ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Thassos - Insula verde a Greciei

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru ca ramasesem dator cu acest review despre locurile pe care le-am vizitat si vazut in Thassos, de unde scrisesem doar despre cazare, am zis ca e bine sa ma pun la zi cu restantele, prezentandu-va astazi frumusetile si atractiile insulei ce va vor fermeca cu siguranta odata ajunsi acolo.

Multi critica aceasta locatie, cea mai apropiata de Romania, sub motivul ca este invadata de romani si de obiceiurile (proaste) ale unora dintre acestia. Ce va pot spune insa, este ca noi nu ne-am lovit de aceasta problema (manele, badaranism, mancatori de seminte, vorbit in gura mare etc.). Chiar n-am intalnit asemenea specimene spre bucuria noastra si deci pot sa-mi sustin pledoaria (pro :))) cu toata convingerea, cu atat mai mult cu cat insula Thassos este pe primul loc in preferintele cititorilor si userilor AFA, asta apropo si de o excelenta statistica facuta de @zuftim cu ceva timp in urma, in baza review-urilor scrise pe site-ul AFA despre insulele grecesti, vezi impresii.

Concluzia la care a ajuns ? “Thassos este clar si de departe, «regina insulelor Grecesti» pentru turiştii români” cu cele 432 review-uri de călătorie scrise pentru aceasta destinatie, urmata la mare distanta de insula Corfu cu 179 de review-uri.

Asadar, va voi prezenta un review de calatorie despre locurile pe care le-am vazut, vizitat, apreciat si admirat dupa un sejur petrecut in frumoasa insula Thassos din Grecia, o insula superba si care ne-a ramas la inima :). Daca va intereseaza si impresiile despre cazare — vezi impresii.

Thassos este o insula plina de verdeata si paduri, putine alte insule ale Greciei putandu-se lauda cu asa ceva. Insulele grecesti au in general putina vegetatie, lucru obositor si neplacut pentru aceia dintre dvs. care (ca si noi dealtfel) prefera natura “in verde” si nu peisajele aride si “cu natura moarta”.

Denumita si “Insula de Smarald”, in Thassos veti putea gasi atat plaje excelente si peisaje de vis, dar si vestigii arheologice, biserici si manastiri. Timp si deschidere sa ai pentru a le vizita pe toate.

Asadar haideti sa incepem cu plajele. In Thassos se poate aplica din plin vorba “one day – one beach” (o zi – o plaja) si asta pentru ca intradevar aveti de unde alege. S-a scris mult despre plaje si puteti gasi informatii peste tot, dar eu va voi descrie cateva plaje pe care am fost, le-am apreciat si vi le propun si dvs.

 

1. Paradise Beach - Plaja Paradisului. Pentru a ajunge aici veti avea de coborat o faleza inalta, la baza careia veti da de o parcare generoasa unde veti vedea ca marea majoritate a masinilor au numere de inmatriculare din Romania :))

De fapt aproape intreaga insula este “cotropita” de turisti din Romania (~ 80% romani, 10% bulgari, diferenta de 10% fiind constituita din “si altii” :))). Dar asa cum am mai zis, prezenta in numar atat de mare a romanilor, pentru noi chiar n-a fost o problema care sa genereze vreo urma de disconfort :)

La Paradise Beach, veti gasi o plaja mare dar mai putin aglomerata fata de Golden Beach pe care o voi prezenta imediat, fapt care face ca si marea sa fie aici mult mai limpede. Este plaja care noua ne-a placut cel mai mult dintre toate plajele vazute. Larga, nisip fin, apa curata cristal si cu mici bancuri de pestisori ce-si fac veacul pe langa tarm. Este o placere sa-i vezi stralucind in razele soarelui. Marea se adanceste lin si pe o distanta considerabila, asadar un loc perfect si pentru copii mici.

