ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 11.05.15
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani
PREȚ combustibil - cca. 70 euro ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

O zi în Hamburg - Germania

TIPĂREȘTE

Din cele 7 zile cât am stat în Osnabruck, una a fost pentru o vizită în alt oraș. Gazdele noastre au ales Hamburg. Am fost încântați pentru că era o destinație dorită de noi și la care nu am ajuns deoarece pentru noi era „Un pod prea îndepărtat” (titlul unei cărți). Anterior, noi am mai fost cu mașina de două ori în Germania, dar până în Nordul Germaniei nu ne-am încumetat. Anterior, al doilea drum în Germania a însemnat traversarea acestei de la Est la Vest, respectiv Dresda - Aachen, în drum spre Brussels.

Am acceptat cu bucurie propunerea gazdelor și am mers acolo.

1. Cîteva cuvinte despre Hamburg.

Acesta este al doilea, cel mai mare oraș din Germania, cu 1,8 milioane locuitori. Este cel mai „verde” oraș din Germania, cu 14% din suprafață ocupată de grădini, parcuri și rezervații naturale. Este în Nordul Germaniei, la vărsarea râurilor Alster și Bille în fluviul Elba. Este un oraș așezat în mare parte între ape și râuri cu canale. Are peste 2500 de poduri, depășind Amsterdam. Clima este mai blândă ca în Estul Germaniei. Traficul auto este lejer iar transportul urban este foarte bine pus la punct. Are multe biserici și clădiri înalte, cu vârfuri ascuțite și arhitectură tipic germană

2. Cele mai importante obiecive turistice din Hamburg, sunt

- Portul din Hamburg

- Miniatur Wunderland care este cel mai mare și frumos din Europa

- Muzeul Maritim unde se găsește și un submarin U-Boat care a luptat în al 2-lea Război Mondial

- Primăria din Hamburg

- Planten un Blomen and Walringpark care este cea mai mare zonă de agrement.

- Lacul Alster cât și multe altele

3. Cum am petrecut noi acea zi în Hamburg.

Deși eram în miezul verii, cu cele mai lungi zile, pentru noi a fost mai scurtă deoarece distanța Osnabruck - Hamburg de 231 km. dus și tot atât întors, a însemnat cca. 5 ore de mers cu mașina. În restul de cca. 8 ore am putut vizita foarte puțin orașul.

Bineânțeles că am început cu vizitarea Portului din Hamburg. Acesta a fost construit în secolul XII și are o suprafață de 78 km. pătrați. Ca mărime și importanță, este al 2-lea port din Europa și al 3-lea din lume. La docul nr. 1 este andocat un vas din 1896 care a călătorit în Indiile de Vest și este deschis vizitatorilor. Tot în acest port am întâlnit andocat submarinul U-Boat, o armă temută în al 2-lea Război Mondial.

Am mers mult pe faleza portului, de unde am văzut pe ambele maluri ale Elbei clădirile frumoase ale orașului, domintate de alte clădiri foarte înalte printre care este și Elbphilarmonie (clădirea operei) și construcția sa a costat cca. 800 milioane euro.

Gazdele noastre au insistat să mergem și pe celălalt mal al Elbei și bine au făcut. Traversarea Elbei nu am făcut-o pe vreun pod, ci pe sub ea, printr-un tunel.

Pentru noi a fost ceva inedit și iată de ce. Este la o adâncime de cca. 21 metri. Este bine iluminat și ventilat. Este destinat pietonilor și autoturismelor. Lățimea sa este modestă. De o parte și de alta este un trotuar pentru pietoni, îngust, doar pentru o persoană. Trecerea prin acest tunel are reguli stricte. Pietonii merg „în șir indian” pe trotuarul din dreapta se merge înainte și pe cel din stânga, în sens invers. Banda pentru autoturisme mi s-a părut mai îngustă ca cele din exterior. Autoturismele circulă din 2 în 2 ore alternativ pe sensul de mers. De pe ambele maluri ale Elbei, orașul se vede frumos.

Vizitarea portului ne-a luat aproape o jumătate de zi dar s-a meritat. După cca. 4 ore eram obosiți și ne mai era și foame. Am plecat în oraș și prânzul (frugal) l-am luat la un restaurant italian. Bineânțeles, meniul a fost paste cu un sos deasupra și o bere Peroni.

După amiază am fost mai leneși, am ales mersul pe jos și am văzut, în parte străzile și clădirile cu arhitectură tipic germanică. Semănau foarte mult cu cele din Amsterdam. Se circula mai mult cu motoscuterele și bicicletele. Autoturismele în trafic erau mai puține ca în alte metropole.

