Solicitare CMR / BULGARIA

Recomandari despre Bulgaria

Trimisă în 13.06.11 14:10
autor laurapity1JR [Zalau]
» VIZUALIZĂRI: 10173

As avea cateva intrebari despre Bulgaria:

1. Mergem pentru prima data si as dori sa stiu daca este necesar sa avem la noi leva sau ne descurcam cu euro.

2. De la agentie mi s-a spus ca nu este nevoie sa avem asigurare medicala - exista ceva acord intre Romania si Bulgaria. Imi puteti spune daca este adevarat?

3. Cat de complicat este drumul pana in Obzor unde suntem cazati? Am dori sa iesim prin Vama Veche sa prindem o zi si pe litoral la noi. Exista indicatoare si cu litere normale sau doar cu chirilice?



Răspunsuri

corinutzaSV2r[13.06.11 14:44]

Buna ziua

Noi am fost si in 2009 si in 2010 in Bulgaria. De fiecare data am trecut pe la Vama Veche. Anul trecut am fost in Suuny Beach, deci am trecut de Obzor, dar puteti fi linistiti indicatoarele sunt scrise si cu litere normale. Asigurare medicala nu ne-am facut, dar ne-am scos carduri de sanatate de la Casa de Asigurari, care teoretic sunt valabile in Bulgaria.Nu a fost cazul sa le folosim asa ca nu stiu daca chiar ar fi fost acceptate.

Leva schimbam imediat dupa ce trecem granita (exista un exchange vizavi cu ghereta unde trebuie sa va cumparati vigneta) si la un curs mai bun ca in statiune,iar cand nu mi-au ajuns ce am schimbat, exista in statiuni case de schimb valutar si se poate schimba si acolo.Eu nu am facut cumparaturi cu euro, deci nu pot sa va spun care ar fi paritatea.

Traseul este foarte frumos, destul de lejer, putin prin Varna GPS ul te induce in eroare, dar daca aveti si o harta la dvs. va descurcati sigur.

Sa nu pierdeti, daca aveti timp, Balcicul, care este superb si merita vazut.

Drum bun si sa aveti un concediu frumos si linistit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

laurapity1JRAUTOR SOL[13.06.11 14:47]

Multumesc foarte mult pentru informatii. Eram putin ingrijorata pentru ca am vazut ca toata lumea recomanda iesirea din tara pe la Giurgiu - Ruse, dar m-am linistit acum.

O sa schimbam si noi leva la acel exchange.

Multumesc mult!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dananeculaPA1r[13.06.11 15:30]

@laurapity1

1. Poate-ti vor fi utile informatiile legate de moneda Leva sau Euro postate si la recomandarile de aici.

In primul rand e bine sa schimbati Leva la bancomat sau la banca, fiind cea mai sigura varianta. Se accepta si Euro, dar mai avantajos e in Leva, daca si paritatea este convenabila.

2.Sincer, pentru siguranta, mai bine sa va faceti si asigurare medicala. Nu costa pentru Bulgaria foarte mult si mai bine s-o aveti in caz de ceva ... decat sa platiti acolo o consultatie ... nu ti-as recomanda.

3.Noi am fost in 2007 si 2008 in statiunea Sf. Konstantin si Elena, la 10 km de Varna. Am ales varianta Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna, deoarece drumul e mult mai bun si mai aproape de noi (Ploiesti).

Iti doresc o vacanta cat mai placuta !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

gabriel3108SV1r[13.06.11 17:29]

Buna ziua!

Vara trecuta am traversat cu bacul pe la Calarasi este frumos dar putin mai scump. Drumul a fost diferit pana la Albena decat daca o luam pe la Ruse.

Acum nu ne-a cerut nicaieri si nici nu am avut nevoie de asigurare medicala dar nu poti sti cand ai nevoie de ea, cel mai bine este sa va faceti.

Euro, lei, leva nu conteaza, exista in statiuni case de schimb dar cel mai bun curs tot imediat dupa granita il gasiti.

Noi am platit sau am schimbat in leva de pe card dar ca si la noi, afacere este sa doar sa platesti nu sa scoti lichiditati pentru ca transforma leul in euro si pe urma euro in leva deci clar este in defavoarea clientului.

Azi am venit de la Mamaia si pana pe centura Bucuresti am facut 2h si pe centura 1h pana acasa. Locuiesc undeva pe Calea Grivitei.

