ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti-Oradea
ÎNSCRIS: 25.08.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
PREȚ 5 litri de benzină ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTA MEDIE REZULTATĂ
82.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou [Nea Makri]

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Doja el Greco

TIPĂREȘTE

Review-ul nu este despre și cu religie ci despre o istorie căutată fiece dată și care se pierde fiece zi pe toate continentele datorită gândirii mizere a celui din vârful lanțului trofic: Omul. Dacă dorința este de a citi altceva în sensul religios, rog urmăriți alte pagini pe AmFostAcolo. Acest review vă poate afecta emoțional.
Vă mulțumesc.

În viață suntem trași de sentimente, trăiri, spirit sau suspine spre varii tărâmuri de pe planetă. Nu voi relata acest aspect pentru că așa vrea puțul gândirii mele. Colega noastră, Faraoana cea sfântă cu... păcătosul în ariergardă, adică moi/je/myself, și-a dorit să-și ducă spiritual, simțirea spre Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri. În consecință, a fost un fel de facere-pe-plac.

Așa cum am scris despre Prislop, cu mult timp în urmă și modul de... ehm... a vedea altfel lucrurile/trăirile, așa voi face în continuare. Toată viața oricât de zbuciumată a fost și este, întotdeauna am dezagreat/detestat/dezaprobat un sentiment ce animă și astăzi românismul și anume: Ipocrizia.

Prefer să-mi iau ciocane în cap și cuie în vintre, decât să spun că ceva e frumos și de fapt mă lasă rece sau să spun că ceva e gustos când de fapt e de rahat.

Sigur, acest demers te va pune în situația de... indezirabil sau nefrecventabil din punct de vedere al vieții de zi cu zi sau chiar review-urilor postate pe AmFostAcolo.

Evident este un demers asumat. Voi lăuda/aprecia atunci când consider și voi intra în dezacord atunci când nu.

Voi lua orice critică la acest review cu dezinvoltură pentru că nu suntem născuți de aceeași mamă precum și grișul cu lapte este gătit diferit, de la familie la familie. În fine...

El camino

Sigur ideea de a sta lângă Atena... împrejurimi, ceva... a fost Eghina și Sfântul Nectarie. Din nefericire, teroarea de rupere de nori, ne-a tăiat elanul de a ne parca pe un vapor cu direcția spre. Ploua așa de tare că îți smulgea părul din nas. Am hotărât să punem sare pe coadă spre Nea Makri și Efrem cel Nou. Am pornit în ziua cea ploioasă, cu multe semne de întrebare și cu ștergătoare de parbriz care spuneau: Băh, ne lași? .

Când am intrat în Nea Makri, brusc, potopul s-a oprit. Faraoana s-a ranforsat subit...

- Vezi, bombănitorule? Păcătosule ce ești. Cum ne apropiem de Sfântul Efrem se face vremea bună!!

- Se prea poate dar... dar... înainte de a pleca m-am uitat pe AccuWeather și spuneau că în zona asta nu sunt văjălii că altfel nici gând să iau volanu'n brațe. Așa că..., ehm... păcătoși sunt ei! , zic timid.

- Offffffff, nesuferit ești!

- Unde e vina mea dacă... ăia... de pe site-ul... ăla, zic așa! Crezi că am o baghetă magică dând rotocoale în vânt cu ea, ca magicianul: Rain motherfucker!... sau... Sun motherfucker! Huh? , zic călcat pe ultimii nervi rămași.

- Ești un păcătos!

- Negarea e pentru proști. Sigur sunt păcătos! Diferența este, față de alte suflete, că recunosc acest lucru zi de zi.

Destinația, dacă nu ai GPS, ajungi în... ehm... ulii de suflet. Nea Makri, nu spune nimic ca... nici măcar ca sat. Stradă principală cu două benzi de trafic pe sens. Aglomerație la greul, greului și a grecului. Magazine înghesuite, băgate una-ntr-alta la modul... înfiptus rufele în mașina de spălat.

El monasterio

Mănăstirea la poalele muntelui... ceva munte... nu știu cum îl cheamă că n-a jucat pe partea mea. Mă rog...

La intrare un zid imens ce împrejmuia perimetrul. Patru metri înălțime și neterminat... încă. Se vedeau întăririle din fier beton sau... ceva fier... care ieșeau ca niște săgeți din zid.

