ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ 135 usd ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă insulele Cayman

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O surpriză extrem de plăcută

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După experiența nu prea plăcută din Jamaica, a urmat o vizită în insulele Cayman. Aici nu aveam așteptări prea mari, de nicio natură. Nu stiam prea multe de ele. De fapt nu stiam decât un lucru, că sunt un paradis fiscal, unde mulți își ascund banii. Apropo, voi stiați mai multe? După acest articol, sper eu, că o să fie un pic mai cunoscute.

În jurul orei 10 am ajuns în proximitatea acestor insule. Vaporul a ancorat în larg. După experiența cu Jamaica și cu restricțiile de intrare în țară, chiar ne era teamă că aici o să fie ceva similar, doar că nu a fost cazul. Pe lângă noi mai erau ancorate câteva vase de croazieră și în timp ce stăteam pe balcon, am observat că vin niste vase mai micuțe și duc turiștii în port.

Hopa mi s-a aprins beculețul. De aceea în posta din cameră am primit o înștiințare cum că adoua zi dimineața întâlnirea cu reprezentanții agenției de turism nu se va mai face pe puntea doi, ci chiar pe chei în port. Aici în acest port nu aveai ponton construit, pentru a putea coborî turiștii. Probabil nu a fost făcut din pricina adâncimii apei, dar asta e doar o presupunere.

Pe la ora 11 și ceva ne-am îmbarcat și noi pe un vas din ăsta mai micuț, pentru a ajunge în port. Aveam întâlnire la ora 12, dar dura un pic transferul. Am ajuns cu bine în port, iar prima impresie nu a fost pozitivă. Aici nu mai erau amenajate frumos o mulțime de magazine si restaurante ca prin celelalte părți pe unde am debarcat! Erau doar niște tarabe amărâte, ca pe la noi prin târg. Dar nu întotdeauna prima impresie e cea adevarată.

Întrerup aici un pic povestirea, pentru a vă spune mai mult de insulele Cayman. Sunt o colonie britanică , ce se închină tot la regina Marii Britanii și fac parte din Commonwealt. Insulele Cayman sunt formate din trei insule, Grand Cayman, Litlle Cayman si Cayman Brac. Pe insula cea mai mare, fireste Grand Cayman se află și capitala George Town. Grand Cayman are aproximatix 75% din suprafața țării și o lungime de 22 de kilometri si o lățime de 13 kilometri. E doar un mic punct pe harta lumii. Capitala țării evident că este situată tot pe Grand Cayman și se numește Georgetown.

După cum spuneam aici este un adevărat paradis fiscal. Aici îsi au sediul 600 de bănci și companii de renume din lume, mai mult sunt 43 din primele 50 de bănci din lume. Ei bine toate astea colaborate, au făcut din insulele Cayman țara cu cel mai mare nivel de trai din Caraibe.

Populația din aceste insule este de numai 60000 de locuitori, din care mai mult de jumătate sunt expați în primul rând din SUA și din Canada. Aici nu este doar un paradis fiscal, ci si un paradis natural. Apa are o culoare deosebită sunt corali cu pești multicolori, iar plaja 7 Miles Beach e cotată în primele 10 plaje din lume. De altfel se pare că e foarte căutata de pasionații de scufundări, aici fiind unul din cele mai frumoase locuri cu corali din Caraibe!

Dar să revenim! Neștiind mare lucru de această țară liliputan, am ales de data asta o excursie de descoperire a frumuseților locale. La ora 12 am fost alocati unui ghid cu origini din Bahamas (asta după steagul arborat în microbuz) și am purces la drum. Să fac o pranteză, mulți oameni , din țările vecine mult mai sărace, vin să lucreze aici atrași atât de condițiile superioare de lucru, cât mai ales de salariile bunicele. Fac aici o altă paranteză, guvernul local a pus o interdicție. Ai voie să vii aici să lucrezi șapte ani, apoi e musai să te duci acasă pentru un an. Dar de ce această limitare? Ei bine se pare că după ce se învățau aici nimeni nu mai vroia să plece acasă, toți vroiau să rămână!

Nici nu am ieșit bine pe străzile patriei și am și avut o mare supriză, nimic nu semăna cu o țară exotică. Străzile erau impecabile, spațiile verzi la fel, parcă eram în Miami și nu într-o mică țară în Caribe. Și ce super mașini erau pe străzi. Florida toată.

