ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2017
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: slatina
ÎNSCRIS: 01.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
78.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 6 MIN

Fără capitolul plajă, e ok

TIPĂREȘTE

Lesse, hotelul sentimentelor contradictorii!

Anul acesta am petrecut concediul pe cel mai comercial brat al regiunii Halkidiki – bratul Kassandra. De la Salonic si pana langa Kallithea am venit doar pe autostrada. Pare data in folosinta recent.

Am ajuns la hotelul Lesse si am constat ca parcarea era plina, asa ca am parcat autoturismul pe aleea din strada, care deserveste hotelul. Avand in vedere ca ulterior am mai facut mici iesiri, nu am facut parte din categoria vanatorilor de locuri de parcare. Ca nationalitati, erau 85% masini din fosta Iugoslavie, 10% bulgaresti si 4 masini inmatriculate in RO (din care 3 erau ale noastre). Din limbile vorbite, predominau sarba, bulgara si rusa. Am avut si o familie, numeroasa de altfel, de englezi si una de nemti.

Ajungand la ora 14.30, nu au fost probleme cu privire la intrarea in posesie a camerelor. Am primit o camera la parter, in corpul B. Aceasta, daca priveai dinspre gradina in care dadea, era la parter. Daca priveai dinspre piscina, era la demisol. Asta pentru ca era o diferenta de nivel intre partea din fata si cea din spate.

Incaperea era prevazuta cu un pat matrimonial si un pat de o singura persoana, aer conditionat (care si-a facut treaba), chicineta (pe care n-am folosit-o), frigider, la baie - cabina de dus (de fapt impropriu spus cabina – era un spatiu prevazut cu o perdeluta din plastic mai scurta, fapt ce facea ca baia sa se ude destul de mult cand faceai dus), obloane exterioare la usa de la balcon (pe care nu trebuia sa o lasi intredeschisa daca voiai sa-ti functioneze aerul conditionat), televizor (singurul post romanesc TVRi – telecomanda am primit-o de la receptie contra unei garantii de 10 E), dulap prevazut cu fier si masa de calcat, un mic seif, cateva umerase, rafturi, sertare. Balconul era spatios, cu masa si trei scaune, uscator de rufe, dar care nu-ti oferea un minim de intimitate, intre balcoane nefiind panouri despartitoare.

Camera era curata, dar nu si pentru ”ochiul de soacra”, in sensul ca am mai curatat niste panze de paianjen, care erau deasupra patului in care a dormit copilul. In baie au fost tot timpul sapunele si geluri de dus, precum si prosoape curate, inclusiv unul pe care-l puneam jos (special destinat - fiind inchis la culoare), cand ieseam din dus.

Deoarece citisem pe forum ca aceste camere, situate la parter, au un miros mai ciudat (umed, ca cel de mucegai), am anticipat ca vom primi o astfel de camera si am luat masuri (sprayuri de camera, odorizante). De recomandat sa aveti si un spray contra tantarilor (cu alte insecte sau taratoare nu am avut probleme – chiar si la parter). Avantajul unei astfel de camere a fost acela ca era mai racoroasa peste noapte, nefiind nevoie sa lasam aerul pornit, asa cum se petrecea la celelalte camere situate pe la etaje (cele doua familii care ne-au insotit au primit camere la etajele 2 – corpul B si mansarda – corpul A si ne-au spus ca sunt nevoiti sa doarma cu aerul pornit). Incaperile de la mansarda sunt mai spatioase, fiind compuse de fapt din doua camere.

Restaurantul in care se servea masa este situat sub receptie, prevazut si cu terasa. Dimineata se putea sta pe terasa, dar seara este recomandabil sa mananci in interior, beneficiind de aerul conditionat. Mancarea nu a fost foarte diversificata (gen Bulgaria), dar bine gatita. Nu au lipsit carnea (miel, peste, pui, porc, vita), legumele, paste, fructe, ciorba sau supe, fructe, prajituri (de care n-am fost impresionat), icre, tzatziki, salate de legume sau cu diverse maioneze, salata de vinete. Ma asteptam la mai multe sortimente marine, dar am avut niste calamari doar intr-o singura seara. Seara, bauturile de orice natura (apa, suc, bere etc) erau doar contra cost.

