ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 07.04.10
    STATUS: JUNIOR
    DATE SEJUR
    APR-2010
    DURATA: 3 nopti nopți
    familie cu copii
    2 adulti AD. + 1 copil de 3 ani COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    25.00%
    Foarte nemulțumit
    CAZARE [camere etc]:
    37.50%
    Mai degraba nemulțumit
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    12.50%
    Extrem de nemulțumit
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    12.50%
    Extrem de nemulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    21.88%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    ASA NU - Pensiunea PERLA COSAULUI

    TIPĂREȘTE

    Am fost la Perla Cosaului din localitatea Fereşti, judeţul Maramureş, în perioada Sărbătorilor Pascale 2010 şi nu v-aş recomanda această pensiune pentru a vă petrece concediul sau sărbătorile.

    În camera era cald, dar curăţenia lăsa de dorit. În cel puţin două camere lenjeria era murdară, pătată de grăsime.

    Turiştii sunt întâmpinaţi cu o gustare tradiţională:

    - ex. cu câte o bucată de carne grasă, două feliuţe subţiri de brânză la 8 persoane

    Organizarea acestui sejur s-a făcut pe baza laudelor, dar ceea ce găseşti în privinţa curăţeniei şi a gătitului lasă de dorit. Acele plăcinte cu care se laudă această pensiune pe net nu sunt decât nişte scovergi (un fel de gogoşi din aluat de pâine dospit, prăjite în ulei) şi nu le face dacă nu insişti.

    În ziua de Paste nu am fost serviţi cu cozonac şi ouă roşii, am fost serviţi cu ½ găină umplută şi 1 pulpă de miel la 25 de persoane, pardon şi cu tochitura rămasă din seara precedentă.

    Nu vă aşteptaţi să mâncaţi mâncăruri proaspete, la ei de Paşte nu se găteşte şi vei constata că mâncarea ce a rămas într-o zi, ţi-o va servi în următoarea zi. Am fost serviţi cu ciorbă (care era de fapt supă) de găină dar fără găină, sarmale din carne porc dar fără carne (orez – 99%, carne 1%). În fiecare seară eşti servit cu mămăligă cu brânză de burduf (singura mâncare proaspătă). Copiilor li s-a servit orez nefiert. Ceea ce a plăcut tuturor, inclusiv copiilor, au fost prăjiturile, pentru care îi acordăm bucătăresei nota 10.

    Se spune că cine vizitează o casă de moroşan, sigur nu o părăseşte cu stomacul gol, fapt neadevărat, de abia aşteptam să plecăm, să mâncăm la vreun restaurant pe drum.

    Această pensiune oferă doar posibilitatea de a vedea o casă plină de tradiţie, în sensul că gazda şi-a îmbrăcat casa cu arta ţesutului în teară (război) dar nu au dat dovadă de căldură sufletească şi ospitalitate. Mă aşteptam să văd în această localitate persoane în port popular moroşan, dar nu a fost aşa.

    La această pensiune nu veţi beneficia de vizite în împrejurimi cu ghid, de seri muzicale, de plimbare cu căruţa sau de călărie.

    Noi am luat o mare ţeapă plătind pentru un sejur de cazare 3 nopţi cu all inclusive - 1. 080 lei, aşa cum am mai spus nu aş recomanda această pensiune.

    Dar asta nu înseamnă că, dacă noi am fost păcăliţi aici, nu sunt şi pensiuni care respectă tradiţia, care te servesc cu mâncăruri proaspete şi care, cu adevărat, respectă omul, tradiţia, locul.


    [fb]
    ---
    Trimis de Turist10* in 07.04.10 12:14:05
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNA ȘUGATAG. A mai fost în/la: Am fost pentru prima data in Maramures si ma asteptam sa gasesc cu totul altceva, Am vizitat Transilvani, Oltenia, Dobrogea, Muntenia
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4013 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Turist10*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4200 PMA (din 7 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    33 ecouri scrise, până acum

    dannek
    [07.04.10 12:29:23]
    »

    Aici merge zicala cu "Pomul Laudat"

    Multumim de impresii!

    webmasterXY*
    [07.04.10 12:29:36]
    »

    În primul rând bun venit !

