ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Nimic despre cardul de credit

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto:
Mai am o scoică şi câteva pietre,
cum să clădesc din ele o mare
şi-un ţărm unde să stau pe nisip
şi cum să mă conving că am fost pe un asemenea ţărm
urmând fericit o pasăre
care acum nu mă mai lasă să dorm?
O scoică şi cîteva pietre
şi un nume ciudat
pe care nu-l înţelege nimeni
şi speranţa mea de-a ajunge
să nu-l mai înţeleg nici eu într-o zi.
Sărbătoarea s-a terminat,
îmi aştept pedeapsa lângă tribunele goale,
dar eu am văzut arzând la amiază un nor
şi-am auzit cântecul care îngenunchea caii sălbateci,
îşi spun, ţărmul acela nu-i simplă poveste,
eu am văzut norul şi-am ascultat cântecul
şi înainte de a mă învinge
soarele m-a făcut fericit.

Jocul - Octavian Paler

Cum e și viața asta, când lumea pregătește cozonacii eu mă apuc de scris impresii!

Mă hotărâsem să petrec Rusaliile în Kallithea așa încât cu vreo 2 săptămâni înainte m-am apucat să caut cazare. Îmi propusesem o cazare ieftină, fără prea mari pretenții, dar nici nu îmi doream să aleg vreo căzătură.

Am început cu booking-ul pentru a-mi face o idee de prețuri dar și de calitatea cazării. Bineînțeles că nu am ocolit articolele de pe AFA. Apoi, pe baza celor ales de pe booking și AFA am început să trimit cereri direct proprietarilor de hoteluri/pensiuni. Prețurile obținute direct de la proprietar au fost în medie cu 5-10 EUR mai mici decât cele de pe booking. Nu am neglijat să-i întreb pe toți dacă aerul condiționat, wi-fi-ul, utilizarea frigiderului sunt incluse în preț. Nu de alta dar în Grecia poți avea surpriza să afli că pentru anumite facilități trebuie să plătești separat așa încât prețul final este altul decât cel socotit în primă instanță (ca deex poți plăti 5-10 EUR în plus pe noapte pentru aerul condiționat)

Pe lista scurtă rămăseseră Studio Sante, Studio Olympia și, bineînțeles recomandarea lui @johnnyredlabel: Phaeton Studios. Din păcate dl. Mavromatis (proprietarul Phaeton) s-a gândit că dacă este recomandat cu căldură atunci își poate permite să ceară și un preț mai mare, așa că l-am eliminat de pe listă, chiar și pentru faptul că mi s-a părut un comportament puțin deplasat. Trebuie să recunosc că nu e prima data când am pățit asta în Grecia. I-am recomandat chiar anul acesta hotelul din Tolo unui prieten. Același mod de abordare, i-a dat un preț cu 10 EUR/noapte mai mare la început de iunie față de prețul pe care eu îl plătisem la sfârșit de iunie. Am intervenit, oamenii mi-au explicat că au crescut prețurile dar că pentru mine (desigur =))) vor oferi prețul de care am beneficiat și eu.

În fine, pentru că a fost foarte prompt în toate răspunsurile, pentru că prețul era printre cele mai bune (dar nu cel mai bun), pentru că nu mi-a cerut avans și în primul rând că aveam promisă vedere la mare am acceptat oferta de la hotelul Adonis.

Prețul pentru camera dublă a fost 27 EUR/noapte iar cel pentru camera triplă 30 EUR/noapte. Am găsit hotelul foarte ușor, fiind situat imediat pe partea stângă cum se intră în Kallithea. Am fost întâmpinați cu entuziasm de proprietar, de parcă ne revăzusem cu unchiul plecat în străinătate. Mai, mai că și ne-am și pupat. Mr. Poppis este o gazdă foarte bună și primitoare.

Ne-a condus la camere, ni le-a arătat, ne-a învățat să folosim lumina, cheia, aerul condiționat (cum se bea apă a uitat să ne spună =))). Ne-a spus că dacă mai vrem pături să venim să-i cerem. Pe gura mea mijise un zâmbet, auzi și la ăsta, pături pe așa căldură. Dar a știut ce a știut, căci seara era destul de răcoare.

Când am luat păturile m-am dus să și plătesc, condițiile erau ok și nu am vrut să las pe ultima zi.

Cu toate că întâmplările mele grecești anterioare nu mă îndreptățeau să discutăm despre plata cu cardul, am vrut, măcar la nivel experimental, să pun la încercare patronul hotelului. A fost un gest necugetat din partea mea căci acesta s-a speriat de moarte, a început să gesticuleze, să dea din mâini si să explice: "only cash, only cash". Am intrat in panică, si am simțit nevoia să îl liniștesc: "E in regulă cash. Nicio problemă". După ce l-am văzut că s-a liniștit, mi-am reproșat tendința mea spre glume macabre, pe care mi-am spus de nenumărate ori că trebuie să o alung din obiceiurile mele. Acum e drept că și grecul, mr. Poppis s-a repliat destul de ușor, așa că în schimbul banilor nu mi-a nici o factură. Ce vorbesc de factură? Chitanță de mâna măcar. Soția mea se panicase un pic: "Dacă nu recunoaște că i-am dat banii și ni-i mai cere odată". "Liniște-te, dragă, aici suntem ca-n familie, ce tu îmi eliberezi chitanță când iți dau bani? ". Cred că am fost destul de convingător căci nu a mai continuat discuția.