Da' cât dă 'nalt să fie, tată? Nu ajunge? Ehm... era o vorbă... : Vin turcii! . Bine nene, dar se mai duc și ăia la casele lor. Au dat ei năvală acum, ceva sute de ani dar s-au săturat și ei să fie pe drumuri. De ce este nevoie de așa ceva?

Un zid de asemenea înălțime ajunge la un cost... ehm... căruțe de galbeni. De cine te ferești? Cine are gândirea asta de pește prăjit?

Aaaaaaaaa, vrem megalomanie! Construiți, frați greci, case de bătrâni sau pentru copiii pierduți de suflet și fără de părinți, pe banii respectivi. Fac un zid! Pentru ce? . Să fie folositor la ce??? . În loc să te îmbie un lăcaș de cult te lovești de un zid oribil de culoare roz. Să înțeleg că nu sunt binevenit? În fine...

Așezarea în sine are..., are dulceața ei. Kitch-ul e peste tot dar nu-l întrece pe cel mioritic. Aici este mai elaborat. S-au folosit materiale din zonă. Cărămizi amestecate cu granit, pietre de moară și cochilii de scoici plus mortar făcut cu nisipul cafeniu din poalele muntelui. Se vede /simte că arhitecții eleni, oricare ar fi ei, n-au venit de la coada vacii și nici nu au absolvit facultatea la Videle. No disrespect! .

Totul miroase a proaspăt și nu are nimic a face cu lucruri la care ai simte atragere de atingere. În cazul Egiptului și piramide... aveam instantaneu piele de găină când atingeam blocurile de piatră aferente piramidei lui Keops, asta ca termen comparativ.

Tot ce ține de așezământ e ca ceasul elvețian. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Locul de acatiste, ca recepția unui hotel de 5 stele. Ulei sfințit, la liber. Dacă ai un badog de 5 litri, te lasă să încarci tot atât. Un... nene... schifuia cu un furtun, curățind curtea ținând și mobilul la ureche, în același timp. Mă rog... nimic sfânt în chestia asta. Pe lângă... ehm... arhitectura de suprapunere cu ambientul, grecii au și ei o bâtă în baltă. Când să te lipești și tu ca individ de ceva care poate fi lovit de vreme, apar... apar, uși și geamuri de termopan trase în folie de imitație a cireșului... că cică dă bine cu... hambientul. Ca nuca cea proastă, dată de perete! Vrei să faci ceva pe de-a întregul, faci uși de lemn, le găurești cu un mini-drill, dând senzația de mâncătorie de carii și îi tragi un baiț de cireș peste... dacă tot vrei să te dai fandosit. În fine...

Sigur, luatul de imagini e la liber... în afară de biserica principală cu moaștele Sfântului Efrem și...

- Parakalo! Ohi, ohi, ohi! , strigă o... tanti la mine.

Era îmbrăcată într-un combinezon din ăla când vrei să fotografiezi pești printre corali. Numai ochii se vedeau de sub veșmânt și avea și un mop îndreptat spre mufa mea. Parcă era Ninja versus The Hulk.

- Uou, uou! Ok, ok! Sorry! , zic cucernic.

- No pictures, no pictures! .

La ce se referea ea cu acel "No pictures", era o curte obișnuită cu ceva capelă în centrul ei. Parcă o prinsesem în imagini pe Maica Stareță că, bate găina cu lanțu' sau Atotstvuitoru' tăia mâna cuiva, să-i fure ceasu'. Băh, am luat-o razna cu... tonții? Oricum o poză pe furiș, tot am făcut... evident... înainte să apară Ninja și fără să știu că nu am voie.

Doja el Greco

Comparația pare stupidă cu Gheorghe Doja dar Efrem a suferit enorm pentru și în ceea ce a crezut. Martiriul lui Doja, față de Efrem, pare un sejur la Burj Khalifa. Efrem-omul, a fost agățat cu susul în jos, barbă smulsă, cuie în cap... numai și numai pentru a se dezice de propriul crez ortodox!! Bah, da' imbecili erau cotropitorii, pe vremea aia. Niște cretini. Nimic în lumea asta nu poate fi cucerit cu forța. Când te gândești, câți galbeni au cheltuit turcii pentru această oligofrenie.

