ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 18.09.12
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    JUN-2015
    DURATA: 7 nopți
    familie cu copii
    4 AD. + 1 COPII -- v: 4 ani

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Frumos!

    TIPĂREȘTE

    Salutare,

    Anul acesta ne-am numarat si noi printre romanii corfioti si am popsit, timp de o saptamana pe frumoasa insula.

    Rezervarile le-am facut din martie, in timpul targului de turism si au fost relativ avantajoase.

    Am plecat din Bucuresti, pe 20 iunie, in jurul orei 5. La 6 ajungeam in vama Giurgiu si la 7 reuseam sa trecem granita. Lucrarile de pod sunt destul de dezarmante. Cand stii ca ai de strabatut 1200 km si te opresti dupa primii 60, parca iti mai piere din chef. Dar, o data asternuti la drum am mai uitat de nervi.

    Am ales deja bine cunoscutul drum spre Makaza. S-au scris destule review-uri despre drum si nu voi mai insista. Singura mentiune este ca, la Kardzahli, OMV-ul era foarte aglomerat si am ales benzinaria vecina, un Lukoil, daca nu ma insel, unde totul a decurs rapid. Am alimentat, platit cu cardul si ne-am continuat drumul.

    In vama Makaza am asteptat in jur de jumatate de ora. Nu imi aduc aminte exact la ce ora am ajuns, dar era dupa pranz.

    In Grecia, am urcat pe Egnatia Odos si am pornit-o spre Nea Karvali, unde am facut un popas de o noapte (voi scrie un review si despre aceasta cazare) A doua zi, am revenit pe autostrada si am mers pana la Igumenitsa unde am traversat cu ferry-boat-ul pana la Lefkimi. De aici, doar 80 de km ne desparteau de Acharavi, destinatia noastra finala.

    Aici, din strada principala, am mers pe Odos 9 si am ajuns la hotel. De fapt vorbim despre un complex cu mai multe vile imprastiate intr-o curte foarte frumos amenajata, plina de verdeata, palmieri si foarte ingrijita. Aspectul exterior al complexului cred ca ar inmuia si pe cei mai mari carcotasi. Un singur lucru as avea de obiectat, si anume lipsa unor semne care sa te indrume catre receptie. Am gasit-o usor, urmand aleea principala, dar la fel de bine ne-am fi putut plimba putin pana sa ajungem.

    Procesul de cazare a durat foarte putin. Ne-au fost cerute voucher-ele, am primit cheile si am fost condusi catre camere. O paranteaza as vrea sa fac aici si sa spun ca am achizitionat doua pachete, o camera tripla si una dubla. Evident au fost luate si platite in acelasi timp. Cand am intrebat-o pe doamna de la receptie daca cele 2 camere sunt in aceeasi vila, ne-a raspuns ca nu, ca nu au primit nicio informare in acest sens de la agentie... si o cred. Nu a fost un inconvenient, doar o observatie.

    Prima camera (313) pe care am vazut-o era cea dubla. Din holul de la intrare, se deschidea o camera marisoara, cu doua paturi single unite, o toaleta cu oglinda, dulap, doua noptiere, un cuier, uscator de par, un televizor micut si un racitor. Curata, decenta, cu miros placut. Din camera, se iesea pe un balcon de mici dimensiuni, cu o masuta rotunda de ratan si doua scaune. Privelistea era insa minunata. Spre una dintre gradinile complexului, cu un gazon foarte verde, un gard viu plin de flori si un mandru palmier.

    Baia, de dimensiuni acceptabile, mai ales pt un hotel grecesc, gazduia o cabina de dus, pe langa toaleta si chiuveta. La capitolul cosmetice consumabile, nu prea stiu ce sa spun. In camera dubla, la venire erau sampon, gel de dus si mini sapunuri care insa nu au fost inlocuite pe toata perioada sejurului. In cea tripla am gasit doar mini sapunurile.

