ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 28.07.08
STATUS: ADM
TIMP CITIRE: 5 MIN

MiniÎntâlniri AFA în Cappadocia

TIPĂREȘTE

O vizită în Capadocia, un zbor cu balonul acolo este în mod cert la mulți pe lista ”musai cândva odată în viață”

Vezi impresii ale unor useri care au fost deja în acest circuit aici: Descoperă Cappadocia, o zonă magică sau aici: Cappadocia văzută din balon

În ultimul newsletter AFA (”Expresul de miercuri”) v-am propus o asemenea mini-Întânire; văd că au fost mulți interesați, însă preferințele pentru perioadă au fost (extrem de) diverse; trebuie așadar să ne reorientăm și să propunem mai multe serii - mai multe plecări.

Am selectat ca variante datele pentru care cei mai mulți le-ați indicat ca preferință - care au adunat minim 20% din preferințele total exprimate.

Ideal ar fi să ne ”grupăm” cât mai mulți în una - două astfel de „serii”; unora e destul de posibil să nu le permită programul...

Mai jos găsiți toate variantele de plecare -- chiar dacă nu se va nimeri să mergem cât mai ”grupat”, e totuși o oportunitate, studiați-le și înscrieți-vă.

PROGRAMUL

 • Ziua 1: Sosire în Antalya
 • Ghidul dumneavoastra va va întâmpina la sosire si va va însoti la hotel. Cazare la hotel unde vom servi un cocktail de bun venit. Veti petrece noaptea în Antalya.

 • Ziua 2: Manastirea Mevlana – Cappadocia
 • Excursie la Konya. Konya a fost capitala imperiului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religioși. Aici se află mormântul lui Mevlana. Veți vizita faimoasa mânastire Mevlana, locul în care a luat naștere ordinul religios al dervișilor mevleviți, cunoscuți și sub numele de derviși rotitori. Mânastirea, transformată astăzi într-un muzeu al artelor islamice, gazduiește adevarăte comori ale artei și meșteșugurilor turcești. Veți înnopta în Cappadocia.

 • Ziua 3: Göreme
 • În Goreme veți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros. De aici călătorim către capela Sfântul Simon, care este cunoscut si ca "Valea Calugarilor" sau "Valea Coșurilor de fum" În cele din urma veți vizita din exterior vârful celui mai înalt con din tuf calcaros din Uchisar. După-amiază vom vizita un atelier de țesut covoare unde veți cunoaște întregul proces începând cu producerea materialelor: bumbac, mătase și lâna, până la țeserea produsului finit. În cele din urmă vom face o plimbare în frumoasa Avanos, renumită pentru arta ceramicii... Veți înnopta în Cappadocia.

 • Ziua 4: Carierele de tuf calcaros din Cappadocia
 • Regiunea Cappadocia egalează peisajului fantastic selenar, accentuat de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul carora sunt încastrate locuințe și biserici. Creatorul acestui peisaj, este un vulcan care a împraștiat în zona cantitati imense de cenușa de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influențelor climatice straturile au fost despicate și prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu au urmat calugarii care au ctitorit aici biserici, capele, manastiri și schituri, sculptând roca vulcanica. Vom vizita aceste peisaje in jumatate de zi, iar in cealalta parte a zilei puteti participa la una dintre excursiile optionale: Ortahisar, valea indragostitilor si orasul subteran sau Valea Ihlara si orasul subteran (în functie de locatia hotelului si a conditiilor meteorologice, ghidul va va oferi una dintre excursiile optionale). Cazare în zona Cappadocia.

 • Ziua 5: Sultanhani - Antalya
 • Vom părăsi Cappadocia și. vom merge în Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin muntii Taurus, vom merge înapoi în Antalya, unde vom petrece ultimele 3 nopti. Cazare peste noapte in Antalya.

 • Ziua 6: Antalya - cascada Karpuzkaldran
 • Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al munților Taurus aici prospera o vegetație bogată. Printre altele, veți vedea simbolul orașului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi, „poarta cetatii”, se află turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului vi se oferă șansa de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul excursiei este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldran.

 • Ziua 7: Zi liberă pentru relaxare
 • Aveți la dispozitie o zi de relaxare sau oportunitate de participare la excursii opționale fascinante. Cazare în zona Antalya.

