Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
O escapada ROMA... ntică / impresii Descoperă Roma, ROMA #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 13.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • [fb]
  TIMP CITIRE: 8 MIN

  O escapada ROMA... ntică

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE

  Ideea ne-a încolțit imediat după sărbătorile de iarnă, când te lovește depresia la despodobitul bradului 😭.

  Seara am pălăvrăgit in stilul "what if" și în dimineața următoare săpam după bilete ieftine de avion, fără a avea o destinație anume. Planul era să evadăm din cotidian, pentru a ne sărbători romantic zilele de naștere, diferența dintre noi fiind de doar 5 zile și... ani, între.

  Si am avut noroc... Roma, zbor miercuri dimineață devreme, retur sâmbătă seara, doar bagaj de mână, 350 de lei pentru amândoi.

  Cazarea am găsit-o rapid pe booking: "Un Attimo a Roma", B& B, nota 9.4, exceptionala, la pretul de 178 euro pentru 3 nopți, la aprox. 10 minute de Vatican, între stațiile de metrou Lepanto și Ottaviano. Suma a cuprins și taxa turistică obligatorie de 3.5 euro/persoană/noapte.

  Uraaa... mergem la Roma!!! 🤗

  Vremea se arăta perfectă cu 15 grade în timpul zilei și 7-8 grade în cursul nopții.

  Și acum planurile pentru o călătorie neprogramată, în doar câteva zile🤔😁... coșmar pentru una ca mine, care-și face documentarea pentru vacanță cu 9- 12 luni înainte.

  Am citit în cele câteva zile avute la dispozitie de mi s-a umflat capul și iată ce-a ieșit.

  Am achiziționat online biletele pentru Colosseum cu 14 euro/persoană, față de 12 euro cât ne-ar fi costat dacă am fi stat la rând la fata locului. Site-ul oficial este www.coopculture. it.

  Am scăpat astfel de coada de la bilete și am trecut doar pe la controlul de securitate.

  Biletul cuprinde accesul la Colosseum dar și la

  Forumul Roman și Dealul Palatin și poate fi utilizat în 2 zile consecutive, adică puteți vizita Coloseumul într-o zi, urmând ca în cea de-a doua să vedeți celelalte două obiective.

  Din punctul meu de vedere, o zi este suficientă pentru a cuprinde tot.

  Apoi am cercetat puțin legat de accesul in Vatican. Sunt nenumărate site-uri care vând bilete la Vatican. De altminteri, și în jurul Vaticanului, turiștii sunt abordați de vânzători de bilete "skip the line" sau de tururi cu ghid.

  O altă variantă este să stai la coadă și să cumperi biletele de la intrare.

  Există biletul simplu care costă 12 euro/persoană, la care se poate adăuga un audio ghid pentru 5,5 euro sau sunt bilete pentru diferite tururi în care ești însoțit de ghid, mai scumpe, bineînțeles. Pentru achiziția online a oricărei variante se achită suplimentar o taxă de 4 euro/persoană, dar această cheltuială rezolvă de la câteva zeci de minute până la câteva ore de stat la coadă, în funcție de sezon și de noroc.

  Noi am achitat online, de acasă, un tur cu ghid, tur de aproximativ 3 ore, care a cuprins Muzeele Vaticanului, Capela Sixtină și Basilica San Pietro. Achiziția am făcut-o de pe site-ul oficial al Vaticanului, https://biglietteriamusei. vatican. va pentru 38 euro/persoană, scutind și aici timpul pe care l-am fi petrecut la coadă. Același tur era oferit, la intrare în Vatican, pentru 50 de euro.

  Pentru turiștii care vizitează acest oraș, există varianta achiziționării unui Roma Pass. Acesta permite deplasarea cu orice mijloc de transport în comun, intrarea gratuită, în sistem "skip the line" la două obiective turistice, la alegere (dintr-o listă de 6 care cuprinde Colosseumul, Castelul Sant' Angelo, Galeriile Borghese, etc... mai puțin Vaticanul) și reduceri pentru alte obiective. Un card valabil 72 de ore costă 38.5 euro/persoană, iar cel pentru 48 de ore este 28 de euro. Îl puteți cumpăra online de pe romapass.it.

  Un alt card, mai complet, este Omnia Pass-ul. Acesta oferă toate avantajele unui Roma Pass plus intrarea în sistem "skip the line" la Muzeele Vaticanului (inclusiv Capela Sixtină) și Basilica San Pietro, dar și utilizarea autobuzelor turistice Hop- on/Hop- Off). Cel valabil 72 de ore costă 113 euro/ persoană și se poate cumpăra online de aici: omniakit.org.