Hotelul are mai multe piscine, care comunica intre ele, inaltimea maxima fiind de 1,70 m. Piscina pentru copii este prevazuta cu grilaj, care are sarcina de a-i impiedica sa patrunda nesupravegheati in piscinele mai adanci.

Hotelul nu are plaja proprie, asa ca fiecare are libertatea de a merge oriunde. Din comoditate, am ales plaja White. Accesul de la hotel catre mare se face pe o alee prafuita, printre corpurile B si C ale complexului. Aceasta era prevazuta cu o poarta, care se inchidea intre orele 20.30 – 06.30. Aleea se continua, in rampa, catre o strada destul de circulata, dar, spre norocul nostru, fiind cu denivelari (specific Greciei), masinile rulau destul de incet. Apoi se intra pe o alta alee initial prafuita, dar apoi ajungeai si la nisip, cand intrai pe plaja White. Aceasta este amenajata cu sezlonguri si umbrele, de doua categorii. Unele simple, fara saltele si care erau gratis. Stati, nu sariti de bucurie! Grecii si gratuitatile! Trebuia sa faci consumatie la bar. Pentru fiecare sezlong ocupat. Daca ocupai trei, te lasau la doua. Dar nu o apa, pe care nu ti-o dadeau decat cu ness frape. Consumatia minima era de 8 E, pentru ambele sezlonguri. Daca plecai de pranz si reveneai apoi, se relua situatia. Adica consumai din nou. In total, pe zi, doua sezlonguri si o umbrela au costat minim 16 E, in functie de ce-ti comandai. Am avut surpriza sa constatam ca, la prima ora – programul incepea la ora 09.00, ne spuneau ca nu mai au fresh de rodie, portocale sau altceva ce solicitam noi sau sortimentul de inghetata cerut. Era o modalitate de a-si vinde produsele mai putin cerute. O alta categorie de sezlonguri erau cele cu saltea. Pentru acestea, pe langa cele enumerate mai sus, trebuia sa mai platesti cate 5 E de fiecare sezlong ocupat.

Pe malul marii si in apa sunt pietricele sau chiar pietre, deranjante. Nici macar acei papuci speciali nu au fost de mare ajutor intrucat intrau in ei pietricele de mici dimensiuni, care te rupeau la picioare. In apa, nu s-a putut intra decat pana la genunchi din cauza acestora si a diverselor materiale de constructie aruncate efectiv in mare. Unele dintre ele avand si bucati de fier prin ele. Uimitor, nu?! Unde mai pui ca erau paradisul aricilor de mare. Dupa doua zile de chin, in urma unui pont, ne-am deplasat catre cealalta margine a plajei, in sens opus plajei Molos. Acolo, altceva. Se putea intra in apa, fara frica de arici, pietricelele au devenit acceptabile. Apa marii a fost limpede, calda, fara alge, se adancea relativ aproape de mal.

Masa de pranz am servit-o la tavernele Zorba, Bakalis (care erau mai apropiate de hotel – nefiind in zona 0 a statiunii), dar si la Garrys the king of gyros, la preturi intre 35-45 E pentru 3 persoane.

Am facut si un tur de peninsula, vizitand Pefkochori, Chrousou (cu un golf minunat), Paliouri (un satuc cochet, necomercial), Loutra (un golf frumos si acolo), Nea Skioni (cu portul sau), Kalandra (un sat frumusel, cocotat pe dealuri), Posidi (care nu m-a impresionat), Skala Fourkas (care nu mi s-a parut deosebit), Siviri (must have-ul sejurului – super!), Kassandreia (capitala peninsulei – fara a iesi in evidenta), Kallithea (aglomerata, un view frumos din parc, recomand inghetata de la Fregio), Kriopigi (fiind sus fata de nivelul marii, accesul catre plaja era infernal, inclusiv cu masina. Stradute inguste, curbe in loc, treapata 1 si 2 au fost de baza), Polychrono (un labirint, ca majoritatea localitatilor).