 • Ziua 8: Zborul de întoarcere
 • Mic dejun. Transfer catre aeroport pentru zborul de întoarcere

  --

  SERII - date plecare

 • 04 -11 octombrie / 609E
 • 18-25 octombrie / 569E
 • 01-08 noiembrie / 509E
 • 15-22 noiembrie / 409E
 • 22-29 noiembrie / 369E
 • Prețul diferă funcție de data plecării - este specifciat la fiecare ”serie” în parte; prețul este pentru 2 adulți și include: cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 si 5, transport avion (bagaj de cală inclus), taxele de aeroport, transfer aeroport, ghid vorbitor română, transport la cele mai importante atracții turistice ale zonei.

  Prețul NU include zborul cu balonul și celelalte „opționale” - le puteți cumpăra acolo, la fața locului - fiecare pe care și le dorește.

  OPȚIONAL, dar recomandat: pachet special cina 7 seri, bilete de intrare cu ghid la excursiile mentionate - costă 99 € /pers

  Avansul - este de 100 de euro și trebuie plătit în 2 zile de la emiterea facturii (plecările se fac prin agenția saitului).

  Diferența - cu max 45 de zile înaintea plecării

  --

  Dacă sunteți interesați, vă puteți înscrie în Lista acestei miniÎntâlniri

  --

  Dacă ați vrea să mergeți, dar nu puteți în niciuna din perioadele propuse (ca MiniÎntâlnire) - aveți mai jos o listă cu alte posibile plecări - puteți solicita o ofertă personalizată folosind linkul de la final.

  12 aprilie - preț 439 euro
  19 aprilie - preț 449 euro (nu mai sunt locuri!)
  3 mai - preț 529 euro
  10, 17 mai - preț 549 euro
  24 mai, 31 mai - preț 569 euro
  11 oct - preț 589 euro
  25 oct - preț 569 euro
  08 nov - preț 469 euro
  29 nov - preț 369 euro

  Solicitare ofertă personalizată pentru oricare plecare aici: amfostacolo.ro/solicitare ... &tid=1&hid=3573


  [fb]
  ---
  Trimis de Admin in 27.03.19 11:39:20
  Validat / Publicat: 27.03.19 12:41:10

  VIZUALIZĂRI: 31449 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
  SESIZEAZĂ
  conținut, limbaj

  435 ecouri scrise, până acum, la acest articol
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P06 Oferta FreeBird - paginile 10 și 11.
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
  Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31 PMA (din 31 voturi)

  ECOURI STICKY: importante, "concluzii" etc
  NOTĂ: ecourile STICKY sunt "extrase" şi afişate prioritar, la începutul şirului de ecouri; ele se regăsesc, totuşi, ŞI în succesiunea cronologică, "normală" a şirului de ecouri
  26-09-2019, 12:58 - Admin

  solicitările de rezervare locuri la zborul cu balonul NU se trimit prin ecouri aici -- ci prin email

  - pe adresa cappadocia@amfostacolo.ro

  - menționând numele și prenumele pers pentru care se solicită rezervare

  sfârşit listă ecouri STICKY; mai jos găsiţi ecourile în ordinea cronologică, "normală"

  ECOURI la acest articol - pg. 1 / 15

  435 ecouri scrise, până acum

  se afișează ecourile [1 - 30] din total 435
  Zoazore
  [27.03.19 12:55:34]
  »

  @Admin: Am trimis solicitare pentru 29 noiembrie. M-ar tenta!

  doinafil
  [27.03.19 13:08:22]
  »

  @Admin: Mulțumim de ofertă!

  La începutul articolului ați pomenit și de o „plimbare” cu balonul, în Capadocia, plimbare care nu se regăsește în programul de șapte zile. Noi ne-am dori tare mult să încercăm și balonul. Știm, prețul este separat, iar zborul cu balonul depinde, în primul rând, de condițiile meteo.

  Când am ales să mergem în Iordania, anul trecut în toamnă, ne-am înscris să facem și un zbor cu balonul, lucru care nu s-a mai realizat, din motive obiective.

  Dacă ne înscriem acum, n-am vrea să mai ratăm această alegere! Știu, depinde de factori necunoscuți la data asta.

  Ce ne sfătuiți, având în vedere că prima noastră dorință este de-a zbura cu balonul?!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 13:22:27]
  »

  @doinafil: Chiar dacă experiența cu balonul este ”opțională” (și costă suplimentar, destul de consistent) - eu vă sfătuiesc... să vă înscrieți

  msnd
  [27.03.19 13:53:21]
  »

  @Admin:

  Bineînțeles că ne vom înscrie. Probabil, la sfârșit de octombrie, dar mai facem câteva socoteli. Întrebarea Doinei era însă „În ce zi a programului ar putea avea loc plimbarea cu balonul, pentru că, deocamdată, nu se regăsește nicăieri? ”

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 13:55:38]
  »

  @msnd: nu am răspunsul la acea întrebare, mă interesez, revin eventual.