  Astfel, orice turist poate opta pentru varianta care îi convine.

  Noi am considerat că turul la Vatican și vizitarea Colosseumului împreună cu Forumul Roman și Dealul Capitolin sunt suficiente. Am vrut să avem timp pentru plimbări prin piețele și străzile Romei și nu am optat pentru astfel de card pass-uri.

  Revenind la mini vacanța noastră, miercuri dimineață, la 7 și un pic, eram pe aeroportul Ciampino, după un zbor ok, cu Wizz. Între aeroport și oraș (Gara Roma Termini), transferul este asigurat de shuttle bus-uri, pentru 5 euro/persoană/sens. Sunt mai multe companii private: Sit, Terravision, Schiaffini, Cotral, etc. Biletele se pot achiziționa și online și există o reducere dacă sunt cumpărate tur/retur. Noi am mers la primul autocar care pleca și am cumpărat bilet la urcare, la ușă.

  După un drum care a durat aproximativ 45 de minute, am ajuns la Gara Termini. Am coborât la metrou și am cumpărat, de la automatul ATAC, bilete pentru 72 de ore, la prețul de 18 euro de persoană. Acestea pot fi folosite pentru orice mijloc de transport în comun din Roma (shuttle bus-urile care fac transfer către aeroporturi sunt private).

  Sunt mai multe variante: pentru 1 zi, pentru 72 de ore sau 7 zile. Mai este și biletul simplu care costă 1.5 euro și are valabilitate 100 de minute. Atenție când introduceți banii in automat, acestea dau rest până la cel mult 6 euro. Deci, în cazul in care nu aveți suma exactă, introduceți măcar una apropiată. Biletele noastre au costat 36 de euro, dacă am fi introdus o bancnotă de 50 sau mai mare... la revedere. Este menționat la instrucțiuni acest aspect dar este bine să nu uitați.

  Trăgând linie acum, pentru noi a fost comod acest abonament dar ar fi fost mai convenabil dacă am fi călătorit cu bilete simple, de 1.5 euro. Asta pentru că Roma te împinge să mergi pe jos. Între renumitele piețe, ca de altminteri între majoritatea obiectivelor turistice, distanța este de câteva sute de metri, până la un kilometru. Astfel că, fermecați fiind de frumusețea străduțelor, am circulat mai mult pe jos.

  Conform unei aplicații pentru smartphone, am parcurs 38 km în trei zile jumate 🤗. Iar cu google maps-ul de pe telefon ne-am plimbat peste tot, fără a întâmpina greutăți în orientare.

  Vremea a fost grozavă, exceptând ceva vânticel în prima zi, un soare puternic și o temperatură spre 16 grade au făcut ca terasele să fie foarte animate. Erau turiști care, doar în tricou sau maieu, încercau să fure ceva bronz.

  Noi am luat micul dejun pe terasa apartamentului.

  După ce am rezolvat problema biletelor, am mers să ne facem cazarea și să scăpăm de bagaj. Fiind clienți "genius" ai booking.com, am beneficiat de unul dintre avantaje și anume check-in cu 2 ore mai devreme. Oricum, prin amabilitatea proprietarilor, am fi rezolvat situația și fără a avea această calitate.

  Am băut apoi un espresso, la un snack bar de peste drum, și, undeva în jur de 11.30, am luat metroul către Colosseum.

  Pe scurt, având biletele deja cumpărate, am scăpat de cozi și am vizitat Colosseumul, Forumul și Capitoliu, trecând doar pe la verificarea de securitate. După aproximativ 3 ore și jumătate, am luat-o la picior către Piazza Venezia, Altarul Patriei și Columna lui Traian până la Fontana di Trevi.

  Joi a fost ziua dedicată, în special, Vaticanului. Turul a fost programat pentru ora 11.00 și s-a terminat undeva pe la 14.30. Am ieșit apoi în piața San Pietro și ne-am îndreptat către centrul orașului. Am traversat Tibrul pe Ponte Vittorio Emanuele II și am admirat Mausoleul lui Hadrian, cunoscut sub numele de Castelul Sant'Angelo. Încă o dată ne-am felicitat pentru alegerea turului cu ghid la Vatican, dar în special pentru faptul că l-am achiziționat direct de la Vatican și nu de la o agenție oarecare. Ghidul a fost extraordinar de bine pregătit, extrem de pasionat și cu o engleză impecabilă.

