ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
AUG-2017
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Două sugestii convenabile pentru a lua masa în Loutra Edipsou

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Loutra Edipsou este una dintre cele mai vechi stațiuni de băi termale din Grecia și se află în nord-vestul insulei Evia, în același timp, devenind în ultima vreme una dintre cele mai populare şi mai căutate destinaţii de vacanţă din Evia. Din ce mi-am dat seama, în acelaşi timp, este și unul dintre cele mai ieftine locuri din Evia din mai multe puncte de vedere: al prețurilor cazărilor, al prețurilor produselor tradiționale obținute de la localnici, al prețurilor fructelor și legumelor vândute de aceștia pe strada principală, aflată în imediata vecinătate a ţărmului, în special seara. Acolo se găsesc înşiruite şi cele mai multe dintre tavernele staţiunii, care oricum nu sunt deloc puţine, oferind pe lângă mâncare şi băutură şi o frumoasă privelişte către mare sau port. Bine, peste tot, în toată staţiunea, există tot felul de taverne, psarotaverne, ouzerii, estiatorii, psistarii, restaurante, însă cele mai atrăgătoare sunt cele de unde poţi respira direct aerul de mare de la terasă, unde poţi trece în revistă turiştii ce se plimbă la malul mării, sau poţi admira în voie un superb apus de soare.

În prima zi, de cum am ajuns, după ce ne-am cazat, fiindcă era trecut demult de amiază, am ieșit să dăm cu nasul prin stațiune și neapărat să mâncăm ceva căci foamea ne dădea târcoale de ore bune. Cum am coborât pe strada Miaouli, unde am avut cazarea, spre port, la intersecția cu strada principală 28 Octomvriou, am dat de taverna O Giros Tou Dionisi unde era destul de aglomerat- ne-am lămurit mai târziu- fiindcă un parastas făcuse ca aproape toate mesele să fie ocupate. Este un local care pune pe primul plan fripturile, gen gyros şi souvlaki, adică o psistaria. Adresă: 28 Oktomvriou, Loutra Edipsou 343 00, Grecia

Am ochit o masă liberă, stingheră într-un colţ, ne-am aşezat, am comandat un gyros de pui la farfurie pentru mine, un gyros de porc, la fel, la farfurie pentru soţ. Am rămas la gyros, specialitatea casei, pentru că ceruserăm prima dată kleftiko, dar nu era disponibil, deşi figura în meniu. Am asortat gyrosul cu o carafă de vin alb, sec, adus de la gheață, aşa încât a fost şi un excelent răcoritor. Fiecare gyros la 8 euro, în total, nota de plată de 20 euro. Despre gyros, numai de bine, cu o singură excepţie: era prea sărat pentru gustul meu, chiar şi pentru al soţului care se împacă cu sarea mai bine decât mine, însă cum eram foarte înfometaţi, am mâncat tot, tot din farfurii. O decizie nu tocmai inspirată, fiindcă în următoarele ore, setea nu ne mai dădea pace, cu toate berile şi apele consumate.

În zilele următoare, fiind plecaţi mai tot timpul: ba prin Evia de nord, ba în excursie în insulele Lichadonisia, am mâncat, fireşte, pe unde am apucat. Dar, la întoarcere în Loutra Edipsou, se punea din nou problema să mâncăm, şi trebuia să ne orientăm la vreo tavernă pe undeva. Atunci, ieşind la plimbare pe strada principală 28 Octomvriou, ne-am simţit atraşi la un moment dat, de una dintre taverne cu o poziţie excelentă, care avea multe mese aşezate chiar la ţărm. Sincer, nu ne-am dat seama de prima dată că e vorba de o autoservire, ci abia după ce ne-am aşezat la o masă cu o poziţie excelentă, am observat cum alţi clienţi veneau la mese cu tăvile cu mâncare în braţe. Desigur că toate arătau bine şi ca să ne fi înfruptat şi noi din bucate, am înţeles pe loc că trebuie să traversăm strada, să intrăm în local, să ne alegem ce dorim din oferta disponibilă şi să achităm acolo. La final, după ce am fi terminat consumaţia, tăvile le puteam lăsa pe mese, aveau angajaţi care făceau special treaba de a le strânge.

