ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 65 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 55 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Axor Feria Hotel [San Blas]4

Un hotel pe gustul meu

TIPĂREȘTE

Introducere

Cu ocazia primei mele vizite în Republica Dominicană, am achiziţionat de pe un site spaniol un pachet complet cu cazare la hotelul dorit, all inclusive, zbor şi transfer, zborul fiind însă din Madrid. Ulterior mi-am cumpărat singură biletele de avion Bucureşti – Madrid şi retur cu Tarom. Chiar dacă am tot citit şi aici pe site că este recomandabil să-mi iau o marjă de o zi înainte şi o zi după sejur pentru a preîntâmpina eventualele întârzieri sau schimbări de ultimă oră care puteau să apară, totuşi am riscat să plec din ţară în aceeaşi zi în care aveam zborul peste ocean, având o escală de patru ore între cele două avioane, exact timpul recomandat de ei pentru check in, doar că eu în timpul acesta trebuia să-mi recuperez bagajele de cală, să schimb terminalul din T4 în T1, să fac din nou check in şi să fumez multe ţigări pentru a compensa „abstinenţa” pe durata celor nouă ore de zbor, apoi control de securitate, paşapoarte etc. şi asta pe un aeroport foarte mare şi complet necunoscut nouă. Culmea este că ne-am încadrat perfect în timp şi nu am ratat zborul spre Paradis. Am fost tentată să încerc o combinaţie asemănătoare şi la întoarcere, dar nu prea mergea şi nu am îndrăznit să risc la o escală de doar o oră şi treizeci de minute. Aşa că, vrând-nevrând, a trebuit să găsesc o variantă de cazare pentru o noapte în Madrid.

Prietenul booking m-a scos, ca de fiecare dată, din impas. Fiind vorba de doar o noapte, noi fiind practic între două avioane, suficient de obosiţi după un zbor de noapte de aproape nouă ore, vizitarea la pas a Madridului a fost exclusă din start, astfel că am restrâns căutarea la hoteluri din apropierea aeroportului Barajas din Madrid. Citisem eu pe net că unele hoteluri oferă gratuit și transport de la aeroport la hotel, așa că un asemenea hotel căutam și eu. Din aproape în aproape am ajuns la hotelul Axor Feria 4* din San Blas, care întrunea toate cerințele mele, inclusiv în ceea ce priveşte preţul. Urmarea: rezervare cu posibilitate de anulare gratuită pentru o cameră dublă cu mic dejun la preţul de 65 de euro şi transfer gratuit de la şi la aeroport, precizată la cereri speciale încă din momentul rezervării şi confirmată de hotel, odată cu comunicarea unui număr de telefon la care trebuia să sun după aterizare.

Iată-ne, aşadar ajunşi pe terminalul T1 al aeroportului din Madrid, după un zbor extrem de obositor de „doar” opt ore şi jumătate, chiauni de somn pentru că nici cafeaua din avion nu am putut să o beau fiind de tip instant, cu bagajele recuperate, cu primele ţigări fumate după o lungă aşteptare. Sun eu la numărul de contact, spun cine sunt, unde sunt şi ce vreau şi sunt îndrumată, într-o engleză aproximativă, spre parcarea microbuzelor hotelurilor, undeva în dreapta ieşirii, de unde trebuia să fim culeşi de microbuzul hotelului în zece minute. Nimerim în cele din urmă parcarea respectivă, aşteptăm nu zece ci vreo douăzeci de minute, timp în care am constatat că foarte multe hoteluri din Madrid oferă acest serviciu de transfer, şi apare un microbuz roşu inscripţionat Axor Hoteles. Şoferul, foarte amabil, coboară şi ne aşează bagajele în partea din spate a maşinii în timp ce noi căutam locuri cât mai în faţă. Pornim la drum şi, în mai puţin de zece minute, am ajuns în faţa hotelului. De fapt, microbuzul a oprit în faţa hotelului „frate”, Axor Barajas 4*, aflat chiar alături, cei mai mulţi pasageri având cazare la acesta. Doar noi şi cu încă un cuplu am pornit agale spre Axor Feria.