Ca si pozitionare eu o vad peste celelalte plaje, avand in larg o insula care se integreaza superb in peisaj, plus ca mai avem si posibilitati de explorare a falezei de piatra din stanga plajei, o frumusete, asta daca ne saturam de stat la soare. La oarecare distanta de plaja, in partea stanga dupa niste lespezi masive de piatra se practica nudismul, deci atentie daca veti veni cu copii dornici de explorare si noi descoperiri. Exista posibilitatea sa descopere lucruri pe care nu vi le veti dori in ruptul capului descoperite la varsta lor =))

 

2. Golden Beach - Plaja de Aur, se intinde pe aproximativ 1 km, fiind situata intre doua sate, Skala Potamia si Skala Panagia. Plaja este asadar lunga si este si suficient de lata astfel incat sezlongurile si umbrelutele sa nu fie inghesuite. Nisip fin, te duci destul de mult spre larg inainte sa se adanceasca apa, deci si aici veti gasi un loc bun de plaja si balaceala pentru copii. Un minus ce poate fi luat in calcul, ar fi ca plaja este foarte aglomerata, asta datorandu-se faptului ca asa cum ziceam se afla intre 2 localitati turistice - Skala Potamia si Skala Panagia, iar turistii cazati aici unde credeti ca vin la plaja ? Surpriza... La Golden Beach ! :)) Asa se face ca marea care de dimineata este limpede clestar, dupa ora pranzului devine tulbure si maronie, fapt pentru care abia veti mai putea zari micutele bancuri de pestisori de langa plaja care dimineata iti incanta privirile.

 

3. La Skala Sotiros veti gasi o plaja destul de mare cu nisip fin si aer exotic, asta pentru ca este marginita de palmieri, marea cristalina si putin adanca, si aici un loc bun pentru copii.

Skala Sotiros este un sat ce si-a pastrat aspectul de sat traditional grecesc si poate fi o buna alegere pentru petreacerea unui sejur intr-un mediu arhaic, linistit si reconfortant si intr-o zona plina de verdeata. Aici veti gasi destule taverne si baruri deschise intrega zi, dar sa nu uitati sa gustati si din renumita paine traditionala a lor, coapta aici si distribuita in intreaga insula.

 

4. Marble Beach - Plaja de Marmura. Este situata intr-un golfulet natural. Este micuta si de un alb sclipitor cu mici bucati de marmura alba rotunjita peste tot. Aici insa va veti lovi de 2 probleme.

Prima ar fi ca aceasta plaja, cam de 2 – 3 ani este lasata in parasire si abandonata, asta dupa ce o viitura a distrus tot ce se gasea pe plaja. Asadar la Marble Beach nu veti gasi amenajari necesare plajei - sezlonguri, umbrele, beach bar. Daca insa va plac plajele “virgine” si va hotarati sa mergeti acolo pentru o zi de plaja, obligatoriu trebuie sa aveti la dvs si ceva mancare si bautura.

O a doua problema ar putea fi faptul ca marea se adanceste brusc, iar la aproximativ 6 - 7 m de tarm atinge o adancime de peste 2 m.

O intreaga polemica s-a lansat pe marginea acestei plaje, daca este sau nu un “must see” al insulei. Noi am fost la Marble in 2012. Atunci, dupa un drum neasfaltat de cativa Km, nu foarte rau dar cu mult praf, exista intr-o padure (rara) de maslini si cam in dreptul plajei, o parcare neamenajata destul de mare de ~ 30 de masini. Din 2013, asa cum am spus si in review-ul meu “O cazare decenta si de calitate in Thassos”, atunci cand plaja a fost abandonata, ar fi trebuit sa nu mai calce nimeni pe aici.

Asadar ce-i mana-n lupta pe toti acesti (multi) turisti care inca viziteaza Marble Beach ? Mi-e greu sa cred ca la momentul actual aceasta parcare se umple si esti obligat apoi sa parchezi pe marginea drumului si ca atata lume vine acolo ca sa ce ? Sa se uite la niste tomberoanele de gunoi parasite de langa parcarea de care va ziceam ?

Nu. Nu exista decat un raspuns. Faptul ca este un loc frumos si deosebit care trebuie vazut, un "must see" al insulei, iar unii vin aici chiar sa faca plaja, in ciuda lipsei amenajarilor. Sau poate tocmai pentru asta :))

Eu vad Marble Beach-ul ca pe o zona aparte, frumoasa si deosebita, ce trebuie musai vizitata odata ce ati ajuns in Thassos.

