ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Intim, o cazare bună în Rădăuți

TIPĂREȘTE

A doua cazare făcută în plimbarea prin Moldova din iunie acest an, vezi impresii, a fost în Rădăuți, la Hotel Intim.

Din Iași la Hotel Intim în Rădăuți

Dimineața, pe la ora 8:30, am plecat de la Hotelul Zimbru din Iași spre Rădăuți aflat la circa 180 kilometri, dar am oprit de mai multe ori, mai întâi în Iași pe Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron pentru a poza câteva din facultățile aflate pe malul stâng al Râului Bahlui, mi-am adus aminte de studenție, chiar dacă aceasta a fost în București. Am vizitat apoi mănăstirile de pe traseu, pe unele le-am văzut, pe altele le-am revăzut, Salina Cacica despre care știam că este foarte frumoasă, deosebită, Bazilica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului”, icoana de aici a fost adusă la Iași cu ocazia venirii Papei Francisc, trecuseră câteva zile de la acea vizită .….

Am ajuns în Rădăuți pe la ora 17:30, cazarea s-a efectuat rapid, hotelul era liber, câteva poze și am ieșit puțin prin oraș, fără o destinație precisă.

Rădăuți, municipiu bocovinean cu circa 23.000 de locuitori, aflat la 37 de kilometri de Suceava și circa 500 kilometri de Pitești, este atestat documentar în ultimii ani ai secolului 14, dar în acele locuri au fost descoperite vestigii ale Culturii Cucuteni vechi de 5.000 de ani și alte vestigii din epoca pietrei și a civilizației geto-dace.

Este cunoscut prin “Ciorba rădăuțeană” și “Pasca de 120 kg și doi metri diametru” înscrisă în Cartea Recordurilor, aprilie 2009, dar mai ales prin multele-i obiective istorice și turistice din oraș, “Mănăstirea Bogdana” și alte biserici de diferite culte, inclusiv un “Templu Evreiesc”, și din împrejurimi, “Mănăstirea Sucevița” și “Biserica din Arbore” ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, “Mănăstirea, Biserica de lemn” și “Chilia lui Daniil Sihastrul” din Putna, “Complexul muzeal de la Marginea” și mai sunt …, acum îmi pare rău că nu am stat mai mult în zonă, dar timpul, veșnică problemă pentru mine!

Intim Hotel

Hotelul Intim este clasificat la 3 stele și are 16 camere, de trei tipuri: cameră pentru o persoană cu un pat single, pentru două persoane sunt destinate Camera Dublă cu un pat dublu și Camere Twin cu două paturi single, iar Camerele Triple cu două paturi single și un pat dublu asigură cazare pentru trei persoane. Important, zic eu, în toate camerele poate fi cazat și un copil.

Amplasarea hotelului

Hotelul ocupă o clădire nouă cu etaj și mansardă, situată pe Strada Stefan cel Mare, numărul 131, la ieșirea spre Marginea, la circa 2,5 kilometri de centrul orașului și Primărie unde se află Mănăstirea Bogdana și alte obiective turistice. Are telefon de contact 0740 495 493.

Facilitățile oferite

Hotelul are o parcare mare, gratuită, amenajată în curtea hotelului, are cameră pentru depozitarea bagajelor..., iar grădina mare găzduiește un leagăn pentru copii și un foișor cu facilități de grătar și servire de mese. Petrecerea timpului liber se poate face în sala de ping-pong, pe terenul de tenis (sau de minifotbal), la piscina cu o terasă cu șezlonguri, la barul bine aprovizionat, de remarcat vinurile locale, în restaurantul hotelului care oferă mâncăruri românești și internaționale sau pe terasa din grădină, zic eu doar la cerere,....:-??, atunci nu erau turiști, așteptau un grup ce participa la un majorat.

Internetul Hi-Fi, inclus în tariful de cazare, este disponibil în întreg hotelul, chiar și în parcare, a funcționat foarte bine.

Contra cost se pot rezerva sala de conferințe și sălile de evenimente, corespunzător mobilate și echipate, se pot utiliza faxul și copiatorul hotelului și se asigură servicii de călcătorie, spălătorie…

Personalul vorbește engleza și spaniola, este amabil, politicos, atent la musafiri, …

Check-in se face între orele 14:00 și 20:00, check-out de la ora 7:00 până în ora 11:30, dar administratorii acordă și derogări de la acest program, la plecare chiar asta au făcut, nu era nimeni acolo, :-??....