Noi eram învățați ca în țările astea exotice unde e un adevărat paradis natural, să întâlnim multă sărăcie, lipsa multor facilități sau chiar infracționalitate ridicată. Aici nici vorbă de așa ceva! A intrat insant pe locul 1 la destinațiile exotice văzute de mine. Aici ai tot confortul posibil, într-un adevarat paradis fiscal. Evident si preturile sunt ridicate, la nivel de Europa vestică.

Prima oprire am avut-o în capitala Georgetown. Inițial am urcat sus pe o platformă, ca să admirăm orașul de sus. Nu era ceva deosebit de admirat. Cu această ocazie am aflat că în insula vecină este un loc ideal de plajă și scufundări si deasemenea că în apropiere există un celebru teren de golf, unde client fidel este unul din actorii mei preferați, Jack Nicholson.

După ce am admirat orașul de sus, am avut o oră timp liber, să cutreierăm orașul, pe la magazine sau terase. Magazinele erau destul de scumpe, cu toate astea se spune ca produsele de lux le găsești aici, mai ieftin ca-n Europa. Doar că noi nu suntem adepții produselor de lux, așa că nu ne-a interesat deloc acest aspect. Ne-am plimbat și am băut o cafea la o terasă. Erau mai multe terase prin zonă și toți de-acolo erau expați. Erau albi, erau foarte relaxați, probabil erau și plini de bani!

Următoarea noastră oprire a fost tocmai în iad! What a fuck? Ce caută iadul în paradis? Asta m-am întrebat și io! Aici sunt niște formatiuni stâncoase negre și destul de dizgrațioase și de aceea a căpătat denumiere de Hell, adică iad în română! Există în acest mini orăsel și un oficiu poștal de unde poți trimite o scrisoare oriunde în lume direct din iad! Ce să zic interesant sau nu prea. Merg pe a doua variantă.

Următoarea oprire a fost fost la 7 Miles Beach, mai exact la Royal Palm Beach Club. Cred că am văzut ceva plaje la viața mea și sunt destul de avizat în domeniu, de cum am călcat pe ea am decretat că e una dintre cele mai frumoase văzute de mine. Și aici nu e vorba doar de plajă, de apă, de nisp ci și de oamenii care erau în zonă. Era o atmosferă foarte faină. Mi-a plăcut extrem de mult, nu-ți mai venea să pleaci de-acolo.

Royal Palm Beach Club este întins doar pe o mică parte a plajei 7 Miles. Accesul este gratis, dar este permis doar după un control de securitate, control ce vizează să nu ai băutură sau mâncare de afară. Chiar nu era cazul de data asta.

Acolo era un restaurant foarte fain cu terasa aferentă, unde erau o mulțime de mușterii, o mini piscină, niște vestiare, iar pe plajă șezlonguri. Noi am stat doar vreo 2-3 ore așa că nu am închiriat șezlong. Chiar aveau niște prețuri incredibile, mai mari ca la Mamaia. Nu credeam că există așa ceva! Un șezlong putea fi închiriat contra sumei de 20 usd/bucată. Exorbitant, dar cu toate astea majoritatea erau ocupate.

Noi am ales prosopul și o baie în marea extrem de curată! După ce ne-am zbenguit ce ne-am zbenguit , ne-am pus la terasă. Aici era cu totul altceva ca în Jamaica. Era atmosferă plăcută, chelnerițe foarte drăguțe și la propriu și la figurat și foarte rapide. Am băut câte o bere și am savurat o pizza imensă. Nu a fost atât de scump cum mă așteptam! Plata s-a făcut direct în dolari. Au și ei moneda lor dolarul de Cayman, care valorează 1,25 usd.

Ultima oprire a fost la un magazin decorat cu motive tradiționale denumit Tortuga, vechea denumire a insulei. Aici am degustat un rom de Tortuga cu diverse arome și deasemenea am savurat o felie de chec Tortuga cu aromă de ce altceva decât rom.

Ce să mai spun despre această țară exotică, atât de diferită de restul din zonă!? A fost descoperită dintr-un noroc tot de Columb, care în drumul lui spre Republica Dominicana plus Haiti de azi a fost deviat de vânt. Așa a dat de doua insulițe foarte mici pline de broaște țestoase si le-a denumit Las Tortugas. Abia peste vreo trei decenii au luat numele de Cayman, tot în urma crocodilului ce trăia în acele vremuri în zonă.