Este vorba despre localul numit Captain Cook, un nume predestinat pentru a ne face să ne simţim bine, la preţuri modice, cu mâncare gătită bine, destul de variată, porţii sănătoase şi personal foarte amabil, gata să ajute toţi muşterii să se descurce cu sistemul acesta. Totul sub privirile atente ale patronului ce monitoriza cu interes desfăşurarea lucrurilor. Sincer? Mă gândeam că mâncarea este bună, iar preţurile convenabile, căci mesele, deşi în număr mare, erau ocupate în bună parte aproape tot timpul. Adresa: 8 Poseidonos Street, 343 00 Edipsos Hot Springs Evia Greece

Gama preparatelor includea atât mâncăruri din bucătăria tradiţională grecească, gătite la cuptor, cât şi preparate pe bază de peşte cu fructe de mare, supă de peşte. Programul de funcţionare, destul de flexibil, începea la orele 11,00 şi ţinea până la orele 16,00 pentru masa de prânz, după care urma o pauză până la orele 19,30 când se redeschidea şi ţinea până la orele 23,00.

Am mâncat la acest local în aproape toate serile petrecute în staţiune şi pot spune că am fost mulţumiţi de fiecare dată, mai cu seamă că apusurile surprinse de pe terasa acestuia erau magnifice. Am întâlnit mulţi conaţionali, dar şi mai mulţi turişti sârbi care luau masa zi de zi aici, parcă şi flyerele sau panourile cu informaţii mi s-au părut că erau mai mult în sârbă decât în română.

Prima oară, am ales fiecare câte o porţie de kalamari prăjiţi cu cartofi prăjiţi, în plus, soţul meu a mai vrut şi galeo pané cu scordolea (piure de cartofi cu usturoi) . Galeo reprezintă, pentru cine nu ştie, rondele de pui de rechin, care sunt foarte gustoase. Bineînţeles că o carafă de vin alb, sec a mers excelent cu mâncărurile de peşte. Fiecare porţie de bucate a costat câte 5,50 euro, iar vinul: 3 euro. În total, 19,50 euro pe care i-am plătit la casă şi ţin minte că am primit şi restul de 0,50 euro.

Altădată ne-am făcut pofta de moussaka şi roşii umplute (gemista) , ambele servite cu cartofi, fie prăjiţi, fie natur. Singurul factor comun era vinul alb, nelipsit, tot la 3 euro carafa. Mousaka a fost 6,50 euro, roşiile umplute 5 euro/porţie.

Totuși, cred că de cele mai multe ori, am luat kalamari cu cartofi prăjiţi, iar într-o zi am încercat și supa de pește cu legume care a fost o surpriză foarte plăcută, fiindcă, în trecut, mai avusuesem o experiență nu prea bună cu acest fel de mâncare.

Per total, ne-am declarat foarte mulțumiți de găselnița aceasta gen „împinge-tava”, mâncarea era proaspătă tot timpul având în vedere că se consuma în cantități considerabile, nu mai spun că felurile cele mai solicitate de tipul moussaka, kleftiko, se epuizau destul de repede. Nu mă gândeam să dăm atenție atât de mare acestui local, dat fiind că în vacanțele din Grecia, noi suntem clienții fideli ai tavernelor, însă diferență prea mare în ceea ce priveşte calitatea mâncării și priveliștea nu am sesizat, însă de preț, da, în favoarea clientului! Sigur această autoservire reprezintă o variantă bună de a lua masa în condiții bune în Loutra Edipsou și o recomand cu mâna pe inimă pentru cei ce nu au prejudecăți sau pretenții și fițe!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=c1NFEGVCJOk

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 04.02.18 22:04:09
Validat / Publicat: 05.02.18 07:56:03
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 8360 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 De la masa noastră, încă un minunat asfinţit în Loutra Edipsou
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 58400 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[05.02.18 07:55:35]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat în rubrica "Unde mâncăm? Taverne în Loutra Edipsou, LOUTRA EDIPSOU" (nou-creată pe sait)

maryka
[05.02.18 09:18:11]
»

Acum la prima oră mi s-a făcut un dor teribil şi o poftă nebună de tot ce înseamnă Grecia! Iar priveliştea de la masa voastră superbă! Sigur acolo am fi mâncat şi noi!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.02.18 10:32:39]
»

@irinad: Mulțumesc pentru frumoasele aduceri aminte, dragă prietenă.

