ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Rustic

TIPĂREȘTE

Alegerea şi rezervarea

Anul trecut ne-am hotărât târziu, abia după ce am aflat că voi beneficia de o neaşteptată minivacanţă de Sfânta Maria. Fiecare bugetar spera în sinea lui că se va face o punte urmând să recupereze ulterior zilele declarate libere, dar până nu este totul oficial parcă nu ai curajul să antamezi nimic. La fel şi eu, periam zilnic internetul, iniţial căutând variante de cazare pentru patru nopţi undeva la mare, preferabil la bulgari, dar preţurile foarte mari din plin sezon şi incertitudinea mă făceau să ezit să fac o rezervare fermă.

În aceste condiţii, propunerea prietenilor noştri de a-i însoţi la Moieciu a picat la fix, fiind cea mai ieftină din variantele cu care cochetam, aşa că am acceptat imediat, bucuroasă că au găsit locuri libere cu atât de puţin timp înainte pentru o perioadă altfel extrem de solicitată.

Rezervarea a fost făcută telefonic, fără a plăti vreun avans, dar menţionez că era vorba de clienţi vechi şi foarte fideli, deja prieteni cu proprietarii.

Drumul

Am plecat din Bucureşti miercuri dimineaţa, imediat ce s-a luminat, ne-am întâlnit cu prietenii noştri la intrarea pe autostrada A3 şi ne-am continuat drumul împreună până la Ploieşti. Drumul a fost ok, surprinzător de liber, eu mă temeam de o mai mare aglomeraţie ştiut fiind că toate drumurile patriei se aglomerează excesiv cu ocazia sărbătorilor de orice fel.

La Ploieşti ne-am oprit într-o benzinărie de pe centura oraşului, prietenii noştri dorind să ia acolo micul dejun, urmat de cafele, ţigări etc. Ştiam din experienţă că pauza se va prelungi, noi nu mâncăm aşa de dimineaţă, cafeaua o băusem acasă înainte de plecare, de fumat noi fumăm în maşină, astfel că nu vedeam niciun motiv să mai pierdem timpul pe acolo, ne-am despărţit de celelalte două maşini, noi plecând primii mai departe urmând să ne reîntâlnim la Moieciu.

Înainte de intrarea în Predeal am ales varianta prin Pârâul Rece şi am ajuns apoi la Bran pe drumul cunoscut. Am traversat Branul în ritm de melc, bară la bară, ca de obicei :D, apoi am intrat în Moieciu de Jos. După magazinul sătesc de lângă primărie am virat stânga şi peste puţin timp din nou stânga peste un podeţ din lemn care îmi dă de fiecare dată emoţii. Drumul îngust de o singură maşină se continuă drept în urcare, pare că se termină la vilă.

Parcarea

Curtea generoasă a vilei permite parcarea pe iarbă a unui număr de maşini egal cu numărul de camere. Nimeni nu deranjează pe nimeni, nicio maşină nu este blocată de alta. Le mai mutam noi când făceam grătar de teamă să nu sară totuşi scântei pe maşini.

Condiţii de cazare

Vila Luminişul dispune de zece camere, din care opt cu baie proprie, cablu TV, internet WIFI, sală de mese, living, două bucătării, foişor, leagăn, o grădină destul de mare, două grătare, linişte, peisaj.

Construcţia în două etape a vilei permite partajarea acesteia şi închirierea la două grupuri diferite, fiecare grup beneficiind de suficientă intimitate, fără a se deranja reciproc, fiecare beneficiind de propriul living pentru socializare, propria bucătărie şi propriul grătar.

Am fost de mai multe ori la această vilă de-a lungul anilor, de fiecare dată am fost mulţumită, iar liniştea perfectă, aerul curat, peisajul şi amabilitatea gazdelor m-au făcut mereu să revin.

Faptul că am mers mereu cu prietenii a constituit un avantaj, recunosc, dar nu aş ezita să merg acolo doar împreună cu soţul dacă s-ar ivi ocazia.

