ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 116 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Hotel Royal Taj Mahal - din nou sub seducția confortului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Taj Mahal – o adevărată coroană a palatelor și considerat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii – este mausoleul construit din marmură albă, din nordul Indiei, din localitatea Agra, gândit și dorit de împăratul Mughal Shah Jahan, în amintirea iubitei sale soții, Mumtaz Mahal, care a murit la nașterea celui de-al 14-lea copil. Fără egal în lume, monument al dragostei nețărmurite, el a fost descris de faimosul poet indian Rabindranath Tagore, precum ”o lacrimă pe obrazul timpului”.

După aproape patru secole și în Turcia se ridică o replică mai palidă a acestui edificiu, hotelul Royal Taj Mahal. Deschis în 15 iunie 2015, hotelul se află în Antalya, zona Evrenseki, la 5 km de Side și 48 km de aeroportul din Antalya. Și iată, la sfârșitul lunii septembrie 2017, aveam să-i trec și eu pragul…

Modelat după Taj Mahal-ul indian și având un interior luxos, hotelul este vizibil atrăgător în design încă de la primul contact. Se spune că experiența este cheia succesului. Chiar așa fiind și cu toate că hotelul are doar doi ani vechime, am fost din nou plăcut impresionați de primirea plină de căldură a celor de la recepție și mai apoi, a întregii echipe a personalului care se dedică pentru reușita sejurului oricărui turist care ajunge aici. Politicoși, dar și mereu cu zâmbetul etalat pe buze, ei vin în întâmpinarea ta, vor să stea de vorbă cu tine, citindu-li-se bucuria în ochi când te văd mulțumit de prestația lor – fie că sunt chelneri sau din echipa de divertisment, fie chiar manager sau cel ce îngrijește iarba din preajma hotelului.

Royal Taj Mahal face parte din Stone Group Hotels, învecinându-se cu un alt hotel Royal – Royal Dragon, cu care și partajează o serie de facilități. Cu toate că este de dimensiuni mai mici decât celelalte hoteluri care aparțin aceluiași lanț - Dragon, Alhambra sau Holiday Palace – (la cele două din urmă am petrecut sejururi), acest lucru nu-i răpește din farmec și extravaganță. Privit de la distanță, de pe plajă, hotelul se evidențiază ca o strălucitoare bijuterie albă printre suratele învecinate.

Cazarea s-a făcut la scurt timp de la sosire, am fost ”însemnați” cu brățările hotelului, am primit cardurile de acces în cameră și cele pentru prosoapele de plajă, apoi am fost invitați să sorbim o băutură de bun- venit, iar dacă ne este cumva foame, căci era chiar vremea prânzului, să facem o vizită restaurantului.

Hotelul ocupă o suprafață de 40.000 mp, în prima linie de la mare și dispune de 450 de camere de diverse categorii. Clădirea albă principală are șase niveluri deservite de nouă lifturi și este încadrată de patru minarete și alte două clădiri cu fațada acoperită cu gresie roșie.

Noi am avut rezervare pentru o cameră dublă Superior land view și am primit o cameră triplă cu vedere parțială la mare, la etajul al treilea din clădirea principală. La intrarea în cameră, te întâmpină un mic hol, în partea stângă, dressing-ul, în dreapta, o oglindă mare ce ți-amintește cum arăți…

Concepută într-un stil contemporan și luxos, îmbogățit de o atingere tradițional turcească, camera ne-a asigurat un confort absolut. Am căzut imediat sub farmecul acestui spațiu vast – 52 mp! – luminos, decorat cu grijă. Cele două paturi, cel matrimonial și cel pentru o persoană erau confortabile, poate unii nu le-ar considera chiar așa – i-am auzit pe unii plângându-se că salteaua ar fi prea tare… Să le fi amintit că hotelul este condus de Grupul Stone (stâncă)? :)

Paturile sunt încadrate de trei noptiere cu blat de marmură, fiecare având deasupra o veioză și câte o lămpiță reglabilă, pentru citit târziu în noapte, prevăzută cu LED. Pentru alte clipe de relaxare aveți la dispoziție o canapea și o măsuță ovală, în apropierea balconului.

O altă măsuță lungă, cu sertare, îngustă ca să nu acapareze din spațiul camerei, ne-a servit ca suport pentru multele mărunțișuri. Minibarul aprovizionat zilnic gratuit cu patru feluri de sucuri, apă plată și carbogazoasă, cutii cu bere. Pe blatul de deasupra lui se aflau fierbătorul de apă, căni și pahare, pliculețe de ceai, zahăr și cafea, cutiuțe cu lapte, reînnoite zilnic dacă erau consumate. De asemenea, în fiecare zi primeam câte o sticlă de 1litru de apă, pentru prepararea ceaiului sau cafelei.