Am recunoscut din fotografii faleza și Captain Cook, unde am poposit cu Adrian într-o zi doar pentru o bere la prânz, la plecarea de la plajă.

Noi am preferat să luăm masa la taverna hotelului 40 de Platani, unde am fost cazați. Chiar dacă nu se află pe malul mării și nu oferă priveliști spectaculoase, taverna asta mi-a plăcut la nebunie și mi-a rămas la suflet atât din pricina kokoretzilor, cât mai ales pentru atmosfera creată de localnici, veniți seară de seară aici cu kiki-carul pentru a asculta muzică grecească și a dansa, așa cum am arătat în reviewul consacrat hotelului.

Nimic regizat, nimic profesionist, totul sută la sută autentic: niște greci care știu să se distreze și să se bucure de viață!

webmaster
[05.02.18 12:27:00]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinadAUTOR REVIEW
[05.02.18 15:42:02]
»

@maryka: Păi, nu degeaba avem noi gusturi comune în materie de Grecia și tot ce ține de ea: peisaje, plaje, cazări, până și locurile de luat masa le-am alege în același stil!

Mulțumesc de vizită, ecou, sper ca pofta de Grecia să-ți fie în curând satisfăcută, nu mai așa mult până la vară!

irinadAUTOR REVIEW
[05.02.18 15:57:19]
»

@Carmen Ion: Și eu îți mulțumesc pentru ecou, mă gândeam eu că vei recunoaște localul Captain Cook, căci are o poziție foarte bună pe faleză pentru admirat marea și apusul. Mă bucur că ați poposit și voi, chiar numai pentru o bere. Știu că voi ați avut parte de o tavernă grozavă chiar la locul de cazare, citisem, dar, din păcate, nu am ajuns pe acolo. Inițial, nu prea vroiam să scriu despre acest local, însă soțul meu m-a încurajat spunându-mi că voi oferi o informație utilă, strict turistică: mâncare bună și relativ ieftină, chiar dacă e vorba de „împinge tava”, că unii conaționali care vor merge în Loutra Edipsou, vor aprecia că vor putea lua masa fără să cheltuiască prea mult. Mi-a plăcut că totul era foarte curat acolo, iar preparatele reușite și cum nu suntem foarte pretențioși, ne-am pliat bine pe local.

O zi frumoasă îți doresc!

irinadAUTOR REVIEW
[06.02.18 18:19:45]
»

@webmaster: Mulţumesc mult, uitasem să-ţi răspund, sper să nu te fi supărat!

onutza2086
[22.06.18 22:58:32]
»

Buna seara. Unde ati fost cazați?

O recomandare daca se poate.

In idee ca suntem cu 3 copii si avem nevoie de locație aproape de plaja... deci la pas

Super utila parerea voastra!!

Mulțumesc anticipat!

irinadAUTOR REVIEW
[22.06.18 23:31:25]
»

@onutza2086: Am avut cinci sau sase nopți de cazare cu mic-dejun inclus la Nikos Rooms, foarte ieftin şi convenabil, am scris un articol. Plajele din Loutra Edipsou nu sunt cine stie ce, eu ti-as sugera să aveți in vedere si alte plaje din nordul Eviei, altfel nu cred să vă placă prea mult. În schimb, stațiunea mi s-a părut ok din punctul de vedere al prețurilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
onutza2086
[22.06.18 23:44:32]
»

@irinad: multumesc pt raspunsul prompt. ☺ ma refer la o plaja cu nisip... cautam liniste si relax.

kov
[07.08.18 11:08:54]
»

@irinad: buna ziua, stiti cumva cu ce se poate ajunge si la alte plaje in Edipsos? in afara de cea termala? voi fi cazata la Palatino2

irinadAUTOR REVIEW
[07.08.18 13:47:54]
»

@kov: Cea mai apropiată plajă față de port mi s-a părut a fi cea de la A gios Nikolaou situată la vreo 1,5 km nord de stațiune, la care noi am fost cu auto propriu.

De fapt, peste tot am fost cu maşina, dar vă puteți interesa in port sau la biroul de informații turistice despre transportul public local.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
kov
[07.08.18 14:43:10]
»

@irinad: multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, kov, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Loutra Edipsou:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.061884880065918 sec
  ecranul dvs: 1 x 1