ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
NOV-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
60.62%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Nu prea mulțumit la Restaurantul Dunav (Sremski Karlovci)

TIPĂREȘTE

Cum ziceam la finalul articolului despre scurta vizită la Sremski Karlovci, ne cam răzbise foamea, așa că am dat fuga la un restaurant pe care-l mai vizitasem în trecut și care, în afara poziției superbe de pe malul Dunării (de unde și-a tras și numele), ne oferise un răgaz scurt în care ne-am simțit bine și am savurat ceva aperitive într-o „pauză de cafea” din excursia mea anterioară în zonă.

Am trecut prin șantierul a ceea ce ar putea fi viitoarea cale ferată de mare viteză dintre Belgrad și Subotica (e doar o bănuială, oricum, prin acel loc acum patru ani era o cale ferată, acum doar „arături” și multe utilaje grele) și am parcat mașina în parcarea lor pentru clienți (restul locurilor din zonă fiind tot cu plată!).

Am intrat în sală și de aici deja au început nemulțumirile: deși sala mare de mese era aproape goală, ni s-a spus să ne așezăm la o masă care era chiar la ușa dintre această sală și terasa (acoperită acum) de deasupra fluviului. Adică fix cea mai nefericită masă dintre toate... Deja eram în dubii dacă să mai rămânem, când un alt chelner ne spne că putem lua loc și la o masă „normală”. OK; zic „hai să rămânem, mi-e prea foame să mai merg pe nu știu unde să caut alt loc unde să mâncăm”.

Ne așezăm și primim meniurile. Eu mi-am ales o ciorbă de pește și un „vinogradarski gril” (un mix gril de vițel, ceafă de porc și curcan cu legume), iubi a vrut pește. Și de aici a început partea a doua a necazului: nu aveau somn, nu era nici sturion (deși pe meniu nu erau „tăiate”), și i s-a propus în schimb o porție de (de fapt, un pește întreg) „smuđ”. După o vreme aveam să ne lămurim că e vorba de fapt despre vestitul biban. Dacă știam de la început, nu l-aș fi comandat... dar așa...

Ea a mai comandat o salată de cartofi (lângă pește) și o salată „tarator” (care credeam că seamănă cu cea tzatziki a grecilor, dar de fapt e la ani lumină distanță de aceea), iar la desert o proție de înghețată.

Am primit o sticlă de apă plată (că altceva nu aveam poftă să beau), apoi după o vreme a apărut și ciorba mea de pește. De fapt, un castron plin, de puteam mânca amândoi din el... dar numai eu am profitat. Bună, cu pâine proaspătă... mmm... doar că fu cam scumpă. De fapt, cam totul e scump la crâșma asta.

Au urmat apoi felul doi al meu (care mi-a plăcut, dar tot așa - o porție de trei persoane!) și după o vreme, peștele soției. Frumos prezentat, nu zic nu, ospătarul l-a dezosat lângă masa noastră (dar nu cu prea mult succes, din păcate) însă când am văzut ce față a făcut iubi când l-a gustat... a fost clar. De salata ei tarator, a avut cam aceeași impresie, așa că a avut noroc cu porția mea de grătar „ca în vie”, că a ajuns pentru amândoi. Porția ei a cam lăsat-o pe masă aproape neatinsă. Ce a mai ciugulit - puțin din salata de cartofi, că ei nu i-au plăcut legumele de la porția mea.

În fine... după ce am așteptat încă vreo juma' de oră să mai vină și înghețata, văzând că ăștia nu au de gând să se mai miște, am reușit să dau de ospătar și să-i cer nota de plată.

Scurtă paranteză - o mare barieră a fost și cea lingvistică; ei nu prea știau engleză (sau o altă limbă internațională uzuală), iar cu limba bulgară nu prea ne-am descurcat foarte eficient, deși sunt asemănătoare.

Ca puncte bune: s-a putut plăti cu cardul și au net wifi bunicel.

Concluzia: nu prea o recomand. Nu la prețurile pe care le au. Cu câteva zile înainte, mâncasem la IKEA de lângă Belgrad cu doar vreo mie de dinari și ne-am săturat amândoi... Și chiar a fost mâncare bună! (doar că nu era specific sârbească).


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 02.01.20 16:59:46
Validat / Publicat: 02.01.20 17:19:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.

VIZUALIZĂRI: 1527 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Restaurantul Dunav (Sremski Karlovci) - vinogradarski gril
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

mishu
[29.03.20 15:09:54]
»

@Dragos: Am ajuns si la seria ta de articole, am salvat link-urile si le-am marcat pe primele 20 (ca sa nu primesti mai apoi vot simbolic) urmand ca restul sa le citesc peste o saptamana.

Din pacate pentru mine , multe sunt destinate locurilor de mancare, asa incat va fi putina tragedie pentru mine, sper sa supravietuiesc .

Din fericire insa (pentru mine doar) acest prim articol a fost unul putin nefericit, imi pare rau pentru voi, insa sunt convinsa ca vor urma si locuri care merita.

Dar sa pornim mai departe, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Novi Sad și împrejurimi?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064377069473267 sec
    ecranul dvs: 1 x 1