Cum ar veni unu' astăzi să mă oblige să-mi fac cont pe F-book că dacă nu, îmi smulge paru' din nas! Păi... poate să smulgă de genitale în sus că... cont pe acel site nu-mi voi face.

De aceea, dragul meu Efrem, voi spune doar atât, dacă mă auzi din Ceruri: Respect!!!.

Pe... oricând!


---
Trimis de Alex_Macedo in 30.06.18 22:19:53
Validat / Publicat: 01.07.18 08:54:07
VIZUALIZĂRI: 2174INFO ADIȚIONALE
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Aproape toată Europa dar mi-aș dori să văd mai mult.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alex_Macedo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Detalii... înainte de intrarea la moaște... mai lipsea... primul ministru! Nu contează din ce țară!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64300 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

33 ecouri scrise, până acum

webmasterX [01.07.18 08:53:07] »

Mutat în rubrica "Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou [Nea Makri], ATENA" (nou-creată pe sait)

ANILU [01.07.18 09:33:16] »

@Alex_Macedo: Pacatosule care ești... !!! Sau nu...

Și nici o poză? ... cu lăcașul sfânt... cu zidul cel 'nalt... cu Ninja cu mopul...

Îmi beam cafeaua liniștită și clik... Alex a scris ceva... despre ceva... i-a să vedem zic...

Să înteleg că din cauză de nori și ploaie... sau de Faraoana... trebuia umplut timpul...

Toate cele bune.

webmaster26 [01.07.18 10:09:47] »

@Alex_Macedo: rog aruncă o privire peste următorul link google.ro/maps/@38.078045 ... .9525315,14.62z.

 • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
 • - fă click pe locul unde e amplasată
  • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
 • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră în partea de jos a paginii;
 • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
 • webmaster [01.07.18 10:17:08] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.07.18 10:43:36] »

  @Alex_Macedo: Te înțeleg perfect: și eu am o strângere de inimă când văd bisericile și mănăstirile astea noi cu pardoseli de gresie, pridvoare închise cu geamuri termopane și ziduri de apărareînalte, ca de pușcărie. Faptul că noi, românii, nu suntem singurii bolnavi de megalomanie în materie de noi lăcașuri de cult nu mă încălzește câtuși de puțin. După cum mă lasă rece și priceperea cu care arhitecții greci folosesc materialele de construcție cu care Natura i-a dotat din plin pentru a ridica ditamai hardughiile cu cruci în vârf.

  Am fost de curând la Atena și tare mult aș fi vrut să ajung în zona Nea Makri, mai precis la Rafina, numai că noi nu am fost cu mașina și transportul în comun din capitală până acolo mi s-a părut o chestie complicată, așa că am renunțat. Știam de mănăstirea Sf Efraim/Efrem, care nu a figurat însă nicio clipă pe lista mea de obiective, din motivele precizate mai-sus.

  În schimb, am ajuns în partea opusă, adică la vest de Atena, la mănăstirea Dafni, o veche ctitorie bizantină faimoasă pentru mozaicurile și frescele sale. Și am fost încântată de cele văzute acolo!

  Vechi și nou...

  Of!

  TraianS [01.07.18 11:23:32] »

  Cum ar veni unu' astăzi să mă oblige să-mi fac cont pe F-book că dacă nu, îmi smulge paru' din nas! Păi... poate să smulgă de genitale în sus că... cont pe acel site nu-mi voi face.

  Master Alex iți admir curajul! Totuși, for the sake of argument, să zicem că într-un univers paralel (sau "stat paralel" lol) un Zuckerberg Malefic a pus ochii pe tine și își dorește neapărat să te convertescă!

  Oare la ce suplicii să te supună? Ai rezista la orice! (fingers crossed)

  Soluția este însă mult mai simplă. Nici nu ar avea treaba directă cu tine ci ar negocia subtil cu Faraona. O șoaptă din partea ei și toate mecanismele tale de apărare ar fi la pământ!

  Știau ei sfinții ce știau la vremea lor!

  Zidurile mari și roșii erau pentru a o ține pe Ninja inside!

  Că veni vorba de Ninja, parcă te lăudai cu niște poze care i-au scăpat amazoanei!

  Mulțumim că ne înseninezi diminețile!

  Vacanțe frumoase în continuare și cu cât mai puține păcate!