Televizorul era LCD, cu numeroase programe, pentru tot felul de naționalități, pentru adulți, dar și pentru copii. Noi urmăream emisiuni din țară, live, pe laptop.

Curățenia se făcea sârguincios, în timpul dimineții. Pe jos, în cameră, mochetă pentru fericirea tălpilor, iar în dreptul băii – parchet laminat.

Doar dulap n-am avut în cameră. Cum așa? Un spațiu separat era împărțit între baie și dressing, între cabina de duș și o altă cabină cu toaletă. În afară de faptul că întâlneam pentru prima dată așa ceva la o cameră de hotel, mie mi-a convenit. O mulțime de spații de depozitare, dulăpașe și sertare ne-au stat la dispoziție. Tot aici, pe o poliță și-a găsit culcuș și seiful. Prosoapele albe, de calitate au fost schimbate zilnic, iar lenjeria de pat la două zile. Ce mai, răsfăț! Articolele de toaletă, diversificate, înlocuite dacă se consumau. Cabina de duș era foarte mare, apa la duș avea presiune la orice oră și nu erau probleme cu scurgerea apei. Ce se mai găsea la baie? Uscător de păr, papuci de unică folosință, oglindă mică cu lupă, ba chiar și telefon… Balconul, oferind vedere parțială spre mare, era înzestrat cu o măsuță și două scaune, precum și două suporturi – uscător.

Wi-Fi, gratis, în lobby sau în cameră – fără reproș.

La parterul hotelului, lângă imensa recepție se găsesc numeroase separeuri, spații interioare primitoare și relaxante, răcoroase, care vă permit să vă izolați de agitația din timpul lunilor de vară. Marmura luminoasă, decorațiunile florale, sculpturi uimitoare în lemn și candelabre impresionante inspirau armonie și bunăstare într-un cadru confortabil.

Barul din lobby oferă între orele 10-24 licori pe gustul oricui. În afară de acesta, mai există încă șase baruri dispersate peste tot: barul principal lângă piscine (între orele 10-24), Beach Bar (orele 10-18), Amphi Bar, Aqua Bar (doar cu băuturi răcoritoare și hot drinks), Disco Bar (orele 24-2.30) și Notte Bar (24-07).

La barul de la piscine am avut parte e o surpriză extra. Într-o zi, imediat după ce ne-am așezat la o masă, simpatica chelneriță Pinar, ne-a servit, fără să ne mai întrebe ce dorim, exact cu aceleași băuturi pe care le comandasem cu o seară înainte! Mai rar așa ceva! Să ții minte, la atâția clienți, ce i-a plăcut fiecăruia…

Restaurantul principal se află la nivelul –2, cu ieșire spre piscine și plajă. Aici se servesc meniuri în stil bufet – mic dejun, prânz și cină. La celelalte trei restaurante cu meniuri a la carte, vă puteți bucura de bucătăria tradițională italiană, mexicană/indiană sau cu specific pescăresc – acestea sunt contra cost –10 euro/pers.

În afară de acestea, vă puteți bucura pe tot parcursul zilei, în diferite puncte, de varietăți bogate de gustări: la Agonda Snack Restaurant, Amphi Food Corner, la Patiserie și Bistro (la nivelul –1), pentru cei ce-au ratat micul dejun, sau poate, noaptea le mai este poftă de ceva…;) Atât din lobby cât și de la nivelul –1 se deschid terase cu vedere spre piscine.

Oriunde v-ați afla, mâncarea este gustoasă, abundentă și nu-i repetitivă. Bucătarii pregătesc la vedere alimentele proaspete, iar numeroase recipiente încălzite așteaptă să le ridicați capacele și să vă înfruptați din bunătăți. La restaurantul bufet, patru spații de expunere, separate cu culoare largi, vă farmecă privirea cu ingeniozitatea meșterilor bucătari.

Ce te mai impresionează? Exemplu strălucit de servicii bune pentru clienții restaurantelor – mereu am văzut supervizori care inspectau zonele de alimentație, calitatea produselor, curățenia și buna servire.

Cei ce vin la acest hotel se bucură de 11 piscine pentru adulți și copii, precum și una interioară, cu jacuzzi – toate menținute la standarde ridicate.