Hotelul

Adresa: Calle Campezo 4, San Blas, Madrid

Telefon: 913 122 379

Fax.: 913 122 386

E-mail: info@axorhoteles.com

Website: en.axorhoteles.com/feria

Este un hotel relativ nou sau, oricum, recent renovat într-un stil foarte modernist, cu materiale moderne şi de calitate, în culori vii, roşul şi albul fiind predominante. Are o capacitate de cazare de 285 de camere. Dispune şi de piscină exterioară, centru spa şi sală de fitness, sală de jocuri, facilităţi pe care nu le-am căutat şi nici încercat.

Parcarea

Hotelul dispune de parcare subterană, foarte spaţioasă, supravegheată non stop, dar la un cost destul de ridicat: 15 euro pe zi pentru un sejur de 1-2 zile, 10 euro pe zi pentru un sejur de 3-7 zile şi 80 de euro pe sejur pentru o perioadă de 8-15 zile.

Free shuttle

Aşa cum am povestit deja mai sus, hotelul oferă transfer gratuit de la şi la aeroport între orele 05.00-24.00, absolut suficient, având în vedere faptul că aeroportul nu operează curse aeriene pe timpul nopţii.

Recepţia

Este destul de simplă, dar foarte aerisită cu nişte canapele albe confortabile. Interesant este faptul că deasupra recepţiei hotelul pare „scobit” pe dinăuntru până sus la ultimul nivel. Ceva asemănător, dar la altă scară, am văzut la Royal Adam & Eve în Belek unde era un bar imens lung şi înalt cât hotelul. Aici erau organizate la fiecare nivel diverse spaţii de relaxare şi nu numai: newsroom, business lounge, wiizone, chillout space şi, poate cel mai interesant, ciber point – o zonă de acces la internet dotată cu şase laptop-uri, gratuit la dispoziţia oaspeţilor. Într-o zonă adiacentă recepţiei se află un mic bar, dar şi distribuitoare automate de gustări, băuturi şi ţigări.

Cazarea

Am prezentat rezervarea de pe booking, recepţionerul a verificat-o în calculator şi am fost invitată să achit costul rezervării. Plata se poate face atât cu numerar, cât şi cu card bancar. Am plătit cu card, moment în care mi-a fost solicitat un act de identitate. Aceeaşi surpriză am avut-o şi prin Madrid când am vrut să plătesc cu card consumaţia la Mac şi mi s-a cerut paşaportul. Am primit imediat camera, chiar dacă era înainte de ora 12.00. Nu au servicii de bell boy, astfel că ne-am cărat singuri bagajele până la lifturile, foarte moderne şi acestea, şi apoi până în cameră.

Tot cu ocazia cazării ne-am programat şi pentru cursa de shuttle care urma să ne ducă a doua zi la aeroport. Hotelul dispune de mijloace de transport de diferite capacităţi, microbuze mai mici sau mai mari, dar şi un autobuz mai micuţ, pe care le trimite în cursă în funcţie de numărul doritorilor.

Camera

Am primit o cameră frumoasă, cu pat matrimonial şi la etaj superior, aşa cum solicitasem în formularul de rezervare. A avut un singur defect: lipsea balconul. Dar ştiam asta. Niciuna din camere nu beneficiază de balcon. Mai grav a fost că singurul loc în care era permis fumatul a fost afară din hotel, în aer liber.

Pe jos avea parchet laminat, fără covoare, patul matrimonial extrem de confortabil era încadrat de două noptiere, una dotată şi cu telefon. În cameră mai aveam un fotoliu alb, un birou cu un scaun roşu, pe birou un televizor LCD şi o mapă de prezentare a facilităţilor hotelului (nu am avut timp să o deschid), iar sub birou era minibarul cu produse contra cost. Dulapul era pe hol, în interiorul acestuia aflându-se şi seiful cu utilizare gratuită.

Am dormit foarte bine, la aceasta contribuind salteaua de calitate, buna izolare fonică a camerei, dar şi oboseala acumulată.

Din hol se intra în baie. Baia era separată de hol printr-o uşă cu geam mat. Baia era dotată cu obişnuitele consumabile, cu cabină de duş foarte modernă şi foarte spaţioasă, cu duş fix şi mobil, uscător de păr, oglindă de machiaj, prosoape albe, impecabile.