Dar aveti grija totusi unde parcati daca vreti sa vedeti Marble Beach, asta din cauza “caprelor Al-Qaida” care bantuie prin zona si de care am povestit mai pe larg in review-ul meu de aici vezi impresii, review insotit si de poze edificatoare ale faptelor teroriste petrecute acolo =))

 

5. Si daca tot va prezint tarmul marii, nu pot trece peste Laguna Giola. O mica piscina naturala alimentata cu apa doar de la valurile mai mari, o laguna formata prin eroziunea stancii sub actiunea valurilor. Necesita ceva efort ca sa ajungeti la ea, dar veti vedea ca merita.

Veti avea de mers pe jos circa 20 - 30 de minute de la locul unde va veti lasa masina, prin soarele torid si intr-o coborare accentuata. Asa ca va trebui sa aveti incaltaminte potrivita pentru zona montana abrupta, palarioare sau sepcute ceva si niscaiva lichide la voi. Este un loc deosebit si de o frumusete aparte care merita efortul de a-l vizita. Puteti face aici si ceva plonjoane in laguna de la inaltime daca va place adrenalina sau daca vreti, puteti sa explorati putin si faleza de piatra din jur pentru ca este deosebita si interesanta. La fel un loc care cred eu nu trebuie ratat daca veti ajunge in Thassos.

Acestea au fost plajele si locurile cu mare si soare pe care le-am vizitat, cu mentiunea ca dupa ce am vizitat Giola, am aterizat pentru plaja unde credeti ? Tot la Paradise Beach, care asa cum v-am spus ne-a placut cel mai mult dintre toate plajele vizitate si incercate :))

Ca si puncte de atractie ale insulei Thassos, aflate de data asta in interiorul insulei, pe care le-am vizitat noi si pe care vi le pot recomanda, avem asa :

In Limenas, capitala insulei, veti putea vizita Agora antica, Muzeul de arheologie si ruinele templelor zeului Pan si al zeitei Atena.

Alt punct de atractie al capitalei Limenas este Manastirea Vatopediou. Superba. Simbol al capitalei, aceasta este suspendata pe o stanca in apropierea marii, iar drumul pana la manastire il veti face feriti de soarele arzator printr-o frumoasa padure de pini. Pe traseu poti sa-ti bucuri privirea comparand verdele insulei, cu albastrul de vis al marii, priveliste ce n-o veti uita curand.

Apoi puteti merge sa vizitati Bisericile Sf. Demetrios si Sf. Paraskevi din Theologos (vechea capitala a insulei), Manastirea Archangelos si fosta cariera de marmura din Aliki (datata inca din sec. VI) si Manastirea Sf. Panteleimonas din Kazaviti.

Insa neaparat nu ratati o vizitata si in satul Panagia al carui nume in traducere inseamna Maica Domnului. Un loc uitat de timp si de civilizatie, loc unde puteti descoperi satul traditional grecesc.

Aici se afla si Biserica Panagia, ridicata cu pietre din ruinele templelor antice de pe insula si considerata ca fiind cea mai impunatoare constructie din Thassos. In biserica puteti admira icoane vechi bizantine din secolele 14-15, o colectie de monede vechi - bakires, care au circulat in trecut aici, precum si vesminte ale cruciatilor care se pare ca au facut un popas pe insula in drumul lor spre Ierusalim in timpul cruciadelor lui Richard Inima de Leu. Tot aici (in sat nu in biserica :))) se poate vizita gratuit o fabrica de ulei de masline traditionala (si functionala inca), ale carei prese sunt puse in functiune de apa unui mic raulet ce strabate localitatea. Langa, exista o fabrica mai din zilele noastre ce produce ulei si alte diverse produse pe baza de ulei de masline, iar din magazinasul de prezentare puteti achizitiona ulei extra-virgin (EVO), diverse sapunuri si creme cosmetice, toate cum altfel, pe baza aceluiasi ulei de masline.

 

Cam astea au fost plajele si locurile pe care le-am vizitat in cele sapte zile de vacanta in Thassos, o vacanta reusita si o destinatie in care cu siguranta vom reveni cu mare placere.