In primele zile, daca ma intreba cineva, nu i-as fi recomandat hotelul. Acum, la rece, pot spune ca a fost ok. Marile minusuri raman accesul catre plaja si plaja in sine. Ramane la aprecierea celor interesati daca merg sau nu acolo.


[fb]
---
Trimis de stefi16 in 09.07.17 17:27:57
Validat / Publicat: 09.07.17 17:58:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Aristoteles Hotel, Ouranoupoli
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3462 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (stefi16); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [09.07.17 17:55:26]
    »

    @stefi16:

    Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 41&ridAnt=79006

    webmasterX
    [10.07.17 09:39:03]
    »

    @stefi16: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

    stefi16AUTOR REVIEW
    [10.07.17 20:02:18]
    »

    @webmasterX: Cu placere. In curand, voi pune si ceva fotografii din zonele mentionate in postare. Avand in vedere ca siteul a devenit un punct de referita in alegerea vacantei, consider ca orice opinie (care poate fi sau nu subiectiva, contand si momentul postarii ei - ca in cazul meu) sau fotografie va fi un reper in a face cea mai buna alegere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    gabri
    [12.07.17 01:53:12]
    »

    @stefi16: Salutare, La sfarsitul saptamanii viitoare avem programat concediul la zcest hotel, imi poti da detalii despre drumul pana acolo, suntem 9 familii, in total 30 persoane, mergem cu masinile personale si iesim prin Giurgiu.

    De asemenea daca imi poti spune despre o plaja din vecinatatea hotelului pe care o recomanzi familiilor cu copii intre 5 si 12 ani.

    Multumesc anticipat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    stefi16AUTOR REVIEW
    [13.07.17 22:59:32]
    »

    @gabri: Cu privire la plaja, asa cum am spus, noi am ramas la plaja White. Dar spre marginea opusa plajei Molos. Pentru a nu traversa plaja White, dupa coborarea pe panta respectiva, dinspre hotel, se ajunge la o mica intersectie. Aici faceti la dreapta, pe sosea (nefiind o strada principala, cu putina supraveghere, nu-i un pericol deosebit pentru copii - soferii/scuteristii fiind in general atenti la drum si prudenti) si mergeti circa 100 m. Pe partea stanga, printre niste proprietati se face o poteca, de circa 20 m, care duce direct pe plaja. Plaja White (zona pe care v-o recomand) este in partea stanga. Daca nu doriti sezlonguri, sunt locuri, chiar langa plaja respectiva, unde sa asezati cearsafuri. E o portiune ceva mai nisipoasa. Daca doriti si aveti chef de explorat, va recomand plajele din zona Chroussou. Nisip, se poate intra in apa destul de mult (buna mai ales pentru copii). Cam 15 minute de mers cu masina (depinde cum treceti de Pefkochori - care e cam aglomerat)

    Referitor la drum, venind dinspre Calafat, am mers catre Sofia, ocolind zona muntoasa Montana si Vratsa. In dreptul orasului Botevgrad, am iesit in autostrada care vine din N (mai sunt unele portiune unde se lucreaza, circulatia fiind deviata pe sensul celalalt), apoi am intrat pe centura de N a Sofiei si am urmarit indicatorul de Kulata. Ar fi bine, daca se poate, hartile GPS sa fie cat mai actualizate. Apropo, Harti de la Android (in modul offline) a fost in multe cazuri foarte aproape de adevar. In Grecia, se va merge pana la Kallithea numai pe autostrada. Dupa granita, la intrarea in Grecia, veti intalni singurul punct de taxare pe care l-am intalnit. Taxa e 2,4 E. Urmariti indicatoarele de Serres si apoi Salonic. Atentie in zona Salonicului sa nu intrati in oras si urmariti indicatorul de Halkidiki si apoi Nea Moudania. Veti merge pe autostrada pana in marginea localitatii Kallithea, unde autostrada se termina intr-un giratoriu. Faceti stanga, pana in Kallithea (de regula, e cam aglomerata localitatea), si la semafor faceti dreapta. Apoi tot inainte pana in Hanioti. Hotelul este la iesirea din localitate.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    gabri, stefi16
    Alte impresii din această RUBRICĂLesse Hotel:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12700819969177 sec
    ecranul dvs: 1 x 1