Nu am stat decât o noapte, astfel că nu pot da informaţii referitoare la frecvenţa schimbării prosoapelor sau a aşternuturilor.

Am apreciat şi multitudinea prizelor existente în cameră, toate perfect funcţionale şi extrem de utile pentru încărcarea simultană a câtor mai multe dispozitive electronice.

Micul dejun

La momentul rezervării am avut posibilitatea de a alege varianta cu mic dejun inclus sau fără masă, micul dejun putând fi solicitat ulterior la un cost de 14 euro de persoană. Noi am ales să luăm micul dejun înaintea plecării. Sala de mese se află la parter. La intrarea în restaurant am fost întrebaţi numărul camerei şi bifaţi pe o listă.

Sala în care am luat micul dejun nu este foarte mare, dar este absolut suficientă pentru capacitatea hotelului, având în vedere că nu toţi oaspeţii iau masa în acelaşi timp.

Mi-a plăcut că existau două zone de servire a mâncărurilor, astfel evitându-se aglomeraţia. Micul dejun a fost foarte consistent, foarte variat şi de bună calitate, în nota cu care eram deja obişnuiţi la hotelurile spaniole de patru stele. Nu ştiu cum este la mai multe stele sau la mai puţine, deoarece nu am încercat. Cafeaua a fost ok. Am ieşit cu ceaşca în mână în curtea exterioară a hotelului într-o zonă în care vara se organizau petreceri/mese pe iarbă în aer liber.

Internet

Prin design şi dotări, Axor Feria mi-a părut un hotel destinat segmentului business, astfel că nu am fost deloc surprinsă să văd că oferă internet wireless de calitate şi de mare viteză. În plus, ciber point-ul cu şase „posturi de lucru”, cu laptop-uri la dispoziţia turiştilor, gratuit, constituie un mare avantaj.

Împrejurimile

Din punctul meu de vedere, acesta constituie punctul slab al hotelului şi anume situarea într-o zonă destul de izolată, cam industrială aş putea spune, aproape de aeroport, dar departe de orice altceva şi de orice mijloc de transport. Iniţial, la alegerea hotelului, criteriul cel mai important l-a constituit apropierea de aeroport şi, evident, transferul gratuit, convinşi fiind că, odată ajunşi la hotel, nu ne va mai interesa nimic altceva decât un binemeritat somn de recuperare.

După ce ne-am cazat şi după duşul de rigoare, ne-am întrebat ce vom face în continuare. Chiar dacă nu planificasem vizitarea Madridului, ne-am gândit că este păcat să fim atât de aproape şi să nu luăm măcar un prim contact cu marele oraş. Aveam însă o problemă: cum ajungem în centrul Madridului? Am decis să „îngroşăm” obrazul şi să ne folosim de shuttle-ul hotelului, eventual chiar contra cost, dar nu a fost cazul, pentru a ajunge din nou la aeroportul Barajas, de unde ştiam că există metrou până în centru.

Din aeroport ne-am achiziţionat cartele valabile 24 de ore pe orice mijloc de transport, având inclus suplimentul de aeroport, la aproximativ 9 euro bucata, dar şi o hartă a Madridului şi a metroului madrilen pe care am primit-o gratuit. Schimbând mai multe linii de metrou, fiecare având o altă culoare, am reuşit să ajungem în „buricul târgului”, respectiv în Puerta del Sol. De aici am pornit vizitarea la pas a oraşului, cu harta în mână, fără vreo documentare prealabilă. Dar despre cum am umblat hai hui prin Madrid voi povesti poate cu o altă ocazie.

În concluzie, alegerea acestui hotel s-a dovedit una excelentă, raportul calitate preţ fiind unul avantajos. Axor Feria este foarte bun ca hotel de tranzit între două avioane, dar mai puţin indicat pentru cei care doresc vizitarea Madridului, din cauza distanţei mari faţă de centru şi a timpului necesar ajungerii în punctele de interes. Dacă voi reveni la Madrid voi alege un hotel în oraş pentru a fi în miezul evenimentelor, dar pentru tranzit voi reveni oricând cu plăcere la Axor Feria, un hotel pe care îl recomand.