Haideti sa va dau si cateva ponturi pentru cei ce se vor hotari pentru aceasta destinatie.

1. Pentru ca sa luati feribotul de pa coasta pana in Thasos, aveti doua variante : Keramoti sau Kavala. Mai avantajos este cel din Keramoti pentru ca are traseul mai scurt si deci este mai ieftin fata de cel din Kavala. Este preferabil sa parcurgeti o distanta mai mare cu masina, decat sa alegeti un traseu pe mare mai lung al feribotului. Iesiti mai ieftin.

2. Este bine sa faceti plinul de carburant in Bulgaria (au preturi mai mici), nu de la greci si in nici un caz de pe insula, unde normal, este inclus in pretul carburantului si costul transportului acestuia de pe continent pana acolo.

3. Si niste ponturi in legatura cu tavernele din Thassos, ponturi aplicabile de fapt pe oriunde in Grecia.

- Daca vreti sa mancati la taverne o mancare intradevar traditionala, este bine sa va informati si sa cautati tavernele unde iau si grecii masa.

Asta pentru ca ei (de greci zic), sunt foarte exigenti in privinta mancarurilor si nu mananca la tavernele sa le zicem “turistice”, acele taverne care prepara feluri de mancare zis “traditionale” special pentru turisti si care nu au nici o legatura cu savoarea si gustul preparatele traditionale grecesti.

Ca sa aveti siguranta unor preparate traditionale si ca sa va bucurati de adevaratul gust al mancarii grecesti - tzatzichi, salata greceasca, souvlaki (frigarui de pui), saganaki (branza feta pane la tigaie), gyros (un fel de shaorma greceasca), branza halloumi grill etc. - mergeti asa cum va spuneam la tavernele frecventate de greci si nu veti regreta. Pontul asta l-am aflat de la propietara vilei Teresa din Limenas unde am stat :))

- La taverne apa de baut este de obicei gratis, dar asta daca vedeti pe masa o carafa cu apa. Daca insa veti vedea sticle etichetate, mai bine intrebati ospatarul sa nu aveti niscaiva surprize :))

- Nu comandati de prima data desertul, pentru ca este posibil sa fie dat din partea casei. Cel putin asa era la taverna de langa vila Teresa in care eram noi cazati si unde luam masa de seara. Prima data nestiind cum sta treaba, am comandat ca si desert inghetate si ne-am trezit la final pe langa inghetatele noastre si cu un imens platou cu pepene rosu si galben feliat din partea casei :))

Acelasi lucru (desertul din partea casei) l-am mai intalnit si la alte taverne din insula la care am luat pranzul, dar si la o taverna de pe continent de data asta, intr-un mic sat unde am oprit sa luam pranzul pe drumul de intoarcere spre casa. Aici am primit un fel de placinta traditionala de-a lor, umpluta cu smochine. Delicioasa.

- Bauturi alcoloice din Grecia. Si bauturile alcolice traditionale ale grecilor sunt de mare angajament si merita atentie, asadar sa le trecem rapid in revista.

Vinul Retsina. Este un vin alb cu vagi tente de rasina de brad, vin ce merge perfect cu fructele de mare, pestele sau preparatele din peste.

Vinul Mavrodafni. Daca veti manca insa sa zicem, o ceafa de porc la gratar sau o pastrama de capra (excelenta :)), va trebui sa comandati un vin rosu, recomandat fiind vinul Mavrodafni, vin ce va va delecta cu un amestec ciudat de arome, de la cafea si caramel, la struguri si prune.

Lichiorul Ouzo, Grija mare cu Ouzo, bautura traditionala a grecilor. Cel mai bun Ouzo este cel produs in orasul Plomari din insula Lesvos si sub brand-ul Mytilini. Asta n-o spun eu, o spun grecii, ei fiind cei mai in masura sa poata face diferenta. Cu gust predominant de anason, se bea amestecat cu putina apa foarte rece sau cu cuburi de gheata. Lichiorul initial transparent, isi schimba culoarea in prezenta apei capatand o culoare alb-laptoasa. Nu va lasati insa amagiti de gustul dulce si placut al sau. Este o bautura tare si inselatoare la care se aplica din plin zicala – dulce si te duce. Asadar atentie cu ea.

