ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanța
ÎNSCRIS: 30.09.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Casa Alina din Hateg

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor membrilor AFA dar si vizitatorilor interesati de plimbari si calatorii!

Pentru anul acesta, am ales sa vizitam si Tara Hategului, o zona frumoasa pe care nu am reusit sa o exploram pana acum.

Asadar ne-am interesat aici pe AFA, care sunt obiectivele din zona apoi am inceput sa cautam cazare. Din recomandarea unori prieteni care au fost cazati acolo cu ceva timp in urma si care s-au simtit foarte bine am decis si noi sa ne cazam la pensiunea Casa Alina din Hateg, locul ideal de unde aveam acces catre majoritatea obiectivelor.

Rezervarea am facut-o prin telefon si fiindca era cam ocupata pensiunea in acea perioada, am reusit sa rezervam totusi o camera de 2 persoane, fara baie in camera, dar cu baia pe hol in imediata apropriere, baie la care aveam acces doar noi.

Fiindca nu aveam coordonatele exacte sa ne ajutam de gps, la coborarea de pe autostrada am luat legatura cu gazda sa ne explice cum ajungem si am primit informatiile exacte: de la intrarea in orasul Hateg dinspre autostrada Sibiu - Orastie - Simeria, am urmat indicatoarele catre manastirea Prislop si dupa ce am trecut de un Peco pe partea dreapta si inca vreo 700-800 metri am ajuns la destinatie, unde ne asteptau gazdele noastre chiar la strada principala.

Adresa: Hateg, strada Mihai Eminescu nr. 92 [...]

Am fost primiti cu caldura si prietenie, am parcat masina in curte unde era destul loc de parcare pentru 4-5 masini, pe partile laterale erau flori frumos mirositoare, un balansoar si mai apoi am primit camera pe care o aveam rezervata.

Am intrat in vila printr-un mic hol de acces unde era si frigiderul si am ajuns intr-un living destul de mare cu zona de relaxare in partea dreapta iar in stanga zona pentru servit masa si o bucatarie deschisa dotata cu tot ce am fi avut nevoie de la ustensile de gatit pana la condimente.

Pentru ca ceilalti oaspeti din camerele de la etaj nu sosisera inca, am avut si noi posibilitatea sa le vizitam asa incat sa stim pe viitor ce altceva putem alege. Si aceste camere erau frumos mobilate, curate, luminoase, cu baie proprie dar si cu un mic balconas cu vedere catre curte si strada principala.

De la gazda noastra, doamna Alina am aflat ca au mai finalizat inca o constructie noua in spatele vilei cu inca doua camere la parter fiecare cu baie proprie, iar la etaj va fi a treia camera ceva mai mare si mai spatioasa.

In curtea din spate era un gratar amenajat, cu chiuveta, si un foisor unde ne-am relaxat seara pana tarziu stand la povesti si primind alte informatii pretioase de la gazdele noastre in special de la cei doi copii :Razvan si Oana care s-au oferit sa ne fie si ghizi daca aveam nevoie, ei cunoscand foarte bine imprejurimile dar si multe locuri ascunse care nu prea sunt promovate.

Deoarece veniseram de la drum lung si fiind obositi, doamna Alina ne-a servit cu un delicios suc natural de mere facut in casa, care ne-a racorit pentru moment, iar sotul ne-a gadilat simturile cu un paharel de palinca din partea casei.

Pe tot parcursul sederii noastre la aceasta pensiune ne-am simtit excelent, fiind tratati ca niste prieteni, gazdele interesandu-se daca avem nevoie de ceva.

Am avut privilegiul sa fim invitati si la petrecerea cu ocazia zilei de nastere a gazdei (sotului), unde ne-am simtit perfect printre ceilalti oaspeti, iar un domn cu chitara venit de la Bucuresti a intretinut atmosfera, ne-a cantat si ne-am distrat pe cinste pana tarziu in noapte.

Pensiunea dispunea de internet gratuit in toate zonele inclusiv in camere.