Copiii până la 10 ani sunt cazați fără alte costuri în paturile existente, peste această vârstă sunt considerați adulți, în unele camere se pot introduce paturi suplimentare dacă sunt disponibile cu costuri suplimentare. Nu sunt disponibile pătuțuri.

Camera

Am avut pentru două nopți o Cameră Twin la parter, de 18 metri pătrați, rezervare făcută printr-o agenție din Pitești cu voucherele de vacanță de anul trecut, cu un cost total de 130 lei, fără mic dejun.

Pe lângă cele două paturi în cameră se mai găseau un dulap cu două uși, un birou cu un scaun și cu un televizor cu tub cu canale prin cablu, de la cel cu ecran plat rămăsese doar suportul. O oglindă și două mochete completau decorarea camerei. Pe holul de la intrare se afla cuierul cu suport pentru pantofi și pentru mici bagaje… Mobilierul era nou, arăta bine și se integra în coloristica generală a camerei.

Baia, nu foarte mare, funcțională și curată, a oferit prosoape, articole de igienă personală, strictul necesar.

Micul dejun nu l-am avut asigurat. Am vrut să servim micul dejun dar în dimineața plecării nu era nimeni acolo, am lăsat cheia la un paznic, mai aveam mult până acasă…

Concluzii

A fost o cazare bună, cu un raport preț calitate bun, convenabilă având vouchere de vacanță,....:), liniștită și cu condiții bune de odihnă, dar mai departe de centru…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 15.12.19 12:45:16
Validat / Publicat: 15.12.19 15:23:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RĂDĂUȚI.

VIZUALIZĂRI: 681 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Rădăuți, Statuia ecvestră a Domnitorului Bogdan I
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61800 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[15.12.19 15:22:42]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Intim Hotel, RĂDĂUȚI" (nou-creată pe sait)

webmaster
[15.12.19 18:08:32]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuAUTOR REVIEW
[15.12.19 18:27:40]
»

@webmaster26: Este bună poziționarea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
micutzu
[15.12.19 18:47:03]
»

Felicitari pentru acest frumos si util articol. Bucovina este mirifica in orice sezon. Este locul in care se imbina armonios istoria cu natura, oamenii cu traditiile acestor locuri. Toate cele bune si sarbatori cu sanatate si bucurie va doresc.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[15.12.19 19:19:13]
»

@micutzu: Mulțumesc frumos pentru ecou și vizită! Ai descris atât de frumos Bucovina, tărâm de poveste!

Aceleași urări și pentru voi!

TraianS
[15.12.19 22:31:02]
»

Ați scris frumos despre Bucovina. Mulțumim,

Îmi pare ciudat să citesc reviewurile dumneavoastră la orașul meu natal Sunt obișnuit să vă citesc prin alte părți.

Ce e și mai grav, e că nu știu hotelul ăsta. Rușine mie. Probabil e unul mai nou.

M-am uitat pe hartă și e pe lângă grădina zoologică. Pe aici era un hotel numit Fast, cândva. Probabil mai este.

Grădina zoologică nu ați vizitat-o?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[16.12.19 12:37:00]
»

@TraianS: Mă bucur să scriu despre orașul tău și despre această cazare. Cred că este mai nouă, grădina zoologică nu am vizitat-o, nu aveam timp pentru ea. Am oprit puțin în oraș, am vrut să vizităm Mănăstirea Bogdana, dar nu ni s-a permis intrarea, erau schele și am fost apostrofați de cei ce renovau pictura, de ce am intrat acolo, ... curiozitatea.

Mi-am adus aminte fiind bucovinean și iubitor al meșteșugului lemnului cum te-a interesat tehnica lucrării acestuia la japonezi, frumoasele lor temple, ... Kiyomizu-dera, dar și modul în care iubesc arborii, pădurea de cedri de la Nikko, câte ar fi de spus...

Amintiri frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
micutzu, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045307159423828 sec
    ecranul dvs: 1 x 1