Tsipuro. Este un coniac slab facut in casa, un fel de tuica a grecilor si care mai este denumita si bautura saracilor, asta pentru ca in trecut era o bautura impartita de calugari saracilor si oamenilor veniti la munca pe langa manastiri.

Coniacul Metaxa. In fine ajungem si la cel mai cel, creme du la creme, best of the best... Coniacul Metaxa :))

Unul dintre cele mai bune si aromate coniacuri din lume, obtinut din distilarea vinului provenit din 3 soiuri de struguri uscati la soare (stafiditi) si cu o mare concentratie de zahar. Bautura astfel rezultata va fi apoi amestecata cu vinuri vechi, petale de trandafir si unele extracte de plante si lasat timp de cel putin 3 ani in butoaie de stejar pana se matureaza, toate astea dupa o reteta tinuta secret inca din anul 1888.

Exista 4 variante ale coniacului Metaxa, asta in functie de vechime : 5 * coniacul cu o vechime de pana in 5 ani, 7 * cu o vechime de pana in 7 ani, 12 * (Metaxa Grand Olympian Reserve) cu o vechime de pana in 12 ani si Metaxa Private Reserve cu o vechime de 40 de ani sau peste.

Coniacul Metaxa are un gust exceptional, un parfum pe care nu stii de unde sa-l iei si o aroma unica. Daca-l vei gusta o data, cu siguranta o vei face din nou :)

 

Inchei aici pledoaria mea pentru vizitarea si pretuirea insulei Thassos la adevarata sa valoare, subliniind inca o data punctele sale forte :

1. Apropierea fata de Romania (~ 600 Km din Bucuresti via Makaza).

2. Munte si mare la un loc. Cine vrea poate face si drumetii montane spre varful Ipsarion (1204 m), traseu de dificultate medie. Aici veti ajunge daca vreti sa mergeti pe jos, plecand din satul Potamia, sau cu masina din satul Maries (totusi nerecomandat, drumul e pe alocuri un off-road total).

3. Este o insula vie, plina de paduri si verdeata.

4. Foarte multe plaje, asadar ai de unde alege.

5. Vestigii istorice importante pentru pasionati.

6. Mai multe manastiri si biserici de vizitat.

7. Sate traditionale grecesti, abia atinse de civilizatie.

8. Si in fine mai nou, aici nu veti da de refugiati, emigranti, migranti sau cum le-o mai zice, asa cum se intampla in insulele apropiate de coasta Turciei : Kos, Lesvos, Samos, Chios si Leros :))

Si or mai fi si alte puncte forte ale Thassos-ului, da’ astea-mi vin acum in minte :))

Ma opresc aici sperand ca am reusit sa va fac pofta si de un pic de Thassos, o destinatie zic eu pe nedrept criticata si marginalizata si care merita cu siguranta mai multa atentie :)

La gandul ca am reusit sa va ofer si ceva informatie noua, va invit pe cei ce n-ati ajuns inca in Thassos s-o faceti pentru ca nici nu stiti ce pierdeti, iar pe aceia dintre dvs care ati fost deja acolo, sa reveniti cat de curand in minunata si fermecatoarea insula Thassos, asta pentru ca stiti deja ce pierdeti :))

Informatia e buna la casa omului, dar trebuie sa o ai, sa o vrei si sa si stii s-o folosesti atunci cand ii vine timpul :)), pentru ca nu-i asa,

Cine detine informatia, detine puterea.

THX! Bye bye.

 


[fb]
---
Trimis de vega06 in 23.11.15 15:39:54
Validat / Publicat: 23.11.15 17:56:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3855 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Thassos - Insula verde a Greciei. Imagini de pe plaja Paradise Beach.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.11.15 17:54:06]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Thassos, THASSOS" (deja existentă pe sait)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

vega06AUTOR REVIEW
[23.11.15 18:06:16]
»

@webmaster -

Va multumesc pentru solicitudine si ajutor webmaster si bineinteles multumiri si pentru selectia review-ului ca si minighid AFA . Este o cinste pentru mine.

