Zona Kemer Highlights turistic
As dori sa-mi raspunda cineva care a vizitat in zona Kemer ceva interesant ca de ex: orasul scufundat, Phaselis. locul de origine a lui Mos Nicolae, si orice alte puncte de interes din zona nu Antalya sau estic spre Alanya acolo am fost.
Multumesc binevoitorilor.
Răspunsuri la solicitare
O intrebare foarte potrivita pentru noua sectiune "Ce-mi recomandati", astfel ca am trsnformat-o intr-o solicitare de acest tip. Fiind afisata direct in prima pagina a site-ului, sansele de a primi un raspuns sunt sensibil mai mari.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- "escapada" pe varful Tahtali (cu telecabina) - detalii aici: click aici
- Cetatea Simena si orasul scufundat Kekova - click aici
- Demre, Myra, Sf. Nicolae - click aici
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Sincera sa fiu eu am fost prima data in Turcia in 1996 si eram destul de pasionata de vizitari si excursii, acum, probabil si pentru ca a aparut fetita mea, sunt interesata de odihna si entertainment pentru copil in cadrul hotelului, de asemeni de mancare, confort si peisaje. Pentru date privind obiective turistice intrati pe kemer.com.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Eu am fost intr-o excursie de o zi care a cumulat vizita la orasul scufundat si cea la biserica Sf. Nicolae. Si pot spune ca este o excursie care merita facuta, punand accent pe pauza de inot-apa este de o claritate si o culoare fantastice!
Atentie la preturile agentiilor partenere de acolo! Pe mine ghidul m-a enervat la culme: a schimbat data excursiei, a schimbat (in sensul de crescut) pretul, a "uitat" sa ne anunte si pe noi de aceste modificari, pe care le-am aflat pe roamingul meu. M-am enervat si am cautat excursia la o agentie de langa hotel, si am platit in loc de 60eur/pers 75 eur 2 persoane. Da, probabil masa de pranz putea fi mai buna (era cam ca la cantina studenteasca), insa nu pentru asta plecasem din hotel
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Confirm si eu varianta precedenta: local poti gasi variante mult mai ieftine si cu conditii similare cu ce ofera turoperatorul cu care mergi.
Noi, am facut doar o croaziera prin niste golfulete (cu copii mici, mai putin turism). A meritat din plin. Cel de la centrul de sporturi nautice a aranjat, vaporasul a oprit ca taxiul in fata hotelului la dus si la intors. Transfer cu salupa.
Ce coincidenta! Si in cazul meu comunicarea cu reprezentantul lor a fost tot pe banii nostrii! Sa fie clar, in probleme la care ei trebuiau sa comunice. Sa fii fost acelasi turoperator, mai nesimtit?!
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
anul trecut, de frica crizei din grecia, am ajuns in turcia....si am ales kemerul
a fost o alegere buna
nu m-a impresionat hotelul, mancarea , bautura...toate all inclusurile lor....ci zona
merita
e ceva mai rar intalnit, sa stai pe plaja si sa ai muntii in fata
si aerul este foarte bun, caci este o zona plina de paduri de pin si nu numai
am fost si in "excursii" organizate de agentia cu care am fost noi (nu dau nume). excursia la mormantul sf. nicolae a meritat fiecare cent. cu toate ca a fost obositor (lunga)am avut o mini croaziera pe mediterana, asa ajungand la orasul scufundat si la Myra (superb), o oprire cu vaporul intr-un golf , pentru baie (o apa ireala)apoi ne-au dus la biserica unde este "presupusul" mormant al lui sf. nicolae. aici, noroc cu rusii care au bagat banii multi (ca altfel era totul o paragina), dar asta a avut un pret...poti sa juri ca esti in rusia (limba vorbita, inscriptiile...tot../pt ei). si ar mai fi ceva, drumul din kemer pana la sf. nicolae este sublim....sosele (ca sa nu le zic autostrazi)intre munte si mare... merita!!!!
eu zic sa nu ezitati, daca vreti turcia: alegeti kemer si nu veti regreta....
eu va doresc vacanta reusita si bineinteles placuta!