Amplasare

Hotelul se află la mai bine de 500 m de centru sau 300 m după opinia proprietarului (opinie corectă dacă iei în considerare faptul că si centrul are o margine :) ). Dar drumul este ușor de parcurs, mai este câte un magazin, câte o tavernă, este chiar foarte bine.

La mare poți ajunge în două moduri (Kallithea este situată mai sus față de nivelul mării, pe un deal). Prima variantă este drumul asfaltat care duce spre plajă și care poate fi ușor de parcurs cu mașina. Și pe jos e ușor de parcurs la coborâre, la urcare însă cei ce au probleme de sănătate trebuie să ia în considerare un efort important, panta fiind destul de abruptă.

O a doua cale pornește chiar din grădina hotelului și coboară pe o cărăruie ca cele de munte spre plajă. Bineînțeles că este mult mai abruptă dar de menționat că și părinții mei au reușit să o parcurgă la coborâre. La urcare însă ne-am încumetat doar eu și fiica mea de vreo 2 ori (odată am nimerit în curtea altui hotel, greșisem o intersecție :) ). Drumul este însă superb, cu vegetație abundentă, și merită cu prisosință străbătut măcar o dată.

Foarte aproape de hotel este un supermarket Mavroutis de unde poți cumpăra toate cele necesare.

Camera

Camera destul de mare beneficia si de semeția a doi uriași stâlpi de rezistență care cu siguranță nu erau puși acolo de decor :), dar se pretau perfect la un joc de v-ați ascunselea, așa că în cazul în cazul în care ar fi plouat afară :) s-ar fi găsit ceva de făcut și în cameră.

Baia curată, era dotată minimal. Accesoriile de baie se rezumau la săpun lichid, hârtie igienică și bineînțeles prosoapele albe și curate.

Exista și o chicinetă destul de bine dotată cu tacâmuri, farfurii, pahare, plită electrică și hotă. Exista chiar și un tirbușon :), binevenit pentru o retsina sau un vin roșu de Creta. Acum nu știu dacă lipsea ceva căci noi nu am gătit în cameră. Este însă o opțiune care poate fi luată în calcul. Frigiderul încăpător cu congelator funcționa foarte bine.

Paturile, unul dublu și unul simplu, comode, nimic de reproșat. Exista un dulap mare, o comodă și un televizor pe care nu l-am deschis. Am preferat să stau afară până mă lua somnul. Aerul de mare și priveliștea, mirosul ierbii proaspăt cosite erau argumente cărora nu am vrut să mă opun.

Puteai vedea un crâmpei de mare chiar și din cameră, printre copacii situați la marginea hotelului.

Parcarea gratuită este în față și pare că ar fi chiar a hotelului. Nu îmi dau seamă ce se întâmplă în plin sezon dar acum erau destule locuri de parcare.

Nu era foarte mare înghesuială la hotel (motiv pentru care pesemne nu ni s-a cerut avansul), mai erau ocupate vreo 3 camere. Nu a fost rău căci am putut să ne bucurăm în liniște de grădină.

Wi-fi-ul funcționa la fel de bine în cameră ca și pe terasă sau în grădină. Bine, funcționa este un fel de a spune, lărgimea de bandă fiind foarte strâmtă :). Semnalul era constant, însă chiar și mesageria pe facebook funcționa cu întârziere, mesajele ajungeau și cu 5 minute de la trimiterea lor (nu tot timpul, dar se întâmpla). Oricum povestea parametrilor de internet în Grecia este alta decât în România.

Aerul condiționat funcționa și el foarte bine, l-au încercat părinții mei la orele după-amiezii.

Camera avea o terasă proprie, dotată cu o masă de plastic rotundă și 3 scaune dar și un uscător de rufe. Dacă nu îți ajungea măsuța de pe terasa proprie nu îți rămânea decât să te muți în grădină.

Grădina

În spatele hotelului, acolo unde se află camerele cu vedere la mare este o grădină frumoasă cu gazon și câțiva copaci printre care și lămâi mărginită de o rigolă cu diverse flori: mușcate, gura leului etc. În partea stângă cum privești spre mare (că doar nu o să mă uit la hotel;)) se află și câteva leagăne pentru copii.

Există câteva mese lungi de lemn, fiecare cu 2 bănci și umbrelă la care poți lua masa sau sta la un pahar de vorbă. De aici priveliștea este și mai frumoasă, vederea spre mare fiind mai largă.

În grădină era și câțiva stâlpișori cu becuri de iluminat care aducea un famec deosebit serilor petrecute aici.

A și să nu uit proprietarul hotelului avea și o mică livadă de lămâi, care aducea un plus de farmec

La hotel stăteau și doi francezi cam la 60 de ani, el și ea. Mi s-a părut interesant că parcă erau lipiți acolo. Ea stătea și citea permanent, ba pe terasă ba la una din mesele din grădină și mai trăgea din când în când cu ochiul în stânga și în dreapta, de parcă nu i-ar fi fost cartea de ajuns. Așa să tot faci aerosoli. Am remarcat-o fiindcă de obicei alegea masa care se afla în fața camerelor noastre.