  Alex_Macedo [01.07.18 14:14:36] »

  @Alex_Macedo: Dragii mei! Sunt în Halkidiki și de seara trecuta tot încerc să urc niște fotografii. Am vreo 20... Din nefericire, netul oricât de bun ar fi... îmi apare doar Minion-ul care dă din mâini din AmFostAcolo care zice că încarcă... încarcă... și încarcă... și canci!

  Sincer, în cazul de față erau o... întreaga relevanță, fotografiile.

  Mai încerc...

  ghisor [01.07.18 16:03:14] »

  @Alex_Macedo: In primul rand, vacanta placuta si activa in continuare .

  Acu'... dac-am zis in primul rand, e clar c-o sa te plictisesc si cu o continuare. Vezi daca n-ai cont pe reteaua nambar uan? Nu ca eu as avea, dar ce ma costa sa fac un exercitiu de imaginatie? Poate ca acolo poti gasi explicatii pentru gardurile alea de patru metri. Poate ca cineva iti poate explica ca in interiorul lor, preaipocr... aaaa, scuze, preafericitii (dani si altii ca el) pot cugeta la nemurirea sufletului fara a auzi strigatele de foame sau de neputinta ale celor de pe partea cealalta a gardului? Nu stiu dac-o fi asa, dar, deh cogito si eu ca nu costa. Gardurile alea oricum nu sunt pentru hoti, asa cum nici lacatele nu sunt si in general, niciun sistem de-asta... anti-furt nu e pentru hoti. Doar pentru oameni cinstiti.

  Despre Prislop am scris si eu candva niste impresii, pe alt site de-asta de impresii turistice, ceva, in genul in care ai scris tu, dar la scara mult mai redusa, din lipsa de talent narativ . Am primit atatea mesaje de "felicitare", de mi se rasuceau stramosii in morminte si se transformasera in ventilatoare. In plus nu mai pridideam sa le raspund la mesaje explicandu-le ca daca tot o fac pe mama sa sughite, ma-tii se scrie cu cratima si jur, ca era inainte de pamfletul muzical ce-a aparut cu ceva ani in urma.

  Imi cer iertare pentru lungimea ecoului, dar s-a nimerit sa defulez aici. Pentru ca altfel, la chestii de-astea sunt mai timid. Dar ma tratez.

  Numai de bine va doresc... si tie si Doamnei.

  zapacitu [01.07.18 16:32:19] »

  Fiule, nu ești încă pierdut! Încă fro’două lăcașe dintr-astea și ești back-to-pack, printre oițele, berbecuții și mieluții taman buni de sacrificat. Umblă vorba printre rândurile celor cu frică de cele necurate, că sub mițoasele unora, s-ar fi aciuiat Fiara. E vremea să iei sulița și să pornești la luptă, spăla-se-vor păcatele matale! Onoare și respect!

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.07.18 16:34:59] »

  @Alex_Macedo: Nu-i nimic, noi avem răbdare - de fotografii vorbesc

  Flaviu [01.07.18 16:42:10] »

  @Alex_Macedo: Coane, sper că primul review, despre viitoarea mega-catedrală din București, va fi scris de tine.

  Numai de bine!

  PS Care mai este situația prin Halkidiki? În 4 zile ajung acolo și nu mai am timp - și nici bani - să cumpăr un submarin. 😊

  elviramvio [01.07.18 19:42:12] »

  @ghisor:

  🤣 Vezi că asa timida ca tine am fost şi eu, acum 2 ani şi mi-am luat pedeapsă... divină!! Am dat de poza lui... dani... într-o mânăstire în Corfu, la locul cu butoaiele cu vin de ne-a pierit pofta!!! Am scris atunci aici. Ai grijă!!

  mishu [01.07.18 20:46:17] »

  @Alex_Macedo: Cred ca este genul de articol pe care ma astept sa-l citesc cand este vorba de tine si normal nu am fost dezamagita nici acum.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  ghisor [01.07.18 22:44:36] »

  @elviramvio: Pentru situatii de genul celei descrise de tine se recomanda sa ai in geanta un marker (permanent) negru, rosu, verde... nu conteaza. La o adica in orice roman zace un pui de Stefan Popa Popa's, asa ca poti transforma fotografia cu pricina in orice-ti zace-n minte si-n talent.

  Alex_Macedo [02.07.18 21:49:24] »

  @ANILU:

  Draga mea colegă... mmmmmmm... într-un târziu... am urcat și niște poze pe site.

