ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 16-20 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 21.06.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Cap Kaliakra - locul unde marea zâmbește!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Poveștile, basmele, nuvelele, romanele cuprind deseori anumite scântei și situații excepționale care ne fac să le păstrăm în minte. Din vasta lectură prezentă, printre ele se strecoară o poveste mai puțin obișnuită, cu scăldări de soare în marea turcoaz ce radiază de fericire, cu o încărcătură istorică bogată, cu adieri domoale ale vântului, cu oameni minunați ce îi calc meleagurile presărate de praful timpului – romanul infinit ,,Cap Kaliakra”. Prin lumi mărețe, mintea mea adăpostește dorințe zadarnice, nebănuite și greu de deslușit. O dorință arzătoare a ieșit la suprafață.

Iubitor de mare, de plaje fine dar și de peisaje maritime, mi-am pus pe primul loc, cel mai prioritar, vizitarea Capului Kaliakra. Zis și făcut. Cum încercarea moarte n-are, pe data de 12 august, am plecat dinspre Ploiești către litoralul vecinilor, cu destinația finală Nisipurile de Aur. Cu două zile înainte, mi-am propus să vizitez zona cu pricina, înainte de a ajunge în Nisipuri pentru sejurul de 6 zile. Din nefericire, răbdarea mi-a fost pusă la încercare, lăsând vizitarea Capului Kaliakra la întoarcere, din cauza timpului care mă presa și obliga să ajung mai repede la Nisipuri, dacă mai voiam să dispun de o cameră bună sau cel puțin negocierea uneia.

Această zonă abundă de legende, mituri dar și de date geografice interesante. Cap Kaliakra se află în zona de nord-est a Bulgariei, la 130 km de Constanța, 60 km de punctul de frontieră de la Vama Veche și 80 km de Varna. Imaginea capturată atât de harta normală a Google Maps cât și de cea 2D/3D, înfățișează zona drept un triunghi restrâns sau mai degrabă, o limbă de pământ ce se întinde și se subțiază încet dar sigur, în Marea Neagră.

Se spune că Sfântul Nicolae, patronul pescarilor, fugea de otomani iar Dumnezeu lungea tot mai mult pământul de sub picioarele sale pentru a-l ajuta să scape. Aşa s-a format Cap Kaliakra. Numele a provenit din lungi denumiri a mai multor colonii, de-a lungul timpului. Cap Kaliakra înseamnă ”Cap frumos”, tracii l-au numit ”Tirizis”, romanii ”Acra”, turcii ”Celigra Burun” iar bizantinii ”Acres Castellum”.

Iată-ne în data de 17 august. Plecăm mai devreme, la ora 10:30, cu destinația Cap Kaliakra. Nu ratăm drumul ce duce către Kavarna, fiind semnalizat cu indicatoare aferente, la vedere. Din dreptul primului indicator, aflăm că, odată virat la dreapta, mai avem 16 km până la Cap Kaliakra. Drumul devine pustiu sub razele înăbușitoare ale soarelui. Era ultima zi caniculară, prognoza meteo anunțând o vreme mult mai rece și ploioasă în următoarea săptămână, inclusiv pe litoral. Cap Kaliakra poate fi vizitat și pe timp noros, dar cel mai propice este, desigur, pe un cer senin. Fericit, nevoie mare, ne continuăm drumul drept. După nici 2 minute de mers, dăm nas în nas cu indicatorul ce ne anunță că deja am intrat în Kavarna. Șoseaua devine dublă pe fiecare sens iar atmosfera din ce în ce mai animată, cu toate că nu se aseamănă cu zbuciumul unui oraș de la noi, oricât ar fi el de mic. Mergem ce mergem, scăpăm de atmosfera înțesată cu magazine și blocuri, ajungem în dreptul unui alt indicator care ne sugerează că, după ce virăm la dreapta, mai avem 12 km până la Cap Kaliakra și 6,5 km până la Dalboka unde se regăsește o fermă de midii , cu un meniu pescăresc diversificat, după care @papone tânjește (papi, nu pot să-ți descriu meniul că n-am fost dar iată-l aici, doar că nu uita, merge așa fain cu o bere rece :P).