Dar punctul forte este totuși, plaja! Lată, cu nisip foarte fin și intrare lină în apă. Apa mării, curată și caldă, tare nu te-ai fi despărțit de ea… Șezlongurile sunt așezate pe mai multe șiruri, fiind protejate de copertine. De la ieșirea din hotel și până la nisipul plajei parcurgi distanța în pas domol, în cel mult, trei minute.

Până la șezlonguri puteți circula pe podețe din șipci de lemn, foarte eficiente la ora prânzului când nisipul începe să frigă. Lângă plajă se află terenuri de volei, baschet, Beach Bar și terasa sa, cabine de schimb, dușuri, toalete și țâșnitori pentru spălatul picioarelor de nisip. Puteți să vă lăsați fără nici o grijă geanta cu lucruri pe șezlong și să vă îndepărtați, chiar pentru mai mult timp, nu-i nici un pericol… ;)

Aqua Park și Luna Park sunt împărțite, după cum v-am spus, cu cei cazați alături, la Royal Dragon. Piscine și tobogane, carusele, roată, trambuline, trenuleț și mașinuțe, montagne russe – distracție pentru toate vârstele, ori, măcar să-i privești pe cei mici, plini de vervă, alergând de colo-colo și parcă n-ar lipsi mult să-i urmezi și tu…

Ca orice hotel care se respectă, Royal Taj Mahal vă oferă posibilitatea să faceți cumpărături din magazinele aflate la nivelul –2 – suveniruri și cadouri, bijuterii, îmbrăcăminte, obiecte din piele, sau să apelați la serviciile celor de la SPA, saloanele de coafură, centre foto, birou de închiriat mașini sau pentru rezervări de excursii. Oaspeții hotelului beneficiază de gratuitate la Centrul SPA pentru hamam, saună, baie de aburi, jacuzzi, sala de fitness.

Seara, la amfiteatrul cu 1000 de locuri se țineau spectacole cu și pentru copii, urmate de cele de divertisment pentru adulți. Cei care rezistau în noapte, se mutau pe la barurile deschise, la spectacolele cu formații ce cântau live, pe plajă sau la Disco indoor.

În apropierea hotelului se află un Shopping Center și un bazar, puteți găsi și lucruri de calitate la prețuri negociate.

Dacă ar trebui să evaluez această mică bijuterie de hotel, v-aș spune că este un loc minunat pentru a vă relaxa, iar pentru mine a însemnat ”pohta ce-am pohtit”! :))


[fb]
---
Trimis de Alina53 in 28.11.17 18:46:44
Validat / Publicat: 28.11.17 21:08:54
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5889 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Camera noastră de la Royal Taj Mahal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 116.45 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  22 ecouri scrise, până acum

  Alina53AUTOR REVIEW
  [28.11.17 19:04:06]
  »

  Webmaster, te rog frumos să atașezi videoclipul următor: https://www.youtube.com/watch?v=getxMphJ45Y Mulțumesc!

  webmasterX
  [28.11.17 20:58:01]
  »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Royal Taj Mahal [Evrenseki], SIDE" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  --

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
  [28.11.17 21:27:01]
  »

  @Alina53:

  Noi am avut rezervare pentru o cameră dublă Superior land view și am primit o cameră triplă cu vedere parțială la mare, la etajul al treilea din clădirea principală.

  Ceea ce ai primit nu a fost o cameră triplă, ci exact o cameră dublă superior. Doar vederea parţială la mare a fost bonus .

  La Taj Mahal camerele duble superior au 52 mp şi sunt dotate cu un pat dublu şi unul simplu. Am urmărit acest hotel încă din anul inaugurării, când s-a deschis la o săptămână după terminarea sejurului meu.

  Alina53AUTOR REVIEW
  [28.11.17 22:19:57]
  »

  @webmasterX:Mulțumesc!

  Alina53AUTOR REVIEW
  [28.11.17 22:29:05]
  »

  @nicole33: OK, important este că ne-a fost pe plac și încep să mă obișnuiesc cu genul acesta de cameră... supraponderală...

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
  [28.11.17 22:36:29]
  »

  @Alina53:

  important este că ne-a fost pe plac și încep să mă obișnuiesc cu genul acesta de cameră... supraponderală...

  Pofta vine mâncând .

  Dacă tot ai experienţă în hoteluri Royal şi ai fost mereu mulţumită de serviciile oferite, poţi încerca şi noul Royal Seginus din Lara, deschis anul acesta în mai.