Când planificam mai din timp o ieşire la Luminişul încercam să rezervăm integral partea din spate a vilei, cea cu doar patru camere, situate două la parter şi două la etaj, fiecare cu baia sa proprie, dar niciuna cu balcon. Acum nu am găsit libere decât cele două camere de la etaj şi ne-am extins şi în partea mai nouă a vilei. Proprietarii au deschis glasvandul care delimitează cele două livinguri şi am avut practic toată vila la dispoziţia noastră.

Camera

Camerele nu sunt mari, dar mi-a plăcut mult aspectul rustic al acestora, lemnul este predominant, iar mobilierul din lemn masiv completează în mod fericit aspectul de cabană de munte. Singurul dezavantaj îl poate constitui lipsa balconului. Vreo două camere din faţă au şi balcon, dar mie nu mi-a plăcut să mă cazez acolo, preferând corpul din spate.

Voi descrie doar camera în care am fost eu cazată cu ocazia celei mai recente vizite, situată în partea din spate a vilei. Camera se află la primul etaj, este puţin mansardată, însă fără a deranja persoanele cu o înălţime medie. Accesul la etaj se face pe o scară uşor spiralată, destul de abruptă şi fără balustradă. Pe noi nu ne-a deranjat acest aspect, pentru că altfel alegeam o cameră în celălalt corp al vilei, dotat cu o scară mult mai uşor de urcat, dar cu un aspect rustic diminuat.

Nefiind foarte mare, camera este dotată doar cu mobilierul strict necesar, repectiv un pat dublu confortabil încadrat de două noptiere, un dulap cu două uşi destul de mic şi o masă cu două scăunele. Lenjeria nu este albă, ci colorată şi gofrată, curată şi cu un miros plăcut. Există şi un televizor micuţ, de tip vechi, suspendat pe perete. Eu nu l-am deschis niciodată, urcând în cameră doar seara târziu pentru a dormi, restul timpului petrecându-l în sala comună de la parter dotată cu un televizor modern cu diagonală mare.

Nu există aer condiţionat, dar nici nu i-am simţit lipsa, noaptea fiind destul de răcoare la munte chiar la mijloc de august. Pentru perioadele mai reci încălzirea este realizată prin calorifere cu ajutorul unei centrale pe lemne.

Baia este micuţă, dotată cu cădiţă de duş, fără perdea. Singurele consumabilele oferite au fost hârtia igienică şi săpun lichid. Prosoapele le-am adus noi de acasă şi tot singuri le-am schimbat. Apa caldă a fost disponibilă în orice moment. Ştiam „regulile casei”, ne-am adus propriile cosmetice, aşa cum procedăm în toate vacanţele noastre, indiferent că mergem la hoteluri de cinci stele cu pretenţii sau la o unitate neclasificată cum este aceasta.

Lipsa balconului este un minus pentru fumători, dar vederea frumoasă de la geamul camerei a compensat într-o oarecare măsură acest neajuns. În plus, nu am sesizat prezenţa vreunui detector de fum :).

Nu a intrat nimeni în camera noastră pe durata minisejurului, dar nu ne-a deranjat acest lucru, neavând nevoie de nimic. Patul ni l-am făcut singuri în fiecare zi, ca acasă.

Facilităţi

Vila NU ARE restaurant propriu, NU oferă nicio masă, dar pune la dispoziția turiștilor două bucătării utilate, accesul fiind liber. Lipseşte doar maşina de spălat vase :D. Din obişnuinţă şi din comoditate, noi am folosit doar bucătăria din corpul în care eram cazaţi, în care pregăteam una alta şi apoi luam masa afară în curte sau în sala de mese sau în foişor. După ce mâncam, urma spălatul vaselor, cu rândul, unul din dezavantajele autogospodăririi, pentru că nu întâmplător îmi place mie la all inclusive :D.

Am folosit şi unul din cele două grătare puse la dispoziţia noastră, proprietarul ajutându-ne să aprindem focul şi cu orice ce altceva am avut nevoie.

Dimineaţa ne beam cafeaua în foişor punând „ţara la cale” şi stabilind programul zilei. Seara ne prindea tot acolo la un pahar de... vorbă :) înainte de culcare.

Există internet wireless gratuit şi funcţionează foarte bine atât în curte, cât şi în camere.

