ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.07.2019
DE Linu
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.08.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

A... minune a lumii

TIPĂREȘTE

Este destul de greu sa scrii despre Meteora pentru ca altii o fac, de regula, mult mai bine...

Ce vreau eu sa redau este Meteora vazuta prin ochii calatorului care a citit despre ea, a vazut fotografii si inregistrari video si a decis sa mearga la fata locului sa simta maretia acestei minuni a Lumii.

Asa ca am purces din Nei Pori cu masina personala spre Larissa trecand prin valea Tempi apoi prin doua tunele care traverseaza muntii de 6 km, respectiv 1,8 km ajungand dupa vrea 130 km in Kalambaka satul de la poalele Meteorei.

Prima manastire la care Gps-ul ne-a dus a fost Roussanau, agatata efectiv pe un varf de stanca, cea la care am intalnit o maicuta romanca care ne-a facut o descriere amanuntita a scenei Judecatii de Apoi pictata pe peretele din interorul mamastirii. Spunea ca pictura se reinnoieste odata cu trecerea anilor iar manastirea a fost reconstruita acum 30 de ani dupa ce aproape fusese daramata de un cutremur. Din balconul manastirii veti vedea o parte din marele Meteor si manastirea Varlaam.

Mai departe am urcat cu masina la Marele Meteor. Impresionanta numai privind-o din parcare. Cea mai mare din cele 6 care au mai ramas agatate pe stancile golase din aceasta parte a Greciei. In interior gasiti incaperi cu unelte din timpuri stravechi, o bucatarie medievala, locul unde se tine slujba cu un candelabru foarte interesant. Accesul pana la manastire se face coborand si apoi urcand trepte sapate in stanca, trecand printr-un tunel, iar privelistea este spectaculoasa.

Varlaam este situata mai jos de Marele Meteor, cu parcare proprie cu o gradina f frumoasa, un butoi unde acum sute de ani se pastrau 2 tone de apa pentru gospodarirea manastirii, o panorama asupra vaii impresionanta.

Cea mai greu accesibila este Sfanta Treime, dar nu imposibil sa ajungi la ea. Odata ajuns nu vei regreta niciun moment mai ales ca in spatele manastirii, din varful stancii in care a fost sapata ai o panorama fabuloasa asupra celorlalte manastiri si a regiunii. Este cea mai simpla manastire dintre toate cea care te intampina la intrare cu rahat de trandafiri.

A urmat Sfantul Stefan pentru care nu trebuie decat sa parchezi masina si ai si intrat in ea.

Ultima a fost Sfantul Nicolae care are si un mini lift de acces daca nu poti urca scarile sapate in stanca. De asemenea iti ofera o panorama superba asupra zonei.

Dupa ce urci si cobori treptele, parcurgi tunelele sapate in stanca, vezi stancile golase care seamana cu Marele Canion nu poti sa nu te gandesti cum de a fost posibil ca acum sute de ani niste calugari numai cu propriile forte sa creeze asa ceva iar natura sa le permita asta.

Daca va flati in zona nu ratati Meteora. Vazuta de aproape este incomparabil mai spectaculoasa decat orice fotografie sau film.

Si inca un sfat: sa mergeti la toate cele 6 manastiri ramase. Desi ai crede ca toate sunt cam la fel, fiecare este deosebita, accesul la fiecare te lasa fara grai.

Agentiile de turism nu va duc decat la 2 sau 3 asa ca sfatul meu este sa mergeti pe cont propriu.


[fb]
---
Trimis de Linu in 16.07.19 11:20:13
Validat / Publicat: 16.07.19 13:55:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Linu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14400 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

livcro
[16.05.21 21:08:43]
»

Din ce am vazut pe Maps, numai sambata si duminica sunt deschise toate manastririle. este aglomerat in weekend? Preferam sa merg in cursul saptamanii, pt a evita aglomeratia si pe drum si pe munte...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
livcro
Alte impresii din această RUBRICĂO zi la Meteore:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051991939544678 sec
    ecranul dvs: 1 x 1