  Ideea era de acasă să ajungem pe Eghina. Mă rog... a venit vâjul în mijlocul lui iunie și evident, planurile s-au schimbat.

  Faraoana își dorește o... o... lepădare de energii negative. Dacă pentru ea, chestia asta e un fel de... Yoga, care o aduce în Zen, nu mă deranjează.

  Oricum muncește și trage ca un catâr, anul întreg. Așa că... merită să se... serenizeze și să fie împăcată mental.

  Toate cele bune, asemenea! 😊

  Alex_Macedo [02.07.18 21:53:54] »

  @webmaster26:

  Stimate /ă!

  Am tot încercat sa urc sus coordonatele. Mă dor buricele degetelor de cât m-am chinuit. Oricum locația dată de G-Maps este cea corectă.

  Mulțumesc.

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.07.18 22:46:27] »

  @Alex_Macedo: Mersi de poze

  Edificatoare!

  Alex_Macedo [02.07.18 23:57:57] »

  @Carmen Ion:

  Carmen, mulțumesc de înțelegere!

  Chestia cu arhitecții greci a venit ca idee comparativă. Desigur, ai dreptate! Aici în Halkidiki... la fel... nu trebuie sa întorc capul de două ca să văd... hardughii cu Cogea Mitea de cruci în vârf. Nu că ar fi grecii mai ageamii ca noi dar la Prislop, ca exemplu, te tâmpea pur și simplu, bătaia de joc a istoriei locului. Ce mi-e grec, ce român... Apă și pământ, la capitolul ăsta.

  Azi... am fost în Nea Moudania... un "orășel"... ce nu spune nimic. Un sat... al largo, dacă pot spune asta. Dinspre centru spre coastă e... e... o biserică, nene. Am parcat lângă ea, fiind un teren viran alături. De 4 ani tot acolo îmi las mașina dar astăzi am studiat mai atent... ehm... ortodoxismul elen.

  O imensitate de clădire cu 39 de uși și 480 de geamuri. Șase turnuri, interior imprejmuitor placat cu marmură., gard de 1.80... la un orășel cu câteva suflete. A înnebunit lumea, frate!

  Anul viitor vreau să ajung la Rafina. Mulțumesc de idee.

  Oricum... mulțumesc și pentru ecou.

  Numai de bine să auzim!

  ANILU [03.07.18 06:36:59] »

  @Alex_Macedo: Da, edificatoare pozele!

  Ah, nu ne-ai spus, ați fost îmbrăcați decent? Sau ați fost întorși de la poartă să vă acoperiți cu fuste și pantaloni lungi? Noi așa am pățit în Thasos. Soțul m-a așteptat la poartă, nu a vrut să mai intre!!! Era tot un fel de Ninja care nu te lăsa să intri dacă nu erai îmbrăcat decent. Deh, noi eram în vacanță 😂

  Vacanță plăcută în continuare.

  Zoazore [03.07.18 08:16:26] »

  @Alex_Macedo: Măi prieten păcătos, bun venit in club! Cum, care club? Al celor ”admiratori” de ”relicve” de-astea deghizate!

  Păi n-ai auzit tu de reabilitare?

  Săracul Efrem, acum cred că-i ventilator pe-acolo, pe unde-o fi! El a vrut un locaș de-nchinăciune și-a ieșit un ditai palat

  care nu mai seamănă cu nimic din ce-a gândit el!

  Zidurile s-au reabilitat să fie ca ”atunci” și să pară vechi, s-o țină pe Ninja departe de Hulk și s-atragă curioșii!

  Ce contează trăirea și spiritualitatea? Ca și marile monumente din cimitire, de parcă cine-i dedesupt are habar de ce-i deasuprea și i-ar păsa!

  Mi-au plăcut lumânările de 2 m. Chiar vroiam să te-ntreb ce-s bețele alea de steag de-acolo!

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.07.18 08:32:35] »

  @Alex_Macedo: Cunosc biserica din Nea Moudania, m-am cutremurat când am văzut-o în toată imensitatea ei.

  Acum doi ani ne-am făcut concediul în Paralia Dyonisiou, un sat aflat la câțiva kilometri de Nea Moudania. Pe șoseaua care leagă cele două localități au trântit o biserică nou-nouță maaare cât o zi de post, sau mai bine zis cât tot postul Paștelui. Asta în condițiile în care Paralia Dyonisou are câteva sute de rezidenți permanenți...

