ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Moscheea de Alabastru din Citadela Salah al Din

TIPĂREȘTE URM de aici

Am intrat în Cairo puțin după ora 8 dimineața. Deși fusesem avertizată dinainte, totuşi oraşul acesta imens m-a surprins. O capitală cu peste douăzeci de milioane de locuitori, mai mult decât întreaga populaţie a României, un amestec de nou şi vechi, grămezi de moloz şi munţi de gunoaie:(, construcţii noi, dar neterminate alături de construcţii vechi, dezafectate, la toate acestea adăugându-se un trafic de coşmar, care părea a se desfăşura fără a ţine cont de vreo regulă de circulaţie, totul într-o aglomeraţie de nedescris. Din păcate, acestea au fost impresiile mele despre Cairo, un oraş foarte murdar şi foarte poluat.

Primul obiectiv pe care urma să-l vizităm era Moscheea de Alabastru sau Moscheea lui Muhammad Ali. Autocarul ne-a dus aproape până sus pe dealul pe care se află Citadela din Cairo, în cadrul căreia, din cel mai înalt punct, se înalţă semeaţă Moscheea ale cărei minarete pot fi observate cu uşurinţă din aproape orice punct din oraş.

Vizitarea moscheii este gratuită, accesul vizitatorilor fiind permis zilnic între 09.00-17.00, mai puţin vinerea – zi rezervată credincioşilor musulmani veniţi pentru rugăciune.

Intrarea în Citadelă costă 100 de lire egiptene pentru adulţi, studenţii beneficiind de o reducere de 50%. Ghidul a cumpărat bilete pentru tot grupul şi ni le-a împărţit înainte de a intra în cetate.

Citadela Salah al Din sau Citadela din Cairo

Citadela din Cairo reprezintă o cetate fortificată construită între anii 1176-1183 de către sultanul Ayyubid Saladin pentru a proteja oraşul împotriva cruciaţilor. Citadela cuprindea palatul regal, mai multe turnuri de apărare, moschei şi un zid care înconjura cetatea. Alimentarea cu apă era realizată prin intermediul numeroaselor apeducte şi a „fântânii lui Saladin” – o fântână mai atipică :).

În anul 1318 sultanul Nasir a extins cetatea. Palatul regal a fost reconstruit în anul 1335, iar cetatea a fost din nou extinsă.

Importanţa Citadelei din Cairo pentru egipteni este legată de faptul că a constituit reşedinţa pentru conducătorii ţării vreme de câteva secole. Turnurile rotunde, strategic amplasate mai în faţă, au permis apărarea cetăţii împotriva inamicilor care încercau să se caţere pe ziduri, iar zidurile înalte de 10 metri şi având o grosime de 3 metri impresionează şi astăzi vizitatorii.

Astăzi, Citadela din Cairo este un sit istoric care cuprinde muzee şi moschei.

Principalele trei moschei sunt: Moscheea lui Al Nasir, construită în anul 1318 şi folosită de către sultanii vremii, Moscheea lui Suleyman Pasha, construită în anul 1528 pe ruinele unei vechi moschei şi totodată prima moschee în stil otoman şi Moscheea lui Muhammad Ali, construită între 1830 şi 1848, dar finalizată abia în anul 1857.

Am trecut pe lângă Muzeul Poliţiei Antichităţilor din Cairo şi pe lângă Muzeul Militar Naţional Egiptean, însă fără a intra să le vizităm, acestea nefăcând parte din programul excursiei şi ne-am apropiat de intrarea în curtea Moscheii.

Moscheea de Alabastru sau Moscheea lui Muhammad Ali

Moscheea de Alabastru sau Moscheea lui Muhammad Ali a fost construită în perioada 1830-1857, lucrările fiind continuate şi după moartea acestuia în 1849. Nu este nici cea mai mare şi nici cea mai veche moschee din Cairo, dar, cu toate acestea, reprezintă una din principalele atracţii turistice din Cairo, în principal datorită poziţiei sale pe dealul Moqattan din centrul oraşului.

Nu am înţeles din ce motiv ghidul ne-a pus pe toţi să ne descălţăm nu la intrarea în moschee cum este normal, regula fiindu-mi binecunoscută, ci la intrarea în curtea acesteia, astfel străbătând toată curtea desculţi prin praf:(. Tot la intrarea în curte, am trecut fiecare prin faţa ghidului care hotăra cine are o ţinută decentă şi cine nu :D. Eu am trecut „testul” =)), chiar dacă am fost cam la limită. Ştiam că trebuie să am umerii şi genunchii acoperiţi, iar pe cap aveam o şapcă de soare. Doamnele şi domnişoarele mai „golaşe” au fost obligate să închirieze câte o abaya (o rochie albă lungă până în pământ şi largă, prevăzută şi cu glugă), contra unei mici sume de bani. Mi-am amintit experienţa din urmă cu trei ani cu ocazia vizitării Moscheii Şeicului Zayed din Abu Dhabi – cea mai mare moschee din Emirate şi a opta cea mai mare moschee din lume – unde regulile erau mult mai stricte decât aici, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atunci, vrând nevrând, a trebuit să îmbrac o abaya neagră cu glugă în care leşinam de cald, iar bărbaţii care nu purtau pantaloni lungi erau obligaţi să îmbrace rochiile specifice lungi până la glezne de culoare albă.

Curtea moscheii este mare, pătrată, cu latura de 53 metri şi acoperită cu plăci de alabastru. În centru se află o fântână frumoasă din marmură cu acoperișul din lemn sculptat. Pe una din laturi am distins cu greu printre schele turnul şi mai ales celebrul ceas primit în dar de la francezi în anul 1845 la reciprocitate cu obeliscul din Templul de la Luxor oferit de egipteni, obelisc care se află amplasat în Place de la Concorde din Paris. Se pare că acest ceas nu a funcţionat niciodată.

Curtea este delimitată, pe întreg perimetrul său, de arcade semicirculare, sprijinite pe coloane de marmură și având deasupra mici cupole.

Moscheea este construită în stil otoman, asemănarea acesteia cu mult mai cunoscuta Moschee Albastră din Istanbul fiind evidentă pentru oricine. Arhitectul turc Yousef Bushnak a fost adus special de la Istanbul pentru a proiecta această moschee, după ce guvernatorul Muhammad Ali a respins planurile arhitectului francez Pascal Coste care propusese stilul tradițional egiptean. Moscheea a fost construită în memoria lui Tusun Pasha, cel de al doilea fiu al lui Muhammad Ali, mort în 1916 la doar 22 de ani. Construcția moscheii a continuat și după moartea lui Muhammad Ali, iar la finalizarea acesteia, corpul său a fost mutat aici într-un sarcofag din marmură de Carrara adusă din Italia, frumos decorat, aflat în dreapta intrării.

Având o bază aproape pătrată, clădirea seamănă cu un mare cub. Se remarcă frumusețea cupolei centrale, cu un diametru de 21 metri, înconjurată de patru cupole mai mici și alte patru semidomuri pe colţuri, dar și a celor două minarete, construite în stil otoman, cu două balcoane și având o înălțime de 82 metri. Înălțimea maximă în dreptul cupolei centrale este de 52 metri. Cupola centrală se sprijină pe patru coloane masive. Materialul de construcție folosit a fost în principal calcarul, dar podeaua și pereții până la o înălțime de 11 metri sunt acoperiți cu alabastru.

Moscheea are două „amvoane” frumos decorate: cel mare care este cel original, realizat din lemn cu ornamente aurite şi cel mai mic, realizat din marmură a fost oferit de către regele Farouk în anul 1939.

Am păşit curioşi pe covorul roşu care acoperea întreaga suprafaţă a moscheii, cu papucii într-o mână şi cu aparatele de fotografiat în cealaltă mână şi am început să facem poze, minunându-ne de cele văzute. Ghidul ne-a strâns pe toţi într-o margine, ne-am aşezat în cerc pe covor în jurul lui şi a început să povestească. Şi ne-a tot povestit cu mare însufleţire despre ritualurile musulmane, despre ce trebuie să faci pentru a fi un bun musulman. Foarte interesant. Unii s-au plictisit, alţii îi sorbeau cuvintele. Soţul meu mă întreba care este rostul acestor explicaţii mai mult decât amănunţite, o vrea să ne convertească la Islam? =)) După multe vizite prin ţări musulmane, după alte moschei vizitate, mie îmi erau cunoscute o parte din cele povestite, altele doar le intuiam şi acum aveam confirmarea, dar tot am aflat şi detalii pe care nu le ştiam, pentru mine întreaga prezentare fiind interesantă.

Am mai făcut o serie de fotografii în interiorul moscheii, admirând cupolele, candelabrele şi mihbarurile şi apoi am ieşit din nou în curte. Ghidul ne-a îndemnat să admirăm panorama superbă asupra oraşului Cairo care ni se întindea la picioare, atrăgându-ne atenţia asupra faimoaselor piramide de la Giza, vizibile cu greu din cauza smogului dens, dar pe care am reuşit totuşi să le surprindem în pozele făcute de sus din Citadelă.

Aceasta a fost scurta noastră vizită la Moscheea de Alabastru din incinta Citadelei lui Saladin. A fost plăcut şi interesant, am aflat lucruri noi, am văzut o moschee mare şi frumoasă, am admirat Cairo de sus, dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu ne-a zorit nimeni, nu ne-a alergat nimeni aşa cum avea să se întâmple în cazul celorlalte obiective pe care le-am vizitat în continuare.

Recomand vizitarea Citadelei din Cairo şi a Moscheii lui Muhammad Ali (numită şi Moscheea de Alabastru), ambele constituind obiective reprezentative pentru Cairo, alături de Muzeul Egiptean din Cairo, de neratat aproape la fel ca şi Piramidele de la Giza, aflate mult mai aproape de oraş decât îmi imaginam eu că ar fi înainte de a ajunge acolo.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 17.12.18 06:24:11
Validat / Publicat: 17.12.18 07:36:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 3614 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Moscheea de Alabastru din Citadela lui Saladin - Moscheea de Alabastru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 120100 PMA (din 76 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[17.12.18 07:43:01]
»

@nicole33:

Start vot! Interesanta destinatie!

ioana74
[17.12.18 08:35:10]
»

Frumoasa experienta ????. Intr-adevar peisajul vazut de sus e deosebit. Am vizitat Citadela acum 12 ani la prima vizita in Egipt. Anul acesta din pacate nu am avut-o inclusa in excursia la Cairo. Asteptam continuarea ????

DOINITA
[17.12.18 09:48:01]
»

Interesant si frumos de facut o asemenea excursie! Intotdeauna am avut o atractie fatade cultura orientala, dar nu am reusit sa merg sa si vad asemenea locuri. Sper sa vina vremea si pentru asta...

In ce privesc regulile de intrare in moschee se pare ca nu prea se respecta, am vazut barbati cu pantaloni scurti

Felicitari pentru articol si pentru excursie!

Sarbatori binecuvantate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[17.12.18 10:58:07]
»

@nicole33: Reviewul și pozele tale mi-au deșteptat amintiri plăcute din 1993, când am făcut o excursie cu o agenție de turism în Egipt - croazieră pe Nil 10 zile și 3 zile în Cairo.

Am vizitat atunci Citadela și Moscheea lui Muhammad Ali, care fac parte, din câte înțeleg, din obiectivele cuprinse în orice program turistic, împreună cu Piramidele și cu o biserică coptă. Am trecut și pe lângă un cimitir și ghidul ne-a explicat că mulți egipteni locuiesc și acum în morminte deschise sau în case lăsate special fără acoperiș pentru a nu plăti impozit.

În rest, ai dreptate, Cairo e un oraș imens și haotic, cu un trafic infernal și multă poluare. Există însă și zone curate, cum e cartierul Zamalek, unde se află clădiri rezidențiale elegante și ambasadele (inclusiv cea a României).

webmaster
[17.12.18 12:27:55]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Michi
[17.12.18 13:40:43]
»

Reviewul tău mi-a redeşteptat amintirile din 1990, a doua noastră ieşire după Paris. Bineînţeles că am vizitat Citadela de unde am poze pe hârtie. M-a amuzat ce a scris Carmen Şi nouă ghidul ne-a arătat un cimitir în care locuiau şi oameni vii, caz în care nu mai e valabilă sintagma ˝morţii cu morţii, viii cu viii˝ Aştept cu nerăbdare Muzeul de Egiptologie pe care l-am văzut de două ori: prima dată cu grupul, a doua oară când ceilalţi erau plecaţi la bazar.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 20:26:59]
»

@Dan&Ema:

Mulţumesc mult!

Egiptul este o destinaţie interesantă care are multe de oferit, iar cel puţin Cairo, Piramidele, Valea Regilor trebuie văzute măcar o dată.

nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 20:36:40]
»

@ioana74:

Intr-adevar peisajul vazut de sus e deosebit. Am vizitat Citadela acum 12 ani la prima vizita in Egipt.

Vederea panoramică asupra oraşului Cairo a făcut toţi banii . Saladin a fost un bun strateg când a ales locul pe care să construiască cetatea pe dealul Moqattan.

Cel mai mult m-am bucurat când am zărit siluetele celor trei piramide de la Giza.

Anul acesta din pacate nu am avut-o inclusa in excursia la Cairo.

Eu am luat toate excursiile de la touroperator. Am plătit mai mult, dar nu cu mult mai mult faţă de ceea ce reuşisem eu să negociez în oraş în Hurghada, amplasarea hotelului la treizeci de kilometri de oraş dezavantajându-ne din acest punct de vedere. Exista şi varianta fără Moscheea de Alabastru, cu doar puţin mai ieftină, dar cum mie îmi plac moscheile, nu puteam să o ratez

Asteptam continuarea

Mai am de povestit despre vacanţa din Egipt, timp să găsesc şi voi continua.

Tu ai reuşit să te mobilizezi mai repede decât mine, dar şi tu mai ai poveşti încă nescrise

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 20:55:04]
»

@DOINITA:

Interesant si frumos de facut o asemenea excursie!

Vizitarea Moscheii de Alabastru şi a Citadelei din Cairo au constituit o parte a unei excursii mai complexe de 24 de ore, pentru noi obiectivul principal fiind acela de a vedea Marile Piramide. Sinceră să fiu, doar pentru moschee nu aş fi suportat un drum atât de lung şi de obositor cu autocarul, mie fiindu-mi rău o mare parte a drumului.

Intotdeauna am avut o atractie fatade cultura orientala, dar nu am reusit sa merg sa si vad asemenea locuri. Sper sa vina vremea si pentru asta...

Va veni, cu siguranţă, şi vremea lor. Poţi începe cu cele câteva moschei din România. Sigur, nu este acelaşi lucru, dar îţi poţi face o idee despre ritualurile celor de o altă religie decât noi. Eu cu mai puţin de o săptămână înainte vizitasem moscheea din Mangalia, mult mai mică decât aceasta, dar tot mi-a plăcut.

In ce privesc regulile de intrare in moschee se pare ca nu prea se respecta, am vazut barbati cu pantaloni scurti

Şi eu am fost surprinsă de faptul că erau mult mai relaxaţi cu vestimentaţia turiştilor, comparativ cu cei de la Marea Moschee din Abu Dhabi, unde mi s-a părut cea mai mare stricteţe. Inclusiv ghidul nostru, musulman practicant, era îmbrăcat cu bermude.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

Sărbători fericite!

nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 21:23:15]
»

@webmaster:

Mulţumesc mult!

krisstinna
[17.12.18 21:33:29]
»

@nicole33: Sigur nu treceam testul , eu umblu cam despuiată in vacante, îmi place libertatea indiferent de formele ei. Am îmbrăcat și eu trențe din alea, nu m-a deranjat, respect orice religie, e loc pentru toată lumea pe pământ.

La povesti sigur stăteam cuminte, nu mă plicti

Frumos Egiptul ăsta, nu prea cred că o sa-i calc teritoriul dar mă resemnez

M-ai tot plimbat și ai tot povestit, frumos ce-i drept , dar cazarea? Întâi te-ai cazat și apoi ai vizitat. Nu insistam dar știu cât de mofturoasă ești

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 23:46:47]
»

@Carmen Ion:

Reviewul și pozele tale mi-au deșteptat amintiri plăcute din 1993, când am făcut o excursie cu o agenție de turism în Egipt - croazieră pe Nil 10 zile și 3 zile în Cairo.

Mă bucur mai ales pentru faptul că amintirile au fost unele plăcute .

Cu nişte ani în urmă, înainte de Revoluţie, a lor, nu a noastră , cochetam cu ideea unei croaziere pe Nil, care mi-ar fi oferit oportunitatea de a cunoaşte, într-un timp mai scurt, mai mult din istoria acestei ţări. Ulterior, am apreciat că un sejur într-un resort all inclusive plus câteva excursii s-ar plia mai bine pe gustul meu, dar evenimentele s-au precipitat şi planurile mele nu s-au mai concretizat decât acum, 7 ani mai târziu.

Am vizitat atunci Citadela și Moscheea lui Muhammad Ali, care fac parte, din câte înțeleg, din obiectivele cuprinse în orice program turistic, împreună cu Piramidele și cu o biserică coptă. Am trecut și pe lângă un cimitir și ghidul ne-a explicat că mulți egipteni locuiesc și acum în morminte deschise sau în case lăsate special fără acoperiș pentru a nu plăti impozit.

Programele turistice sunt cam aceleaşi, cu unele mici variaţii. După Citadelă noi am vizitat Muzeul de Egiptologie, apoi am luat prânzul pe un vas de croazieră, ne-am plimbat puţin pe Nil, apoi Piramidele şi Sphinxul, plus vizitele inerente la „fabrici” de parfumuri şi de textile.

Despre „şmecheria” cu casele neterminate în scopul sustragerii de la plata impozitelor ne-a povestit şi nouă ghidul. Povestea cu locuitul în mormintele din cimitir nu o ştiam, oricum mi se pare suficient de scary. Brrr...

, Cairo e un oraș imens și haotic, cu un trafic infernal și multă poluare.

Poluarea se vede cel mai bine de sus din Citadelă. Despre trafic, cred că îţi trebuie mult tupeu, iar prioritate are cel mai mare. Şoferul autocarului nostru se băga mereu profitând de avantajul gabaritului. Semafoare nu am văzut decât puţine în centrul oraşului, dar şi acolo respectarea culorilor acestora era tot opţională .

Cartiere mai „spălate” nu au fost pe traseul nostru, dar trebuie să existe. Plimbarea prin Cairo mi-a amintit de Tanger, doar că acolo erau mai puţine vehicule pe străzi.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 23:49:32]
»

@Michi:

Reviewul tău mi-a redeşteptat amintirile din 1990, a doua noastră ieşire după Paris. Bineînţeles că am vizitat Citadela de unde am poze pe hârtie.

Mă bucur că articolul meu a redeşteptat amintiri, sigur unele plăcute .

Pentru mine a fost prima vizită în Egipt, dar nu şi ultima, deja rezervând un nou sejur pentru 2019.

Aştept cu nerăbdare Muzeul de Egiptologie pe care l-am văzut de două ori: prima dată cu grupul, a doua oară când ceilalţi erau plecaţi la bazar.

Voi scrie şi despre Muzeul de Egiptologie pe care l-am vizitat, dar cam pe repede înainte. O a doua vizită s-ar impune, deoarece nu am putut asimila eficient avalanşa de informaţii, iar din cauza ritmului alert al vizitei şi a puzderiei de turişti nu am putut admira pe îndelete decât o foarte mică parte din multele exponate ale acestui muzeu.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.18 23:55:19]
»

@krisstinna:

Sigur nu treceam testul , eu umblu cam despuiată in vacante, îmi place libertatea indiferent de formele ei. Am îmbrăcat și eu trențe din alea, nu m-a deranjat, respect orice religie, e loc pentru toată lumea pe pământ.

Sunt convinsă . Şi eu sunt adepta ţinutelor cât mai lejere în vacanţe, fără griji, fără stres. Singura excepţie a fost în Dubai, unde alegerea hainelor de pus în bagaj mi-a dat dureri de cap.

Şi eu am fost la limită, fiind îmbrăcată în colanţi, cu un tricou mai lung şi destul de larg, dar tot nu aveam voie să port haine mulate pe corp. Ştiam că avem o moschee în program, mi-am încercat norocul cu ţinuta respectivă şi a mers, pentru mine fiind mai important să pot să mă caţăr pe piramide, o fustă fiind exclusă. Cu o săptămână înainte vizitasem Moscheea Esmahan Sultan din Mangalia, unde eram îmbrăcată corect, dar uitasem eşarfa în maşină şi a trebuit să folosesc unul din şalurile puse la dispoziţie acolo, aşa că aici mi-am pus repede şapca pe cap şi ghidul nu a mai avut ce comenta .

Poveştile mi-au plăcut şi mie, ghidul fiind unul pasionat. Aveam referinţe bune în ceea ce îl priveşte, fiind unul din motivele pentru care am ales să iau excursia de la TO. Nu am fost noi pe aceeaşi lungime de undă, eu sunt mai cârcotaşă din fire, ne-am ciondănit din momentul în care m-am urcat în autocar, dar nu pot să nu-i apreciez şi calităţile.

Frumos Egiptul ăsta, nu prea cred că o sa-i calc teritoriul dar mă resemnez

Ştiu motivul şi nu te întreb. Al meu ar trebui să se ia de mână cu Domnul C. în unele privinţe, cu scenarii cu taximetrişti care te răpesc, îţi iau banii şi bunurile, localnici care te ţepuiesc etc.

M-ai tot plimbat și ai tot povestit, frumos ce-i drept , dar cazarea? Întâi te-ai cazat și apoi ai vizitat. Nu insistam dar știu cât de mofturoasă ești

Şi tu Brutus? Nu-mi ajunge că şi Cristi mă tot bate la cap să scriu despre hotel.

Vine şi cazarea, dar ne mai plimbăm puţin, mai şi mâncăm, pentru că şi hrana este importantă în orice vacanţă, nu-i aşa?

Hotelul a fost peste aşteptările mele. Cu o cameră de 48 metri pătraţi mi-a satisfăcut exigenţele

Pe lângă toate cele citite înainte, acolo am avut o surpriză foarte plăcută, nesperată, neaşteptată, dar voi povesti la momentul respectiv.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

krisstinna
[18.12.18 04:52:12]
»

@nicole33:

pentru că şi hrana este importantă în orice vacanţă, nu-i aşa?

- cel mai important aspect, părerea mea. Degeaba am un hotel aurit sau vizitez sute de obiective importante, dacă nu mă hrănesc și hidratez corespunzător nu voi avea energia necesară pentru efort, distracție și relaxare. Iar alții au nevoie de 5 mese pe zi, altfel sunt terminati dpdv al sănătății

Da, ai intuit bine, unii suferă de “scenarită”, văd teroriști peste tot

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[18.12.18 09:57:46]
»

@nicole33: Am și eu în fața blocului 2 pisici "ca a ta"!

nicole33AUTOR REVIEW
[19.12.18 06:52:18]
»

@krisstinna:

cel mai important aspect, părerea mea.

Bănuiam că asta este şi părerea ta şi mă bucur că îmi confirmi acest lucru.

Degeaba am un hotel aurit sau vizitez sute de obiective importante, dacă nu mă hrănesc și hidratez corespunzător nu voi avea energia necesară pentru efort, distracție și relaxare.

Ştii bine că eu încerc să aleg mereu hoteluri cât mai confortabile, cu mâncare cât mai variată şi mai sănătoasă, acestea fiind pentru mine ingredientele unei vacanţe reuşite, ulterior alternând relaxarea din cadrul resortului cu vizitarea obiectivelor care mă interesează, pentru mine nefiind o problemă desprinderea din confortul resortului all inclusive pentru a vedea cele dorite. Însă relaxarea este pe primul loc.

Iar alții au nevoie de 5 mese pe zi, altfel sunt terminati dpdv al sănătății

Înţeleg situaţia Domnului C. mai bine decât crezi

Am făcut două excursii foarte lungi în Egipt şi nu am avut motive concrete să mă simt ameninţată în vreun fel sau în nesiguranţă.

nicole33AUTOR REVIEW
[19.12.18 06:57:40]
»

@crismis:

Am și eu în fața blocului 2 pisici "ca a ta"!

Deci tu după ce că mi-ai "furat" pisica ai mai şi "clonat-o"

Până în urmă cu paisprezece ani când a intrat în casa mea eu nu mai văzusem tigrişori portocalii, dar după aceea am văzut o grămadă, inclusiv în Turcia şi în Egipt

Dacă o voi pierde vreodată, ştiu unde o găsesc.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, DOINITA, ioana74, Michi, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Cairo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11919403076172 sec
    ecranul dvs: 1 x 1