    "La această pensiune nu veţi beneficia de vizite în împrejurimi cu ghid, de seri muzicale, de plimbare cu căruţa sau de călărie."

    Să inţeleg că în oferta de pe net aveau şi aceste posibilităţi de distracţie?

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 12:46:45]
    »

    Posibilitatile de distratie le gasiti accesand urmatoarele site-uri: click aici click aici

    cristi_an3000
    [07.04.10 12:47:25]
    »

    mi se pare normal ca supa de gaina sa fie fara gaina. dupa fierbere, carnea de gaina se ia si se face friptura, ramane doar supa in care a fiert gaina, si de obicei se mai pun taietei de casa. si aceasta supa (cel putin pe acolo de unde ma trag eu - Bistrita-Nasaud, deci nu foarte departe de MM) este de-a dreptul delicioasa.

    la fel si cu placintele, in zona respectiva prin placinta se intelege o chestie din aluat dospit, cum bine ai zis, prajita in tigaie, in ulei. in alte zone prin placinta se intelege neaparat ceva gatit la cuptor - de aici probabil si dezamagirea ta.

    webmasterXY*
    [07.04.10 12:52:23]
    »

    @cristi... mi-ai luat-o inainte cu lamuririle culinare. As mai adauga doar ca e un lucru de mandrie ca acea supa sa fie cat mai limpede! Acoperita doar de aurul grasimii de gaina de curte patat cu verdele frunzelor de patrunjel proaspat maruntit... miam-miam!!!

    Mutat impresiile la categorie nou creata, pentru ca la descrieri de calatorie, n-ar fi descoperit nimeni acest semnal de alarma!

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 13:15:26]
    »

    Cristi an 3000, te invit in Bucuresti sa vezi ce inseamna ciorba taraneasca de gaina, ciorba e acrisoara, nu supa si contine o bucata de carne (ex. aripa) si nu-i plina pana la refuz de morcov

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 13:16:18]
    »

    de verdeturi pentru mancaruri nu mai spun, ca nu existau

    cristi_an3000
    [07.04.10 13:30:45]
    »

    nu trebuie sa ma inviti tu pt ca sotie-mea fiind din Bucuresti, stiu foarte bine ce si cum se manca la voi.

    de fapt la tine problema e ca tu stiai dinainte cum trebuie sa fie mancarea iar faptul ca nu a fost conform cu asteptarile tale, este un foarte mare minus. in plus, din ceea ce descrii tu acolo este clar ca este vorba despre o SUPA care desigur nu avea cum sa fie acrisoara.

    sa-ti mai spun ceva: in unele locuri din nordul tarii nici nu prea exista diferenta intre supa si ciorba. exista doar "zeama" (de fasole, de gaina, de şălate - adica de salată verde, de urzici - auch, e vremea urzicilor, deja mi s-a facut pofta, de etc, etc) pe care daca vrei s-o manci dulce, o manci asa cum e facuta, daca vrei s-o manci acra ti-o dregi cu niste iaurt sau lapte acru (de oaie sau vaca, in nici un caz cu otet) si o acresti putin.

    nu spun ca de fapt sejurul tau a fost fara cusur si ca tu ai cautat bete-n roate, vreau sa iti spun doar ca daca niste mancaruri nu au fost gatite ca pe la voi nu inseamna ca poti sa-i acuzi pe oameni ca nu s-au documentat in prealabil pt a gati conform zonei din care provine turistul.

    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [07.04.10 13:32:06]
    »

    Turist10 tu esti sigur ca ai fost servit cu CIORBA si nu cu SUPA?

    cristi_an3000 ai perfecta dreptate: mancarurile morosenesti sunt greu de "digerat" pentru un 'regatean', fara un oarece antrenament si fara un dram de horinca pentru curaj! si o spun si eu in deplina cunostinta de cauza! ('fosta' era din MM)

    voyager
    [07.04.10 13:40:26]
    »

    in opinia mea, asteptarile pe care le-ai avut (de la "1080 lei ptr 3 nopti cu all-inclusive") au fost prea mari, si de aici tot disconfortul. Inclusiv faptul ca te asteptai la "vizite în împrejurimi cu ghid, de seri muzicale, de plimbare cu căruţa sau de călărie" incluse, desi nu am observat sa fie listate pe site-urile pe care le-ai indicat ca referinta. (scuze, daca gresesc, am citit in viteza).