Concluzii

Hotelul are și câteva camere spre stradă, despre care am citit că sunt cam zgomotoase din cauza traficului. Așa că dacă vă hotărâți pentru acest hotel asigurați-vă că nu veți primi o cameră în această zonă, pierdeți vederea la mare și câștigați zgomot.

Dacă ar fi să mai ajung vreodată în Kallithea nu aș ocoli hotelul Adonis, dimpotrivă, fie numai și pentru vederea la mare și grădina minunată. Nici parcarea nu este de neglijat, gândindu-mă la cât de complicat este de parcat în centrul orașului. Poate singurul dezavantaj (care în mare măsură este și avantaj) este că te afli la vreo 500 m de centrul stațiunii.

Dar țineți cont, nu este un hotel de lux, nu are piscină și nici SPA.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dabator in 24.12.15 19:02:21
Validat / Publicat: 24.12.15 22:08:36
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3115 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Vedere spre mare, noaptea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 78700 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.12.15 21:22:37]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

***

Mutat în rubrica "Adonis Hotel, KALLITHEA [Kassandra]" (nou-creată pe sait)

DabatorAUTOR REVIEW
[24.12.15 23:01:54]
»

Webmaster, te rog, dacă se poate "Wish You Were Here" - Pink Floyd

webmaster26
[24.12.15 23:13:06]
»

@Dabator - se poate! Done!

DabatorAUTOR REVIEW
[24.12.15 23:19:41]
»

@webmaster26: Mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
costy69
[26.12.15 19:47:23]
»

@Dabator - La acest hotel am vrut să vin anul trecut. Chiar am avut o cameră rezervată pe booking o scurtă perioadă de timp. O cunoștință mi-a recomandat hotelul Stratos din stațiunea Afithos și în final am ajuns aici. Dacă hotelul a fost o alegere bună, cu stațiunea lucrurile nu au stat la fel.

Afithos este un sat mic, pe care l-am vizitat în 2 zile, după care serile ni le petreceam în Kallithea. De asemenea, plaja din Kallithea nu se compară cu cea din Afithos. Având în vedere aceste aspecte, poate că ar fi fost mai bine să păstrăm rezervarea la Adonis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DabatorAUTOR REVIEW
[26.12.15 21:05:01]
»

@costy69: La mine a fost oarecum invers. Nu am reușit să ajung în Afithos deși citisem destul de mult despre acest sat și mi-aș fi dorit. Împotrivirea celorlalți de a ne mișca dar și lenea mea s-au opus tendinței de a ajunge acolo. Oricum, cu siguranță voi mai ajunge prin zonă, fiind o bună variantă de "city break" .

Hotelul este exact așa cum l-am descris, eu m-am simțit bine, dar nici nu am avut pretenții excesive. Altfel spus am fost conștiet de ceea ce am ales. Și mi-a plăcut.

În ceea ce privește booking-ul, nu uita să verifici întotdeauna și oferta pe care ți-o pot da grecii direct. La mine a funcționat aproape întotdeauna, o singură excepție unde prețurile au fost echivalente, la Enalion Studios.

calatorul
[06.01.16 17:02:57]
»

Bine gasit, bine ales, bine povestit. Am retinut, este de cautat. Plus ca o sa redevin dependent de PinkFloyd, mai am inca discurile de vinil prin casa, gasite si platite cu greu, dar sa nu deviez prea tare. A, sa nu uit: si cui ii trebuie SPA si piscina in Grecia, cu Egeea la indemana, care le insumeaza si le depaseste pe toate? Shine on you, crazy diamond, felicitari si vacante frumoase in continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DabatorAUTOR REVIEW
[07.01.16 00:07:42]
»

@calatorul50: Recunosc că, deși am avut emoții, sunt sigur că am ales cea mai bună variantă din toate opțiunile pe care le-am avut la îndemână. Briza mării, atmosfera plăcută, grădina generoasă și chiar drumul superb spre mare îmi spun că am făcut o alegere inspirată pentru bugetul pe care mi l-am propus.

La primele mele cazări în Grecia am avut piscină și habar nu am avut la mi-a folosit... Atâtea plaje frumoase, apa mării de o claritate dumnezeiască, nu mă îndemnau nicio clipă spre piscină. Și atunci de ce aș mai alege o cazare cu piscină (dacă nu sunt și alte motive care determină alegerea)?

Alltfel îmi place că în afară de pasiunea de a călători, aici pe AFA, descoperim alte pasiuni comune, fie că vorbim despre poezie, muzică, film sau teat, dragostea de istorie sau geografie, ori de toate la un loc. Sau poate o plimbare cu bicicleta, un parc tematic, snorkelling, scufundări, ski sau lupte greco-romane și orice altceva ne putem imagina ne aduc argumente în plus pentru a fi alături...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, costy69

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.052159070968628 sec
  ecranul dvs: 1 x 1