  Camerele de la Seginus sunt şi mai "supraponderale", ca să te citez, având doar 64 mp, dressing generos şi o cabină de duş pentru două persoane cu efect de minisaună, exact ca la Adam & Eve

  Alina53AUTOR REVIEW
  [28.11.17 22:46:09]
  »

  @nicole33: Da, mulțumesc, e trecut pe listă deja.

  ioana74
  [29.11.17 08:12:43]
  »

  Votat cu mare placere. Un articol cuprinzator care descrie perfect hotelul. SB acordat cu mare drag ????

  Alina53AUTOR REVIEW
  [29.11.17 08:55:14]
  »

  @ioana74: Mulțumesc pentru apreciere!

  cmari67
  [29.11.17 09:38:29]
  »

  @Alina53: Felicitari pentru articol! Votat cu placere.

  Eu chiar sunt in cautare de sejur 2018 si cochetam cu Royal Seginus. Acum sunt un pic incurcata ca nu stiu care sa-l aleg din cele doua!

  Si ca sa-mi fie si mai greu sa decid... au acelasi pret.

  Alina53AUTOR REVIEW
  [29.11.17 09:47:01]
  »

  @cmari67: Mulțumesc! Ai un bănuț la îndemână? Aruncă-l în sus...

  fra
  [29.11.17 13:34:08]
  »

  Cam cat de devreme ati luat biletul? Despre plaja parca nu ati spus prea multe... e cu nisip?

  Alina53AUTOR REVIEW
  [29.11.17 16:04:55]
  »

  @fra: Am scris:

  ”Dar punctul forte este totuși, plaja! Lată, cu nisip foarte fin și intrare lină în apă. Apa mării, curată și caldă, tare nu te-ai fi despărțit de ea… Șezlongurile sunt așezate pe mai multe șiruri, fiind protejate de copertine. De la ieșirea din hotel și până la nisipul plajei parcurgi distanța în pas domol, în cel mult, trei minute. ”

  Plaja hotelului este etichetată cu ”Blue Flag”.

  Biletele pentru acest sejur le-am achiziționat cu șapte săptămâni înainte de data plecării.

  Dana2008
  [03.12.17 11:47:43]
  »

  MINUNAT! Felicitările mele!

  Dana2008
  [03.12.17 12:09:06]
  »

  MINUNAT! Felicitările mele!

  Camera foarte frumoasă, holul, piscină... de restaurant sau mai precis despre bunătățile expuse acolo, nu am cuvinte!

  Câte Macarons!!! Eu nu mai Macarons aș fi mâncat la cât de mult îmi plac!

  E de vis, și noaptea iluminat feeric și ziua de asemena !

  felicitări pentru articol și fotografii!

  Călătorii plăcute!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
  fra
  [06.12.17 11:07:08]
  »

  @Alina53: da, multumesc pentru raspuns. Cred ca am citit cam superficial articolul.

  Ma incanta totusi ca ati prins pret asa bun nu chiar cu mult timp inainte

  mishu
  [07.12.17 19:03:23]
  »

  @Alina53: Minunat, ce sa mai spun, si povestea dar si pozele, cat despre cele spuse de @nicole33 confirm, camerele sunt imense iar baia facuta pentru doua persoane . Cred ca si mie imi place sa mai fiu rasfatata asa ca nu as fi avut nimic impotriva unui astfel de concediu .

  Cred ca dupa un astfel de concediu nu prea iti vine sa te intorci la munca, dar vii cu gandul la vacanta viitoare.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
  VOIAJ
  [25.12.17 10:20:00]
  »

  Minunat povestit, imagini superbe, votat din. toată inima!

  ioan marinescu
  [25.12.17 10:23:57]
  »

  @Alina53: Ia uită-te la turci ce-au realizat?! Notat și votat!

  Alina53AUTOR REVIEW
  [25.12.17 10:46:49]
  »

  @VOIAJ: Multumesc frumos!

  Alina53AUTOR REVIEW
  [25.12.17 10:50:28]
  »

  @ioan marinescu - Multumesc! Este o vorba: "ca la turci... la nimenea... " Bravo lor!

  artemisa24
  [19.11.18 11:20:07]
  »

  Superb... e de urmarit pentru anul viitor

  camera si plaja mai ales... Wow!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alina53, artemisa24, cmari67, fra, ioan marinescu, ioana74, mishu, VOIAJ
  Alte impresii din această RUBRICĂRoyal Taj Mahal [Evrenseki]:

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.090795993804932 sec
  ecranul dvs: 1 x 1