După 100 m, zărim un ”alt set de indicatoare”, de data aceasta, în plus fiind localitatea Balgarevo, aflată la 7 km din punctul în care ne aflăm. Ne continuăm drumul drept, pe alocuri cu denivelări, per total rezonabil. După 6 km, apare și indicatorul ce ne duce către Dalboka, cu virare la dreapta. Nu ne îndreptăm aici, cel puțin nu anul acesta. Mergem înainte (că înapoi nu avem cum), intrăm în Balgarevo, un sătuc liniștit, cu alei pentru pietoni pavate. Trecem repede de Balgarevo. Ne mai despart 5 km până la Cap Kaliakra. În aproximativ 4 minute ajungem în dreptul stației de taxare, reprezentată de un ghișeu pentru paznic și însăși paznicul, cel care preia banii din taxă. Prețul pentru un adult este de 3 lv, iar pentru un copil, jumătate, 1.5 lv.

Înainte de această ”stație de taxare”, am găsit monumentul fecioarelor ce ascunde o legendă, ca mai toate ruinele din rezervație. Legenda este desprinsă din subconștient, posibilă doar în visele din care ne trezim brusc. 40 de fecioare şi-au legat părul între ele şi s-au aruncat în mare, preferând să moară pentru a nu fi prinse şi convertite la islam de către temuţii otomani. Una dintre ele ar fi purtat chiar numele de Kaliakra de aici venind și numele locației. În cinstea lor, s-a ridicat acest monument istoric, ce se va înălța filiform și peste decenii, denumit ”Poarta celor 40 de fecioare”.

După ce am admirat acest obelisc superb, ne îndreptăm ușor ușor către parcare. Ne oprim cam la 100 m de aceasta și parcăm mașina pe partea dreaptă, exact cum au făcut și alți români prezenți aici. Afluxul mare de turiști m-a suprins, cu toate că drumul până la rezervație pare aproape pustiu. Zărim deja Marea Neagră, înconjurându-ne într-un superb albastru turcoaz. Ajungem și în parcarea supraaglomerată unde zărim statuia închinată amiralului rus Fyodor Ushakov așezată pe un piedestal și 18 clopote, în urma victoriei obținute în războiul ruso-turc din iulie 1791. Bătălia finală s-a dat la 31 iulie 1791 lângă Kaliakra și a fost cea mai crâncenă încleștare navală din istoria Mării Negre.

Înaintăm către intrarea în cetate, nu înainte de a observa rămășițele învăluite de istorie sub trecerea nemiloasă a timpului a fostei cetăți Kaliakra, a unei biserici bulgare, baia romanilor din secolul al patrulea și fragmenetele rămase în picioare ale așezărilor din vremea respectivă, toate semnalizate cu panouri descriptive în 2 sau 4 limbi, unele cu informații utile în engleză și bulgară.

Intrăm în cetate, observând poarta reconstruită, singurul vestigiu rămas în picioare complet. Poarta de acces are o forma arcadelor romanice, simpli, cu două mici ferestre dreptunghiulare pentru observarea inamicilor. Inclusiv crenelurile s-au păstrat destul de bine. Aici este primul loc în care ne oprim să facem poze. Nici eu nu am fost ghinionist, așa că, după 2 minute de fotografii, am observat silueta unui delfin ce înainta suav dinspre zona stâncilor roșiatice datorită oxizilor de fier.

Trecem pe lângă un domn ce anima perfect atmosfera, cântând la chitară, tabloul complet fiind de-a dreptul magic. Trecem de poarta de acces, îndreptâdu-ne către promontoriu. Observ câteva mici scări ce coboară spre mare, mă aventurez, îmi iau inima în dinți, fac o poză superbă rămășiței unui arc aproape de mare și îmi continui drumul către capătul stâncilor. În larg se vede ferma de midii de la Dalboka și Balchikul. Aventura o continuăm pe aleea piertruită, strjuită de bucăți de piatră, legate printr-un lanț foarte gros pentru a împiedica turiștii să coboare țărmul înalt cu sol roșiatic. Aleea este în pantă, simțindu-mă pe un plan înclinat, coborându-l.