  Și perioada a fost foarte bună, luna ianuarie fiind mult mai lejeră din punct de vedere al fluxului de turiști.

  După ce am punctat în primele zile aceste două obiective majore: Colosseumul și Vaticanul, restul mini vacanței am avut program liber, urmărind totuși, ca în plimbările noastre, să nu ratăm Pantheonul, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza Venezia, Columna lui Traian, Altare della Patria, Palatul Quirinale (reședința prezidențială) și, în special, minunata Basilica di Santa Maria Maggiore.

  Am făcut și o vizită scurtă la Euroma2, cel mai nou mall din Roma, pentru a ciuguli câte ceva, că doar au fost zilele noastre de naștere și am prins și perioada reducerilor. 😜

  Cât am stat în Roma, am mâncat pizza, dar în special multe paste: carbonara, tortellini con la panna, lasagna, paste alla gricia. Ne-am delectat cu faimoasa înghețată artizanală și cu fresh-uri de portocale siciliene, pentru că am fost in Italia în plin sezon al portocalelor. De asemenea, în majoritatea magazinelor alimentare profilate pe mezeluri (numite salumerii), poți cere să ți se facă pe loc un panino, un sandwich la care îți alegi singur pâinea, salamul/prosciuto sau branza pe care o dorești. Sunt foarte gustoase și costă aproximativ 4 euro.

  Atenție, dacă nu aveți cazare în zona turistică, majoritatea restaurantelor și a pizzeriilor au pauză după-amiaza și deschid undeva după 18.30. Unele deschid doar seara. Și magazinele alimentare își iau această pauză. Noi am pățit-o chiar în zona Vaticanului.

  Sâmbătă dimineață, în ziua plecării, ne-am făcut check-out-ul, chiar dacă proprietarul s-a oferit să ne țină bagajul până după-amiază. Am mers la Gara Termini și am lăsat valiza (am avut doar bagaj de mână: o valiză mică și un rucsac) la un depozit de bagaje, foarte aproape de stația de unde urma să luăm shuttle bus-ul către aeroport. Ne-a costat 6 euro. Astfel, am avut câteva ore bune de plimbare până pe la ora 15.00. Am revenit, am luat valiza, apoi un shuttle bus ne-a dus în aproximativ 45 de minute la aeroportul Fiumicino. Prețul pentru Fiumicino este de 5.9 euro/persoană.

  Am plecat cu Blue, cu o întârziere de aproape o oră și jumătate dar am ajuns pe Otopeni în siguranță, undeva pe la 23.30.

  Despre obiectivele turistice din Roma n-am mai povestit pentru că au făcut-o mulți alții înaintea mea și au făcut-o chiar foarte bine. Voi lăsa fotografiile să vorbească.

  Pot spune doar că Roma este minunată. Aglomerată, zgomotoasă, puțin cam murdară dar nouă ni s-a părut mai impresionantă decât Viena și mai romantică decât Veneția.

  We ❤ Rome!!!

  Rog webmaster să atașeze youtu.be/FQPLcb4QtK4


  [fb]
  ---
  Trimis de mirmicu in 27.01.18 18:45:13
  Validat / Publicat: 28.01.18 08:22:46
  VIZUALIZĂRI: 3053INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirmicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P04 Colosseum
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
  Puteți VOTA acest articol:
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 39 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  ECOURI la acest articol

  16 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [27.01.18 19:00:15] »

  @mirmicu: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ===

  Un Attimo a Roma", B& B, nota 9.4, exceptionala

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  mishu [28.01.18 08:30:58] »

  @mirmicu: Al doilea articol despre Italia pe ziua de azi, al doilea Start vot! Așa ca pot spune ca mi-am început ziua cu bine.

  Am citit și ieri despre Italia, și am obținut o mulțime de informații utile, acum trebuie doar sa îmi fac timpul și planificarea pentru un concediu acolo.

  Ai pus o mulțime de informații utile astfe încât voi marca articolul la favorite. Și văd ca și dacă ai fost sub presiunea timpului te-ai organizat perfect.

  Felicitări, votat cu mare drag.

  Dan&Ema [28.01.18 08:42:07] »

  @mirmicu:

  La numai o luna de cand am fost si noi la Roma si Vatican si inca mai povestim de experientele noastre italiene, ne-ai amintit de locuri dragi cunoscute. Felicitari pentru articolul excelent structurat ca si ghid cu informatii concrete si usor accesibile pentru cei ce vor sa va urmeze.