Accesul spre acest paradis exotic este un pic mai greoi. Au doar un mic aeroport. Singurul zbor direct din Europa este din Londra și din această cauză și prețul biletelor este mai ridicat. Se mai poate ajunge din Miami sau din Fort Lauderdale. Dar dacă esti în Miami nu stiu dacă-ți mai arde să pleci de-acolo. Oricum este o destinație exotica super. Aici nu ai griji, ca în alte țări din zonă, unde dacă ieși din resortul all inclusive nu mai ai o așa mare siguranță personală. Aici tot orașul este super îngrijit. Ce tot orasul, toată insula. Parcă s-a mutat o mică parte din Miami Beach aici. Nu degeaba am trecut-o pe primul loc la destinații exotice la plajă! Chiar aș vrea să mă reîntorc aici vreodată. Nu este o insulă pentru petreceri, care să țină toată noaptea este pentru cei ce doresc liniștea și relaxarea.

Evident mai erau câteva lucruri de văzut prin zonă cum ar fi broaștele țestoase gigantice ori fluturii multicolori aflați într-o grădină tropicală ori o interacțiune cu pisicile de mare, într-o zona cu apă mică unde traiesc libere și sunt foarte prietenoase cu turiștii.

Concluzii. Este o destinație total diferita de restul destinațiilor exotice vizitate de mine atât în Asia, cât și în Caraibe. O diferențiază infrastructra și facilitățile deosebite. Parcă s-a mutat o stațiune de lux de pe Coasta de Azur în Caraibe. Exagerez, dar există și o urmă de adevăr! Recomand cu drag un sejur aici!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de robert in 16.04.20 12:18:39
Validat / Publicat: 16.04.20 13:25:06
VIZUALIZĂRI: 416INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CARAIBE.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  18 ecouri scrise, până acum

  robert [16.04.20 12:59:58] »

  rog melodia:  https://www.youtube.com/watch?v=zpzdgmqIHOQ

  mersi frumos!

  webmasterX [16.04.20 13:22:03] »

  EXCELENTĂ recomandarea

  Mutat în rubrica "Descoperă insulele Cayman, GRAND CAYMAN" (nou-creată pe sait)​

  Dan&Emascris / TELEFON [16.04.20 13:47:50] »

  Foarte misto! Inclusiv in Hell Post Office! 📪👩‍✈️👿​​

  ​​Plaja aia Seven... misto de tot, tu / voi in plus ai / ati trait si simtit atmosfera laudata de acolo. Am incercat sa imi imaginez cun e privind pozele dar acolo e acolo. ​​

  ​​Fain tare! Ce ne mai povestesti? ​​

  Pana atunci, Sarbatori fericite si numai bine! 😁

  nrs [16.04.20 14:11:46] »

  chiar nu inteleg ce se intampla cu tine? nici o frumusete locala, nimic! ne prezinti numai cu ce ai venit de acasa? nu ca nu ar merita, dar totusi eu voiam si ceva local

  webmaster [16.04.20 14:15:23] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ANILUscris / TELEFON [16.04.20 14:57:39] »

  Te cred pe cuvânt că este tare frumos și bine pe acolo!

  Mi se pare normal să fie zbor direct de la Londra... doar se închină reginei!!! Probabil englezii își permit vacanțe prin insule...

  Pata de culoare ești acolo pe plajă... iar fetele tale sunt superbe...

  Frumuseți locale... dar masculine... ceva acolo într-o poză... vorba lui @nrs...

  Frumos punctul ăsta exotic pe harta ta turistică!!!

  Toate cele bune! ​​​​

  ​​​​​

  nrs [16.04.20 15:14:16] »

  pai englezii isi permit insula si cand nu sunt in vacanta

  mishu [16.04.20 20:48:46] »

  @robert

  vizitele scurte sunt cele mai plăcute

  vulpea cand n-ajunge la struguri...

  Asa este, este un loc minunat, despre care ai declarat ca te-i intoarce aici, si chiar merita.

