[11924] Fotografii din sejur ori vacanță — #DESCOPERĂ ROMÂNIA [pg. 267 / 298]
[P14] Romania - laul Capra, Fagaras
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P13] Romania - manastirea Sucevita, Bucobina
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P12] Romania - lacul Balea, Fagaras
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P11] Romania - la pas prin Tmisoara
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P10] Romania - cascadele Vanturisului, Bucegi
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P09] Romania - Cetatea Neamtului
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P08] Romania - lacul Scopoasa, Valea Ialomitei
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P07] Romania - in statiunea Vatra Dornei
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P06] Romania - pe Transfagarasan
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P05] Romania - lacul Vidra
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P04] Romania - la plimbare prin Iasi
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P03] Romania - Lacul Rosu
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P02] Romania- Muntii Piatra Craiului
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P01] Romania - lacul Podragu din Fagaras
## @La Mulți Ani România! / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by Lumis66 [înc. în 15.11.11]
[P01] Crucea de pe Varful Caraiman - Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.Este situată în șaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, fiind unică în Europa atât prin altitudinea amplasării, cât și prin dimensiuni: crucea propriu-zisă are o înălțime de 28 m și două brațe de câte 7 m fiecare. Crucea este executată din profile de oțel, fiind montată pe un soclu din beton armat placat cu piatră, înalt de 7,5 m, iar în interiorul acestuia se află o încăpere care a adăpostit inițial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii.Proiectul ansamblului a fost realizat de către arhitecții români Georges Cristinel și Constantin Procopiu. Construcția monumentului a început în anul 1926 și s-a finalizat în august 1928. Regina Maria a urmărit îndeaproape execuția până la finalizarea ei. Inaugurarea și sfințirea monumentului au avut loc pe data de 14 septembrie 1928, de Ziua Sfintei Cruci.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 24.04.11]
[P20] Infrastructura din statiunea mureseana a fost reabilitata, iar aspectul Sovatei incepe sa rivalizeze cu statiunile din Occident. Dupa aproape doi ani de santier, atat reteaua de drumuri, cat si cea de alei din jurul principalelor obiective turistice, dar si cea din centrul statiunii au fost modernizate.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 20.04.11]
[P19] Sovata - Statiunea formata in jurul celui mai mare lac heliotermic din lume - Lacul Ursu- este unic in Europa. Formandu-se in anul 1875, in urma unor alunecari de teren, lacul are o adancime de 17,5 m. Prin 1900 temperatura lacului a atins valoarea de 71 C, iar, dupa ce lacul a fost deschis oficial pentru public, datorita numarului mare de turisti nu a mai atins aceasta valoare. Lacul Ursu isi primeste in fiecare an miile de turisti care vin atat pentru relaxare cat si pentru vindecarea anumitor boli ginecologice, reumatismale, endocrine, metabolice, neurologice. Efectul heliotermic se datoreaza efectului de sera produs de apa dulce ce curge la suprafata lacului, cu apa sarata concentrata. Vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râuleţe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menţine la suprafată, acţionînd ca un izolator termic.Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafaţă, 30-40°C la adâncimea de 1 m şi 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 16.04.11]
[P18] Dupa o zi de plimbat prin statiunea Cheia a venit si vremea cinei . Si cum nu se putea mai bine decat mancarea gatita in aer liber seara la caldura focului de lemne langa raul Cheia - Ciorba de miel la ceaun cu leustean si dreasa cu smantana si taitei de ou, fripturi asortate la disc.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 15.04.11]
[P17] Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti a fost înfiinţată la 27 iunie 1891 din dorinţa Regelui Carol I, cu numele 'Fundaţiunea Universitară Carol I'. Timp de 50 de ani, aceasta şi-a asumat misiunea formării elitei intelectuale, îndeosebi prin acordarea de subvenţii, premii de încurajare, burse studenţilor cercetători merituoşi şi prin tipărirea unor lucrări valoroase, a tezelor de licenţă sau de doctorat. Clădirea bibliotecii a fost dată în folosinţă la 9 mai 1914, cu o dotare şi organizare de nivel european. După 1948, a fost înfiinţată Biblioteca Centrală a Universităţii din Bucureşti. În urma incendiului din decembrie 1989, când BCU a ars aproape în totalitate, clădirea a fost reconstruită şi redată parţial în folosinţă studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul superior.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 08.04.11]
[P15] Kicsi Gomba - Pe româneşte, localul e Ciuperca mică, dar în pub-ul unguresc din Sovata te poţi răsfăţa cu o supă de usturoi delicioasă, în care se topesc cubuleţe mici de parmezan. Chelnerul ţi-o serveşte alături de felii de toast aurii, uşor prăjite. Şi ce merge mai bine la felul doi decât un piept de pui la grătar, stropit de o ploaie de boia dulce, piept ce odihneşte pe un pat de salată proaspătă asortată. Dacă eşti vegetarian, îţi recomandăm clătita uriaşă Quatro Formaggi, bine făcută şi uşor aromată de la o frunză de mărar. Pentru cine mai poate, nu-i de lăsat în farfurie nici prăjitura Marlenka, un tort cu miere şi nuci, o invenţie a vecinilor cehi, pe care oamenii din Sovata au preluat-o în meniu.
## @Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
foto by adybyt [înc. în 07.04.11]
Afișate [5321 - 5340] din total 5946 FOTOGRAFII #DESCOPERĂ ROMÂNIA / ROMÂNIA