  Pozele la iau de doua ori la rand!

  Ati prins si vreme foarte buna, avantaj pe care noi nu l-am avut, de fapt din acest motiv mai suferim si acum... Din pacate.

  Numai de bine!

  crismis [28.01.18 10:01:07] »

  @mirmicu: Ai făcut o treabă excelentă, mă refer la câte lucruri ai putut afla în avans! Eu cred că m-aș fi panicat așa de tare că "n-am timp", încât n-aș mai fi citit nimic și m-aș fi lăsat dusă de val...

  Frumoasă excursie, frumoasă relatare, minunate pozele! Roma e atât de fotogenică! Să vă fie de bine și să mai faceți de-astea!

  Și... la mulți ani frumoși!

  mirmicu [28.01.18 10:14:50] »

  @mishu: Timpul și planificarea pe care spui că trebuie să ți le faci sunt mai puțin importante, crede-mă. Impulsul este startul. Până și planurile financiare se pot răsturna dacă există "zvâcul".

  mirmicu [28.01.18 10:33:04] »

  @Dan&Ema: Imi pare tare rău că ați avut așa ghinion. Pentru noi a fost o aniversare minunată. Vă doresc sănătate multă!

  PS Poate escapa voastră merită repetată și-o să fie cu noroc.

  mirmicu [28.01.18 10:36:21] »

  @crismis: Mulțumesc, da, am scos-o la capăt. Zic eu că a fost o vacanță reușită.

  Cât despre Roma, n-am cuvinte... Greu, foarte greu am sortat fotografiile pentru AFA, din cele aproape 1000.

  Dan&Ema [28.01.18 12:41:22] »

  @mirmicu: 😁

  elviramvio [28.01.18 13:07:25] »

  @mirmicu:

  Foarte util articolul, sper ca anul acesta să ajung, încă nu știu când dar sper să nu am ghinionul de anul trecut.

  Vacanțe frumoase!

  mirmicu [28.01.18 13:15:37] »

  @elviramvio: Mulțumesc frumos și vă doresc un an lipsit de ghinioane, în care să adunați numai amintiri frumoase!

  elviramvio [28.01.18 13:17:08] »

  @mirmicu:

  La fel să vă fie!

  mogly [28.01.18 14:19:03] »

  @mirmicu: E asa cum spui tu: aglomerata, zgomotoasa, da putin si cam murdarica... insa minunata, frumoasa, magnifica, splendida, fermecatoare, superba, grandioasa, mareata... ce dor mi-e de ea... norocul meu ca o revad in martie, abia astept!

  Mi-au placut mult pozele!

  Calatorii de vis in continuare!

  mirmicu [28.01.18 16:39:34] »

  @mogly: Mulțumesc mult. Pozele sunt meritul soțului meu. Mie imi plac cel mai mult cele făcute noaptea, în Piazza San Pietro. Eram aproape singuri, parcă era rezervată doar pentru noi. Din păcate le-am atașat ultimele.

  ANILU [28.01.18 18:53:35] »

  @mirmicu: Ce frumos v-ați sărbătorit. Cred că acestea sunt cele mai frumoase "escapade", că vacanțe nu le pot numi, sunt prea scurte😉

  Mi-a plăcut cum ai descris scurta excursie la Roma. Este genul de articol util pentru o eventuală vacanță, fie ea și mini.

  Și voi sunteți amândoi născuți în ianuarie, la fel și noi cu diferența de 7 zile dar 6 ani. Întotdeauna spun că eu închei sărbătorile de ziua mea.

  Să aveți un an bun cu călătorii acolo unde vă doriți.

  Toate cele bune.

  mirmicu [28.01.18 18:59:14] »

  @ANILU: La mulți ani!!! Ca

  de la un capricorn, la altul 😉... Chiar dacă am întârziat puțin.

  Mulțumesc pentru aprecieri!

  mihaelavoicu [28.01.18 22:24:35] »

  Felicitări pentru escapada făcută de ziua voastră.

  Roma este superbă în orice anotimp. Ochi și picioare să ai, că restul... nu mai contează!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, crismis, Dan&Ema, elviramvio, mihaelavoicu, Mihai18, mirmicu, mishu, mogly
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.27603602409363 sec
  ecranul dvs: 1 x 1