  Alex_Macedo [03.07.18 11:35:51] »

  @TraianS:

  Trăienel... dragul tatii... zici tu ceva acolo și nu te pot contrazice. Cred nu aș rezista unei torturi Zuckerberg-iste, dacă îi va trece prin minte să-mi înfigă piroane-n tălpi sau să mă gâdile cu o pană pe la nări sau să mă muște de ureche.

  D'aia ai zis tu... destul de argumentativ în direcția aia.

  Problema ar fi mult mai gravă nu să trateze subtil cu Faraoana ci să o supună pe ea la suplicii și eu să fiu obligat să privesc.

  Atunci mă convertesc, nene și stau și în genunchi chiar și la poalele lui Captain Picard.

  Dacă zice, Engage Enterprise! Bine nene... engage ce vrei tu și lasă-mă în durerea mea.

  Sincer, îmi pare rău că nu am tras-o în poză pe Ninja lui Efrem. Dar... o-i fi eu nebun... însă... ceva bun simț tot mai am că nu m-a născut mama în deșert. Tot caut poza aia... cu Interzis la maica.

  Mulțumesc de urări și mă bucur că mă citești de atâția ani.

  Numai bine ție și familiei. Putere de munca și punga plină.

  Toate cele bune!!

  Alex_Macedo [03.07.18 12:53:26] »

  @ghisor:

  Mulțumesc de gând!

  Nu mă plictisești deloc! Chiar îmi face placere sa citesc ecouri ori cât de lungi ar fi. Într-un ecou mai găsești și idei de la care mai înveți câte ceva... mai ales dacă este la modul pozitivo-constructiv.

  În altă ordine de idei... @ghisor... pe orice rețea sau site te-ai uita, nu există nicio explicație de ce sunt zidurile atât de înalte. În cazul unei logici care poate fi asimilată de toate națiunile. Numai un tembel face un asemenea zid în lumea moderna de azi, unei mănăstiri. Aaaaaaa, e Trezoreria... mai înțeleg. Așa... la ce folos?

  Corect la extrem, în sensul pozitiv. Așa este! De ce să le pese, la ce se întâmplă dincolo de zid! Am impresia, chiar dacă sună cretin, că aceste ziduri vor să spună: Nouă nu ne pasă! Sper să nu fie așa și dacă este... ehm... să nu mai propovăduiască bunătate și smerenie când de fapt este egoism feroce.

  Te rog să îmi scrii și mie în PM, unde ai scris despre și cu Prislop. Sincer, aș dori să citesc rândurile scrise și impresia de atunci. Nu trebuie sa te intereseze că te-au înjurat... niște... unii. Unii care văd într-un anume fel și refuză să creadă că... mai suntem... si noi pe aici văzând lucrurile într-o lumină diferită.

  Nu îți cere iertare, pentru ecou. Nu ai făcut nimic care să deranjeze. Totul a fost și este la modul constructiv.

  Toate cele bune, ție și familiei tale, din partea mea și a Faraoanei.

  S-auzim de bine.

  Alex_Macedo [03.07.18 13:29:37] »

  @zapacitu:

  Master Z!

  Onoare și respect, asemenea Stimabile.

  Pe cuvânt... nu știu dacă sunt pierdut sau nu. Așaaaaa... cam la ce simt acum chiar sunt pierdut. Z, dacă voi mai fi nevoit să mai văd asemenea... ehm... pensiuni mânăstirești... să mor de nu îmi fac sepukku. Nici Fiarele nu mai sunt ce au fost odat!

  Acum te lucrează la portofel... mai simandicos... mai manelist.

  Ieși la înaintare la cutia milei! Pune cât poți de mult că oricum nu plătim impozit.

  Eu iau o suliță, iei și tu una și la drum de... ehm... Fiare.

  Toate cele bune, Master Z!

  Alex_Macedo [03.07.18 13:39:08] »

  @Flaviu:

  Coane... sper să nu ajung să scriu despre mega-lo-catedralo-cetate. Voi avea toleranță zero, în privința asta! Evident îmi voi asuma ciocanele în cap!