Interacţiunea cu proprietarii

Încă de la prima vizită la Luminişul din urmă cu mulţi ani am interacţionat foarte bine cu proprietarii. Ne-am dus acolo ca turişti şi am plecat prieteni, acesta fiind şi unul din motivele pentru care am tot revenit la Moieciu cu diverse ocazii, de fiecare dată având un sejur plăcut.

Ce am vizitat în zonă

Nicio vizită la Moieciu nu se poate să nu includă cel puţin o plimbare prin Bran pentru a lua masa sau măcar un colac secuiesc şi pentru o plimbare prin bazar de unde nu plecăm niciodată cu mâna goală :). Deplasarea de la vilă până în centrul Branului se poate face şi pe jos, dar noi, din comoditate, am preferat mereu să mergem cu maşina şi ne mai întrebam apoi de ce este drumul atât de aglomerat şi de ce se circulă bară la bară =)).

De data aceasta am fost chiar mai activă faţă de alte dăţi, vrând să profit şi de timpul mai lung avut la dispoziţie, astfel că am dat o fugă până la Braşov, am vizitat pentru prima dată Templul rupestru de la Şinca Veche, ne-am plimbat la Plaiul Foii şi la Cheile Grădiştei.

Concluzii

Condiţiile de cazare oferite sunt mai degrabă modeste, dar corecte pentru o unitate de cazare fără stele şi pentru preţul plătit. Totul este foarte rustic şi foarte curat. Există căldură şi apă caldă. Proprietarii sunt prietenoşi şi amabili. Pentru mine este suficient.

Într-o zonă în care hotelurile şi pensiunile au răsărit mai ceva decât ciupercile după ploaie, oferta fiind extrem de bogată şi de variată, practic pentru orice buzunar, eu am apreciat această vilă bine poziţionată la marginea pădurii, departe de drumul principal extrem de circulat, poluat de claxoane şi gaze de eşapament, aici bucurându-mă de aer curat şi o linişte perfectă, într-un cadru natural de vis, vila oferindu-mi relaxarea maximă de care am adesea nevoie.

Recomand această vilă la care eu voi reveni oricând cu plăcere. Raportul calitate preţ este corect. Dacă timpul îmi va permite, voi povesti şi despre cealaltă vilă Luminişul, aflată tot în zonă, dar la câteva sute de metri distanţă de aceasta, mai nouă, mai bine dotată, dar la fel de rustică, ultima vilă din sat, care mie mi-a plăcut mai mult, dar, inexplicabil, tot la cea veche m-am simţit mai bine.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 11.12.19 00:04:57
Validat / Publicat: 11.12.19 00:46:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1360 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Moieciu de Jos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 100001 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.12.19 00:44:31]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

nicole33AUTOR REVIEW
[11.12.19 07:00:52]
»

@webmasterX:

Poziţionarea este corectă.

Mulţumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[11.12.19 07:34:19]
»

@nicole33: Din cauza aglomerației de pe traseu și din Bran, am evitat sa mai merg la Moieciu. Din 1993 până in urma cu câțiva ani, mergeam acolo lunar, zona era aerisita, țărănească, localnicii erau gospodari, aveau animale in curte și totul era minunat, mâncarea era pregătită numai cu produse din ograda proprie.

Când privesc pozele din urma cu mulți ani nici nu-mi vine sa cred că e vorba despre același Moieciu

Și cu toate astea, localitatea îmi este dragă, am amintiri memorabile de acolo, din tinerețea noastră furtunoasă.

Legat de cazarea voastră: nu te-a deranjat acoperișul prea aproape de perna? Pe C îl deranjează chestia asta gen mansarda, zice ca se sufoca.

Să va fie de bine!

webmaster
[11.12.19 08:07:44]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore
[11.12.19 21:03:16]
»

@nicole33: Pai e mai mult cabana! Dar ce frumos este! Parca se simte mirosul de lemn! E atat de frumos si, da, rustic!

Vazand P07, chiar am vrut sa te intreb cum se face incalzirea. Totusi, soba din P07 era functionala?

Faza cu autogospodarirea are si avantaje, ca prepari si mananci ce vrei, dar si dezavantaje-faza cu spalatul vaselor. Pe mine nu m-ar deranja asta, dar parca nu prea cadreaza in vacanta! Asa ca DA, merg si eu pe AllInclusive.