  Interesanta politica cu 7 ani lucru apoi hais, un an acasa? dar probabil ca au studiat cum vine, pe de alta parte asa ai cel 7 ani de acasa , chit ca sunt in alta casa.

  Si cred ca au reusit sa imbine partea exotica si care atrage atatia turisti, cu paradisul ridicat la un alt nivel de dezvoltare. Iar faptul ca se ajunge greu aici arata pana la urma cine isi permite sa vina aici.

  Si cine vrea frumuseti locale adica @nrs si @ANILU sa mearga acolo sa le vada daca au chef, mie imi plac frumusetile tale .

  Felicitari, votat cu mare drag.

  Mika [16.04.20 23:37:50] »

  @robert:  Frumos, și raiul și iadul de pe insulă.   Era bine dacă te intalneai și cu Jack Nicholson .

  robert [17.04.20 08:32:57] »

  @Dan& Ema:  multumesc frumos pentru vizită și comentariu!

  La orașul iadului nu prea ne-a plăcut. Puteai să trimiți doar vreo felicitare haioasă vreunui ' prieten" drag! Dar ne-am abținut de data asta!

  În schimb atmosfera de pe plajă făcea toți banii. Nu știu cum, dar te simțeai cumva ca-n filme alea americane în care toată lumea se distrează, toată lumea se simte bine! A fost tare fain!

  Paște fericit și ție și sărbători fericite alături de cei dragi!

  robert [17.04.20 08:37:37] »

  @nrs:  sincer nu prea erau mulți sau multe băștinașe pe-acolo, așa că nu era nimic interesant! Doar americancele care serveau la restaurant erau drăguțe, da pe ele le stiam deja!  

  Mersi pentru vizită și comentariu! Sărbători fericite alături de întreaga familie! ​

  robert [17.04.20 08:41:21] »

  @ANILU:  " Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar care a fost conducătorul Iranului în perioada 1848-1896. Datorită înfățișării sale, prințesa Qajar a Persiei (1855-1905) a fost considerată una dintre cele mai frumoase și mai atragătoare femei ale acelei perioade, cu toate că avea o alură bărbătească, mustaţă şi nu era deloc slabă. Legenda spune că 13 bărbaţi s-ar fi sinucis din dragoste pentru ea, fermecaţi fiind de frumuseţea prinţesei de care s-au îndrăgostit, dar refuzaţi de aceasta. ” Doar în momentul în care toate femeile ar arăta ca asta, m-aș apuca să fotografiez bărbați. Până atunci slabe speranțe la mine.

  Mulțumim pentru aprecieri! Sărbători fericite alături de cei dragi! ​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  robert [17.04.20 08:45:13] »

  @mishu:  ca de obicei bine punctat: " vulpea care n-ajunge la struguri, spune că sunt acri" . Cu o mică precizare, eu am ajuns la struguri, doar că n-am putut lua și pentru acasă! ; -)

  Este o țară foarte mică și dacă s-ar aglomera foarte tare n-ar mai avea niciun farmec și de-asta si regula asta.

  Mulțumim mult de aprecieri. Sărbători fericite alături de cei dragi! Paște fericit! ​​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  robert [17.04.20 09:09:41] »

  @webmaster:  mulțumesc frumos! Sărbători fericite!

  roth [19.04.20 09:21:13] »

  @robert:  O destinatie " eleganta" , asa este, nu pare a destinatie exotica insa are ceva vegetatie si multa eleganta. Acum ce sa zic, te bucuri ca ai ajuns acolo, poate ar fi dragurt sa revii insa cred ca nu e pt tine sa stai asa la... leneveala... mult timp

  Poze frumoase.

  Vacante placute in viitor!

  robert [20.04.20 08:56:30] »

  @roth:  m-ai citit ca de fiecare dată! Da într-adevăr  îmi place tare mult să colind! N-am stare să stau într-un loc prea multă vreme. Îți dai seama cum sunt acum, ca un leu în cușcă! Asta e!

  Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

  roth [20.04.20 10:24:24] »

  @robert:  " Ca un leu in cusca" ... deci trebuie sa lasi coama ca sa fac caciula.

  robertscris / TELEFON [20.04.20 10:28:33] »

  @roth:  ; -)

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, Dan&Ema, Mika, mishu, robert, roth

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.110591888428 sec
  ecranul dvs: 1 x 1