  Cred însă că nu e o „dată standard” pt excursdia cu balonul, este posibil ca programul să fie făcut acolo, funcție de numărul de interesați pentru fiecrae ”opțională” în parte... (sunt mai multe)

  Alina Roxana
  [27.03.19 13:55:51]
  »

  De multa vreme asteptam acest mail... cu parere de rau observ ca perioada de vacanta scolara (25 oct-3 nov) nu a fost votata... eu doar atunci am concediu

  Imi doresc foarte mult sa merg, mai ales sa zbor cu balonul...

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 14:02:03]
  »

  @Alina Roxana: 25 oct - 01 nov (569E)

  a primit 8voturi, deci ai ceva șanse să faceți o microÎntâlnire, eventual.

  hai să vedem, poate mai apar și alți interesați - scrieți aici, pe fir - poate includem și această dată pe ”lista oficială”

  Până atunci, se poate soliciat și ”individual” oferta pentru plecare din 25 oct - aici

  vulpe mihaela
  [27.03.19 14:04:20]
  »

  SERII - date plecare

  04 -11 octombrie / 609E

  18-25 octombrie / 569E

  01-08 noiembrie / 509E

  15-22 noiembrie / 609E - sigur aici nu este o greseala? Am vazut ca era 409 E trecut in newsletter!

  22-29 noiembrie / 369E

  Alina Roxana
  [27.03.19 14:06:14]
  »

  @Admin: Sa dea Dumnezeu! Poate sunt mai multi care vor aceasta perioada...

  ANILU
  [27.03.19 14:14:52]
  »

  @Admin: Pentru sejurul ăsta în Cappadocia este obligatoriu pașaportul? Dacă da, eu nu mă pot gândi la ofertele prezentate (nu sunt aptă pentru poză).

  Foarte mult îmi doresc să ajung în Cappadocia, iar ofertele sunt foarte tentante!

  Aștept răspuns și după aceea fac consiliu de familie.

  Toate cele bune.

  webmaster
  [27.03.19 14:18:15]
  »

  @vulpe mihaela: am corectat, mulțumim!

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 14:18:48]
  »

  @ANILU: da, pt Turcia e necesar pașaport - valabil minim 6 luni de la intrarea în Turcia

  vulpe mihaela
  [27.03.19 14:22:07]
  »

  @webmaster: Super! Alta viata !

  vulpe mihaela
  [27.03.19 14:29:26]
  »

  @webmaster: Corectezi si in pagina de inscriere, please?

  Multumesc.

  mprofeanu
  [27.03.19 14:36:42]
  »

  @Admin: Ne tentează excursia, ne-am înscris dar putem să mergem și la altă dată, acolo unde se formează grupul. La fel ca @doinafil am dori și o excursie cu balonul.

  Mulțumesc pentru ofertă!

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 14:39:24]
  »

  Excursia cu balonul - și celelalte opționale (sunt mai multe, am numărat cel puțin 6) se achiziționează acolo, funcție de alegeri și solicitări

  -

  ALtceva, important: programul de înscrierer PERMITE modificare ”seriei” - cei înscriși pot modifica oricând data plecării, folosind butonul EDIT (afișat doar celu înscris) pentru o ”optimizare” a grupului / grupurilor

  nrs †
  [27.03.19 14:40:55]
  »

  @msnd:

  zborul poate avea loc in zilele 3,4 sau 5. e bine sa fie planificat in prima zi pentru a putea fi mutat daca vremea este nefavorabila.

  @ Alina Roxana

  sigur toti cei cu copii vor fi interesati de perioada vacantei

  un pret pentru copii pana in 12 ani?

  desi de abia am fost mi-as dori sa revad zona si poate sortii nu imi vor mai fi potrivnici

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
  krisstinna
  [27.03.19 14:48:22]
  »

  @Alina Roxana: “În săptămâna 26 octombrie - 3 noiembrie, preşcolarii şi copiii din clasele primare vor avea vacanţă“, știre oficială

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 14:53:59]
  »

  @nrs & alți eventuali interesați

  un pret pentru copii pana in 12 ani?

  TO nu oferă NICIUN fel de reduceri pentru copii...

  Eventualii copii vor plăti același preț ca al 3-lea adult.

  nrs †
  [27.03.19 15:04:02]
  »

  ok si cam cat e pretul pentru al treilea adult?