---
Trimis de nicole33 in 03.12.16 12:17:55
Validat / Publicat: 03.12.16 13:01:44
VIZUALIZĂRI: 1803INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Grecia, Turcia, Republica Dominicană, Emiratele Arabe Unite, Iordania
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 82300 PMA (din 67 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 55.80 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  15 ecouri scrise, până acum

  webmaster45 [03.12.16 12:54:39] »

  @nicole33:

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ===

  Mutat în rubrica "Axor Feria Hotel [San Blas], MADRID" (nou-creată pe sait)

  maria55 [03.12.16 13:24:26] »

  Un articol complet, marca nicole33! Nici nu concepeam sa fie altfel, eu insa tot mai sper si astept articolul cu Mardanu'

  carmen_70 [03.12.16 13:42:32] »

  Asa cum ne-am obisnuit, un articol bun cu foarte multe informatii utile.

  Si eu astept parerile despre Mardan cu mare nerabdare. E oarecum "luat in vizor" si se apropie targul din primavara.

  Felicitari pentru articol si un vot dat cu mare drag.

  printesa82 [03.12.16 13:55:49] »

  @nicole33: Am o presimtire... si anume... in cateva ore ne vom imbogatii cu o Doamna Consul

  nicole33 [03.12.16 21:53:38] »

  @webmaster45:

  Coordonatele sunt corecte. Mulţumesc.

  nrs [03.12.16 22:14:55] »

  @printesa82:

  la 22.14

  nicole33 [03.12.16 22:22:04] »

  @printesa82:

  Am o presimtire...

  Se pare că presimţirea ta s-a confirmat mai repede decât credeam

  nicole33 [03.12.16 22:24:21] »

  @nrs:

  Mulţumesc.

  maria55 [03.12.16 22:27:47] »

  @nicole33: felicitari! Astept Mardanu'😀

  nicole33 [03.12.16 22:31:25] »

  @maria55:

  eu insa tot mai sper si astept articolul cu Mardanu'

  Nu înţeleg de ce eşti atât de nerăbdătoare. Parcă nu ai fi ajuns la Mardan înaintea mea.

  @carmen 70:

  Si eu astept parerile despre Mardan cu mare nerabdare.

  Nu promit, dar încerc să scriu cât de curând, însă mai am câteva pe listă şi timp prea puţin.

  Vă mulţumesc pentru aprecieri.

  nrs [03.12.16 22:39:03] »

  @nicole33:

  nu ai pentru ce, poate a fost o intamplare sa dau ultimul vot necesar avansarii!

  oricum vad ca eu nu merit pupici

  nicole33 [03.12.16 22:42:03] »

  @nrs:

  Ups! Nu am ştiut. Nu-mi place să rămân datoare.

  Şi un foarte MULŢUMESC!

  nrs [03.12.16 22:45:07] »

  asa da

  Dan&Ema [04.12.16 10:05:10] »

  @nicole33:

  Felicitari! Un articol detaliat si important pentru cei ce vor sa aleaga aaceasat optiuen sau sa caute cazare in Madrid. Amanuntele sunt cele care fac diuferenbta si dau valoare continutului, cum ar fi de exemplu si situarea afata de centru.

  O nota foarte buna pentru hotel, o nota maxima pentru autoarea articolului.

  nicole33 [04.12.16 10:53:48] »

  @Dan&Ema:

  Mulţumesc pentru vizită şi aprecieri.

  Mi-a plăcut mult acest hotel. Am încercat să prezint, cât mai obiectiv zic eu, atât plusurile, cât şi minusurile acestuia.

  Este perfect ca hotel de tranzit, deşi pentru o noapte sau doar câteva ore petrecute acolo nu ai avea teoretic nevoie de toate facilităţile oferite.

  Însă nu cred că aş alege acest hotel pentru un city break la Madrid, când timpul este limitat, vrei să vezi cât mai multe şi atunci timpul pierdut cu drumul până la aeroport şi apoi cu metroul până în centrul oraşului chiar contează.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  carmen_70, Dan&Ema, maria55, nrs, printesa82

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0776920318604 sec
  ecranul dvs: 1 x 1