Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Taxă turistică nouă în Grecia / AVERTIZĂRI #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
[fb]
TIMP CITIRE: 2 MIN

Taxă turistică nouă în Grecia

TIPĂREȘTE

Pentru cei ce vă pregătiți vacanțele pe plaiuri grecești și încă nu v-ați documentat, aflați că Ministerul Grec al Turismului a introdus o nouă taxă care să aducă bani la buget, anume taxa turistică de ședere în Grecia.

Se aplică probabil de la 1 martie a. c. pe tot parcursul anului și suma variază după categoria hotelului sau a pensiunii, astfel: 0,5 €/noapte/cameră hoteluri de 1 și 2 stele, 1,5 € la 3 stele, 3 € la 4 stele și 4 € la 5 stele.

Pentru apartamente taxele sunt mai mici, nu am informație sigură dacă este taxă unică pentru orice tip de apartament sau variază după categorie, unele surse dau ca sumă 0,25 la 1 € / cameră apartament noapte.

Taxa se plătește cash sau în unele situații cu card - nu este obligatoriu cardul și nu puteți acuza patronul că solicită cash. Se plătește la recepția hotelului la check-in, toată suma sau se reține la rezervările care cer plata în avans. Refuzul plății la recepție dă dreptul hotelierului să refuze cazarea și poate chema organele de ordine dacă turistul face scandal. Este logic că poate refuza cazarea, altfel plătește din buzunarul lui această taxă.

Eu am descoperit noua plată pe Booking.com în dreptul unei rezervări și neștiind ce este am căutat informații. Această taxă turistică de ședere se adaugă taxei de oraș percepută în multe locații dar care este mult mai mică și care, în majoritatea cazurilor este cuprinsă în prețul camerei.

Mare grijă la rezervarea fără documente fiscale, în vara aceasta controalele la apartamente închiriate turiștilor se spune că vor fi mult mai intense și ar fi păcat să stricați vacanța copilului pentru că mergeți pe piața neagră. Dacă va fi un control la proprietarul care a închiriat la negru, amenda aplicată și turistului va fi mare.

O altă problemă care știu că supără pe mulți turiști, aducerea băuturilor proprii, chiar și a apei, în restaurante va fi mult supravegheată de ospătari, controalele se pare că s-au înmulțit în Grecia așa că patronii vă vor refuza probabil acest fapt, altfel sunt pasibili de amenzi pentru vânzare fără bon.

Vacanțe frumoase să aveți!


[fb]
---
Trimis de elviramvio in 26.01.18 07:56:53
Validat / Publicat: 26.01.18 08:24:01
VIZUALIZĂRI: 2085
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49 PMA (din 49 voturi)

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

adrianaglogo [26.01.18 09:36:26] »

Foarte util, bine de stiut

mirmicu [26.01.18 13:03:54] »

Da, tocmai am întâlnit această taxă la Roma. Am plătit odată cu suma pentru cazare, 3,5 euro/persoană/noapte, la un b&b. Se pare că s-au aliniat și grecii la acest sistem. E bine de stiut.

Mulțumim mult de informație.

krisstinna [26.01.18 15:52:20] »

Hai că nu e mare taxa, mulțumim de informație, Elvira.

Eu am spus că Grecia e scumpă, si la propriu si la figurat

diana2015 [26.01.18 16:17:36] »

@elviramvio: mulțumesc mult pentru informații care sunt chiar foarte utile. Da, era de așteptat să se introducă și la ei aceste taxe dată fiind afluența de turiști. Probabil sunt disperați și nu știu cum să iasă din criza lor permanentă. Datorita peisajelor superbe pe care Grecia le oferă cu generozitate de turiști nu vor duce lipsă niciodată

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
xpac [26.01.18 17:05:51] »

Da, asa este. Eu platesc pentru 2 camere, 6 nopti in Paleokastrita, 6 euro.

traian.leuca † [26.01.18 17:58:22] »

@krisstinna: Preţurile le-am făcut noi, turiştii!

A se urmări (doar) evoluţia preţurilor din Muntenegru şi Croaţia în ultimii 10 ani.

În timp ce preţurile din destinaţii mult bătătorite au stagnat, cât de cât, în aceste două ţări, fost yugoslave, au explodat.

Nu este greu de ghicit cine sunt "vinovaţii".

elviramvio [27.01.18 21:25:35] »

@xpac:

Eu am dat întâmplător de taxă încercând să aleg un hotel în Grecia și cum sunt atentă la ce intră în prețul camerei, am văzut pe Booking.com scris mărunt taxă guvernamentală etc. Era 3 € noapte /cameră, pentru 5 nopți dau în plus 1/2 preț cazare pe o noapte că are hotelul 4 stele! E bine de știut dinainte pentru cei ce au bugetul mic și e tot bine de știut că nu hotelul e de vină.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
elviramvio [27.01.18 21:27:58] »

@traian. leuca:

Așa este și vor mai apare și alte taxe, mulți s-au cam săturat de hoardele de turiști, mai ales de cei necivilizați și de aici suferim toți.

elviramvio [27.01.18 21:33:56] »

@krisstinna:

Nu este mare taxa, adevărat, imediat m-am gândit la gazdele noastre din Katerini care au un hotel foarte bun dar cu număr mic de stele și cu care chiar am vorbit acum câțiva ani de chestia taxelor suplimentare plătite de ei. Acum plătesc și turiștii. Grecia e scumpă și nu prea, ÎNCĂ! Dar la ce număr de turiști au și mă refer la cei ce iubesc țara asta dar și la cei ce vin pentru că s-au cam blocat alte zone turistice, sunt convinsă că vor mai crește unele taxe sau apar altele noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
elviramvio [27.01.18 21:41:10] »

@diana2015:

Disperați sau buni comercianți, asta e, la ei se rup granițele vara dar nici iarna nu le bate vântul chiar în gol. Acum astfel de taxe cu nume diferite sunt în multe alte țări, de ce ar rămâne tocmai grecul fără 😏 Taxa nu este exagerată pentru turiștii obișnuiți dar e bine de știut pentru a evita discuțiile inutile la check-in, îți dai seama că unii patroni de pensiuni nu vor anunța clientul înainte să nu-l piardă și atunci să vezi scântei pentru contravaloarea unei beri. Pariez de acum că în toamnă vedem și pe aici supărați că le-a luat grecul ceva în plus peste prețul camerei!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
elviramvio [27.01.18 21:48:29] »

@mirmicu:

La Roma este mare taxa de oraș, variază cred după zonă pentru că ajunge și la 6 euro (în toamnă trebuia să ajung acolo și alesesem chiar câteva cazări dar o problemă ne-a anulat vizita). Sunt cazări care o includ în preț dar altele o cer separat la recepție. La greci se menține taxa de oraș, în prețul camerei sau separat dar se adaugă și taxa guvernamentală de ședere, cum zic ei, deci sunt două taxe diferite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
elviramvio [27.01.18 21:52:52] »

@adrianaglogo:

Mulțumesc, e chiar bine de știut, mai ales dacă e un hotel de 4 sau 5 stele și plata se face la check-out. Am considerat mereu că este bine să știu înainte ce taxe am de dat, dacă hotelul cere garanție pentru perioada șederii sau ce alte mofturi financiare mai are (e drept că unele nu sunt mofturi și spun asta după ce am văzut o frumoasă servantă în Grecia pe care un turist/ă a tocat ceapă pentru salată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
krisstinna [27.01.18 22:38:38] »

@elviramvio: Draga mea, indiferent de taxe, cui îi place culoarea și parfumul Greciei nu va ține cont de ele

Eu nu mă stresez prea tare, e bine că aflu de și despre. Dar, dacă tot vreau bere grecească și moluște delicioase, îmi asum fiecare euro pe care îl plătesc in plus

Vorba ta: să vezi câți nemulțumiți vor fi! Dar de prețul la alcool ne se va plânge nimeni, niciodată

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elviramvio [28.01.18 00:05:59] »

@Nasshu:

Păi "Mazărea" e rotundă și se strecoară peste tot! Suntem tari ce să zic! Grecii au pe cameră, ai noștri pe persoană! Și pe copil! Tare!

doinafil [28.01.18 00:57:01] »

@elviramvio: mulțumim pentru informații, Elvira! Abia așteptam sa te revedem!

elviramvio [28.01.18 13:31:43] »

@doinafil:

Mulțumesc mult Doina. Și mie mi-e dor de voi. Sper că aveți planuri bune de hoinăreală pentru vara ce vine, să fie cu noroc! O zi frumoasă vă doresc!

MosBatran [28.01.18 22:17:27] »

Stimati AFA-isti

Potrivit declarației oficiale a Guvernului elen, incepând cu data de 01.01.2018, în Grecia s-a implementat o taxă pentru cazare, care trebuie plătită de către oaspeți direct la recepție, în momentul check in-ului. Taxa de cazare este percepută pentru utilizarea zilnică a camerelor, apartamentelor, sau a întregii case.

a) La cazarea în hoteluri, prețurile sunt pe noapte și pe cameră, după cum urmează:

1-2 stele: 0,50 €

3 stele: 1,50 €

4 stele: 3,00 €

5 stele: 4,00 €

b) În apartamente/camere mobilate, prețurile sunt pe noapte și pe cameră, după cum urmează:

1-2 stele: 0,50 €

3 stele: 0,50 €

4 stele: 0,50 €

Vă rog să va informați la agentiile prin care calatoriti cat si la unitatile in care sunteti cazati. Hotelurile își rezervă dreptul de a anula cazarea oricărui oaspete care refuză să plătească taxa de cazare.

Calatorii frumoase!

P.S. : Din cate stiu , sunt agentii care au in portofoliu hoteluri care nu percep acesata taxa explicit ci o au dispersata in preturile camerelor si/sau altor servicii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elviramvio [30.01.18 23:49:19] »

@MosBatran:

Cred că doar sumele foarte mici nu vor fi încasate separat dar dacă e hotel de 4 stele, nu prea stă la gânduri. O informație mai nouă, camerele mobilate și apartamentele au taxă progresivă. Acum vedem la fața locului cât e plusul. Pe booking.com e trecută deja taxa guvernamentală, tot ce am căutat eu, ce mă interesa, o avea ca plătibilă separat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, diana2015, doinafil, elviramvio, MosBatran, xpac, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.15550589561462 sec
ecranul dvs: 1 x 1