ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 23.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 3 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pensiunea Poiana - Poiana Negri - cazare langa pajiști cu bulbuci de munte

TIPĂREȘTE

Initial am vrut să vă povestesc doar despre o mică drumeție (de aproape 3 ore :)) urcând prin pădure și coborând pe pajiștile înflorite din apropierea Pensiunii Poiana din satul Poiana Negri, com Dorna Candrenilor, jud Suceava, în apropiere de Vatra Dornei.

Dar, apoi m-am gândit că pensiunea merită menționată la impresii despre cazare. Deși, de anul trecut (2014) din iunie s-au estompat informațiile care se cer de obicei să însoțească impresiile despre cazare.

Așa mi se întâmplă, îmi rămân în minte peisajele. De aici, de exemplu mi-au rămas în minte pajiștile diferit colorate. Și minunăția de Bulbuc de munte – o plantă care crește mai peste tot în România în zona alpină și subalpină a Carpaților.

Deși Wikipedia menționează doar faptul că e plantă protejată în Bulgaria, e bine să știți că și în România este trecută în Lista roşie a plantelor superioare din România. Așa că bucurați-vă de ea oricum doriți, dar fără să o rupeți. De fapt cel mai bine așa ar fi să facem cu toate florile neobișnuite care ne apar în cale prin poieni, dealuri sau pe munte.

În apropiere, chiar de lângă pensiune, cumva chiar din curtea acesteia, este un traseu marcat care duce spre satul Dorna Candreni. Eu am mers pe el până sus pe deal apoi am revenit coborând pe pajiști. Este marcat, chiar dacă trece prin pașunile împrejmuite ale oamenilor. Iar, nu departe de începerea urcusului ai un punct de belvedere senzațional spre Vârful Oușorul și toți Munții Călimani (nu știu să vii spun pe alte vârfuri :). Măcar până aici și tot merită să vii, chiar dacă scopul tău era de odihnă.

A fost și o experiență olfactivă puternică această drumeție – mi-au rămas și acum vii în memorie parfumurile amețitoare care mă învăluiau la fiecare adiere de vânt: sânzienele, sovârful (oregano sălbatic), bulbucul de munte, fragii….

Ei, iar am deviat de la traseul povestirii despre cazare. Să revin:

Pensiunea Poiana e o pensiune mare, cu 91 de locuri și un restaurant care acoperă capacitatea de cazare.

Ce mi-a plăcut:

•Comuna Dorna Candrenilor fiind învecinată cu orașul Vatra Dornei, e foarte aproape de acesta, la vreo 16 km,

•Poziționarea pe un vârf de deal, la care ajungi pe un drum de acces pietruit, peisajul până la pensiune, iar de ce priveliște ai de sus nu mai vorbesc.

•Este făcută din bârne, cu terasele pline de mușcate care dau un aer vesel locației

•Are vreo 3 dacă nu chiar 4 foisoare răspândite prin curte în care te poți bucura de peisaj, respirând aerul curat și bucurându-te de liniște. Se vede și Fabrica de îmbuteliere a apelor minerale Poiana Negri,

•În curte au și niște căsuțe de lemn, cu locuri de cazare. Una dintre ele este un fel de magazin de unde poți cumpăra articole tradiționale (prosoape, fețe de masă, fețe de pernă)

•tot în curte mai găsești și un grătar și un mic bazin cu păstrăvi

•Camerele primitoare, cea în care am stat nu era foarte mari dar confortabilă.

•Curățenie, personal amabil, centrală proprie și apă caldă

•Mâncarea bună, cu gust de Bucovina

•Butoiașele aliniate frumos într-un colț al restaurantului, de unde primești dezlegare la degustare, în cazul în care nu te poți hotărâ ce vrei să bei. - țuică, afinată, murată, frăgată, zmeurată… Au și pentru consum în restaurant dar vând și dacă vrei să-ți iei acasă.

•au wi fi, merge mai greu în camere, dar în restaurant, pe terase sau în foișoare merge bine. Asta dacă îți poți desprinde ochii de la minunăția din jurul tău sau te lasă inima să ratezi natura pentru computer și virtual.

Nu au spa, piscină sau loc de joacă pentru copii. Dar au un teren de tenis.

Pensiunea Poiana – e perfectă și pentru cei care doresc să se relaxeze câteva zile într-un décor de vis, dar și pentru cei care vor să stea într-un loc frumos de unde să pornească în explorarea ținutului, mai călare, adică cu mașina, mai pe jos, adică în bocanci. Se poate ajunge la Parcul National Calimani, Rezervatia Geologica 12 Apostoli, Rezervatia Tinovul Mare. De fapt se poate chiar și călare, de când se organizează drumeții ecvestre în Călimani.

E o locație bună și pentru teambuilding și alte evenimente mai puțin scorțoase.


[fb]
---
Trimis de izabiza in 01.08.15 21:16:15
Validat / Publicat: 02.08.15 00:43:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2996 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (izabiza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 În jurul pensiunii sunt vreo două căsuțe vechi, restul, constructii noi. Si drumul pietruit cred ca e destul de nou.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.08.15 00:42:31]
»

@izabiza - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

-

Mutat în rubrica "Pensiunea Poiana [Poiana Negrii], VATRA DORNEI" (nou-creată pe sait)

izabizaAUTOR REVIEW
[02.08.15 06:48:12]
»

@webmasterX - pot confirma coordonatele gps, ca un necunoscator . Sunt aceleași de pe site-ul lor, fără cei doi de zero de la final adăugați aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo
[02.08.15 18:54:40]
»

@izabiza

Dac-ai trecut si prin satele Suha sau Sabasa, cred ca e tot pe undeva pe-acolo, pe langa Dorna Candrenilor, sa stii ca tocmai pe-acolo si-a "pierdut" Nechifor Lipan turma de oi, fapt ce a demarat intreaga actiune a romanului "Baltagul".

izabizaAUTOR REVIEW
[02.08.15 19:15:04]
»

@dorgo - N-am trecut, dat fiind ca am aterizat din Dorna direct în Poiana Negri si am facuti cativa pasi pe dealurile din jur. Dar... multumesc de re-amintire. Ca sa nu mai vorbim ca ajuns si prin Bicaz în cele din urmă.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, izabiza

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064352989196777 sec
    ecranul dvs: 1 x 1