Nu uit să menționez că, în anii 1950, pe promontoriu a fost instalat un radar militar al forţelor Pactului de la Varşovia. Trecem de stația de radiolocație, așezată mai sus, pe o bucată superioară de rocă, ce are aspectul treptat, unor mai multe ere geologice, culoare devenind de la un roșu-portocaliu către un alb prăfuit, un întreg ”gradient” al culorilor.

În continuarea aleii, am regăsit un terase unui restaurant intitulat genereic ”Castello di Kaliakra Ristorante”, foarte frumos amenajat unde se pot servi preparate din pește și alte delicii. Am rămas plăcut surprins de numărul de turiști ce se perindau în jurul terasei, mulți oprindu-se pentru a lua o pauză înainte ultimului popas, capătul peninsulei sau așa zisa zonă de belvedere. Priveliștea este superbă. Se poate lua masa și în interiorul grotei, unde m-am simțit ca într-o peșteră. În jos, există și toaletă.

Am ieșit repede din interior pentru a nu fi ”agățat” de un ospătar și m-am îndreptat lângă terasa unde este situat Muzeul Kaliakra, într-o micuță cavernă, săpată în stânca calcaroasă. Intrarea este gratuită, muzeul fiind foarte mic. Aici se pot vedea machete exacte ale promontoriului şi cetăţii medievale precum şi vestigii din antichitate şi din perioada medievală descoperite pe această stâncă înaltă.

Pe partea stângă observăm o mică peșteră printr-o mică deschizătură în stâncă ce îmi trezește simțurile de apărare. Coborâm către finalul aleii ce ne poartă până la cel mai jos nivel, aproape de mare. Tot pe partea stângă regăsim un nou monument ce amintește de rusul Fyodor Ushakov, cel mai bun strateg al flotei țariste. Sub gravura acestuia, există trei plăcuțe în rusă, bulgară și engleză în care se amintește de victoria acestuia din cadrul războiului ruso-turc din data de 31 iulie 1791. În anul 2001, Ushakov a fost cononizat de către biserica ortodoxă rusă. La capătul stației de radiolocație, am găsit un nou monument dedicat rezistenței contra năvălitorilor, caracterizată de un bărbat ce pare că trage cu arcul.

Coborâm către ultimii pași de pe aleea pietruită, unde dăm de o capelă săpată în stâncă și închinată Sfântului Nicolae, protectorul marinarilor, ce marchează mormântul acestuia. Legenda spune că, în timp ce alerga spre mare, pentru a scăpa de asuprirea turcilor, pământul a început să se micșoreze sub picioarele sale. O altă interpretare a aceleiași legende spune că, Dumnezeu i-a lărgit pământul Sfântului Nicolae pentru a scăpa de otomani. Toate au fost, însă, fără folos. Sfântul a fost prins și ucis de către turci.

După capela Sfântului Nicolae, ne îndreptăm către punctul final. Scările abrupte și foarte alunecoase fac misiunea din ce în ce mai greoaie. Printr-o ghidușie am reușit să ajungem la capătul peninsulei stâncoase. Aici este locul unde m-am simțit în largul meu. Am făcut poze, am suprins pescăruși ce stăteau tihniți în soarele dogoritor și briza ce făcea atmosfera de vis. Am coborât un pic mai jos pe câteva poteci pecetluite pentru a fotografia din lateral, stânca și țărmul calcaros. Jos de tot, la nivelul mării, se mai văd mici poteci ce urcau până aproape de punctul de belvedere și ducea probabil în peșteri. Odată, aceste scări erau folosite pentru a descărca corăbiile. Este incredibil cât de bine s-au păstrat aceste monumente istorice, vechi de secole bune. Lângă terasa de belvedere, am observat cum unii turiști aruncau monezi într-o mică grotă săpată în stâncă. Nu am auzit de acest obicei dar le-am urmat întocmai ”procedurile”, lăsând și noi o parte inifimă a buzunarului nostru, a sufletului și mintea noastră. Erau foarte multe monezi, semn că ”obiceiul” a fost urmat întocmai de foarte mulți vizitatori.

