ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 16-20 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 21.06.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
4 AD. + 2 COPII -- v: 15 & 16 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Sejur perfect la poalele Moieciului!

TIPĂREȘTE

După ce am descoperit că cele 2 review-uri postate anterior (cel din rubrica ”Descoperă Albena” - vezi impresii - și cel de la Hotelul Boryana - vezi impresii) au fost apreciate atât de mult încât m-am decis să descriu și experiența de la Pensiunea Ami din Moieciu de Jos. Din start vă spun că nu am făcut rezervare printr-o agenție de turism, restul aflați mai jos dacă aveți răbdare! :D

Cum am ajuns aici?

Cum am spus și cu un rând două mai sus, după mare trebuia să urmeze și munte dar de data asta la noi, că avem și noi bogățiile noastre, nu? După un luuung șir de căutări, de la pensiuni și vile, de la case la cabane am ajuns ”să ne ia ochii” Pensiunea Ami. Până aici totul bine și frumos. Am sunat proprietarii (Ioan și Alina), le-am spus că am dori 2 camere pentru 5 nopți, cu noi mai fiind încă o familie, după data de 21 august.

Locație:

Pensiunea Ami este situată în Moieciu de Jos, la aprox. 3 km de Castelul Bran, 7 km de Cheile Grădiștei și 15 km de Râșnov deci cu acces facil către principalele puncte de interes din zonă. Mulți se plâng că coordonatele GPS nu sunt exacte și găsesc pensiunea foarte greu. Ca punct de reper, pe dreapta, până în pensiune, este Hotelul Turnul, mare și impunător, nu aveți cum să-l nu observați. După ce treceți de el, mai mergeți cam 100 m și există un pod de lemn, foarte îngust, de cca. 1m lungime, peste pârâul Turcu. După, pensiunea este evidentă.

Camerele:

Deși prețul afișat pe majoritatea site-urilor de profil este de 100 lei/noapte/cameră matrimonială, atât în timpul săptămânii cât și în weekend (menționez că sunt 8 astfel de camere – camerele 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9) și 120 lei/noapte/cameră cu 2 paturi (4 locuri) în timpul săptămânii și 140 lei în timpul weekend-ului (camera 6) , ele pot fi negociate cu proprietarii, până la 80 lei/noapte/cameră matrimonială – asta a fost în cazul nostru – și cred, nu dau la sigur, până la 100 lei/noapte/camera cu două paturi. Desigur, depinde și de cât stați. Noi am stat 5 nopți. Dacă stați 1-2 nopți nu cred că se va ajunge la vreo negociere. Oricum, proprietarii sunt oameni cu stil, extrem de respectuoși și serviabili, și nu stau toată ziua prin pensiune. Ce mai e de știut este faptul că ei mai au o mică căsuță lângă pensiune – Casa Moroie – ceva mai modestă decât pensiunea în sine unde dacă îmi aduc bine aminte prețul cerut era de 70 lei/noapte/cameră dar sincer, pentru condiții mult mai bine, mai puneți 10 lei și duceți-vă la Ami. :D

Acum că fiind vorba de camerele în sine, ele arată foarte bine, nu se compară cu alte pensiuni din Moieciu/Bran cu același echivalent de stele. Personal, nu i-aș da 3 ci 4 stele, pentru aspect. Nu cred că nici pe litoral nu găsiți la 3 stele așa camere. Utilate cu tot ce vrei: ușă de calitate, mochetă pe jos, mobilier alb din lemn, cuier și pat în același ton, saltea foarte bună, veioze de calitate, televizor Samsung LCD cu o diagonală de aprox. 50 inchi, cu difuzoare foarte bune, mult bass :D, termopan de o calitate superioară, baia foarte bine utilată, cu articole de toaletă, gresia și faianță fiind de culoare diferită în fiecare cameră și ca să fiu un pic mai mult cârcotaș, lipsea un mâner de la cabina de duș, dar na, românii nu au așa ceva acasă și au zis să profite. Frigider nu există dar nici nu aveți nevoie deoarece sunt 2 în bucătărie. Apă caldă la discreție... și rece. Balconul este ”înșirat”, nu există delimitare între camere dar ce să cerem mai mult? Deja avem prea mult pentru prețul oferit.

