai zile însorite pe o vreme mohorâtă — scris în 31.03.25 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2025 Lumea-i mică, AFA-i mare — scris în 31.03.25 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 După 6 ani la cea de-a 6-a întâlnire cu AFA, în Bucovina — scris în 03.04.25 de ANILU din BUCUREşTI
- Jan.2025 „După 20 de ani” în Bucovina :) — scris în 05.01.25 de Cornel din TIMIșOARA - RECOMANDĂ