    Apoi am mers in vila de langa unde am vazut si cea de a doua camera. Aceasta era de fapt un apartament (X1). De la intrare, in fata se afla living-ul, cu un pat single, o masuta de cafea, o canapea extensibila, un cuier cu un suport de bagaj si o unitate de depozitare, cu rafturi si dulapuri, tocmai buna pt carticelele si jucariile copilului. In partea dreapta pe holul de trecere catre baie aveam o bucatarie. Dotata cu frigider si plita electrica si cuptor, multe dulapuri si blat pentru gatit. la capitolul vesela se gasea doar strictul necesar : o oala mare cu capac, una mica, un ibric si o tigaie, farfurii, pahare, cesti pt cafea, tacamuri, spumiera si polonic.

    Daca pot scadea un punct... sau mai multe la capitolul cazare, o fac doar din cauza acestor dulapuri. Cel de deasupra chiuvetei era prevazut cu rastel pentru scurgerea vaselor. Presupun ca aici au fost puse la uscat si inchisa usa. Drept pentru care te lovea un miros ingrozitor de umezeala si mucegai cand deschideai dulapul.

    Ca sa continui, in capatul acestui hol era baia, cu cadita de dus, WC, chiuveta si o oglinda mare.

    Inainte de intrarea in baie, in stanga se gasea dormitorul. Aici gaseam un dulap, cam impractic as zice. Avea doar o polita, pt pus bagajul as zice si bara pentru umerase (numeroase de altfel). Deasupra mai era un corp unde am gasit paturi si inca 2 perne de rezerva. Patul era matrimonial, dar cu o saltea foarte- foarte tare, cu doua noptiere si veioze. Pe celalat perete se afla toaleta, cu o oglinda mare, mai multe sertarase si un scaun.

    Si din prima camera si din dormitor se putea iesi pe un balcon lung si ingust, care insa dadea in straduta din spatele complexului. La cat de ingusta era strada, nu te-ai fi asteptat sa fie asa circulata. Dar... asta e. In afara camionului de gunoi care trecea dimineata la 7, putine masini ne-au deranjat. Mai ales ca noaptea era rece si dormeam cu usile de la balcon inchise. Asa, ca de usi nu am zis nimic, dar sunt clasice, cu geam, plasa de tantari si obloane de lemn.

    Curatenie s-a facut zilnic, duminica doar a fost ridicat gunoiul. Prosoapele au fost schimbate la 2 zile si, o chestie care mie mi s-a parut bizara, asternuturile erau schimbate zilnic (din nou, mai putin duminca)

    Masa a fost in regim demi-pensiune (da stiu, proasta alegere pentru Grecia... nu carcotiti ) Ei bine, miturile se mai si prabusesc. Mancarea a fost chiar mai buna si mai diversificata decat ma asteptam. De cum intrai in restaurant erai intimpinat de un chelnar care te conducea rapid la o masa. Desi era plin mereu, nu a trebuit sa asteptam niciodata sa se elibereze sau debaraseze vreo masa. Nu ni s-a cerut niciodata numarul camerei, ci doar numarul de persoane ca sa stie catre ce fel de masa sa ne indrume. Cozile la autoservire erau mici, organizate si nu am vazut pe nimeni sa ia mai mult decat ii trebuie. La micul dejun erau cateva feluri de baza, care se repetau si altele diversificate : multe dulciuri, aperitive calde si reci, fructe, gemuri, lapte si cereale, etc. Cafeaua era buna! Personalul era numeros si foarte atent. Chiar daca mase se termina la ora 10, la 9:50 reumpleau tavile daca scadeau mai mult de un sfert. De fapt, in 7 zile cat am mancat acolo, nu am vazut vreo tava goala.

    Cina, tot in regim de bufet, avea 4 feluri de mancare calda : un fel de peste, 2 proteine animale si un fel vegetarian, 3-4 feluri de salate reci, tzatziki-ul nelipsit, maslinele si un soi de muraturi picante si mai mult sarate decat acre. Deasemenea, erau si 2 feluri de dulciuri calde si nenumarate reci, printre care si inghetata. Supa mi-a lasat, insa impresia ca ar fi de la plic.