Am ajuns și la Primăria din Hamburg construită în anul 1866 în stil neorenescentist, este foarte frumoasă și impunătoare prin dimensiunile sale. Ocupă o suprafață de 17.000 metri pătrați și are un turn înalt de 112 metri. Are o curte interioară, accesibilă publicului și cu o fântână arteziană foarte frumoasă. Ca și în Osnabruck, în Hamburg poliția are sediul tot în clădirea primăriei. Constat o asemănare. În Haga, curtea interioară a guvernului olandez este accesibilă publicului și la fel, are îa mijloc o fântână arteziană.

Soarele coborâse și ne gândem că până acasă (Osnabruck) ne așteptau 231 km și am plecat.

În concluzie. Nu pot spune că am vizitat Hamburg dar sigur, „am făcut și eu pași pe acolo” prin acest frumos oraș. Pentru amatori, recomand minimum 4 zile.

Cu bine, tuturor.


[fb]
---
Trimis de Mihai18 in 23.08.18 16:12:59
Validat / Publicat: 23.08.18 19:02:21
VIZUALIZĂRI: 2307INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA. A mai fost în/la: Dresda, Berlin, Munichen, Frankfurt am Main, Koln
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihai18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Vedere sprfe oraș de pe celălalt mal al Elbei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

ioan marinescu [23.08.18 20:29:53] »

Si eu am hălăduit prin Hamburg. Am revăzut cu drag locurile și descrierile lor. În cartierul ”special” nu ne-a dus ghida. Era, pasămite, o misogină de... femei!

Michaell [24.08.18 07:21:36] »

@Mihai18: Un foarte bun articol. Din pacate inca nu am ajuns in Hamburg. Pe mine ma fascineaza mai mult sud-ul... -

M-ar fi interesat sa vad si eu U-Boot-ul. (Das U-Boot, resp. die U-Boot - Waffe)

O arma descoperita (daca nu ma insel) de Englezi) si dusa la perfectiune de nemti. Pina in ziua de azi ei detin practic suprematia in acest sector.

Imi face mare placere sa va citesc articolele. Succes va doresc si in continuare!

Mihai18 [24.08.18 11:58:27] »

Mulțumesc pentru lectura reviewului.

Când un cetățean german apreciază reviewul, atunci votul acordat are mai multă greutate.

Regret că nu a fost fotografiat și U-Boat. De fotografii s-a ocupat fiica mea. Acesta este andocat la doc și poate fi vizitat, dar îl poți vedea și pe internat.

Îmi este dor de Frankfurt am Main, de Alte Oper, Willy Brandt Platz, My Zeill.

Cu bine.

mihaelavoicu [24.08.18 16:13:46] »

”Un pod prea îndepărtat”, nu era la Remagen?

În Hamburg mi se pare că s-au lansat The Beatles!

Mi-a plăcut din poze, opera! Mulțumesc!

Mihai18 [24.08.18 17:19:54] »

„Un pod prea îndepărtat” este titlul unei cărți - document despre luptele din al 2-lea Război Mondial, citită de mine în urmă cu cca. 30 de ani. Cartea descrie luptele aprige care au durat 8-10 zile, dintre forțele aliate și armata germană, pentru cucerirea unui pod aflat la intrarea în localitatea Arnhem-Olanda. Titlul sugerează eforturile și jertfele extraordinare a ambelor armate pentru cucerirea ori păstrarea acestui important pod rutier strategic.

Titlul pare o metaforă deoarece Forțele Aliate deși erau pe malul râului și aveau podul în față, nu reușeau să-l cucerească datorită rezistenței puternice a armatei germane, ceea ce explică și titlul - Un pod prea îndepărtat.

mihaelavoicu [24.08.18 17:33:47] »

@Mihai18: Știu că e titlul unei cărți. Nu am citit-o, dar din spusele fratelui meu, cu ani în urmă, am înțeles că podul cu pricina, se numea Remagen.

Mulțumesc pentru clarificare! Deci nu are nicio legătură.

mishu [26.08.18 15:04:24] »

@Mihai18: „Un pod prea îndepărtat” a fost una dintre cartile citite de mine in urma cu multi, multi ani intr-o vreme cand nu aveam nici o grija si citeam (uneori) o carte pe zi, o vreme cand daca cunosteai pe cineva la o librarie era bine, aveai pile si puteai pune mana pe o carte buna.

Un articol care prezinta pe scurt obiectivele orasului astfel incat sa fie o buna invitatie pentru a ajunge acolo, iar pozele sustin invitatia.

Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioan marinescu, Michaell, mihaelavoicu, Mihai18, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0878479480743 sec
ecranul dvs: 1 x 1