Cel mai scurt si mai rapid drum tot cum au spus cei care au raspus inainte este: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna.

Nu mai sunt probleme cu indicatoarele acum sunt bilingve.

Harta, GPSul ce aveti, nu conteaza conteaza sa aveti timp frumos si o vacanta reusita!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

tm67bruPA1r[13.06.11 19:25]

aceeasi precizare referitor la cele spuse de gabriel3108: nu toate bancile schimba leii in euro, apoi euro in leva, atunci cand extragi de la bancomat leva de pe un card de lei. de pe cardul meu (BRD), leii au fost covertiti direct in leva la cursul oficial (plus o taxa de aprox 9 lei), asta s-a intamplat in doi ani diferiti de astfel de experiente.

Avand in vedere ca am scos o singura data o suma mai mare (200 sau 300 de leva, nu mai tin minte exact), conversia a fst cat se poate de avantajoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

pepsi70roPRCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA13r[13.06.11 19:37]

1. Daca aveti un card, il puteti folosi in statiune pentru a scoate bani, comisionul este avantajos, daca nu, avand in vedere ca doriti sa stati o zi pe litoralul nostru, peste tot in Constanta casele de schimb pot schimba in leva la un curs mult mai avantajos decat in vama sau la bulgari.

2. Chiar daca ambele state fac parte din UE (unde exista acorduri in domeniul medical) este mai mult decat obligatoriu sa aveti asupra voastra o asigurare medicala de calatorie, care va poate scapa de o multime de probleme, mai ales daca calatoriti alaturi de copii. Asigurarea costa in jur de 50 de lei, insa afara este nepretuita.

3. Marea majoritate a indicatoarelor sunt bilingve, deci nu va faceti probleme, in Obzor se ajunge foarte usor din Vama Veche.

Vacanta frumoasa si te asteptam cu impresii la intoarcere.

N.B.: pepsi70ro este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

magdalenaSE19r[13.06.11 20:30]

1. Sfatul meu este sa schimbati banii din euro in leva, de preferinta la banci. Noi am schimbat mereu in Varna, pe aleea pietonala, unde ne oprim mereu sa mancam la un restaurant si acolo sunt multe case de schimb valutar. Cand am fost insa in Obzor, am schimbat la banca. Se poate si la hoteluri, e putin mai scump. Unele magazine pot primi si in euro, dar nu va bazati pe asta. Cele care primesc, ar trebui sa aiba afisate preturile in ambele valute.

2. Cat priveste asigurarea medicala, desi obligatorie, noi am facut exceptie o singura data si nu a fost bine. Tocmai atunci sotul meu a avut o problema minora pentru care numai consultul si doua medicamente erau 70 de euro. Prin urmare, sfatul meu e sa faceti asigurare.

3. Nu sunt probleme cu indicatoarele atata vreme cat ele exista...Bulgarii stau cam prost la acest aspect, insa atunci cand sunt, e bine ca sunt bilingve.

Daca mergeti prin Vama Veche, ar trebui sa nu faceti mai mult de 3 ore pana in Obzor , din Vama. Din Varna mai aveti cca o ora si drumul este frumos intre Varna si Obzor, din Vama.

Drumul nu este deloc complicat, totul e sa scapati de Varna, noi ne-am incurcat de cateva ori. Poti consulta pe site impresii vizavi de drum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

radu_catalinGD5r[13.06.11 21:12]

Dragilor,

Nu va complicati sa mergeti cu euro cash, pe care apoi sa-i schimbati in leva. Pierdeti la ambele schimburi. Mergeti cu cardul de lei si scoateti de la bancomatele bulgaresti leva, cat aveti nevoie. Cursul de schimb este cursul mediu practicat de VISA sau MASTERCARD (functie de ce tip de card aveti). In orice situatie, veti vedea, schimbul leu-leva, cu tot cu comisionul de extragere, va fi sub cursul BNR pt.leva in ziua respectiva, sau cel mult egal.

Desi sunt peste noi la corectitudinea inregistrarilor fiscale (au case de marcat portabile si pe plaja), nu au prea mullte POS-uri unde sa puteti plati direct cu cardul. Poate doar in locatiile mai selecte (uneori nici acolo).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

laurapity1JRAUTOR SOL[13.06.11 22:30]

Va multumesc tuturor pentru recomandari si promit ca voi tine cont de toate!

