ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.11.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 05.05.13
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    OCT-2015
    DURATA: 2 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.33%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 22 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 4 MIN

    O cazare romantică

    TIPĂREȘTE

    Preambul

    Bulevardul Libertății, 167, Bușteni... Te sperii și cauți pe Google Maps. Ca să răsufli ușurat: de fapt, este DN 1, porțiunea care nu depinde de Compania de Drumuri, ci de primărie. Și mai afli că e pe partea stângă, cum mergi spre Brașov...

    Ce nu observi pe net, deși era la mintea – pardon, ochii – cocoșului, e că adresa e la doi pași după ce treci de drumul spre Gura Diham. Adică, după ce lași gara pe dreapta, destul de aproape... Ăsta e un indiciu perfect!

    Adevărul e că, venind dinspre București, după ce am traversat centrul aglomerat al Bușteniului, după ce am trecut de intersecția spre castelul Cantacuzino, am observat, cu coada ochiului, o construcție din lemn, demnă de un muzeu al construcțiilor specifice Văii Prahovei, pe prispa căreia mai era – culmea! – un afiș cu inscripția „Avem camere” și un număr de telefon, dar, ca orice șofer care se respectă, am trecut mai departe. Până când am depășit plăcuța pe care scria „Bușteni”, tăiat de o linie roșie, oblică. Bun așa... Am găsit un loc de întors și am ajuns la construcția de care am amintit mai devreme, sesizând că numărul de telefon de pe indicator coincidea cu cel la care sunasem cu vreo două ore mai devreme... Așadar am parcat mașina pe trotuar, într-un intrând, cât să nu deranjeze pietonii și am purces spre poarta din lemn.

    Clădirea

    Impresionantă construcția, din lemn, în stilul caracteristic zonei – nu mă pricep la detalii, dar este același gen de casă pe care îl vezi în Sinaia sau aiurea, pe valea Prahovei, dar nu și în alte părți locuite de români.

    Iar gazda ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și ne-a condus spre camera de la etaj, la mansardă. Nu înainte a deschide poarta mare, din partea stângă a curții, ca să parcăm mașina. După ce urci treptele străjuite de pitici (foarte mici) ca să ajungi pe prispa cu scaune și balansoar, pătrunzi pe ușa înaltă într-un hol impunător, flancat, în laterale, de alte uși înalte, ce închideau camere de oaspeți. La capătul holului începe scara abruptă spre etaj. Inițial, ai impresia unei claustrări, la capătul treptelor, unde te lovești de altă ușă închisă. Surpriza vine după ce o deschizi, cu timiditate... Un alt hol impunător, flancat de alte intrări spre alte camere. Pe o parte, o canapea cu un urs de pluș, pe cealaltă, un ceas. Apoi holul se îngustează, doar ca să se lărgească din nou spre o masă mare, cu scaune, cu o chicinetă dotată cu toate cele necesare traiului și un frigider.

    Iar la masa aia, la un pahar de vorbă, gazda a povestit istoria clădirii... Care a fost construită pentru vacanță de către o familie bucureșteană, acum 110 ani. Asta, vechimea, se simțea prin toți porii casei... Povestea a continuat clasic; confiscarea ei de către comuniști și, după niscaiva avataruri, introducerea ei în circuitul turistic. Și mai interesantă – dar deloc de mirare – patimile post decembriste, când, între retrocedarea de jure și cea de facto, clădirea a fost deliberat devastată. Noroc, totuși, pentru turismul autohton, că proprietarii au investit și au refăcut-o. Că un cârcotaș poate găsi defecte, este una... Că nici casa nu este de 3 stele, este altceva... Doar că este perfectă pentru un sejur la munte.

    Camera

    La etaj... Bine, dat fiind acoperișul caselor de munte extrem de ascuțit, camera are aspectul unei mansarde. Cu geamul săpat în planul înclinat. Dar spațioasă și cochetă. Șifonier, comodă, televizor și pat matrimonial, comod. Plus sala de baie, cu toaleta, chiuveta și cabina de duș pe sub care, culmea, nu curge apă... Și inconvenientul din dotare: un ventilator slab, dar fără aerisire. De altfel, cred că ăsta este și singurul minus al camerei, mai ales pe timp de vară – cred, pentru că singurul contact cu atmosfera de munte este geamul din acoperiș. Nu există aer condiționat.

    Concluzie

    Pentru un sejur fără pretenții, pentru o cazare intimă, după un traseu montan, pentru o masă de stat la taclale, lângă un covrig și o cană de vin, pentru istorisirile gazdei, merită o cazare la Casa Frasin.

    Ca un post scriptum, dar fără scriptum anterior, mă gândeam la frumoasa poveste din filmul „Undeva, cândva”, când eroul, profitând de vechimea hotelului, se întoarce în trecut, printr-o regresie autoimpusă... Cum altfel să te simți într-o casă veche de 110 ani?


    [fb]
    ---
    Trimis de makuy* in 10.11.15 21:28:42
    Validat / Publicat: 10.11.15 22:16:07
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1629 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (makuy*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Casa Frasin - la intrare
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 22.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster69
    [10.11.15 22:15:27]
    »

    Mutat în rubrica "Casa Frasin, AZUGA / BUȘTENI" (nou-creată pe sait)

    = = = = =

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    makuy*AUTOR REVIEW
    [10.11.15 22:30:06]
    »

    @webmaster69 -

    Este ok.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    makuy*, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂCasa Frasin:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.8233859539032 sec
    ecranul dvs: 1 x 1