ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Santorini

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Apus de soare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

APUS DE SOARE

Nu, nu e vorba de apus de soare de Delavrancea, e apusul de soare din Santorini. Din Oia. Azi avem liber la romantism,la iubire, la visare... Nerecomandat persoanelor ,,insensibile”...

Se spune că acesta este cel mai frumos apus de soare din lume, nu pot să vă garantez asta din moment ce nu le-am văzut pe toate, dar cu siguranță vă spun că tot evenimentul este un spectacol în sine. De ce? Păi închipuiți-vă Oia, ca un imens amfiteatru, ceea ce și e, iar marea albastră este imensa scenă, iar vedeta este soarele. Dacă nu ai văzut un apus în Santorini, nu ai fost acolo, așa că nu puteam nici noi rata asta. Unii spun că au văzut un apus minunat în Fira, sau la farul din Akrotiri, sau în multe alte locuri necunoscute poate, vă asigur că și la Imerovigli este fabulos. Când ne-am hotărât să mergem la Oia să vedem apusul, am avut emoții, atât pentru faptul în sine, cât și pentru că ne gândeam că autobuzele locale nu vor face față numărului mare de turiști. Câteodată însă prea multe griji strică, așa că, să ne lăsăm puțin și în voia sorții...

Am plecat din Perivolos în jur de ora 17, am mers ca de obicei până la Fira, unde am schimbat autobuzul. Planul era să facem o escală la Imerovigli, despre care citisem multe și îmi doream să-l văd. Zis și făcut.

Am coborât în centru, în stație, am trecut pe lângă o biserică frumoasă, Agios Giorgios, ajungând într-un fel de piațetă, unde erau 2 restaurante-taverne, dar și încă o biserică frumoasă pe stânga. Sigur că noi ne grăbeam să ajungem la partea satului cu vedere la mare, curioși. Satul Imerovigli ar însemna în traducere o vedere, ceea ce vine de pe timpuri când de aici vedeau tot înspre mare, dacă vin dușmani, pirați, etc. Dar și de sus se vede superb toată caldera, deci chestia cu vederea, imaginea, este în ambele sensuri. Satul este la cca 2 km de Fira și este ca o prelungire a ei, mie personal mi-a plăcut poate mai mult ca Oia sau Fira, de ce? Poate e mai liniștită, mai albă dacă pot spune asta, mai alb decât alb nu știu dacă există, dar Imerovigli e ca de poveste. Aici am avut senzația că mă plimb printre căsuțe din povești, de turtă dulce, sau vată de zahăr.

Am urcat și coborât foarte multe trepte, am văzut bisericuțe mici și frumoase, cu cupole albe, iar pe cele albastre le zărești de departe strălucind în soare. Și de peste tot stânca Skaros , ca o ieșitură, o prelungire a insulei, se vedea ca un falnic apărător. Ideea nu e aiurea, pentru că aici a fost un castel medieval, construit în 1207, ca de apărare împotriva piraților. A fost abandonat prin 1800 și distrus în totalitate în urma unui cutremur. Aici au fost găzduite multă vreme și toate birourile administrative ale insulei Santorini. Astăzi a rămas doar o stâncă, care se poate vizita coborând multe, multe scări și urcând alte multe, iar pe partea dinspre mare este o capelă, Theoskepasti , de unde sigur panorama poate fi splendidă, iar apusul magnific. Nu am fost chiar până acolo, dar am coborât până la ultimele scări, în dreptul frumoasei capele Agios Ioannis , albă, cu cupola la fel de albă, unde un fotograf surprindea imagini de vis cu o fată îmbrăcată în roșu pe cupola capelei. Bineînțeles că am făcut și eu poze.

Era deja ora 19, soarele era spre asfințit, totul părea ireal, de aceea cred că și apusul văzut aici trebuie să fie fabulos. Să te plimbi pe aleile acestui sat, pare că intri într-o lume imaginară, ruptă de realitatea de azi dar în același timp, cu confortul actual, dacă vorbim de piscine, șezlonguri, umbrele de soare. Ca un amestec de poezie și cântec, ca o mireasă albă, cu voalul ce cade în trepte... Am stat și ne-am gândit că nu ne mai venea să plecăm de acolo, dar cum nu mai aveam alte zile la dispoziție pentru apusul din Oia, ne-am întors în stație, asteptând cuminți autobuzul spre Oia. Cât mi-ar fi plăcut să-l văd și pe acesta... apusul...