    Ce vreau sa zic, per ansamblu, e acelasi lucru pe care il spun mereu: conteaza foarte mult la ce ne asteptam sa gasim in locul unde vorm merge in vacanta. Daca reusim sa 'acordam' optim aceste asteptari cu realitatea care ne asteapta acolo, sunt sanse de a ne simti super-bine chiar si intr-un loc modest. Si, invers, daca asteptarile sunt prea mari, ai toate sansele sa NU te simti bine intr-n loc chiar fain (nu cred sa fie cazul acestei pensiuni, e doar argumentativ-didactic folosia reciproca).

    cristi_an3000
    [07.04.10 13:45:48]
    »

    Dragos wrote:

    ai perfecta dreptate: mancarurile morosenesti sunt greu de "digerat" pentru un 'regatean', fara un oarece antrenament

    mie-mi zici... de cate ori mergem pe la ai mei nevasta-mea INCA imi zice ca mancarea de pe acolo i se pare cam grasa si manca doar anumite feluri (dupa aprox 5 ani de atrenament),

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 13:57:17]
    »

    voyager [07. 04. 10 13: 40: 26]

    in opinia mea, asteptarile pe care le-ai avut (de la "1080 lei ptr 3 nopti cu all-inclusive") au fost prea mari, si de aici tot disconfortul. Inclusiv faptul ca te asteptai la "vizite în împrejurimi cu ghid, de seri muzicale, de plimbare cu căruţa sau de călărie" incluse, desi nu am observat sa fie listate pe site-urile pe care le-ai indicat ca referinta. (scuze, daca gresesc, am citit in viteza).

    Imi pare rau pentru tine daca nu intelegi ca la 65 lei de persoana / masa, ai totusi pretentii. Pentru a intelege mai bine te invit la aceasta pensiune, poate vei intelege si nu vei mai incerca sa fii rautacios. Intra pe respectivele site-uri si citeste cu atentie ca spun ca pt 100 lei / zi ofera toate cele (plimbari cu caruta, calarie, seri muzicale) cica all inclusive, asa ca la 180 lei / persoana / zi ai totusi pretentii (plimbari cu caruta - fara cai, calarie - pe ce cai? , seri muzicale - cu combina audio? ).

    Te rog sa mai postezi comentarii rautacioase sau binevoitoare doar daca cu adevarat ai vizitat si ai vazut in ce vase murdare se face mancarea, si ai vazut cum se tine mancare, sa mai adaug? Am incercat sa fiu cat mai amabil, sa nu descriu chiar totul

    Nu am postat comentariul acesta despre toata zona, cum am mai spus, ci doar pentru aceasta pensiune.

    Dragos [07. 04. 10 13: 32: 06]

    Turist10 tu esti sigur ca ai fost servit cu CIORBA si nu cu SUPA?

    Cand ti se spune CIORBA apoi ai pretentia ca in farfurie sa fie ciorba

    voyager
    [07.04.10 14:13:08]
    »

    turist10:

    Imi pare rau pentru tine daca nu intelegi ca la 65 lei de persoana / masa, ai totusi pretentii

    hei, e absurd sa crezi ca nu inteleg ca ai NISTE pretentii, te pomenesti c-ai crezut ca ma asteptam sa nu ai NICIO pretentie?

    Ce pun eu in discutie (si nu intelegi tu) e NIVELUL acestor pretentii/asteptari: sunt ele justificate de acest pret?

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 14:16:24]
    »

    voyager [07. 04. 10 13: 40: 26]

    in opinia mea, asteptarile pe care le-ai avut (de la "1080 lei ptr 3 nopti cu all-inclusive") au fost prea mari, si de aici tot disconfortul. Inclusiv faptul ca te asteptai la "vizite în împrejurimi cu ghid, de seri muzicale, de plimbare cu căruţa sau de călărie" incluse, desi nu am observat sa fie listate pe site-urile pe care le-ai indicat ca referinta. (scuze, daca gresesc, am citit in viteza).

    Pe primul site: Facilitati: ... vizite in imprejurimi cu ghid... seri muzicale.

    Al doilea site: plimbari cu caruta, calarie.

    Inainte sa plecam am citit comentariul unei persoane si ne-am gandit ca voi ca se astepta la mai mult... ba ca a fost rautacios... dar daca vreti sa vedeti cu adevarat cum e - mergeti si vizitati, dar rugati-va ca intre timp sa se schimbe situatia.

    De aici incolo astept comentarii de rau sau de bine doar de la cei care au fost acolo, si nu au spus ca sunt de la vreun ziar, televiziune, etc. Si daca tot imi spui ca tine de moft sa-mi spui cum poti manca stiind ca mancarea s-a gatit in vase ca vai de ele, ca bucataria e murdara, sunt prea mari asteptarile? Ca vrei la 3 margarete curatenie, asternuturi care sa miroasa a curat, praf sters? Daca e prea mult imi pare rau ca v-am spus ce am patit.

    dannek
    [07.04.10 14:17:22]
    »

    Si eu am fost prin maramures ex. Botiza, Baia Mare si ciorba era ciorba nu supa (avind si cel putin o bucatica de carne), sarmalele erau sarmale (cu carne). probabil cei de la acesta pensiune au tinut la santatea voastra si nu v-au pus carne nici la ciorba si nici in sarmale.

    Nu am auzit si nici nu am citit pe undeva referitor la ce spune @cristi "mi se pare normal ca supa de gaina sa fie fara gaina. dupa fierbere, carnea de gaina se ia si se face friptura", la bani pe care i-ai dat cred ca aruncam cu farfuria dupa ei.

    Concluzia:

    Din acesta cauza fac bulgarii bani din turism se adapteaza dupa fiecare client nu trebuie sa faci vreo ciza biliara mancind cine stie ce grasime lasata din gaina, asta daca nu poti sa bei o horinca innainte!

    voyager
    [07.04.10 14:22:56]
    »

    turist10: mi-e imposibil sa port un dialog cu tine, din moment ce tu NU realizezi ca nimeni nu a avut nimic de obiectat in privinta curateniei... In mod evident, AICI ai dreptate.

    Ce am pus eu in discutie e cu totul altceva - un principiu pe care-l consider SANATOS de acordare a asteptarilor cu REALITATEA pretului pe care-l platesti (si nu cu marketingul agentiilor / pensiunilor etc samd), un principiu care ar ajuta MULTA lume sa aiba vacante mai reusite.

    Nu-mi pari insa un interlocutor potrivit pentru acest tip de discutie - imi pari mai degraba genul (arhicunoscut) al celui care doreste sa arate ca EL este cel care are dreptate, asa ca iti spun - ce sa fac? - ai dreptate, tu ai dreptate!

    cristi_an3000
    [07.04.10 14:27:51]
    »

    @dannek, daca nu ai auzit sau citit, nu inseamna ca acest lucru este deplasat. am dat de curiozitate search pe net simplu, dupa reteta de supa de gaina. ghici ce zice in final:

    Când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă şi se pune în alt vas cu apă sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.

    Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferinţă: găluşte de griş, tăiţei, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.

    Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez sau cu cartofi fierţi proaspeţi şi stropiţi cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă şi hrean ras

    Admin
    [07.04.10 14:33:35]
    »

    dannek: daca vrei, te invit personal la maica-mea acasa, intr-un sat din Ardeal, ca sa te convingi cum e realitatea.

    Insa doar cu promisiunea ca te vei comporta civilizat si nu vei arunca cu farfuria-n ea)

    dannek
    [07.04.10 14:44:20]
    »

    Promit ca nu arunc!

    Dar aici parca vorbeam de turism si de pensiuni si cit de bine ne simtim unde platim. Ca daca toate erau gratis sigur nu mai erau comentarii!

    Visit
    [07.04.10 14:50:22]
    »

    Conform DEX: Supa este o fiertură de carne, de legume sau de carne cu legume, uneori cu adaos de tăiţei, găluşti, etc. Ciorba este un fel de mâncare care constă într-o zeamă acrită preparată cu legume şi carne.

    Domnule administrator nu comparata ciorba din Ardeal cu ciorba din MM! Pe cea din Ardeal o mai poţi mânca, pe cea din MM ba.

    Aşa că vorbea celui care a postat comentariul, mergeţi şi cazaţi-vă câteva zile, cu mâncare şi distracţie inclusă în preţ, cu multe promisiuni din partea gazdelor (şi eu am fost la această pensiune) şi de abia apoi comentaţi, când veţi vedea că ceea ce vă oferă la un restaurant de 4-5 stele ar costa cam 10-20% din preţul plătit şi în privinţa calităţii … nu mai are rost s-o aducem în discuţie

    Sejur plăcut!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterXY*
    [07.04.10 14:55:38]
    »

    Visit... calatorie sprancenata! nu se accepta clone pe acest site; regretam.

    Admin
    [07.04.10 14:57:30]
    »

    turist10: ATAT de mult simti nevoia sa ti se dea dreptate incat sa-ti creezi doua conturi de pe acelasi calculator ca sa-ti intaresti argumentele cu spusele "altui" turist? )

    no (other) comment

    dannek
    [07.04.10 14:58:20]
    »

    bravo wm6 vigilent nu gluma!

    Turist10*AUTOR REVIEW
    [07.04.10 15:44:22]
    »

    Administratorule, am fost un grup format din mai multe persoane, crezi ca e nevoie sa postez tot eu comentarii? Si ceilalti sunt dezamagiti de ceea ce au gasit si de ceea ce li s-a promis. Nu stiam ca e permisa clonarea, nu-i nevoie ... pe acelasi calculator pot intra mai multe persoane, poate fi intr-un net caffe, poate fi intr-o institutie, sa mai adaug?

    Nu-i necesar, oricum nu ai intelege. Imi pare rau ca v-am spus parerea mea. Vad ca pe acest site nu intereseaza pe nimeni care este realitatea si raportul calitate / pret, asa ca pe viitor nu voi mai posta comentarii.

    Si pe mine m-au ajutat comentariile altora, si am zis sa ajut si pe altii, dar cand administratorul de retea e... n-ai ce face

    Apropo ce veti face cand vor mai adauga si celelalte persoane comentarii? Tot asa veti face? O sa-i chem sa trimita, tot de pe calculatorul meu. Cum ar fi? Te-ar deranja administratorule? No comment, nu?

    Sunteti deja penibili!!!

    Daca tot vrei sa promovezi Maramuresul, respectiv aceasta pensiune, de ce nu spui clar, ne pare rau dar va stergem mesajul postat pe site ... si o tot lungesti in fel si chip, doar doar il faci pe turist sa para penibil ... doar pentru ca si-a permis sa urmaresca o emisiune TV, a consultat site-uri ... si s-a dus intr-o excursie total anapoda.

    Nu-i mai bine sa mergi frumusel pana acolo sa vezi despre ce e vorba si apoi sa comentezi? Fara a fi platit sa promovezi aceasta pensiunea! Vreau parerea ta reala.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterXY*
    [07.04.10 15:52:24]
    »

    Sunt doar curios: aveti toti 30 un singur calculator?

    Si oricat nu au fost unii membri de acord - nu cu ceea ce ai spus aici si pentru impresiile scrise, ci doar cu unele fapte/aspecte colaterale - nimeni nu ti s-a adresat asa neelegant (ca sa folosesc un eufemism) pe cat o faci tu in ultimul paragraf...

    Costi
    [08.04.10 08:00:50]
    »

    @ dannek

    Nu am auzit si nici nu am citit pe undeva referitor la ce spune @cristi...