    Am povestit de cazare si masa, sa revin la zona exterioara. Dupa cladirea cu receptia si restaurantul, era un spatiu de joaca pentru copii, impartit pe varste, si pentru cei mai mici si mai marisori.

    Apoi erau piscinele, una pentru copii si una de adulti. Sezlongurile de la piscina erau gratuite si aranjate frumos pe spatiu verde, si la umbra naturala, sub copaci sau palmieri, ori sub umbrele ori direct la soare. Beach bar-ul era si locul in care se putea lua pranzul. O oferta limitata, dar cu mancare delicioasa, frumos aranjata si la pret decent (intre 9 si 12 euro o portie imensa de fructe de mare sau peste).

    Plaja era despartita de zona piscinelor de un gard transparent, cu dublu rol, cel mai important fiind cel de protejare impotriva vantului de pe plaja.

    Da, din pacate zona este foarte vantoasa si se formeaza valuri foarte mari. Nici apa nu este asa de calda din acest motiv.

    Plaja este cu nisip si pietricele, intrare lina in apa si nisip. Sezlongurile de pe plaja din dreptul hotelului costa 2 euro, iar putin mai in dreapta, in dreptul celei de-a doua taverne, costa 3 euro, dar acolo nu sunt pietre deloc. De specificat ca in pretul sezlongurilor nu se primeste niciun cupon pentru bauturi la bar.

    La sfarsit, la capitolul diverse, as vrea sa adaug ca, la cazare, pentru patul single nu am gasit asternut. Am cerut la receptie si mi s-a dat imediat impreuna cu scuze ca nu au personal la curatenie la ora aceea... era 17. La plecare, am anuntat ca am dori sa ne decazam la ora 6 si au deschis resturantul ca sa putem lua ultimul mic dejun (mult mai saracacios decat celelalte, dar suficient).

    Ca o concluzie si nota personala, concediul a fost unul reusit, conditiile de cazare si masa foarte bune, cele de baie nu chiar pe gustul meu. Si insula si complexul sunt foarte frumoase, merita vizitate, dar 7 zile nu-mi par suficiente.


    [fb]
    ---
    Trimis de Lallica* in 26.09.15 10:34:15
    Validat / Publicat: 26.09.15 11:39:41
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4574 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lallica*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 plaja din dreptul hotelului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 13 voturi)

    ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster25
    [26.09.15 11:13:15]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Acharavi Beach Hotel [Acharavi], CORFU" (deja existentă pe sait)

    -----

    Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
    Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=19096

    webmaster25
    [26.09.15 11:21:56]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Lallica*AUTOR REVIEW
    [26.09.15 12:13:41]
    »

    @webmaster25 - Este corect.

    Merci!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dabator
    [26.09.15 14:17:50]
    »

    @Lallica: Foarte bune review-ul. A fost una din opțiunile mele când am fost în Corfu (acum vreo 5 ani, cred), din păcate ceilalți au optat pentru Roda Garden Village. Nu a fost rău nici acolo, dar Acharavi Beach avea plaja mai bună și părea mai îngrijit.

    Am trecut special pe lângă el și am și intrat în hotel pentru a-mi satisface ego-ul meu și a scoate un pic ochii celorlalți .

    Acum am și confirmarea că este un hotel cu adevărat bun.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Lallica*AUTOR REVIEW
    [28.09.15 22:24:27]
    »

    @Dabator: Merci!

    Complexul chiar este frumos si ingrijit. As putea carcotii putin si spune ca strainii erau cazati in vile renovate (cel putin de la exterior asa pareau), dar sunt sigura ca nu depinde de ei, ci de agentii.

    calatorul
    [22.07.16 11:00:36]
    »

    @Lallica - Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Felicitari pentru o noua destinatie de vacanta greceasca, alegeri inspirate si vacante frumoase pe mai departe!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, Lallica*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052248001098633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1