Deja la ora aceea autobuzul a venit destul de plin, așa că am mers în picioare, putând admira și mai bine priveliștea. Se spune că e unul din cele mai periculoase drumuri din lume. Mă bucur însă că șoferii greci sunt foarte experimentați și de multe ori când deja ai senzația că intri în zid, sau mai rău în prăpastie, salvează situația, care de fapt nici nu le-a scăpat niciodată de sub control. Am ajuns în Oia la 19.45, parcările erau pline de mașini și autocare, râuri, râuri de turiști se revărsau pe străduțe, spre a ocupa fiecare o poziție cât mai bună pentru spectacol. Kastro, locul cel mai recomandat pentru o bună imagine, deja fusese asediat, nu mai era loc pentru nimeni, așa că am căutat și noi un alt loc acceptabil.

La ora 20 eram deja pe poziție, cu vedere spre port și golful Ammoudi, ne-am așezat pe trepte, pentru a ne asigura locul, urmărind vânzoleala creată, dar în același timp și culorile calde care colorau zidurile, parcă încălzind pereții albi, reci ai caselor din Oia. Cred că am făcut mai multe poze până la apus, decât cu apusul în sine, pentru că îmi plăcea spectacolul, iar pe mare, veneau unul câte unul un vaporaș, o bărcuță, apoi încă una, timid, un iaht, toate așteptând să se ridice cortina, în acest caz să coboare Soarele. În aceea zi soarele apunea la 20.32, așa că deja de la 20.20 toată lumea se uita la ceas. Cât mai e? Cât mai e? Parcă au fost cele mai lungi 10 minute, dar soarele s-a făcut deodată mare, apoi brusc a început să coboare, parcă prea repede, prea repede... îmi place cum în astfel de momente, lumea uită de răutăți, de necazuri, este mai bună, parcă toți eram acolo un ,,tot” comun, având același scop, să vedem un fapt banal până la urmă – un apus de soare. Reîntoarcerea la natură! Am citit în multe locuri că lumea aplaudă, mie nu mi s-a părut, sau poate nu acolo unde am stat noi, sau poate nu am auzit, dar oricum, a fost romantic, spectacolul a fost frumos! Începeau să se aprindă și luminițele, de acum începea spectacolul nopții. :*

La întoarcere se merge încet, încet, pentru că aleile sunt înguste, dar cu răbdare am ajuns în stație unde mai multe autobuze așteptau turiștii, cum se umplea unul venea celălalt. Cu al doilea am plecat și noi, iar dacă ziua drumul e cel puțin interesant, să vedeți cum e noaptea! Numai că atunci încă cu toții visam... :*

Dacă recomand un apus de soare, da cu siguranță, oriunde vă simțiți bine, astfel veți fi și mai visători! Iar dacă asta e în Santorini, succesul e asigurat! ;)

Și ca să visăm frumos rog pe webmaster să atașeze melodia

https://youtu. be/eD8WKzNAnIA

mulțumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 22.06.17 21:46:54
Validat / Publicat: 23.06.17 08:14:18
VIZUALIZĂRI: 3725INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Apus de soare, Oia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

  33 ecouri scrise, până acum

  se afișează ecourile [1 - 30] din total 33
  webmaster95 [23.06.17 05:22:10] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanţă în Santorini, SANTORINI" (deja existentă pe sait)

  maryka [23.06.17 06:30:06] »

  @webmaster95:

  Bine. Mulțumesc.

  Floryn81 [23.06.17 08:31:52] »

  @maryka: Foarte frumos povestit şi ilustrat! Citind impresiile tale şi admirând fiecare fotografie în parte, am deja impresia că şi eu am fost acolo, deşi până în prezent nu s-a întâmplat asta! P2, P3 şi P9 sunt favoritele mele, chiar dacă mi-au trebuit câteva minute până să mă hotărăsc!

  Şi mai spun ceva (destul de rar reuşesc acest lucru): Start vot!

  ovidiuyepi [23.06.17 09:00:10] »

  Magnific! Uluitor! Perfectă dreptate: îmi doresc să fiu acolo.

  elviramvio [23.06.17 09:27:21] »

  @maryka:

  Superb descris, m-ai dat gata, ador Grecia si sper sa ajung si in Santorini.

  zlatna [23.06.17 10:57:02] »

  @maryka: Am citit articolul cu foarte mare atenţie şi mi-a plăcut foarte mult. Ca şi colegul @ crazy mouse nu am ajuns încă pe tărâmul grecesc. Poate odată o să ajungem. Pozele sunt minunate dar şi cântecul pe care l-aţi cerut. Santorini cu ale sale clădiri albe este magnific.

  Felicitări pentru articol.

  Toate cele bune şi multe concedii plăcute.

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.06.17 12:04:50] »

  @maryka: Într-adevăr, apusul de soare în Oia este celebru, dar nu i s-a dus vestea degeaba, fiindcă este superb și sunt convinsă că, așa cum spui și tu, este un adevărat spectacol. Îmi doresc să văd și eu live un astfel de asfințit, excursia noastră de o zi nu ne-a putut oferi, din păcate, așa ceva.