    Pe vremea cînd eram copil, de Paşte mama, de loc de la Cluj, gătea întotdeauna cam aşa: o găină fiartă cu legume; după ce scotea carnea şi legumele, din "zeama" rămasă prepara o supă delicioasă cu găluşte. Carnea o băga la cuptor şi ieşea o friptură numai bună de servit alături de un piure. O parte din carne, împreună cu legumele, era folosită la prepararea unei delicioase salate "a la boeuf".

    Este drept că eram o familie modestă din punct de vedere financiar, alţii, mai "cu stare", probabil făceau ceva risipă, dar cristi_an3000 are dreptate.

    În ce priveşte "concluzia" ta

    Din acesta cauza fac bulgarii bani din turism se adapteaza dupa fiecare client nu trebuie sa faci vreo ciza biliara mancind cine stie ce grasime lasata din gaina, asta daca nu poti sa bei o horinca innainte!

    nu e cazul să generalizezi.

    Ca şi pe la noi, unii se adaptează, alţii nu. Dovadă sunt numeroasele postări negative din aceste zile dspre locaţii de la vecinii noştri. Evident însă că sunt şi unele pozitive.

    Dar strâmbăturile din nas faţă de tot ce e românesc, fie că sunt motivate, sau nu, alături de extazul mai mult sau mai puţin justificat faţă de ce e pe la alţii contribuie din plin la decăderea turismului autohton. Şi e păcat...

    Eu cred că acesta poate fi ajutat nu de prin birouri, ci prin susţinerea de către noi, beneficiarii, a acelor activităţi şi locaţii unde se fac lucruri bune.

    Şi site-ul acesta are un rol important în această privinţă.

    Laura T*
    [16.04.10 22:14:24]
    »

    N-am avut rabdare sa citesc toate comentariile, dar "impresia" d-nului Turist10 o gasesc total deplasata. E nedreapta la adresa familiei (ma lasa memoria cum ii cheama pe proprietari) si la modul cum e intretinuta pensiunea. Am gasit casa aproape de standardurile occidentale, atat cat se poate in Romania si cat si-au permis proprietarii.

    Mancarea a fost deosebit de buna (sunt ardeleanca si la noi se gateste nu se mananca minuturi). Personalul, femei de la tara cu mult bun simt si amabile, iar propritarii prietenosi si dornici sa fie pe placul turistilor.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Turist10*AUTOR REVIEW
    [20.05.10 13:02:19]
    »

    E impresia mea deplasata?

    Atata timp cat platesti ai si pretentii.

    Nu am spus nimic despre cladire, dar daca imi spui ca e facuta dupa standardele occidentale, ma faci sa cred ori ca nu ai fost la acea pensiune de care spun eu, ori ca nu ai fost plecata in alta parte.

    Atata timp cat copii sunt serviti cu orez nefiert si ti se da 1/2 gaina umpluta si 1 pulpa de miel in ziua de Paşte la 31 de pers. ... pardon am uitat tochitura "ramasa de seara trecuta. Pentru ca la noi in ziua de Paşte nu se găteşte" (citez gazda). Având în vedere că ai încheiat cu "contract" cu un grup de turişti şi ti-ai luat obligaţia de a le oferi 3 mese pe zi, atunci trebuie să le oferi mâncare proaspătă. Mai ales că din grup au făcut parte şi copii.

    Asa ca ... convingeti-va singuri ... cat de bine sunteti tratati

    Vacanta placuta ... celor care nu cred ... la aceasta pensiune

    Va astept parerile, cand va intoarceti de acolo. Sper ca intre timp sa se mai indrepte situatia

    Sergiu SV
    [24.05.10 17:16:15]
    »

    "petele de grasime" de care zici e posibil sa fie lubrifianti (folositi stiti voi pt c anume) care se indeparteaza destul de greu.

    puidemorosan
    [03.06.10 16:43:42]
    »

    Stimate turist, te rog sa te abti de la remarci jignitoare la adresa morosenilor, atata vreme cat tu ai fost acolo la o institutie hoteliera si nu la o casa particulara. La fitele prezentate aici nu ma mir ca ai fost tratat asa. Nu mai judeca un tinut dupa o experienta traita la o pensiune, ca te inseli. Eu nu am zis ca Bucurestiul e un jeg de oras dupa prima vizita ci dupa vizite multiple in locuri diferite, deci dupa ce o sa ajungi prin Maramures cel putin de 5 ori pe an si o sa vizitezi pensiuni diferite, sau poate o sa iti faci 5 minute intre figurile "all inclusive" sa schimbi o vorba cu un localnic si dupa aceea vino sa spui ca morosenii sunt asa si pe dincolo. In rest, numa' bine!