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2011] Kilikya Palace [Goynuk] / KEMER
Sigur o sa facem o croaziera dar am dori sa inchiriem si o masina stam 2 saptamini asa ca putina miscare prin praful turcesc nu strica.
Cam cati km. sau timp ar lua cele 3 obiective (sf. Nicolae, Myra, si eventual Kecova), sunt departe una de alta?
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Excursia la Myra, Sf, Nicolae si Demre (orasul scufundat) a durat o zi.
La Myra nu se pierde mult timp pentru ca este un amfiteatru vechi, iar langa el un munte in care au fost sapate morminte (cavouri). Cu cat este mai sus mormantul, cu atat acea persoana a avut un rang superior. Este frumos si merita vazut.
La 5-10 minute distanta de Myra este biserica Sf. Nicolae care se viziteaza in 15-20 minute.
Apoi drumul spre Demre este ceva mai lung. De la Kemer pana la Demre, cu autocarul, se fac 3 ore si jumatate. La un moment dat, incepe un drum mai putin prietenos, insa panorama este deosebita. soseaua este sapata in mute si este f ingusta, iar jos... Mediterana. La Demre, daca aveti noroc sa nu bata vantul (sa nu fie valuri), la un moment dat se pot vedea niste pietre in mare, care reprezinta ruinele unor cladiri inghitite de mare, in urma unui cutremur si a mareei.
Excursia consta intr-o croaziera cu un vaporas printre o multitudine de stanci, si muntele unde se pot vedea ruinele caselor. Apa este de o culoare deosebita, tocmai pentru ca pe fundul marii sunt pietre, si nu nisip.
Merita facuta aceasta excursie.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2011] Kilikya Palace [Goynuk] / KEMER
Dar eu stiam ca DEmre si Myra este aceiasi localitate denumirea noua fiind Demre iar orasul scufundat se numeste Kecova.
Merci de raspuns oricum
Am facut excursia Myra=Demre - Kekova de 3 ori si tot mai gasesc cate un ghid care mai gaseste ceva interesant de spus. Demre este denumirea actuala a fostei localitati Myra, locul unde a trait si slujit Sf. Nicolae (nascut la Patara, la 60km de Demre, intr-o familie instarita). Navigatorii l-au adoptat ca si pe salvatorul lor, deoarece se spune ca la intoarcerea din Ierusalim (cand de altfel s-a stabilit in Myra) a salvat vasul pe care se afla. Mormintele lycienilor sapate in stanca la Myra se afla, intr-adevar, foarte aproape de biserica Sf. Nicolae. Kekova este o insula, de fapt (cu o suprafata de 5,7 km2) si acolo o sa gasiti orasul scufundat, multe sarcofage si o sa va opriti sa faceti o baie in golfurile din zona (super apa). Tot acolo o sa gasiti si cetatea Simena (oraselul daca se poate numi asa-Kale).
Dar in zona Kemer mai gasiti Phaselis (la aprox. 16-17 km de Kemer), despre care Herodot se pare ca a afirmat ca este o colonie doriana/dorica unde o sa vedeti o localitate tipic greceasca, ulterior romana cu amfiteatru, baie, apeduct. Tot aici mai gasiti Olympos (la 70 de km de Antalya in drumul spre Finike/Kas) iar in localitatea Cirali e pacat sa nu mergeti sa vedeti Yanartas (sau Chimera/Chimaera ori Himera= flacari iesind din pamant) preferabil mai pe inserat, cand si flacarile se vad mai bine si urcusul pana la ele se face mai lesne.
P.S. Cu oricine ai merge in excursie organizata ,indiferent de marimea grupului, (de exemplu anul trecut cand am fost pe cont propriu si am mers cu o firma turceasca, ca sa se poata bucura si sotul de peisajul super de pe malul marii) am mancat in aceeasi vagauna tip cantina, in imediata apropiere a bisericii Sf.Nicolae. Dar gaseai totusi sa mananci o salata daca altceva nu te tenta.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2011] Kilikya Palace [Goynuk] / KEMER
merci foarte bune indrumarile
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec