ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 22 zile
single
PREȚ 2450 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Circuit Patagonia / Țara de Foc

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Aventura vieții

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

M-am întors de curând dintr-o super călătorie prin America de sud. Încă sunt un pic amețit, atât de diferența de fus orar, cât și din cauza multiplelor emoții, experimentate pe-acolo. O să încerc în acest articol să creionez un pic din tot ce-am făcut, urmând ca detaliile să le descriu în articole ulterioare. Dar să începem cu începutul.

După excursia din Norvegia pe care am făcut-o în primăvară, vorbeam cu colega Aurici și îi spuneam că sunt pe cale să achiziționez prima mea excursie, printr-o agenție de turism. De vreo trei ani tot am Peru pusă sus în capul listei. Din diverse motive nu s-a concretizat această călatorie, dar a apărut o alta care mi-a făcut cu ochiul si n-am rezistat ispitei și anume o vizită în Patagonia și în Țara de Foc. Aceasta era organizată de o agenție mică din Suceava și avea un preț mai decent, decât restul ofertelor de pe piață.

Nu am stat mult pe gânduri si am bătut palma! Excursia era organizată sub forma unui circuit de 22 de zile în care vedeai foarte multe lucruri. Fiind o excursie lungă, destul de scumpă și de obositoare am hotărât împreună cu familia, să plec singur.

Ca să poți face anumite lucruri pe care ți le dorești în viața asta a noastră destul de scurtă, uneori trebuie să faci anumite sacrificii, dar și să iesi din zona de confort. Pentru mine această excursie a cuprins multe premiere!

A fost prima oară, în 23 de ani de căsătorie când am plecat fără familie. A fost prima oară când am dormit cu cineva străin în cameră! Am avut mare noroc de un domn doctor foarte amabil, dar care avea un mic viciu și anume sforăia cam tare! La început cu doape în urechi și tot nu putem dormi, dar apoi m-am obișnuit, de am ajuns acasă și parcă-i simt lipsa e prea liniste în cameră!!! ;)

Altă premieră pentru mine a fost zborul transatlantic foarte lung și anume de 14 ore. Când esti țintuit într-un scaun și nu poți dormi, timpul are tendința de a trece extrem de greu. Mi-am folosit milele premium acumulate și mi-am ales niste scaune mai confortabile și așa am putut trece mai ușor, peste acest hop.

Altă premieră pentru mine a fost dormitul pe la diverse hosteluri. În veci nu aș fi ales astfel de cazări, dar cu timpul m-am obișnuit și cu condiții mai modeste. Dar pentru ce toate astea? Oare a meritat ori ba? Eu spun ca da! Am reușit să văd o altă lume, o lume unde sunt condiții foarte grele de locuit și totuși sunt oameni care și-au făcut un rost pe-acolo. Dar să detailez un pic programul excursiei.

Am plecat dis de dimineață din București, cu o companie low cost, către Milano. Din Milano urma să ne îmbarcăm a doua zi către marea călătorie, pesemne de-acolo au găsit bilete mai ieftine. La 7,30 dimineața eram deja în Milano. Nu am înțeles de ce am stat o zi aici. Zborul către Paris era la ora 12, adevărat că de pe alt aeroport, dar totusi aveam timp berechet de transfer. ÎN FINE! Cert e că ne-am cazat la hotel în Milano pentru o noapte.

A doua zi am plecat către Paris unde am avut o escală foarte lungă de vreo 10 ore. Gașca a iesit prin oraș. Eu și cu un alt tip am ales să ne petrecem timpul prin aeroport la povești, în fața unui pahar de whisky.

La 23,40 a urmat îmbarcarea într-un avion al companiei Air France cu destinatia Santiago de Chile. Am aterizat la ora 7,30 dimineața pe ora locală ( e diferență față de România de 6 ore) și am plecat să ne lăsăm bagajele la hostel, apoi am iesit în oraș pentru a schimba bani și a ne achiziționa cartele de telefon locale.

Următoarea zi am avut transfer în Valparaiso, un oraș foarte viu și foarte colorat. Singurul neajuns a fost că aveam cazare la un hostel cu baie și toaletă comună. O fi frumos pentru tineret, dar eu sincer oricum aș da-o nu mai pot sta în aceste condiții. Dar ăsta a fost prețul plătit, o parte din el, pentru a ajunge aici.

Iar sculare de dimineață, iar întoarcere în Santiago de Chile. Nu am înțeles de ce această grabă, dar așa pesemne se întâmplă când nu ești direct implicat în organizare. După amiaza am petrecut-o tot prin Santiago.

Evident următoare zi iar trezirea cu noaptea în cap. Aveam avion la prima oră către Punta Arenas. Am aterizat la ora 11 pe aeroport, iar la ora 13,30 am plecat cu autocarul către Puerto Natales. Aici am dat de un oraș foarte șic, gen celor văzute în filme prin Alaska. Hotelul de aici s-a dovedit a fi cel mai tare din întreaga excursie, astfel că m-am bucurat foarte tare de șederea aici, mai ales că a fost pentru trei nopți. În sfârșit puteam despacheta bagajul!!!

În ziua următoare am fost preluați de la hotel, de către un ghid cu un microbuz. Aveam zi de trekking prin Parcul Național Torres del Paine, unul dintre cele mai spectaculoase, interesante și faimoase parcuri din America de Sud! Urcarea pe munte a durat aproximativ 9 ore, iar ceea ce am văzut acolo a fost deosebit.

A treia zi prin Puerto Natales a fost dedicată tot plimbării prin parc, de data asta doar motorizat. Am văzut și admirat Lago Sarmiento, Laguna Amarga, Lago Nordenskjord, Cascada Salto Grande, Lacul Pehoe și ghețarul Grey. Nu pot descrie în cuvinte ce peisaje superbe am putut vedea. O mică parte din ele se vor regăsi în fotografii. A fost ziua când am putut admira de aproape și frumoasele guanacos, foarte asemănătoare cu lamele din Peru.

Gata cu acest oraș. Dis de dimineață ne-am îmbarcat într-un autocar cu destinația El Calafate. Urma să trecem frontiera în Argentina. Drumul a fost destul de lung. A durat un pic peste cinci ore, cu tot cu statul la frontieră pentru îndeplinirea formalităților vamale. Aici am fost cazați intr-o pensiune drăguță. Seara am ieșit în oraș și ne-am bucurat că aici în Argentina am găsit prețuri mult mai bune ca-n Chile. Evident că am degustat din plin din preparatele tradiționale si anume vinul chilian si vita argentiniană. Mi se face și acum gura apă, când povestesc despre ele.

Pe la 8 dimineața aveam transfer privat către Parcul Național Los Glaciares, unde am descoperit cel mai faimos ghețar din lume și anume Perito Moreno. Evident că l-am admirat din toate unghiurile atât de pe mare, cât și de pe uscat. A fost iar o zi minunată!!! Hop da nu s-a terminat. A urmat iar un drum lung cu autocarul către urmatoarea destinație și anume El Chalten.

Aici este un mic sătuc. De oboseală nici nu am iesit la masă, ci direct m-am culcat. Mare greșeală, deoarece m-am trezit pe la miezul nopții dârdâind de frig. M-am sculat si m-am îmbracat complet, inclusiv cu un fes pe cap. Urma o zi grea și trebuia să fiu în formă!

V-am spus cât de frig era? Pe la 8 dimineața am plecat la trekking spre Laguna de Los Tres de unde se poate admira în toata măreția lui, cel mai frumos masiv al Patagoniei și anume Cerro Fitz Roy. Dar știți cum e cu socoteala de acasă, care nu se potriveste cu cea din târg? După aproximativ jumătate de oră de urcat pe munte a început o ninsoare ca-n povești. Nu am m-ai putut admira decât o iarnă frumoasă. Dar ne-am bucurat de o plimbare de vreo 6 ore prin natură, în condiții de iarnă. Pe la 15 am servit masa la un restaurant șic din oraș, iar după eram iar pe drumuri. Ne întoarceam de unde am plecat și anume în El Calafate. V-am amețit deja? Eu clar eram sătul de atâtea drumuri și atâtea transferuri.

Dimineața devreme ce credeți că facem? Evident ne sculăm iar cu noaptea în cap, deoarece aveam zbor către Ushuaia, capitala Țării de Foc, dar și cel mai sudic oraș al Terrei, cunoscut și ca Fin del Mondo! Cazare, poze, papa bun, vizită magazine, păcălit etc.

După atâtea aventuri am avut o zi mai liniștită! Am vizitat muzee, l-am întâlnit pe diverse pliante pe exploratorul român Iulius Popper, iar seara am făcut o excursie cu barca pentru a admira în mediul lor natural cormoranii, dar și leii de mare, drumul fiind prin celebrul și spectaculosul canal Beagle.

Gata cu relaxarea, dis de dimineață am plecat către Trelew, apoi nu am înțeles de ce, către Puerto Madryn, un mic orășel la coasta Atlanticului.

A urmat iar un transfer privat unde am trecut iar prin Trelew în drumul nostru către Peninsula Valdez, unde aveam deosebita plăcere să întâlnim niște domni foarte stilați și anume, pinguinii!

Din nefericire s-a cam terminat frumoasa excursie în Patagonia și în Țara de Foc. Am zburat preț de vreo două ore jumate către capitala Buenos Aires. Cum s-ar zice am revenit la „civilizație”. Am dat de un oraș foarte alert, plin de pasiune. Oamenii aici sunt foarte pasionali în tot ce fac și bine și rău. Totul parcă e pe muchie de cuțit. Iubesc, dansează, trăiesc totul cu o intensitate maximă. Foarte interesante cele trei zile petrecute acolo.

Visul frumos s-a terminat. Urma întoarcerea acasă, care în mod foarte curios pentru mine s-a făcut tot din Santiago de Chile. Asta a presupus încă o zi pierdută pe drumuri, un zbor de trei ore între cele două capitale, cu transferurile aferente plus încă o noapte de cazare în Santiago. Nebănuite sunt căile Domnului câteodată. Oferta de avion primează de multe ori.

A fost o excursie grea, foarte obositoare în care am simțit că mi-am depășit limitele. Am văzut locuri și oameni deosebiți. Am vizitat două capitale faimoase ale Americii de Sud. Cu toate asta am rămas impresionat mai mult de Patagonia și de Țara de foc. De cum poate exista o viață foarte intensă în locuri de pe pământ atât de neprielnice. V-am spus cât de frig era, dar nu v-am spus de cum bătea vântul. Parcă era turbat! Eu așa ceva n-am mai întâlnit la viața mea. Iar faptul că în acele zone pot trăi și coexista oameni, dar și o mulțime de animale sălbatice este ceva de admirat. De mult nu am mai văzut o așa faună bogată, in mediul natural, în libertate. Asta pentru ca sunt foarte puțini oameni în zonă, dar și pentru că aceștia respectă natura. Nu am văzut în toată Patagonia pe mii de kilometri parcurși, măcar un muc de țigară aruncat pe jos. În orașele mari e exact la fel, da invers! :-) O mizerie de nedescris!

Am admirat guanacos, armadillo, iepuri sălbatici, nandu niște păsări asemănatoare cu struții, lei de mare, pinguini, cormorani, ulii, vulturi, vulpi, chiar și balene, dar de la cam mare depărtare. Pe creste erau stăpâne pumele. Nu am avut și se pare că nimeni nu are, curiozitatea de a le vizita!

Am făcut și o mică statistică a celor 22 de zile petrecute departe de casă. Am schimbat 11 avioane și am zburat cam 30 mii de kilometri. Am parcurs cu microbuze sau autobuze în jur de două mii de kilometri. Am parcurs pe jos în jur 330000 de pași, adică în jur de 250 de kilometri, din care aproximativ 30 de kilometri, la trekkking.

Mi-am depăsit limitele, am văzut un ținut de poveste, am fost cu o gașcă frumoasă și cu bune si cu rele și cu toate asta am ajuns la concluzia: nu contează unde pleci, ci alături de cine. Așa că nu-mi mai doresc o plecare fără familie. Și nu n-am niciun regret, asta am spus-o doar pentru viitor! Dacă v-a plăcut călătoria mea vă invit să mă urmăriți în continuare, pentru că o să urmeze încet, încet un serial cu detaliile excursiei!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de robert in 28.09.18 13:29:34
Validat / Publicat: 28.09.18 14:37:11
VIZUALIZĂRI: 2195INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
62 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 93600 PMA (din 71 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3

62 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 62
robert [28.09.18 13:58:29] »

rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=YXnjy5YlDwk

mersi frumos!

webmasterX [28.09.18 14:35:43] »

Mutat în rubrica "Circuit Patagonia / Țara de Foc, #Excursii CHILE" (nou-creată pe sait)

Dan&Ema [28.09.18 14:51:12] »

@robert:

Poveste. Tinut de poveste.

Prima data fara sotie. Ba chiar cu un barbat care sfiraie.

Vant turbat. Ce locuri exotice!

Exoticule!

Tierra de Fuego! El Calafato e inrudit cu Calafat? E din toate panzele sus?

Ma bucur sa citesc cata bucurie genereaza povestea unei vacante in care ti-ai depasit limitele.

Senzational! Multumim de poveste! Te felicit!

Robert exoticul!

Fain de tot! Numai de bine si continua povestea! 😁

celeste [28.09.18 14:55:39] »

Wow! Foarte tare, Robert! Felicitări!

nrs [28.09.18 15:05:41] »

daca inca mai poti sa scrii inseamna ca nu te-au obosit destul!

de abia astept povestea visului

eu am fost sfarsit dupa trei zile de urcat si coborat prin pesteri si pe dealuri, cum o fi dupa 250 km parcursi pe jos? nu cred ca vreau sa aflu cu toate ca ce spui tu despre pinguini, cormorani, ghetari si altele suna foarte tentant.

mishu [28.09.18 15:10:57] »

@robert: In jurul meu se muncește iar eu citesc articole, dar nu ma pot abține. Ți-am urmărit traseul pe FB si așteptam cu nerăbdare poveștile. Viața noastră este cel mai preț bun al nostru si astfel de lucruri care ni se întâmpla ne fac sa ne încărcam bateriile si nu numai ca le-ai încărcat pe ale tale ci le încarci prin povesti si pe ale noastre.

Felicitări, votat cu mare drag si aștept episoadele următoare.

webmaster [28.09.18 15:15:36] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

gettyy [28.09.18 15:26:14] »

Wooow!!! M-ai amețit complet și... mi-e frig!

Da, a fost foarte obositor dar bănuiesc că ai stiut dinainte tot programul. Dacă nu aveai doza aia a ta de nebunie nu te băgai la așa ceva! Te felicit că ai avut curajul să ieși din zona ta de confort si iată acum ne povestești aventura vietii tale. Spui că nu te-ai mai duce? Nu te cred! Cred că ai mai fi în stare încă de multe astfel de aventuri, dar organizate de tine.

Si... nu, nu esti obosit dacă ai reușit atât de repede să te aduni si să scrii primul articol!!!

Doamne câtă energie ai!!!

Aștept continuarea cu multă nerabdare!

Aurici [28.09.18 15:57:19] »

@robert: Super aventură!

Da, unele lucruri nu le putem face chiar singuri. Și eu prefer să mă organizez singură, dar am o listă cu câteva destinații pe care prefer să le fac cu profesioniști. Timpul și bâjbâiala ar compensa diferența de bani. Acuma, să vedem dacă găsesc profesioniștii...

Felicitări pentru experiența asta. Dacă n-ar fi zborurile atât de lungi, pentru care eu încă nu sunt pregătită la cap, aș pleca și mâine în astfel de destinații.

Felicitări încă o dată și așteptăm detalierea unei altfel de vacanțe.

ANILU [28.09.18 16:23:16] »

@robert: Superb! Frumoasă călătorie chiar dacă ai făcut-o singur.

Așteptam articolul ăsta, așa cum aștept și continuarea aventurii tale.

Mi-a plăcut că ai dus tricolorul la capătul lumii!

Reiese din progamul călătoriei că au fost 22 de zile intense, pline de locuri inedite și chiar dacă a fost greu sau vremea mai aprigă, ai tras concluzia că a meritat.

Aventura vieții tale!!!

Clar nu mai pleci fără fetele tale în următoarele călătorii!!!

Săptămâna viitoare vreau să am numai zile senine!!! așa că aștept să citesc articolele tale dar și să văd muuuulte poze.

Felicitări pentru curajul de a pleca la capătul lumii!

Toate cele bune.

Carmen Ion [28.09.18 16:40:58] »

@robert: Mr Exotic lovește din nou!

Îți admir tenacitatea cu care ataci locuri mai puțin bătute. Bravo!

Pozele sunt incitante și aștept cu nerăbdare reviewurile despre "aventura vieții tale"... de până acum.

elviramvio [28.09.18 17:27:05] »

@robert:

Superbă confesiune!! Dau drumul la centrala şi apoi ma uit la poze

Dan&Ema [28.09.18 17:36:06] »

@robert:

Doamne ce ai vizitat! Ce poze!

Ce diversitate! Salutari la Ushuaia! 🇹🇩

mecut [28.09.18 17:59:41] »

@robert

Bine ai venit!!!

Mi-am permis sa împart pe zi, de dragul curiozității, ceea ce ai adunat tu în finalul rw-ului...

Teoretic, bineînțeles, într-o zi

- Ai mers pe jos aproximativ 12 km

- Ai mers cu mașina puțin peste 90 km

- Ai zburat cu avionul, 1 ora cel puțin

WOW!!!

Felicitări!!!

(țin aproape 😉)

robert [28.09.18 18:04:41] »

@Dan&Ema: da mersi mult Dane! Chiar a fost fain de tot, așa cum prea bine spui. E ceva deosebit în special pentru iubitorii de natură și de locuri cât mai sălbatice posibil, unde nu au călcat foarte mulți oameni.

Evident că toți iubitorii filmului "Toate Pânzele Sus", când aud de Patagonia și în special de Țara de Foc sunt cu gândul la Pierre Vaillant! Frumoasă carte și superb film, ce ne-a făcut să visăm de copii, la meleaguri atât de îndepărtate!

Mersi de vizită și de aprecieri!

robert [28.09.18 18:06:59] »

@celeste: mersi frumos dragă Celeste!

robert [28.09.18 18:13:20] »

@nrs: aoleu nici nu știi cât sunt de obosit! La ducere nu am avut nicio problemă cu fusul orar, dar acum la întoarcere sunt praf. De-abia azi am iesit un pic din casă. Nici acolo nu dormeam foarte mult, din motive evidente, dar parca eram în transă, parcă Dumnezeu mi-a dat putere. Mai ales că eram al doilea ca etate din tot grupul. E destul de greu să ții pasul cu unii mai tineri cu 10 sau chiar 20 de ani, dar am reușit. Mai râdeau ei de mine, dar eu îi vedeam ca pe niste copii, mai mari un pic.

Au trecut toate, dar au rămas amintirile!

Mersi pentru vizită și pentru că-mi urmărești cu interes povestirile!

robert [28.09.18 18:20:21] »

@gettyy: Getty la mine e pasiunea foarte mare si asta cred că-mi dă putere. Nici eu nu mă gândeam că o să scriu ceva până săptămâna viitoare, dar cum n-am fost în stare să ies din casă ce să fac? Mi-am pus în ordine hârtiile de pe la servici și am inserat acest prim articol! Mai greu e cu alegerea pozelor, pentru că am câteva mii!

Știu că niciodată nu trebuie să spui niciodată, stiu si io că am un dram de nebunie sau chiar mai multe, dar așa simt în acest moment.

Evident că o putem organiza singur, dar costurile ar fi fost probabil mult mai mari. Așa împărțeam un microbuz si un ghid la 14 persoane, altfel aș fi platit singur. Plus că în veci n-aș fi ales cu mâna mea astfel de cazări.

A trecut acum și o să rămână amintirile și o să am ce povesti nepoților!

Mersi din suflet pentru încurajări și pentru cuvintele frumoase! Înseamnă mult pt mine.

Dan&Ema [28.09.18 18:20:43] »

@robert:

Pe tema Toate panzele sus si Descopera Tara de Foc am participat la un concurs pionieresc intre scoli in prezenta lui Radu Tudoran si am castigat locul 1

robert [28.09.18 18:22:49] »

@Dan&Ema: tare! înseamnă că o să am un fan de seamă la povestirile mele de prin zonă!

robert [28.09.18 18:29:45] »

@Aurici: evident că ai dreptate. Cum am spus mai sus, costurile unei astfel de excursii făcute individual ar fi fost mult mai mari. De asta am si optat pentru varianta cu agenție. A fost si bine, a fost si rau oricum e foarte greu să mulțumești pe toată lumea.

Și io am avut această temere si o mai am încă. Zborurile foarte lungi, care eventual se adaugă unor escale lungi si a unor alte zboruri sunt un lucru care-i sperie pe mulți. Da după ce o faci parcă nu mai reușești să te oprești.

Mă bucur că mi-am adus si eu aportul de a convinge un coleg de aici să-și înfrângă teama și să plece într-o călătorie exotică. De fapt e o colegă și e vorba de soțul acesteia, dar nu dezvălui mai mult fără acordul ei.

Mersi pentru vizită și deasemenea pentru aprecieri.

Bujie [28.09.18 18:35:47] »

Foarte, foarte misto! Tare tura! Astept...

robert [28.09.18 18:39:47] »

@ANILU: "Săptămâna viitoare vreau să am numai zile senine!!! așa că aștept să citesc articolele tale dar și să văd muuuulte poze". Mi-a placut mult asta, așa că-ti doresc din tot sufletul să ai doar zile senine! Și daca am si eu un foarte mic aport la toata treaba asta cu atât mai bine.

Evident că mi-a fost foarte dor de casă si de familie și nu cred că voi mai pleca așa de capul mi-am făcut pofta si gata. Nici nu cred ca voi mai ajunge atât de departe, nici nu mai am unde, poate undeva prin Oceanul Pacific.

Dar mai am multe de descoperit! Sănatate să avem si timp. De restul ne descurcăm!

Mersi de vizita si de aprecieri! Te pup cu drag!

Dan&Ema [28.09.18 18:45:48] »

@robert: 👍

robert [28.09.18 19:09:34] »

@Carmen Ion: Mulțumesc frumos! Incerc să vizitez locuri cât mai sălbatice, pentru că m-am săturat de aglomerație. Caut locuri cât mai sălbatice si mai izolate. E din ce in ce mai greu să le găsești! Momentan in capul meu totul e vraiște. Imi trebuie ceva timp să-mi pun gândurile in ordine. Toate la timpul lor.

P. S. am ținut cont de sugestia ta. Mersi mult!

robert [28.09.18 19:24:04] »

@mishu: ai grijă cu serviciul, că pe-acolo pe unde esti tu cred că angajatorii sunt un pic mai exigenti. Ai timp destul sa citesti si in timpul liber. Evident ca o viață avem si e păcat să o irosim si sa nu facem ce ne place. Evident in limita posibilitatilor, dar si al dorintelor proprii.

Mersi frumos pentru vizită si vorbele frumoase! Cand vii acasă poate ne vedem la o bere!

irinad [28.09.18 19:33:52] »

@robert: O excursie pe cinste, o superaventură pentru care te felicit sincer!

mprofeanu [28.09.18 20:55:14] »

@robert: O excursie de poveste și aștept povestea în continuare. Destinații deosebite și captivante!...

robert [28.09.18 21:13:47] »

@webmaster: Mersi frumos!

robert [28.09.18 21:16:19] »

@elviramvio: mersi frumos! Vizionare plăcută!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
22 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, ANILU, Aurici, aurora56, Bujie, celeste, crismis, Dan&Ema, elviramvio, gettyy, irinad, iulian68, mecut, mihaelavoicu, mishu, Mitica49, mprofeanu, robert, roth, teona, ungureanica, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.112961053848 sec
ecranul dvs: 1 x 1