Daca ajungeti in zona puteti vizita printre altele:

- mananastirea Prislop, locul de pelerinaj la mormantul Parintelui Arsenie Boca la aprox. 13 km nord-vest de Hateg (sunt indicatoare destule, drumul este bunicel cu exceptia catorva sute de metri chiar inainte de manastire)

- manastirea Cetatea Colt, situatã in comuna Rau de Mori. Despre cetatea Colt, se pare ca scriitorul Jules Verne face referire in una din cartile sale (Castelul din Carpati), iar legenda spune ca acesta ar fi fost personal in aceste locuri pitoresti. Cetatea a fost construita de fam. Candea in sec. Xv si este situatã pe varful unui deal.

- Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa (106 - 271 cât a durat stăpânirea romană în Dacia), se afla la aproximativ 15 km de Hateg pe drumul spre Caransebes.

- castelul Kendeffy de la Santamaria Orlea construcţie în stil baroc înălţată în 1782 şi apoi transformata.

- biserica Sfantul Nicolae din Densus o bijuterie arhitectonică din sec. Xiii, construita pe locul unei alteia cu mult mai veche.

- biserica Reformatã-calvina Santamarie Orlea construită în stil gotic la sfârşitul secolului xiii unde un domn care este paznic acolo va va da undele informatii si va va fi ghid in schimbul unei sume modice. (locuieste chiar in spate, asa ca daca gasiti inchis, solicitati-i sprijinul)

- parcul National Retezat, Declarat Parc National în 1935, iar din 1979 este cunoscut ca Rezervatie a Biosferei.

In 1975 s-a inceput construirea barajului de la Gura Apei (situat la marginea vestica a Parcului) pentru a carui constructie s-a folosit un volum de piatra de trei ori mai mare decat in cazul Piramidei lui Keops. Rezevatia Retezat cu peste 80 lacuri naturale este unul din cele mai importante destinatii turistice.

- rezervatia de zimbri, la 3 km de oras pe dn66, cea mai renumita rezervatie de crestere a zimbrilor.

- castelul Hunianzilor din Hunedoara

- muzeul satului Hategan din localitatea Pesteana, unde nea Antonica, un om deosebit si sotia dansului, au adunat de-a lungul timpului obiecte din lumea satului de zi cu zi care arata viata, obiceiurile, traditiile dar si uneltele oamenilor locului.

- Taul fara fund sau Mlastina de la Pesteana, loc unde cu mii de ani in urma era un lac, care intre timp s-a umplut cu materiale iar in partea superioara a apei au crescut straturi adanci de muschi. Datorita conditiilor particulare de temperatura dar si de umiditate, in acest loc minunat inca se mai pastreaza specii de plante care in alte parti au disparut demult. Cea mai cunoscuta dar si misterioasa planta de aici fiind Roua Cerului o planta carnivora printre putinele din tara noastra care se hraneste cu circa 50 de insecte mici pe an. Atentie deosebita sa nu va aventurati in afara platformei deoarece muschiul este foarte moale, fragil si va puteti afunda in apa de sub acesta (legenda spune ca acest lac chiar comunic printr-un tunel cu Marea Neagra... si ca fortele raului atrag aici animale dar si oameni care au disparut si nu au mai aparut niciodata. Daca vreti sa ajungeti aici studiati hartile zonei sau cereti informatii gazdelor sau de la nea Antonica domnul de la Muzeu.

- geoparcul dinozaurilor pitici,

 

Ca o concluzie pot spune ca am facut o alegere buna, ne-am simtit excelent acolo datorita conditiilor de cazare si dotarilor pensiunii, dar mai ales gazdelor noastre. Sigur vom mai reveni.

Va doresc concedii placute oriunde v-ati afla, iar celor care inca nu au ajuns, macar sansa de a visa... Multumesc...


[fb]
---
Trimis de alunelu69 in 17.09.15 15:43:19
Validat / Publicat: 17.09.15 17:00:07
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în HAȚEG [HD]
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2850 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P32 Castelul Huniazilor din Hunedoara, un loc pe care nu trebuie sub nici un fel sa il ratati...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.09.15 16:58:57]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Casa Alina, HAȚEG [HD]" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

-

@alunelu69, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

alunelu69AUTOR REVIEW
[17.09.15 19:45:33]
»

@webmasterX - Acelea sunt coordonatele Pensiunii Casa Alina din Hateg.

Scuze de mixingul de povesti despre zona cu impresiile de cazare.

Sper ca cineva care se informeaza despre cazare in zona, va gasi si destule informatii despre frumoasele obiective ce nu trebuiesc ratate.

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044250965118408 sec
    ecranul dvs: 1 x 1