Mihai18
[23.11.15 21:31:09]
»

Pt. @Vega 06. Bună seara. Și au trecut mai mult de 5 luni de când „tăceți” pe acest sit. Sunt sigur pe ce scriu pentru că aproape zilnic urmăresc ce mai scriu useii mei preferați. Bun review-ul în special partea a 2-a cu sfaturi și recomandări, foarte utile pentru toți. Despre fotografii. Ei, aici este ceva mai mult de scris. Pozele postate de dv. mi-au plăcut toate și le-am votat. Dar mai am câte ceva de spus. Nici acum nu am uitat fotografia cu caprele pe mașini. Și ultima mențiune. Vă datorez recunoștiință pentru îndemnul foarte categoric să postez fotografii alături de review. Ați fost elegant în modul cum ați formulat atunci îndemnul, dar, pe fond, eu am înțeles cam așa „Să-ți intre bine în cap omule, un review fără fotografii, nu prea are valoare” Și m-am pus pe treabă. Până acum am postat 489 fotografii. Vă mulțumesc dv. și lui Nicole 33 care m-ați îndemnat la așa ceva. Să ne citim cu bine.

vega06AUTOR REVIEW
[23.11.15 22:10:22]
»

@Mihai18 -

Multumesc pentru aprecieri, vizita si comentariu.

In privinta fotografiilor, da. Am postat multe si asta pentru a avea si o buna sustinere vizuala a celor scrise in review, o sustinere a punctului meu de vedere PRO Thassos. Imi pare bine ca ti-au placut.

In privinta partii a doua a ecoului tau, faptul ca ti-am sugerat sa adaugi si fotografii materialelor postate, nu a fost nicidecum "un indemn categoric" ci trebuia luat doar ca si o sugestie. Uite ce-ti spuneam atunci :

Cand am spus ca pozele ridica valoarea materialului, nu m-am referit doar in particular la acest material, ci la modul general, pentru ca din cele 6 review-uri ale tale, 5 sufera de "boala" asta - Lipsa pozelor. (...) Sa stii ca se pot pune si cateva fotografii in care apare familia, langa vreun obiectiv turistic, abia ca faci dovada ca intradevar ai fost acolo

Chiar ma bucur ca ai tinut cont de spusele mele si n-ai luat-o la modul "Uite si la asta. Vine el sa-mi dea lectii"

Bravos. Si vad ca te-ai miscat bine de atunci Felicitari !

Mihai18
[24.11.15 08:21:19]
»

@vega06 - Și eu vă mulțumesc pentru tot și toate și vă mai aștept cu review-uri.

danamandache
[24.11.15 08:44:58]
»

Foarte bun articolul! Felicitari!

vega06AUTOR REVIEW
[24.11.15 09:55:40]
»

@danamandache -

Iti multumesc si tie Dana pentru vizita, aprecieri si comment. Am incercat sa iasa ceva bun

Ma bucur ca ti-a placut.

Lyssys
[24.11.15 14:34:23]
»

@vega06 - În P50 este cu certitudine plaja Golden Beach, în dreptul Hotelului Golden Sand, lipit de Hotelul Fedra.

În P53, este tot Golden Beach, este fotografia simbol a sus-numitei plaje, la aproximativ 50-60 m dreapta de P50!

Este indiscutabil o insulă cu peisaje superbe, date de îngemănarea muntelui şi verdelui vegetal bogat, cu marea! Am realizat, după recentul eveniment teluric ce a transformat Plaja Egremni din Lefkada în poveste(a) "a fost acolo", că totul este efemer... Şi e cu atât mai plin de valoare "am fost acolo!", oriunde ar fi asta...

Am fost acolo la sfârşit de iunie 2012, a fost prima întâlnire cu Grecia şi a fost dragoste la prima vedere!

Vacanţe de vis vă doresc!

vega06AUTOR REVIEW
[24.11.15 15:02:05]
»

@Lyssys -

Adevar graiesti

Sorry! Dintr-un fatal error am gresit denumirile a 5 fotografii consecutive, de la P49 la P53, in care intradevar este prezentata plaja Golden Beach.

Correcta observatia. Dau o bere!

Trec acusica la corecturile de rigoare si mercic de atentionare.