Cand ma intorc o sa va spun si impresii pe larg despre cum a fost.

Inca o data mi-ati demonstrat ca ma pot baza pe acest site cand ne alegem destinatiile pentru vacante!

Multumesc mult!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cosminpSR6r[14.06.11 12:02]

asigurarea de sanatate in UE nu este obligatorie, dar este recomandata. asta veti auzi de la toate agentiile de turism si de asigurari. de ce?

raspunsul este foarte simplu. din interesele pe care le au acesti comercianti de a vinde un produs si de a castiga niste bani. dar interesul este si al statului, care incaseaza bani frumosi din aceste asigurari.

cati romani pleaca anual in UE? cred ca peste 1 milion de turisti, adica tot atatea polite de asigurare.

daca o asigurare costa in media 50 lei, rezulta incasari de peste 50 milioane lei, adica peste 10 milioane euro, din care se plateste TVA, taxe si impozite.

cel putin de cand am aderat la UE, nu mai este obligatorie asigurarea medicala de calatorie, dar este recomandata. de ce? daca nu avem asigurare si avem o urgenta medicala, probabil ca trebuie sa platim noi si apoi recuperam banii, sau se deconteaza o parte din bani prin sistemul european de sanatate. daca avem o astfel de asigurare si mai suntem in stare sa o aratam, nu platim daca nimerim la spitalul care nu cere plati in astfel de situatii.

asa ca, stam mult mai linistiti daca avem asigurarea in buzunar, pentru ca suntem scutiti de niste bani in caz de urgenta medicala.

insa agentiile si statul nu au interes de a informa corect turistii in aceasta problema, pentru ca ar pierde sume importante.

cardul european este o varianta buna, dar este incomod de a intra in posesia lui si in plus, are valabilitate limitata. de ce? pentru ca onorabila Casa de Sanatate nu are o evidenta electronica a asiguratilor care sa anuleze valabilitatea unui astfel de card in cazul in care posesorul nu mai are platite taxele catre stat. si atunci, Casa de Sanatate a limitat valabilitatea cardului la 6 luni. din acest motiv numarul cardurilor este destul de mic.

pe un site oficial (click aici) scrie

"Aşadar, dacă plecaţi în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sau pentru o şedere scurtă sau plecaţi la studii în străinătate, nu uitaţi să vă asiguraţi că deţineţi un asemenea card. Acesta vă va ajuta să economisiţi timp şi bani şi să evitaţi alte probleme inutile, în cazul în care vă îmbolnăviţi sau aveţi vreun accident în perioada cât vă aflaţi în străinătate. "

asa ca, din motive de comoditate si din lipsa de comunicare, de interes si baza de date a Casei de Sanatate, inca ne facem asigurare de calatorie pentru UE.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

magdalenaSE19r[14.06.11 17:53]

@cosminp, asigurarea medicala este obligatorie in Bulgaria, conform datelor de pe site-ul MAE. Prin urmare, este mai mult decat "recomandata" sau recomandabila.

Agentiile de turism ar trebui sa aduca la cunostinta turistilor toate informatiile necesare calatoriei pentru care au incheiat un contract.

Eu mi-am facut anul acesta o polita de adigurare pe o perioada de 12 luni, astfel mi se reduc cu mult costurile cu asigurarea. Am platit doar dublul unei polite obisnuite si pot iesi din tara ori de cate ori vreau fara a mai imi face probleme cu alta asigurare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dananeculaPA1r[15.06.11 00:01]

@magdalena

Am citit in cele povestite de tine mai sus, ca ati facut o asigurare medicala pe anul acesta valabila 12 luni.

Spune-mi, te rog, acea asigurare acopera valabilitatea pentru un an pe o destinatie strict anume sau pe orice destinatie din afara tarii?

Exista o agentie specializata ce incheie astfel de tipuri de polite de asigurare medicala cu valabilitate 1 an?

Se pot face astfel de polite de asigurare medicala si pe familie (2 adulti + 2 copii) sau numai strict individual ?

Imi cer scuze daca cumva avalansa mea de intrebari au fost postate necorespunzator, dar as fi si eu interesata de o astfel de asigurare medicala.