Ne luăm rămas bun de la zona de belvedere și ne îndreptăm către aleea pietruită. Aici am observat un panou, pe care îl ratasem anterior. Era vorba de Via Pontica, a doua mare rută de migrație prin Europa, ce trece prin zona Capului Kaliakra. Aici găsim, pe lângă impozantele stânci de coastă, peste 400 de specii de plante și 310 feluri de păsări (barza albă, cocori, pelicanul dalmațian, cocostârcul de noapte, pelicanul albi și pescăruși), cea mai mare parte dintre ele fiind protejate prin lege.

Ne continuăm drumul, pe unde am venit, auzind de la conaționalii noștrii, o altă legendă cum că aici s-au ascuns şi averile lui Lyzimah, succesorul lui Alexandru cel Mare.

Soarele ne obosește dar nu atât de tare încât să mai imortalizăm peisajul impozant de care am avut parte. La ieșirea/intrarea din cetate, există vânzători de unde putem cmpăra suveniruri, magneți, lănțic în formă de scoici, brățări, pistoale cu apă, creioane mari inscripționate cu ”Bulgaria” și tot felul de jucării, mai mult pe placul celor mici. Prețurile sunt rezonabile. Un magnet simplu pornește de la 1 lv iar altul mai sofisticat, până la 5 lv. Am cumpărat unul de 3 lv care și astăzi stă pe frontispiciul frigiderului. Lângă parcarea există o cișmea de unde am luat apă rece ca gheața, fără vreun gust sau aspect dubios.

Ca o impresie generală, Cap Kaliakra mi-a oferit o perspectivă foarte frumoasă asupra zonei Kavarna. Eu, cel puțin, m-am lăsat fascinat de promontoriul spectaculos, lung de 2 km, cu stânci verticale și roșiatice ce se ridică la 70 m deasupra nivelului mării. Îmi permit să situez Cap Kaliakra pe locul fruntaș al unui clasament ce cuprinde toate obiectivele turistice de pe coasta Mării Negre. Timpul încremenit ce contrastează cu mișcarea morilor de vânt, într-un număr foarte mare.

Dacă sunteți un turist obișnuit cu tărmurile joase ale Marii Negre, vizita la Cap Kaliakra vă va părea șocant de frumoasă și, cu siguranță, vă va chema de fiecare dată când sunteți în trecere pe la vecinii bulgari. Cap Kaliakra trebuie vizitat măcar o dată, pentru a vă bucura de frenezia culorilor, de solul roșiatic dar și de culoarea Mării Negre ce debordează de un albastru areal, nemaiîntâlnit. Dacă sunteți norocoși, puteți avea ocazia să observați delfini în purul lor habitat natural. Cuvinte pot fi multe, dar dacă sunteți la fața locului, ele vor deveni o poveste istorică, romanul ”Cap Kaliakra”.

Planul meu din vara aceasta, include, desigur, o nouă vizită la Cap Kaliakra și noutatea pe care personal, nu am ”gustat-o”, anume Ferma de midii de la Dalboka. Vă las în compania pozelor, care vorbesc cel mai bine despre minunăția și parfumul locului.

Web - youtube

Vacanțe perfecte vă doresc!


[fb]
---
Trimis de andreieu in 10.07.16 16:11:20
Validat / Publicat: 10.07.16 19:42:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Albena, Balchik, Nisipurile de Aur.

VIZUALIZĂRI: 5475 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreieu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 O arcadă, lângă mare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[10.07.16 16:25:41]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

elviramvio
[10.07.16 19:52:25]
»

@andreieu -

Si tu si Mishu azi ati invartit butonul amintirilor. Poate ajung iarasi in vara asta sa-i spun amiralului ca l-am salutat si la Kerkira dar era ocupat si n-a raspuns, de, era cu cortfiotii.