    - Un morosan!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterXY*
    [03.06.10 19:25:45]
    »

    @puidemorosan > aş aprecia să păstrăm tonul discuţiei cât mai civilizat. Aşa cum se cade pentru un irlandez... şi pentru un site de turism.

    Astfel de "ieşiri în decor" NU sunt binevenite pe acest site. Şi cred că ai observat că echipa tehnică a vegheat permanent pentru menţinerea unui ton echilibrat precum şi pentru a încerca să scoatem la iveală adevărul dintre valurile de acuze.

    Culmea este că eu nu am reuşit să găsesc locul unde autorul ar fi acuzat moroşenii că ar fi "aşa şi pe dincolo", după cum spui tu... În schimb se vede clar locul unde tu numeşti Bucureştiul "un jeg de oraş"...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    puidemorosan
    [04.06.10 01:24:14]
    »

    @wm6

    Turistul zicea: "Se spune că cine vizitează o casă de moroşan, sigur nu o părăseşte cu stomacul gol, fapt neadevărat, de abia aşteptam să plecăm, să mâncăm la vreun restaurant pe drum."

    Daca nu exista putina cultura culinara, atunci o tacere sau evitare a subiectului e de preferat in dauna acuzelor de acest gen. Cat despre Bucuresti, afirmatia mea ramane, atata vreme cat acel oras e singura capitala din Europa, dar care nu e europeana, daca intelegeti ce vreau sa spun. Imi cer scuze daca am iesit cumva din limita "normala" a comentariilor, insa eu daca ma duc in orice colt al Europei, ma documentez inainte sa ma duc la restaurant si sa astept sa mananc aceiasi felie de paine unsa ca si acasa. Una peste alta, din cele citite am dedus ca acest turist a avut parte de bucate culinare "de prin partea locului". Data viitoare poate o sa anunte si el ca vrea ciorba ca si in alte zone ale tarii, chiar daca e servita in coaja de paine si cu ceapa langa.

    O seara placuta!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterXY*
    [04.06.10 10:36:35]
    »

    Nu e chiar asa; din pacate, @Turist10 a avut ghinionul sa isi vada inselate asteptarile (si promisiunile proprietarilor din reclamele postate!), peste care s-a suprapus si incompatibilitatea cu meniul traditional al zonei. Si in astfel de cazuri, e firesc sa ai o reactie puternic negativa.

    Daca acel proprietar ar fi respectat macar ceea ce el singur a promis, sunt sigur ca ar fi gasit o cale de intelegere/suportare a mancarurilor traditionale. Si nu in ultimul rand, nu e imposibil ca si aceasta mancare sa fi suferit macar prin faptul ca era insuficienta.

    In ceea ce te priveste @puidemorosan, daca ai fi spus cele de mai sus asa cum ai scris al doilea ecou, chiar nu aveam de ce sa te admonestez. (oricum, din fraza ce mi-ai citat-o, nu reiese ca ar fi facut maramuresenii de ocara; cel mult ca s-a plans de un anume 'apropitar' de pensiune si prost manager).

    Te mai asteptam cu impresii de pe unde umbli (ori de-acasa) si/sau cu ecouri (cu rugamintea sa fie pe cat posibil mai moderate si fara atacuri la persoana).

    Multumesc,

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Costi, dannek, domidoc, Laura T*, puidemorosan, Sergiu SV, Turist10*
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Perla Cosăului [Ferești]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060351133346558 sec
    ecranul dvs: 1 x 1