Multumesc anticipat !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

magdalenaSE19r[15.06.11 00:17]

1. Asigurarea este valabila oriunde, mai putin in Canada si SUA.

2. Nu stiu daca fac toate agentiile astfel de asigurari. O sa iti trimit numele firmei de asigurari pe privat.

3. Eu am facut pentru familia mea: doi adulti si doi copii! Se face o diferenta, insa, pentru copiii mici, polita fiind dubla, daca nu ma insel, cei sub 3 ani intra in aceasta categorie.

Eu zic ca merita! Atata vreme cat intentionezi sa iesi de cel putin doua ori din tara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dananeculaPA1r[15.06.11 00:31]

Multumesc foarte mult pentru detalii si promptitudinea raspunsului !


cosminpSR6r[15.06.11 08:07]

@magdalena,

"asigurarea medicala este obligatorie in Bulgaria, conform datelor de pe site-ul MAE. Prin urmare, este mai mult decat "recomandata" sau recomandabila."

nu contest informatiile pe care le-ai aflat, dar afirmatia ta reda forma, nu fondul.

am citit recomandarile de pe site-ul MAE si acolo scrie ca asigurarea de sanatate este obligatorie. si in Romania este obligatorie, de aceea platim la stat o gramada de bani, numai ca cele doua tari, ca membre ale UE, se supun in primul rand regulilor europene.

tot pe siteul MAE scrie ca asigurarea medicala este facultativa si iti da acces in reteaua medicala de stat si privata.

de exemplu, eu imi fac asigurare facutativa de sanatate de fiecare data cand plec in strainatate, chiar si in UE, cu toate ca nu este obligatorie, ci doar recomandabila, dar asa imi este mai comod.

in plus, daca asigurarea medicala in UE este gratuita, de ce o platim la societatile de asigurare? pentru ca este facultativa. exact cum este CASCO la masina.

in concluzie, fara a intra in polemica cu nimeni, sustin in continuare ca asigurarea medicala in UE este facultativa, nu esti obligat sa o faci, dar este bine sa o ai. din comoditate.

NU mergeti niciunde fara asigurare medicala. calatorii placute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

silviu060GD2r[15.06.11 14:55]

In 2009, decembrie am fost in Germania. Pe drum colegul a avut o alergie si a inceput sa i se umfle fata, incepand de la buze. Ajunsesem in Ungaria si in apropierea localitatii Tatabanya (imi cer scuze daca nu am scris corect) am coborat de pe autostrada si am intrat la primul spital. Era prima data cand am plecat fara asigurare.

Am fost primiti imediat si bineinteles ca in timpul tratamentului, care a durat o zi, am intrebat daca va trebui sa platim. Doctorul mi-a explicat ca fiind un caz de urgenta decontarea o va face Casa de Asigurari de Sanatate pentru ca exista o conventie intre statele UE.

Pot sa va asigur ca nici pana acum nu a venit ceva de plata pe numele persoanei bolnave, dar nu plec fara asigurare pe perioada calatoriei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Anca_BUC[28.06.11 23:22]

Buna seara, as dori cateva informatii, pt. ca avem intentia de a ne face prima vacanta in Bulgaria.

1. de ce ar trebui sa ne ferim in Bulgaria? pt. ca aud ca se paot fura maisni, seridica maisni din parcarea hotelului, cu toate ca esti cazat la ei etc -etc; poate ca multe sunt doar povesti, dar toatusi ce recomandari aveti pt noi? de ce sau de cine sa ne ferim; poate ca suna ciudat, dar atatea zvonuri am auzit!

2. e ok daca am card european de sanatate sau imi trebuie si asigurare medicala? la copii cum e? si lor trebuie sa le facem asigurare (copiii sunt sub 5 ani).

3. noi, suntem din Cluj, ce traseu ne recomandati? iesire prin Russe sau prin Vama Veche? la Nisipurile de Aur vrem sa ajungem.

4. e obligatoriu pt copiii scaunele de calatorie?

va multumesc anticipat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

pepsi70roPRCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA13r[29.06.11 07:24]

Buna dimineata @Anca_B, sa o luam punctual:

1. Din Nisipuri masinile se ridica doar daca sunt parcate in locuri nepermise, sunt multe, atentie la indicatoare. Din parcarea hotelului nu ti-o ridica nimeni daca este parcata corespunzator, fara a incurca traficul. Atentie la spatiul verde, este interzis sa parcati acolo.

2. cardul european de sanatate in mod normal ar trebui sa acopere si asigurarea medicala optionala.