Frumoasa mini-vacanta ati avut! Sa va fie de bine!

nicole33AUTOR REVIEW
[12.12.19 06:29:28]
»

@krisstinna:

Ani de zile eu am tot mers pe Valea Prahovei până când nu am mai suportat aglomeraţia. Chiar dacă îmi găsisem o cazare preferată într-o zonă liniştită din Buşteni, tot nu scăpam de coşmarul drumului.

Atunci m-am reorientat spre zona Bran Moieciu mai uşor accesibilă şi încă ceva mai aerisită. Dar şi zona asta s-a schimbat mult, s-a construit prea mult şi încă se construieşte, deci ar cam fi timpul pentru o nouă reconfigurare a traseului şi a destinaţiilor de weekend

Și cu toate astea, localitatea îmi este dragă, am amintiri memorabile de acolo, din tinerețea noastră furtunoasă.

Şi eu am amintiri frumoase din această zonă, chiar dacă de dată cea mai recentă.

Legat de cazarea voastră: nu te-a deranjat acoperișul prea aproape de perna? Pe C îl deranjează chestia asta gen mansarda, zice ca se sufoca.

A fost ok, nu m-a deranjat acoperişul mansardat. Am ales de mai multe ori această cameră.

Un minus al acestei cazări, pe care am uitat să-l menţionez în articol îl constituie lipsa unei plăci între parter şi etaj. Am stat şi la parter, într-o cameră la fel de mare, dar cu plafon normal. Problema o constituia faptul că auzeam orice pas făcut de cei de deasupra şi atunci, decât să-mi tropăie alţii în cap, mai bine aleg etajul

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

L.E.

Dacă am timp, încerc să povestesc şi despre varianta "rustic şi elegant", ce-i drept din Turcia . Prietenii ştiu de ce

nicole33AUTOR REVIEW
[12.12.19 06:31:32]
»

@webmaster:

Mulţumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[12.12.19 06:55:06]
»

@Zoazore:

Pai e mai mult cabana! Dar ce frumos este! Parca se simte mirosul de lemn! E atat de frumos si, da, rustic!

Exact acesta este şi motivul pentru care am preferat mereu această parte mai rustică a vilei. În partea din faţă, camerele sunt ceva mai moderne, scara este mai " normală" , puteam alege o cameră cu balcon comun, preţul fiind acelaşi, dar nu mai aveam acest " aspect de cabană" care şi mie mi-a plăcut mult.

Vazand P07, chiar am vrut sa te intreb cum se face incalzirea. Totusi, soba din P07 era functionala?

Vila dispune de centrală pe lemne, încălzirea făcându-se prin intermediul caloriferelor. Există calorifere şi în camere şi în băi. Soba din poză este perfect funcţională, dar în august nu a fost momentul să o testăm

Faza cu autogospodarirea are si avantaje, ca prepari si mananci ce vrei, dar si dezavantaje-faza cu spalatul vaselor.

Am precizat de la început că am mers la Luminişul doar în gaşcă, pe lângă compania extrem de plăcută având avantajul de a împărţi sarcinile. Nu se poate altfel.

În această minivacanţă am mâncat foarte bine şi la restaurant. Când am mers la Braşov am luat prânzul la Sergiana, în altă zi am mâncat la Cheile Grădiştei şi a fost foarte bine aşa, mai scăpând de spălatul vaselor .

Ştiu că tot la all inclusive este mai bine, dar m-am mai uitat şi la diferenţa de bani. La mijloc de august la hotelurile din Nisipuri (Grifid) pe care pusesem ochii costa aproape 200 euro pe zi camera, ceea ce mi se părea aberant de mult pentru Bulgaria chiar în vârf de sezon, altele impuneau sejur de minim şapte nopţi, în timp ce eu nu aveam decât patru nopţi la dispoziţie, astfel că nu-mi pare rău deloc că am renunţat la UAI.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Te aştept să mă mai vizitezi, acum că tot ai reînceput să mergi

Zoazore
[12.12.19 16:03:00]
»

@nicole33: Ai grija ce-ti doresti!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082217931747437 sec
    ecranul dvs: 1 x 1