Aaa... Si iti multumesc si tie pentru vizita, comment si atentionare.

Iar in privinta vacantelor de vis... Visele sunt de 2 feluri. Vise frumoase sau cosmaruri. Vreau sa cred ca ne-ai urat vacante de vis din ptima categorie Sau cel putin asa sper

Vacante minunate si voua!

Aurici
[24.11.15 18:36:58]
»

@vega06 - Apropo de ouzo, băutura lor tradițională, poate fi cu gust de anason sau nu. De aceea gazda noastră din Thassos ne-a avertizat că trebuie să avem grijă când cerem ouzo și în funcție de cum ne place aroma de anason să menționăm with sau without anason.

Altfel..., ce mai dăm și noi din pinteni să mai ajungem în Thassos!

vega06AUTOR REVIEW
[24.11.15 19:52:35]
»

@Aurici -

Mai, io ce sa spun... Habar n-aveam ca exista Ouzo light sau cu si without anason

Pe noi ne-a servit patroana de la vila Teresa unde-am fost cazati cu cate un paharel de Ouzo si ne-a spus ca cel mai bun si mai cautat de greci, e Ouzo facut de Mytilini in insula Lesvos. Mie unuia drept sa spun mi-a placut mult de tot paharelul. Rar vezi asa ceva.

Facea parte dintr-un serviciu de ceramica alb pictat manual si extrem de frumos

Cat despre Ouzo, pot spune cu mana pe inima ca nu-mi place de nici o culoare. Nici cum arata si nici gustul. In special gustul. Adica daca-mi place palinca, poti sa-ti dai seama ca lichiorurile n-au nici o sansa . P-ala l-am baut ca de, protocolul... Altfel poate se simtea femeia jignita, mai stii ? Dar asa cum spune o vorba din batrani - de gustibus non disputandum, asadar...

Aaa... Si mi-a placut chestia cu datul din pinteni. Retinut si pus la rezerva pentru uz personal si in vreo oaresce situatie data. Asta daca sus-numita expresie nu o ai cumva inregistrata la OSIM ca marca ® si sa ma trezesc Doamne fereste cu vreun proces de incalcarea dreptului de autor

Iti multumesc si tie pentru vizita si comentariu.

mogly
[24.11.15 20:09:03]
»

@vega06 - Ai descris totul foarte frumos, iar peisajele sunt de vis. Sunt de acord cu tine, insulei i se mai spune si insula de smarald insa insula verde a Greciei este Corfu si nu Thasos.

vega06AUTOR REVIEW
[24.11.15 20:41:26]
»

@mogly -

Pai asa cum am spus si in review, Thassos-ul mai este supranumit si Insula de smarald. Am spus asta. Dar daca in titlu am folosit termenul de "Insula verde a Greciei" este doar pentru faptul ca intradevar este o insula verde si nu arida ca marea majoritate a celorlalte insule. Departe de mine gandul de a "fura" denumirea altei insule

Corfu inca nu l-am vazut, dar stiu ca este socotita cea mai verde insula greceasca si ca are in dotare vegetatie amestecata, in principal de tip mediteranean.

Nevazand pana acum decat Thassos-ul, nu pot face o comparatie care dintre ele e mai colorata

Iti multumesc si tie pentru vizita si comentariu.

mogly
[24.11.15 22:52:13]
»

@vega06 - Am inteles ce ai vrut sa spui. Toate fotografiile apar cu denumirea de insula verde a Greciei si asa mi-am adus aminte de Corfu. Nici eu nu pot face comparatie intre cele doua insule, pentru ca am fost doar in Corfu, dar cred ca sunt la fel de verzi ambele, la propriu. Corfu are maslini, chiparosi, lamai, portocali si peisaje spectaculoase, mie mi-a placut la nebunie si de asta cam citesc tot ce se scrie de Grecia Insulara. Iti doresc multe calatorii cat mai frumoase si colorate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vega06AUTOR REVIEW
[25.11.15 12:49:07]
»

@mogly -

Pai si Thassos-ul are peisaje de mare angajament.