  La ora când scriu cred că ești sau ai ajuns sănătos în Halkidiki. Furtunile au fost temporare. Vremea de vis. Egeea, senzațională chiar și la 8 din zori când e puțin mai rece.

  Niciun nor. Acum... 36 Celsius!

  Hai, să ne fie bine!

  Concediu plăcut și numai de bine!

  Alex_Macedo [03.07.18 13:50:07] »

  Am și eu întrebare @elviramio și @ghisor: Cine-i nene... dani, ăsta?

  E pachetul de napolitane Dănuț, de pe vremea când eram copii?

  Aoleu! Să nu-mi spuneți... E vorba de Mult Prea Întristatul!

  Cel ce are poarta de la casă din fier forjat la costul unui Ferrari?

  Cel ce primește 20 de mili de coco de la Stat ?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Alex_Macedo [03.07.18 13:58:29] »

  @Carmen Ion:

  Cu drag!... vorbesc de poze.

  Flaviu [03.07.18 14:07:31] »

  @Alex_Macedo: Mulțumesc pentru veștile bune!

  Vineri ajung în Kallithea, pe Kassandra.

  Numai de bine!

  Alex_Macedo [03.07.18 14:07:31] »

  @mishu:

  Mișulică... Ce mai faci, suflete? Sper că ești bine... și ți-ai păstrat zâmbetul și seninătatea.

  Eh... deja mă cunoști, cât de cât.

  Mă bucur că ți-am dat dezamăgirea de o parte și că... oriunde te vor duce pașii să - ți păstrezi tonusul pozitiv.

  Știu deja că îți place să scrii ecouri și sincer, apreciez această atitudine.

  Cel ce scrie... așteaptă... un semn, fie el de bine sau mai puțin.

  Pace și liniște în suflet, oriunde ai fi!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Alex_Macedo [03.07.18 14:10:25] »

  @Flaviu:

  Încearcă să fii cât mai matinal în vama greacă! E nebunie și stai și în soare!

  Drum bun și să ajungeți sănătoși!

  Alex_Macedo [03.07.18 14:19:40] »

  @ANILU:

  Nu, sincer... n-a măcănit nimeni! Oricum Faraoana a venit pregătită și și-a pus până și peste pantaloni un fel de... un fel de... voalul lui Efrem. Eu știam povestea... că sunt bătuți cu paru'n cap și aveam și eu pantaloni lungi.

  Nu îți dau voie altfel dar... au aer condiționat de îngheață până și... serul din tine. Că sângele e deja... cuburi.

  Haaaai mă... Haaaai mă...

  Hai mă!

  Unde ajungem, frate, cu, chestiile astea?

  Te pup și numai bine și... FELICITĂRI soțului!

  Alex_Macedo [03.07.18 14:30:51] »

  @Zoazore:

  Zor-de-zi!

  😂😂😂😂😂😂😂

  Adevăr grăit-ai!

  Da' sora mea! Bine zici: De ce să ne mai intereseze de spiritualitate, de a înțelege că Simplitatea și modul simplu de a crea orice construcție, artă... imprimă în creier o liniște... o Zenitate... o adunare a propriilor gânduri... Da de ce să fie așa?

  Nu, nene, ... Nu, nene... Trebuie sa să fie cu alea, cu alea... să urcăm până la azhimuturi cu toate cele...

  Să mor dacă nu erau cât mine lumânările alea......și fasonate, nu oricum. Fiță de fiță !

  Gândirus grobianus!

  Toate cele bune!

  Alex_Macedo [03.07.18 14:43:55] »

  @Carmen Ion:

  Mulțumesc de aprob.

  Cred că recunosc... chestia aia..., dintre Dyonisiou și Moudania.

  Nu, nu, nu... sincer, Carmen... Fac tot posibilul sa stoarcă bani din pensiile elene. Hai să-l golim pe amărât de țechini.

  Înțeleg cinismul... dar... în cazul de-l vorbim e vorba de Mafie.

  Întotdeauna Cineva va lua din buzunarul Altcuiva cu zâmbetul pe buze.

  Acel Altcuiva, va da nesilit de nimeni și ultimul coltun de pită din casă pentru că Cineva îl minte cu Cerurile.

  Să ne citim sănătoși și toate bune!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alex_Macedo, ANILU, elviramvio, Flaviu, ghisor, mishu, zapacitu, Zoazore

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0993158817291 sec
  ecranul dvs: 1 x 1