  Fotografiile și povestea ne demonstrează încă o dată ce ținut minunat este Grecia cu ale sale insule.

  Felicitări, rămân în așteptare și pentru alte articole!

  O zi frumoasă!

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.06.17 12:15:46] »

  @maryka: Da, aproape ireal de frumos spectacolul naturii!

  krisstinna [23.06.17 13:28:51] »

  @maryka: Mi-ai dat liber la visare...

  Foarte frumos peisajul, caldă descrierea ta.

  Mi-am amintit cu drag de apusul văzut de mine anul trecut, la Cap Keri.

  Ce minunăție de spectacol!

  Știu că ai fost în Creta. Tot caut un "ceva" scris despre un apus de soare spectaculos, măcar egal cu cel din Zakynthos, nu am găsit nimic wow, un loc din care pot admira contopirea pământului cu a cerului. Tu știi vreun loc fantastic pentru a vedea în Creta un apus spectaculos?

  Mulțumesc, felicitări!

  Melodia... sunt pe stradă, nu pot asculta, sunt curioasă dar rabd un pic

  ANILU [23.06.17 14:28:42] »

  @maryka:... visez cu ochii deschişi... pielea de găină... muzică grecească... apus de soare... mare... alb de Santorini... ce poate fi mai frumos!

  Chiar vroiam să te întreb, fata în roşu stătea pe acoperişul bisericii?

  Poza 10 este ireală... aşa da relaxare.

  Despre Imerovigli am mai citit aici pe AFA şi dacă nu greşesc chiar vara trecută un tânăr ne spunea că este mai frumos decât în Oia şi mai puţin aglomerat.

  Foarte frumos.

  P. S. Nu cred că există persoane "insensibile", cred numai că fiecare îşi manifestă sensibilitatea diferit.

  Toate cele bune.

  Cris [23.06.17 17:20:27] »

  @maryka: Foarte frumos totul, iar pozele sunt extraordinar de frumoase.

  Pare locul perfect pentru o lună de miere, fie ea și așa, mai întârziată cu vreo 25 de ani.

  maryka [23.06.17 19:23:50] »

  @Crazy_Mouse:

  Mulțumesc frumos! Îmi cer scuze că răspund așa târziu, azi am avut tare mult de lucru, de aceea mă și gândesc din nou la vacanță.

  Mă bucur că v-am purtat prin intermediul pozelor și al spuselor mele pe această minunată insulă! Cel mai greu a fost să aleg pozele, pentru că erau multe, nici chiar eu nu mă puteam hotărî.

  O vară frumoasă și concediu plăcut, oriunde sau de ce nu, poate chiar în Santorini!

  maryka [23.06.17 19:27:32] »

  @ovidiuyepi:

  Mulțumesc! Chiar îmi doresc că toți să aibă această șansă! De a merge acolo! Nimic nu e imposibil!

  maryka [23.06.17 19:30:56] »

  @elviramvio:

  Mulțumesc, vă doresc să ajungeți, e tare frumos!

  maryka [23.06.17 19:33:59] »

  @zlatna:

  Mulțumesc frumos!

  Înseamnă că e timpul pentru Grecia, dar trebuie mare grijă, e ,,contagios ”! S-ar putea să vă placă!

  maryka [23.06.17 20:06:31] »

  @irinad:

  Mulțumesc frumos! Vă doresc să vedeți un frumos apus, ce spun eu numai unul, la cât mai multe, în cele mai frumoase și romantice locuri! Sper ca Santorini să fie unul din ele!

  maryka [23.06.17 20:09:51] »

  @Carmen Ion:

  Așa m-am gândit și eu! Recunosc că acum uitându-mă la poze, descopăr lucruri, pe care acolo nu le-am remarcat! De exemplu, cât de albastru e cerul, adică sigur că vedeam asta dar mi se părea firesc, se încadra perfect în peisaj. De aceea revăzând acum am aceeași senzație de ireal...

  Cele mai frumoase gânduri pentru o vară bogată în călătorii.

  maryka [23.06.17 20:18:49] »

  @krisstinna:

  Eu încă visez... Uite că eu nu am văzut apusul din Keri, deși am fost acolo, în Zakinthos, chiar și la Keri, dar nu am așteptat apusul... mare greșeală...

  În Creta nu am văzut nici un apus, datorită distanțelor mari de la locul cazării, am stat în Herssonisos, după amiaza ne întorceam, dar uitându-mă pe hartă îmi imaginez un apus cel puțin interesant la Falassarna, cred și la Elafonissi. Dar am prins o după masă târzie în sud la Loutro și Sfakia, care mi-au rămas în suflet...

  maryka [23.06.17 20:26:14] »

  @ANILU:

  Ce mă bucur că am binedispus oamenii...