Daca te hotarasti sa urci pe varful Ipsarion, ala de care ziceam ca are 1.204 m, vei avea o panorama si peisaje de zile mari. Abia acolo poti sa realizezi ca de fapt esti inconjurat de ape . Thassos-ul este totusi maricica la cei aproape 400 de Km² ai ei, iar daca te afli la nivelul soselei n-ai nici o sansa in a realiza ca de fapt esti pe o insula.

Si ca vegetatie, sa stii ca si pe aici gasesti o multime de portocali, smochini, rodii, lamai si alte alea pe care n-am reusit sa le identific. Dar la greu si peste tot maslini. Care maslini in marea lor majoritate crec salbatici si de capul lor . Sunt adevarate paduri de maslini pe intreaga insula.

Calatorii frumoase si tie si-ti doresc sa ajungi cat de curand si in minunatul si “coloratul” Thassos!

mogly
[25.11.15 22:46:59]
»

@vega06 - Multumesc! Si eu iti doresc sa ajungi in Corfu, are in jur de 600 km patrati si in punctul cel mai inalt muntele Pandokratoras 914 m. Maslini la fel peste tot, iar vegetatie cata doresti. Multi copaci cu flori - leandri si in rest de toate, mare de azur stanci, oameni primitori si o atmosfera uimitoare care iti da o senzatie ca esti bine venit si iti doresti sa te reintorci. O doamna de la un magazin de suveniruri imi tot spunea ceva si nu intelegeam apoi mi-a scris pe o coala de hartie: 2016 si mi-am dat seama ca vroia sa-mi spuna ca ne asteapta si anul viitor. Am vorbit putin de Romania de cum o ducem noi si apoi de ei in Grecia si mi-am dat seama ca pe insule se supravietuieste doar din turism si cultivatul maslinelor. Imi spunea ca din cauze financiare ei nu prea parasesc insula iar de calatorii afara nici vorba. Cu toate acestea sunt niste oameni veseli, calzi si foarte primitori, motiv pentru ca i-am admirat si mai mult.

vega06AUTOR REVIEW
[27.11.15 11:58:45]
»

@mogly -

mi-am dat seama ca pe insule se supravietuieste doar din turism si cultivatul maslinelor. Imi spunea ca din cauze financiare ei nu prea parasesc insula iar de calatorii afara nici vorba.

Ei uite asta-i o chestie ciudata. Grecii traiesc din turism (castiga din turism), dar ei la randul lor nu fac turism. Vreau sa spun turism in folosul lor ca si persoane, adica a fi turist intr-o tara straina.

Chiar, uite daca stau bine sa ma gandesc, prin cate tari am fost, nu am vazut niciodata greci...

Mihai18
[27.11.15 22:10:52]
»

@vega06 - Stați că numărul de fotografii de acum 4 zile s-a modificat, nu mai sunt 489 ci sunt 515. Cu bine

vega06AUTOR REVIEW
[27.11.15 22:22:46]
»

@Mihai18 -

Multe inainte

L. E. Da. Acum am vazut

calatorul
[14.03.16 01:33:58]
»

O descriere excelenta a insulei, greu sa mai adaugi ceva, nu mai zic si de poze. Norocul meu ca am scris si postat mai demult relatarile despre Thassos, ca acum m/as fi lasat pagubas, singurele lucruri in plus pe care le/as fi avut de pus erau pozele mele personale, adica facute de mine, DEmne de retinut sunt si ponturile oferite, sfaturi binevenite atat pentru cunoscatori cat si pentru incepatori, si vacante frumoase in continuare!

vega06AUTOR REVIEW
[16.03.16 15:04:52]
»

@calatorul -

O descriere excelenta a insulei, greu sa mai adaugi ceva, nu mai zic si de poze. Norocul meu ca am scris si postat mai demult relatarile despre Thassos, ca acum m/as fi lasat pagubas

Multumesc frumos pentru aprecieri . Ei hai Calatorule ca nu-I chiar asa. Oricine va gasi ceva in plus de spus despre un anumit loc, vazand acel loc si simtindu-l prin prisma si trairile sale personale. O minte iute va gasi intotdeauna ceva nou de spus si scris

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, calatorul, danamandache, Lyssys, Mihai18, mogly
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Thassos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086003065109253 sec
    ecranul dvs: 1 x 1