Poze Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Palatul regal de pe insula - Łazienki
P01 [AUG-2022]
[50 PMA, fără bonus]
P02 [AUG-2022]
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Porticul palatului de pe insula a fost construit in 1784, prin adaugarea la fatada baroc originala, a doua constructii, spatiul fiind umplut cu patru coloane corintiene. Deasupra usii de intrare sunt stucaturi cu tematica marina, dar si un mesaj in limba latina, care in traducere inseamna: ,,Acest om uraste, iubeste, lauda si doreste melancolie, pace, o baie si fapte bune.”
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Porticul palatului de pe insula a fost construit in 1784, prin adaugarea la fatada baroc originala, a doua constructii, spatiul fiind umplut cu patru coloane corintiene. Deasupra usii de intrare sunt stucaturi cu tematica marina, dar si un mesaj in limba latina, care in traducere inseamna: ,,Acest om uraste, iubeste, lauda si doreste melancolie, pace, o baie si fapte bune.”
[50 PMA, fără bonus]
P05 [AUG-2022] Camera lui Bacchus indeplinea rolul de camera de odihna dupa baie, decorata cu placi albastre olandeze Delft. Isi datoreaza numele, picturii din tavan, „Bacchus, Ceres, Venus si Cupidon”, care a ars in incendiul din 1944. Cel mai important element decorativ al acestui interior este semineul monumental, deasupra caruia atarna un tablou de Jacob Jordaens cel Batran, ,,Flora, Silenus si Zephyr”.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Pe vremea lui Stanisław August, interiorul Camerei lui Bacchus a jucat rolul unei mici galerii de arta, picturile aratand membri ai curtii regale.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Baia avea doua cazi de marmura incastrate in podea, iar peretii salii, la fel ca si ai camerei lui Bacchus, sunt captusiti cu plăci ceramice. Decorul din stuc este foarte bogat, in stil baroc, cu motive ale dragostei, apei, basoreliefuri care infatiseaza figuri din Metamorfozele lui Ovidiu, dar si trei medalioane rotunde infatisandu-l pe Cupidon.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Baia avea doua cazi de marmura incastrate in podea, iar peretii salii, la fel ca si ai camerei lui Bacchus, sunt captusiti cu plăci ceramice. Decorul din stuc este foarte bogat, in stil baroc, cu motive ale dragostei, apei, basoreliefuri care infatiseaza figuri din Metamorfozele lui Ovidiu, dar si trei medalioane rotunde infatisandu-l pe Cupidon.
[50 PMA, fără bonus]
P09 [AUG-2022] In capatul opus, se afla statuia lui Apollo Belvedere, sustinut de sculpturile regelui Midas cu urechi de magar si de cea a satirului Marsyas legat.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Rotonda ocupa partea centrala a palatului, avand legatura cu Baia, Sala lui Solomon si Sala de mese. Este o camera rotunda, decorata cu marmura galbena si alba, cu sculpturi ale regilor polonezi, incununata cu o cupola pe unde patrunde lumina.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Initial aici exista o pestera artificiala cu o fantana in mijloc, insa regele a transformat-o intr-un templu in onoarea celor mai importanti regi polonezi si a celor mai distinsi imparati romani: Sigismund I cel Batran, Stefan Báthory si Ioan al III-lea Sobieski, Titus, Traian si Marcus Aurelius.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] In cupola sunt reprezentarile virtutilor, iar ,,Invidia” era infatisata pe podea, ca masca a Gorgonei, insa a fost distrusa, luandu-i locul o stea. Pe friza este o inscriptie ce explica semnificatia simbolica a Rotondei: „Dat ca exemplu slujind lumea”.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, fără bonus]
P15 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Camera portretelor este cea de-a doua incapere destinata expunerii colectiilor de pictura ale regelui. Masa cu trei picioare are un blat de birou decorat cu un mozaic reprezentand un taur, stema familiei Poniatowski. Camera Portretelor a fost incendiata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, singurul obiect care a supravietuit incendiului fiind semineul de marmura, decorat cu basorelieful Ledei, cu capete de gorgoni.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Sfesnitele ii infatiseaza pe Zefir cu Flora, precum si pe Cupidon cu Psyche.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Antecamera este un hol spatios, dreptunghiular, simplist decorat cu statui reprezentand-o pe Afrodita iesind din apa, pe Venus, dar si figuri din bronz ale lui Voltaire și Rousseau.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Capela are un interior mic inalt de doua etaje, captusit cu stuc galben si gri, cu ferestre semicirculare si o cupola de sticla prin care patrunde lumina.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Ultima sala de la parter este Sala de mese, care a apartinut Baii Lubomirski, dupa care i s-a dat o noua functie, cea de dormitor regal, iar mai tarziu a devenit sufrageria in care se servea cina, pentru care au fost aduse mese din cladirea bucatariei.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] Decorul, desi modest, e foarte elegant datorita peretilor marmorati in culoarea rosie si a coloanelor din stuc in aceeasi culoare.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 27] din total 27 FOTOGRAFII Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani antodoar poze atașate articolului Palatul regal de pe insula - Łazienki
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.025382041931152 sec