  Da, fata era pe acoperișul bisericii, mai erau și alții care dădeau indicații, era o întreagă echipă. M-am bucurat că am putut imortaliza și eu momentul, mi-a plăcut însă că nu păreau prea tare deranjați că ne perindam și noi pe acolo, aveau răbdare până când mai ieșea câte un turist din cadru... Și se perindau ceva, pentru că exact după acea biserică era cărarea, treptele spre Skaros, deci chiar treceau destui. Imerovigli mi-a plăcut cel mai mult, e mult mai liniștit, parcă și mai alb, dar mai ceva în mânecă care mi-a plăcut!

  maryka [23.06.17 20:30:30] »

  @Cris:

  Păi n-am spus eu că aici e de romantism? De iubire? merge și pentru aniversări, chiar dacă dau cu virgulă! Serios vorbind, e o destinație ideală pentru așa ceva!

  krisstinna [23.06.17 20:52:53] »

  @maryka: Mulțumesc, eu citisem că în Balos e frumos apusul, nu spectaculos, Elafonissi e mai vestic decât Falassarna, voi căuta ceva înalt, poate ceva între cele două. Răsăritul e o minunăție văzut de pe stâncile Stefanou Beach, deci nu voi participa, domnul meu se odihnește în vacanță, nu bântuie ca mine prin stațiune la ora 5 dimineața. Și cum Seitan Limania Beach e departe de locul nostru de cazare, o să mă mulțumesc doar cu puțin.

  Nu știu cum îl voi păcăli să văd și eu un apus, anul trecut m-a bombănit pentru că noaptea ne acoperise șoseaua șerpuită din Zakynthos . Ca la Keri, nu cred că mai întâlnesc: decor, lumini, culori, baloți de paie, buturugi pe post de masă, leagăne prin copăcei, capre mâncând ciulini, parcare special amenajată... ca în filme, totul era aranjat de localnici și regizat de natură.

  maryka [23.06.17 21:41:02] »

  @krisstinna:

  Păi da, cam asta e, noaptea pe drumurile lor, uneori e greu și ziua... De asta am ratat multe apusuri... sau mă gândesc că poate or fi vaporașe care fac această excursie pe mare seara, fix pentru apus cum e și în Santorini. Cu plecare din Kissamos, portul Kissamos, spre Balos.

  Un concediu frumos în Creta, o să aștept impresiile... poate și despre apus...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Alex_Macedo [24.06.17 20:09:56] »

  Un review bine încadrat. O viziune romanțată a unei pelicule ce trece prin fața ochilor, ce a venit să rămână.

  Felicitări!

  maryka [24.06.17 20:24:09] »

  @Alex_Macedo:

  Mulțumesc frumos!

  STUPARU ADRIAN [24.06.17 21:17:00] »

  @maryka: Maine 25.06.2017 ajungem in Santorini in FIRA hotel El Greco. Suntem din Brasov si mi-am dorit din totdeauna sa vad Santorini cu frumosul sau apus de soare.

  Ne place Grecia si nu exista concediu sa nu mergem pe o insula. Anul asta e a 2 a excursie in Grecia. MI-a placut review-ul tau. Ne place sa ne documentam cand mergem intr-un loc nou. Sunt sigur ca o sa fie un sejur reusit!

  maryka [25.06.17 00:00:30] »

  @STUPARU ADRIAN:

  Mă bucur mult! O să aveți astfel ocazia să vedeți multe apusuri stând chiar în Fira. Încercați o seară la Imerovigli. O să aștept impresiile.

  Să aveți un concediu frumos!

  STUPARU ADRIAN [25.06.17 12:49:14] »

  @maryka: Mulțumim!

  tata123 🔱 [27.06.17 13:06:16] »

  @maryka: Magnific! Un moment unic al vacanței! Superbe fotografii!

  mishu [27.06.17 13:23:08] »

  @maryka: Am ajuns la zi cu articolele tale, insa cu asemenea frumuseti acum simt nevoia de o pauza. Ai pus niste poze atat de frumoase incat trebuie sa mai visez putin.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  maryka [28.06.17 10:46:05] »

  @tata123:

  Mulțumesc frumos! Într-adevăr a fost ca ,,punctul pe i” în toată această excursie. Nu poți rata un apus de soare în Santorini, oriunde ar fi el, Oia sau în altă parte.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alex_Macedo, ANILU, elviramvio, flaviana77, irinad, maryka, mishu, ovidiuyepi, STUPARU ADRIAN, tata123 🔱, zlatna
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0989148616791 sec
  ecranul dvs: 1 x 1