3. Aveti trei variante: Ruse, Silistra si Vama Veche, depinde ce va doriti sa vedeti pe drum, fiecare traseu are particularitatea si frumusetea lui.

4. Depinde de varsta copilului, insa constiinta noastra ne obliga sa dotam masinile cu astfel de scaune.

N.B.: pepsi70ro este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Anca_BUC[29.06.11 09:35]

Buna dimineata, multumesc muult "pepsi70ro"!

Mai am o nelamurire: cardul european acopera si pt. copii? sau lor trebuie sa le facem asigurare?

imi cer scuzee daca sunt insistenta, dar e pt. prima data cand vrem sa iesim cu copiii din tara, si nu cunosc toate detaliile.

Scaunele de masina le avem, dar nu le-am folosit pt toti, doar cand ieseam din localitate, dar intradevar prioritar e siguranta lor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

pepsi70roPRCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA13r[29.06.11 12:14]

corinutzaSV2r[29.06.11 13:56]

Buna ziua

Cardul european de sanatate se elibereaza oricui. Noi am fost in 2009 si 2010 in Bulgaria cu astfel de carduri. Pentru adulti aveti nevoie de adeverinte de la locul de munca si copie CI iar pentru copil o copie de pe certificatul de nastere si adeverinta de la scoala daca sunt elevi, dar cred ca nu e cazul, daca ati intrebat de scaunele pentru copii. Exista si o cerere tip pe care o completez direct in programul de la Casa de Asigurari, acolo imi fac si programare, adica cand preconizez sa depun actele, dupa care listez si cererile si ma duc cu toate hartiile pregatite.

Cardul se elibereaza dupa vreo 7 zile lucratoare, prin curier la adresa pe care ati trecut-o in cerere.

Noi suntem din Tg. Mures si intotdeauna am iesit din tara pe la Vama Veche, dupa cateva zile petrecute si pe litoralul romanesc, iar la intoarcere pe la Russe.

Drumul este, dupa parerea mea, Ok pe ambele variante.

Iar in ceea ce priveste ridicatul masinilor, am vazut si noi ca se practica atat la Nisipuri cat si in Suuny Beach, dar numai in cazul in care sunt parcate in locuri nepermise.

Drum bun si concediu placut va doresc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Anca_BUC[29.06.11 14:32]

Corinutza, multumesc muult de raspuns.

Am sa ma duc la Casa de Asigurari sa ne rezolvam cu cardurile si apoi urmeaza sa stabilim si traseul.

Sa ne vedem odata caolo si apoi... sa fim atenti pe unde parcam. Iti multumesc mult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Anca_BUC[30.06.11 11:22]

Cioc-cioc!Tot eu sunt,sper ca nu v-ati saturat de mine ,DAR....azi am descoperit cu stupoare,ca mi-i expirat pasaportul.

Intrebare:am nevoie de pasaport?pot sa trec vama doar cu CI?


silviu060GD2r[30.06.11 13:33]

In Bulgaria CI, numai pentru minori pasaport


magdalenaSE19r[30.06.11 14:12]

@Anca B, in Bulgaria se poate calatori numai cu cartea de identitate, fara probleme. Insa pentru copii trebuie sa existe un pasaport valabil, certficatul de nastere nu este suficient.

Vizavi de punctul de frontiera, daca se trece prin Bucuresti, eu recomand intotdeauna vama din Ruse, in primul rand pentru faptul ca se evita aglomeratia de pe autostrada noastra si in al doilea rand pentru ca prin Ruse e mai putin aglomerat.

Eu in Ruse nu am stat niciodata mai mult de 5-10 minute la coada, pe cand prin vama am stat si 2 ore.

In Ruse sunt si mai multe puncte de control.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Anca_BUC[30.06.11 16:37]

Silviu, Magdalena, va multumesc muuult pt. informatii, imi sunteti de mare ajutor. De 5 zile de cand am descoperit acest site AFA, sunt toata ziua prezenta. O idee excelenta pt. cei care vor sa calatoraesca (si nu numai)

Azi am fost si am depus actele pt. pasaport pt. copii, am sa merg sa ne facem si euro-cardurile; de ce am ales euro-card?

