Întrebare [în rubrica] Lumea Croazierelor, de la A la Z

In croaziera cu buletinul

Trimisă în 05.02.16 21:00
autor andromedaPM [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 2968

In cazul unei croaziere in mediterna de est (Italia, Grecia, Muntenegru) este nevoie de pasaport sau se poate merge doar cu buletinul.

Multumesc anticipat pentru raspuns.



Răspunsuri

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / #CROAZIERE4r[06.02.16 22:28]

Este nevoie de pasaport, nu se poate merge numai cu buletinul, chiar daca porturile unde acsteaza vasul sunt toate din Europa. Pasaportul trebuie sa fie valabil inca cel putin 6 luni. Vi se verifica pasaportul inainte de imbarcare, apoi va legitimati la urcarea si coborarea de pe vas doar cu cardul de pe vas. Cred ca este necesar pasaportul pentru ca vasele de croaziera sunt inregistrate sub pavilion panamez sau prin alte tari indepartate unde e necesar pasaport, desi ele apartin unor companii italiene, spaniole, sau din alte tari europene.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația #CROAZIERE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[06.02.16 22:38]

@dianamea -

Cred ca este necesar pasaportul pentru ca vasele de croaziera sunt inregistrate sub pavilion panamez sau prin alte tari indepartate unde e necesar pasaport, desi ele apartin unor companii italiene, spaniole, sau din alte tari europene.

Nu numai. E nevoie de pașaport și pentru că vasele de croazieră navighează în ape internaționale, unde nu sunt valabile regulile Uniunii Europene, sau alte înțelegeri bilaterale.

În plus, deși MSC Crociere este o firmă italiană, ea este înregistrată în Elveția.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / #CROAZIERE4r[06.02.16 23:42]

Cand un vas este inregistrat sub un pavilion dintr-o tara, indiferent in ce tara se afla compania proprietara, toate activitatile de pe vas se supun legilor tarii unde se afla inregistrat acel pavilion, indiferent daca vasul se afla in ape teritoriale sau internationale. Majoritatea vaselor, si de calatori si de marfuri, sunt inregistrate in tari care sunt considerate paradisuri fiscale, nu in tarile unde se afla companiile proprietare.

Mentinez ca, de asemenea, pe vapor nu sunt valabile asigurarile de sanatate sau de calatorie care ar fi valabile in Europa sau pentru anumite tari, decat in porturi. Uneori este inclusa in pretul croazierei o asigurare speciala: Travel Insurance Assist Card prescurtat TIAC, sau TIAS, care acopera si asigurare de sanatate si asigurare pentru bagaje furate, pierdute sau deteriorate.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația #CROAZIERE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andromedaPMAUTOR SOL[07.02.16 23:00]

@dianamea - wow... multumesc pentru raspuns... cu pasaportul am inteles, dar cu asigurarea medicala sunt in ceata...

Sa inteleg ca daca am o problema medicala pe vas si primesc ingrijiri medicale pe care le achit, acestea nu vor fi decontate de firma de asigurari cu care am incheiat asigurarea in Romania?

Ce este acest TIAC sau TIAS si de unde se poate achizitiona?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / #CROAZIERE4r[07.02.16 23:55]

La croaziera pe care am achizitionat-o recent cu Royal Carribean, aceste 2 asigurari erau incluse in pret, dar erau totusi optionale, adica se putea renunta la ele. Fiecare linie de croaziere ofera asigurari de calatorie, dar pentru detalii suplimentare ar trebui sa intrebati la agentia unde va inscrieti, sau daca va inscrieti direct pe site-ul liniei de croaziera cautati rubrica privind asigurarile. Cardul european de sanatate e valabil numai la institutiile medicale de stat din Europa. Celelalte asigurari de sanatate private sunt valabile si la institututiile medicale de stat si la cele private, din tarile pentru care se plateste asigurarea. Pentru ca asigurarea de sanatate sa fie valabila si la bordul vasului trebuie sa incheiati o asigurare privata valabila pentru toate tarile lumii sau pentru toate tarile mai putin cateva. Asigurarea de calatorie nu este numai o asigurare de sanatate, este si pentru riscul de a pierde avionul, de a pierde bagajele, etc.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația #CROAZIERE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / #CROAZIERE4r[08.02.16 00:15]

@andromeda: Sfatul meu este sa va luati medicamente de prim ajutor cu dvs., adica medicamente contra racelii, contra varsaturilor, contra toxinfectiilor alimentare, contra durerilor, antibiotice, dezinfectante si plasturi. Daca aceste medicamente nu rezolva sau amana problema pana ajungeti in port, de abia atunci apelati la cabinetul medical de pe vas, dar si atunci doar pentru strictul necesar. Aveti grija, ca daca mergeti la cabinetul medical sa va plangeti de o indigestie, sau o raceala cu febra, veti fi retinut in carantina toata croaziera, adica nu veti avea voie sa parasiti cabina sau locul special amenajat pentru carantina.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația #CROAZIERE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [6] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.029485940933228 sec
    ecranul dvs: 1 x 1