ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Craiova
    ÎNSCRIS: 18.01.09
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    JUN-2006
    DURATA: 1 zile
    prieteni
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 2 MIN

    O zi stapan in insula lui Garibaldi

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Pornind din Bonifacio (Corsica) spre Sardinia primul oras in care poposesti este Santa Teresa Gallura, la 10/15 km de acesta spre est se afla micul port Palau de aici cu ferry se ajunge in La Maddalena (15 minute dureaza calatoria, pret 10 euro de masina), un arhipelag compus din 8 insule: La Maddalena, Isola Budelli, Moneta, Porto Massimo, Razzoli, Santa Maria, Santo Stefano, Spargi si Caprera. Vapoarele sosesc in principalul port al arhipelegului Cala Gaveta o asezare tipic mediteraneeana case vechi nu mai inalte de 3 etaje in culori ocru si caramiziu si peste tot vegetatie, palmieri, leandri si multe flori, Cala Gaveta este situata pe principala insula (si cea mai mare 20km patrati) La Maddalena, de aici la 7 km spre est se afla insula Caprera, legatura intre cele doua se face pe un pod. Am vrut neaparat sa ajung aici dupa ce am vazut poze cu acesta insula la niste prieteni care in ultimii ani si-au petrecut concediul in Sardinia. Insula are aspect muntos, nu este locuita, in prezent in zona cea mai inalta se pot vizita ruinele unei cazemate din timpul primului razboi mondial, in rest singura constructie de pe insula este casa lui Garibaldi, acesta si-a trait aici ultimii ani din viata si aici a si fost inmormantat! Insula are un aspect de masiv muntos care se pravaleste in mare formand o puzderie de golfuri si golfulete fiecare beneficiind de plaje fine de nisip, cele mai frumoase dintre aceste fiind ascunse in spatele stancilor rosiatice, accesul la acestea facandu-se pe poteci inguste semnalizate cu indicatoare, este adevarat uneori destul de dificil, insa odata ajuns acolo peisajul este incredibil, atat de salbatic, atat de de curat, natura in stare pura totul oglindit intr-o mare verde albastruie. Este greu de descris in cuvinte, peisajul destul de arid, in general jnepeni, scaieti si pini mediteraneeni insa din loc in loc se mai puteau vedea inghesuite printre stancile de toate formele, palcuri de flori, in luna mai toata insula infloreste in tonuri de galben, violet si alb. Am avut norocul ca in acea zii sa intalnim doar cateva persoane asa ca glumeam spunandu-ne ca suntem stapanii insulei, fiind foarte aproape de Costa Smeralda (un loc exclusivist fregventat in general de oameni bogati), insula este vizitata in special cu yahturi particulare, dar repet in acea zii ne-am rasfatat doar noi, ascultand doar zgomotul naturii, greierii, suieratul vantului, si valurile albastre verzui ce se zdrobeau de stanci!

    Pentru a va face o idee mai exacta am sa rog Webmasterul sa ataseze acest videoclip :http://www.youtube.com/watch?v=U5CBgf3cYJQ&feature=related asa arata micile golfulete in "n" variatiuni , voi incerca sa trec pe suport electronic o parte din pozele facute acolo !

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de Cristian_h* in 07.02.10 16:43:01
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 7004 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 in Cala Gavetta
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7150 PMA (din 11 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [07.02.10 16:52:06]
    »

    am atasat videoclipul propus , vizionare placuta!

    luci_matache*
    [07.02.10 21:59:02]
    »

    Superba descriere, cristian, felicitari. De cate ori am timp, incerc sa-ti citesc cu mare interes toate expunerile tale si ma imaginez si eu pe acolo. Pozele sunt de exceptie, chiar daca se vad ca au fost prelucrate, tot arata "bine".

    georgiana
    [07.02.10 22:28:53]
    »

    Cristian h,

    Despre drumul pana acolo as avea o intrebare.

    L-ati facut in 2 zile, sau... cum? Cu masina, banuiesc. Si din Genova cu ferry-boatul?

    Se vorbeste si franceza, acolo sau, in general italiana? Ca parca am retinut ca insula Corsica e a francezilor, doar Sardinia e a italienilor...

    Ti s-a parut scump acolo in general, fata de restul Italiei continentale?

    Cristian_h*AUTOR REVIEW
    [07.02.10 23:15:19]
    »

    luci multumesc pentru aprecieri, Georgiana, am plecat din Cenad dimineata (am inoptat la pensiunea care are singurul panou publicitar cu camere de inchiriat) cu masina bineinteles, si am oprit la Pisa la camping "Tore pendente" dupa o vizita la Curtea Miracolelor am mers la Livorno de acolo in Corsica la Bastia, dupa aceea cam 150 km pina la Bonifacio si apoi 1/2 ore cu ferry in Sardinia, apoi la Valledoria, de acolo am explorat tot nordul Sardiniei, vezi impresiile mele despre nordul Siciliei la sectiunea Sassari!

    georgiana
    [07.02.10 23:33:53]
    »

    Merci,Cristian,

    deci ai iesit din tara pe la noi...pacat...si ai dormit, banuesc, la Pensiunea Anka,la Cenad!

    Asteptam review-ul ...cu si despre...daca nu ai poze il facem pe din doua,tu scrii review-ul si eu fac pozele cand trec la Mako la cumparaturi!

    Data viitoare nu mai treci fara sa pui frana in Sannicolau!

    Macar 10 minute,ca treci prin fata mea,chiar!

    Dar vorbim mai bine la Bran.

    dananecula
    [05.04.10 23:19:09]
    »

    Bravo, Cristian_h pentru superba decriere! Intr-adevar o insula misterios de frumoasa...

    Dar ce m-a impreionat cel mai mult (din pozele tale, ca pana o sa am ocazia sa calatoresc pana acolo...) a fost multitudinea de floricele rozulii-liliachii, absolut fascinante!!! Nu-mi pot inchipui cum pe asa ariditate pot inflori asemenea frumuseti! Am avut impresia ca sunt la prima vedere un soi de flori de cactus, ce-ti incanta privirea cu coloritul lor frumos!!!

    Si pentru a ta postare,

    eu iti dau votul cel mare

    ce nu este oarecare

    e al saptelea din top

    Ce e cu bonus cu tot))

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Cristian_h*AUTOR REVIEW
    [06.04.10 08:43:07]
    »

    multumesc Dana, insula este rezervatie naturala si ideal ar fi sa fie vizitata in perioada cuprinsa intre sfarsitul lui aprilie inceputul lui Iunie cand sunt o puzderie de flori!

    vlad2005
    [08.04.13 18:39:55]
    »

    Salutare!

    Am vazut ca ai cutreierat ceva Sardinia, motiv pentru care te deranjez cu o intrebare: am hotarat sa vizitez Sardinia si am ca si varianta de cazare Hotel Palau din Palau.

    Ce parere ai de aceasta zona, ca si pozitie fata de obiectivele principale ale insulei? Si ce recomanzi de vizitat in aceasta zona (partea de nord a insulei) ?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dananecula, georgiana, luci_matache*, vlad2005

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050472974777222 sec
    ecranul dvs: 1 x 1