Si nici pe tine nu te-au salutat delfinii ori m-am grabit eu la citit articolul? Astept sa vezi Bolata sa ne dai un ghid.

Si daca te intereseaza, poti lua legatura cu asociatia de ornitologie locala si sa observi pasarile,in anumite perioade din an, asta daca poti sta cateva ore de panda dar e deosebit.

Zoazore
[10.07.16 19:56:33]
»

@andreieu - Deci, nu se poate! În timp ce citeam impresiile lui @mishu despre Kaliakra, apar și-ale tale. Le-am citit și pe-astea și... nu m-am plictisit. MAI VREEEAAUUU!

crismis
[10.07.16 20:19:37]
»

@andreieu: Kaliakra e un loc drag si inimii mele!... Fa-ti timp macar juma' de ora si fa o vizita si golfului Bolata; cand pleci de la Kaliakra, faci prima la dreapta pe langa primul sir de eoliene si tii drumul drept cativa km. De fapt, juma' de ora e mult prea putin, mai bine o ora sau 2, sa ai timp si de baita, si de escaladat stancile pe poteca din spatele barului; privelistea pe care o vei avea de sus te va lasa cu gura cascata, garantat!

irinad
[10.07.16 20:21:46]
»

@andreieu - În afara unui text documentat, bine scris, ai pus nişte poze superbe. Marea Neagră e grozav de albastră în această zonă, dar şi soarele a fost mărinimos cu tine. Eu nu pot spune acealaşi lucru, anul trecut când am vizitat şi eu Kaliakra a început chiar să plouă.

Vacanţe şi călătorii plăcute îţi doresc în continuare!

iulianic
[10.07.16 20:46:21]
»

@andreieu - Cap Kaliakra este într-adevăr un loc minunat. Promontoriul înalt, cu stâncile abrupte și roșiatice, marea sinelie și cerul senin, toate acestea văzute la începutul verii când ierburile sunt încă de un verde crud, iar macii purpurii, înfloriți, colorează câmpul, fac din Cap Kaliakra un decor de basm. În urmă cu vreo patru ani, de Rusalii, am avut acest mirific tablou în fața ochilor. Îl văd parcă și acum.

Felicitări pentru excursie, pentru articol și... un binemeritat superbonus!

andreieuAUTOR REVIEW
[10.07.16 23:13:43]
»

@elviramvio - M-au salutat delfinii, unul mititel, am adus aminte prin rândurile de mai sus. Te-ai grăbit sau te-a luat somnul Mulțumesc de sfat, în august o să vizitez și Bolata și revin cu noutăți.

@Zoazore - Deci așa ceva... mai rar! Mă bucur că nu te-ai plictisit, în special de mine

Îmi aduci aminte de reclama la brânză. ”Unde sunt impresiile moțato? Le-am mâncat! ”

@crismis - Kaliakra abundă în peisaje mirifice și, cu siguranță, intră în inima fiecărui turist ce îi trece pragul. Golful Bolata se află pe lista locurilor ”must see” vara aceasta, mai ales că știu unde e. Și da, sunt deja cu gură cascată (ar trebui să o închid că s-au înmulțit moliile) doar uitându-mă la pozele de aici.

@irinad - Sincer, cred că sunt cele mai reușite poze pe care le-am realizat de când mă știu. Poate că este o impresie personală atrasă de inimaginabilului albastru de Kaliakra. Impresiile dumneavostră au fost un alt punct de plecare care mi-au activat simțurile.

Vacanțe plăcute vă doresc și eu!

@iulianic - Nu am apucat să mă bucur și de macii înfloriți. Într-adevăr, peisajul ar fi fost mult mai copleșitor. Sper să îl mai revizitați.

Mulțumesc pentru vizită, vot și superbonus!

mishu
[11.07.16 15:10:21]
»

Citind articolul tau aveam impresia ca-mi aud gandurile. Ei in fine nu asa de aduse din condei ca tu zici ca pictezi cuvintele, ci mai brut, insa amintirea acelor locuri minunate este aceeasi.