Din proprie experienta va spun, ca acum 3 ani, sotul meu era plecat din tara si a suferit un accident auto, a fost spitalizat si operat in Germania, de urgenta (starea lui nu suporta deplasarea in Ro, si acum nu regret deloc ca l-au tratat acolo, in Ro, nu-i salvau piciorul, asa mi-au spus dr din Ro) iar cand a fost vb de plata opertaiilor+tratament+spitalizare+altele, am ramas profund dezamagita sa vedem ca asigurarea medicala care si-o facuse, nu-i acoperea decat anumite % din spitalizare, medicamnete etc. ; la unele se depasea plafonul asigurat si altele nu, dar nu se puteau cumula. Dar aceste inconveniente sau cum sa le spun! ? , nu iti erau mentionate, le-am aflat doar cand am sunat la firma respectiva de asigurari sa le spun ce-si-cum se inatamplase cu sotul meu; pe langa faptul ca, mai era o clauza in asigurarea medicala, prin care se specifica, ca in caz de nevoie a folosirii asigurarii medicale, TU te-ai angajat (cand ai semnat asigurarea) sa-ti platesti singur toate costurile din strainatate, uramand ca in Ro, pe baza actelor, facturior, biletelor de externare traduse in Ro si legalizate, Firma de asigurare sa-ti analizeze dosarul si sa-ti restituie o parte din banii platiti de tine.

Salvarea noastra a fost EURO-CARDUL! Am anulat asigurarea medicala si am trimis prin fax un certificat care tinea loc de euro-card (emis de Casa de Asiguarrai de Sanantate), si astfel am mai platit doar vreo 118 euro (taxe consulare) sau asa ceva! E drept e vina noastra ca nu am citit to-to-tot ce scria pe Asigurare medicala, pe care ne-am luat-o, si nu am intrebat ce se poate intampla, in caz de accident, urgente medicale etc. Dar, cine se gandeste la rau? ! ne-am gandit ca ne facem asiguare medicala si suntem "acoperiti". Din pacate sunt multe de-desubturi pe care nu le fac cunoscute clientilor, iar daca tu nu intrebi sau nu esti "patit", n-ai de unde stii tot.

Am uitat sa mentionez ca sotul meu, a avut fractura deschisa cu deplasare, de gamba stanga, a necesitat 3 interventii (in 3 saptamani de spitalizare) chirurgicale, 2 tije si 6 suruburi+transplant de tesut. Factura emisa de spiatal si trimisa in Ro, a fost de 21,250 de euro. Dar, repet a fost o urgenta medicala, si asa ne-a ajutat euro-card-ul.

Deci, recomand, sa va faceti euro-card!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

teoantonGD5r[06.07.11 23:43]

Mare atentie la rovigneta bulgareasca! De cand cu incidentele din vama romano-bulgara, prietenii din tara vecina se uita cu ochii cat cepele la rovigneta de pe parbriz. Anume la valabilitate si la numar. La vama Silistra-Ostrov, la trecerea cu bacul, de partea bulgara am vazut un afis in romaneste care zice ca daca nu ai rovigneta bulgareasca nu poti iesi din Bulgaria!

Si inca ceva, daca aveti un sejur de sapte nopti, rovigneta de 7 zile cumparata cu 5 euro la intrarea in Bulgaria nu mai este valabila la plecare pentru ca dvs iesiti din Bulgaria in cea de-a opta zi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

teoantonGD5r[07.07.11 00:15]

Cel mai scurt drum intre Bucuresti si Albena este cel prin Silistra, cu bacul. Sunt cam 260 de km pe care i-am facut in patru ore. Bacul merge foarte bine, din 15 in 15 minute, si costa in acest an 35 lei pe auto.

Traseul este: iesire din Bucuresti pe A2, se merge pe autostrada pana la Lehliu, dupa care se merge pe DN3 pe directia Calarasi, se trece Dunarea cu bacul la Ostrov, apoi imediat e granita catre Bulgaria la Silistra, se merge prin oras pe doua benzi, iar apoi catre Dobrich pe drumul 71.

Atentie, la Dobrich, la intrarea in oras, sunt trei directii mari si late. Eu recomand intrarea in oras pe cele doua benzi pana la iesire, adica directia Balcik. La iesirea din oras veti intalni o intersectie cu trei directii: Balcik, Albena si Varna. Continuati catre Albena pe drumul 71 si asta este tot. Patru ore!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [28] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.131098985672 sec
    ecranul dvs: 1 x 1