  AdminAUTOR REVIEW
  [27.03.19 15:05:18]
  »

  @nrs: depinde de plecare

  preț al treilea adult = se împarte la 2 prețul pentru plecarea respectivă

  vulpe mihaela
  [27.03.19 15:08:20]
  »

  @Admin: Sau inmultesti cu 0.5 !!!

  Zoazore
  [27.03.19 15:35:14]
  »

  @msnd: Pai si eu tot pentru zborul cu balonul ma gandesc! Dar... si la mine depinde de multe variabile!

  vulpe mihaela
  [27.03.19 15:36:31]
  »

  @Zoazore: Zozo vii??? In ce perioada te-ai trecut?

  Zoazore
  [27.03.19 15:40:36]
  »

  @vulpe mihaela: Aia ieftina, 22-29 noiembrie / 369E.

  De principiu, ca depinde de foarte multe variabile!

  nrs †
  [27.03.19 16:25:41]
  »

  @Admin:

  multumesc, deci de fapt nu exista reduceri (nici pentru al treilea adult)

  crismis
  [27.03.19 16:53:47]
  »

  @doinafil: Excursia cu balonul se organizează zilnic (dimineața, la răsărit, când curenții de aer sunt mai lenți decât de obicei), câteodată chiar și de ori pe zi.

  OK-ul îl dă în fiecare dimineață agenția națională de meteorologie (sau cum s-o fi chemând la ei).

  Din 4 zile cât se stă în Capadochia în această vacanță, este imposibil să ai atâta ghinion încât să nu se poată zbura în niciuna!

  Noi am fost în ultima săptămână din noiembrie, am ajuns acolo cu peripeții (ne-am inzapezit la o oră după ce am plecat din Antalya, în munți, într-o zonă unde nu mai ninsese de 15 ani!), și tot am zburat! Ce-i drept, nu din prima încercare, ci dintr-a doua.

  E neplăcut să te pregătești moral pentru această experiență fabuloasă și să te trezești dimineața degeaba, dar mai bine așa decât să se petreacă ceva nașpa.

  Turcii sunt foarte precauți din punctul ăsta de vedere și nu-și asumă niciun risc.

  Așa că... enjoy!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
  doinafil
  [27.03.19 18:13:20]
  »

  @crismis: Mulțumesc frumos pentru lămuriri!

  Sper să nu fim atât de ghinioniști, mai ales că noi ne-am înscris între 4 și 11 oct. Văd că, deocamdată, nu mai sunt înscriși la această dată. Poate ne vor urma și alții, dar dacă nu se va întâmpla să fim mai mulți, vom schimba noi data, spre completarea celor mai mulți înscriși la una din datele de mai sus. Am ales mai devreme ca să fim siguri că vremea va avea șanse de zbor.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
  Mika
  [27.03.19 18:40:19]
  »

  @Admin: Se pot folosi voucherele primite pe AFA?

  adrianbogdan
  [27.03.19 19:33:23]
  »

  Buna!

  Foarte frumoasa Capadocia, recomand o vizita aici macar odata in viata.

  Altceva vreau sa va spun: fiti un pic atenti la perioada pentru care optati, acolo vremea este destul de rece in luna noiembrie, poate chiar sa ninga, nu mai spun de vant asa ca fiti un pic prudenti cand alegeti data de plecare! Ce sa mai spun de o plimbare cu balonul prin vant si zloata!?

  Daca aveti avantajul in a alege chiar voi la fata locului excursiile de la operatorii locali, atunci este bine sa va cuplati mai multi si sa negociati pretul.

  Bine ar fi sa va puneti in program si o vizita la unul din orasele subterane.

  Vacanta frumoasa va doresc!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  40 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Admin, adrianbogdan, Alina Roxana, andut, ANILU, atti_sz, AZE, balasa violeta, BEBEPETRESCU, clau70, Cornel, Costi, costy69, crismis, cristisch2003, cristy1200, Dida2017, doinafil, DOINITA, dpop, Emma2019, expertu, Floria, florin2kk, gnaiunu, iulianic, Marius 72, mmierla, mprofeanu, msnd, mugur_c, MykeR, P0R0, RossoNerro, roth, scobai 2 senior, Testosu', timm, valileau, vulpe mihaela
  Alte articole din această RUBRICĂPROPUNERI miniÎntâlniri - 'de la lume adunate':


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.062488079071045 sec
  ecranul dvs: 1 x 1