Pozele atat cat am tras eu cu ochil par superbe, inca nu le-am vazut decat asa pe langa articol.

Si normal ca am votat ca doar nu degeaba AmFostAcolo si mi-a mai si placut.

Si am facut-o si cu mare drag si cu dorinta de a mai citi ceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[12.07.16 09:07:16]
»

@andreieu: Tinere, ai scăpat de dat berea - cel puțin pentru moment Bravos, frumos scris si descris, n-ai bătut câmpii (prea mult) cu istoria si documentarea si mi-a plăcut articolul. Sa nu ți-o iei in cap acum, ca te-a lăudat papone, da?

PS: Vezi ca aia cu "Vacante perfecte" e a mea, desi n-am inregistrat-o

Toate cele bune! Si... Vacante perfecte!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
andreieuAUTOR REVIEW
[12.07.16 11:54:11]
»

@mishu - V-am spus că ne-am intersectat din întâmplare! Cuvintele pe care le-am pictat în acest articol au venit de la sine, cred că mi-a fost cel mai ușor întrucât paleta de culori de la Cap Kaliakra te binedispune iar slovele parcă se scriu singure. Într-adevăr, este un loc special, numai bun pentru încărcat bateriile.

@papone - Ahh, ce bine că am scăpat de bere

Cred că este primul vot de-al tău la un articol de-al meu. Cred. Dar al doilea e sigur M-ai lăsat perplex, ce să zic. Tot meriți o bere pentru o așa ocazie!

Nu mi-o iau în cap că nu-s genul, știi tu

Apropo, faza cu ”Vacanțe perfecte” a fost o reeditare din 2014, când era ”Vacanțe frumoase”. Marca înregistrată ar sta mai fain pe o bere, nu crezi?

papone
[12.07.16 12:01:57]
»

@andreieu -

Apropo, faza cu ”Vacanțe perfecte” a fost o reeditare din 2014, când era ”Vacanțe frumoase”. Marca înregistrată ar sta mai fain pe o bere, nu crezi?

Ok, merge, de acord cu berea aia.

Ai grija ce scrii de acum incolo, ca te bagai la urmariti si o sa fiu anuntat de fiecare miscare a ta pe aici Asa ca, is cu ochii pe tine, tinere andreitu

_Traveller
[31.07.16 15:10:31]
»

@andreieu - Nu imi vine sa cred ca Marea Neagra poate sa fie atat de frumoasa! Initial am crezut ca este undeva in Grecia aceasta zona.

Felicitari pentru articol!

andreieuAUTOR REVIEW
[06.08.16 12:43:20]
»

@_Traveller: Mulțumesc frumos pentru lecturare, ecou şi vizită!

Într-adevăr, la o primă "aruncare" de ochi, îți este destul de greu să crezi că pozele sunt desprinse de pe litoralul vecinilor bulgari dar cuprinzând aceeași mare, Marea Neagră.

Cap Kaliakra desăvârșește orice mit, orice stare, orice moment, locul acesta având o formă definitiv de perfectă!

Sper că ți-am (re) trezit sentimentul de acolo şi poate faci o tură prin zonă! În 6 zile plec în Albena și sper ca drumurile să poarte din nou la Cap Kaliakra, că la Golful Bolata sigur mă vor duce!

Vacanțe frumoase!

arru
[07.09.16 18:38:18]
»

Un ecou intarziat, ce sa zic

Ai review-uri de cazare foooarte frumoase, bine structurale, foarte utile, cu tot ce trebuie. Si ai avut o evolutie fulminanta pe AFA. Imi place.

Dar, trebuie sa spun, articolele de calatorie sunt preferatele mele N-am ce sa fac, asta e. Eu sper sa fie cat mai multe de acum incolo. Nu ca nu o sa le citesc si pe celelate

La buna vedere!

P. S. Inca nu am uitat de "cucoanele" de la Brasov Si ala era tot de calatorie

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
_Traveller, andreieu, arru, crismis, elviramvio, irinad, iulianic, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCap Kaliakra:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08036994934082 sec
    ecranul dvs: 1 x 1