Încălzire există și în camere și în baie, nu vă imaginați că o să facă focul doar pentru 5 camere într-o noapte (pentru că mai mult de atât nu au fost ocupate) timp de 6 ore. Cât să reziști... la cam 24 grade. Totuși, nu suntem în plină iarnă deci no comment. Restul le vedeți în pozele pe care o să le atașez, for sure!

Living:

Living-ul este extrem de mare, cu o capacitate de aprox. 40 persoane dar normal că nu erau nici 5 scaune ocupate, asta în caz că unii turiști voiau să ia masa în living sau când ploua. TV tot Samsung de aprox. 90 inchi diagonal, numai bun pentru vizionat un meci seara sau o telenovela după caz (asta în caz că nu îi deranjați și pe ceilalți turiști). Deasemenea mai este și un bar doar cu numele ce-i drept, aspect are, dar nu este nimic acolo. Doar niște cărți de joc, poker și remy. Din hol poți da în bucătărie dar și în exterior unde sunt 2 mese de plastic cu scaune și o umbrelă.

Bucătăria:

Nu cred că am mai văzut o asemenea bucătărie, atât de utilată. Ca să vă faceți o idee: 1 aragaz professional pe butelie (era atât de professional încât dacă nu ești obișnuit cu tipul acesta o să ai mici probleme în a-l porni), 2 frigidere, boluri de ciorbă, cereal, farfurii, linguri, furculițe, cuțite, coș de pâine, cuptor cu microunde, expressor, ulei, pliculețe de ceai, scobitori, zahăr, cârpe, prăjitor de pâine, pahare șamd. Totul curat dar trebuie remarcat multitudinea produselor. Din câte am înțeles, se oferă și mic dejun/prânz/cină contra cost. Geniali oamenii!

Exterior:

Pensiunea este localizată într-un cadru natural, locația oferind o panoramă minunată, intimitate și linște. De cum intrați în curtea pensiunii, veți fi plăcut impresionat de dimensiunile ei și de spațiul verde existent care este... maaare! Au și o livadă, grătar de piatră, foișor rustic și ceva jucării pentru copii mai mici care desigur, au stricat și un șezlong din curte. Acum asta e. Au mai rămas două. Noroc că au plecat a doua zi. Beneficiază și de parcare mare dar și aici, doar cu numele. Parcarea este în sine un loc pietruit unde încap cam 4-5 mașini, asta în fața pensiunii pentru că mai este și un spațiu lângă Casa Moroie dar presupun ca era parcarea celor cazați acolo.

Alte lucruri importante:

Nu contează ore de check-in și check-out. Când ajungi la pensiune ești primit fără fițe. Proprietarii, Ioan și Alina, soț-soție, nu prea își fac simțită prezența prin pensiune deci un lucru foarte bun. Stați așa, nu înțelegeți greșit, este foarte bine că nu stau pe capul tău. În rest, pe doamna Alina o vedeți dimineața și seara deoarece pleacă în altă parte, cred că are altă firmă sau altceva fiindcă nu am înțeles unde dispare atât de elegantă îmbracată. Cine o știi? Domnul Ioan își face de lucru prin împrejurimi, cu ferma proprie, pe la Casa Moroie dar și el mai pleacă prin Bran. Nu neglijează curățenia în pensiune. În fiecare seară fac curățenie peste tot, dacă pui un scaun aiurea, ei îl aranjează, pun totul la punct încât dimineață este totul impecabil.

Îți mai spun că dacă vrei să stai afară noaptea, la ora 23 trebuie să intri în pensiune și să te asiguri că ușile sunt bine închise (4 la număr), altfel răspunzi de securitatea pensiunii. Bine, nu neapărat răspundeai de pensiune, dar se mai ivea o zi din trei să închidă ei totul. Aici ține de bunul simț al fiecăruia. Au și provizii de lemne pentru fiecare noapte când dau drumul un pic la căldură, cât să fie bine în camera.

Pensiunea are trei etaje (parter, etajul 1 și 2) dar am văzut că au construit și o mansard însă nu este făcută, fiind încă la stadiul de construcție. Un alt mod de ”a pierde timpul” este sala de ping-pong situate la etajul doi, lângă camera 9. Masă în stare bună dar recomandat este să aveți ceva palate și mingi de ping-pong pentru că, bineînțeles, și ele se fură. Și aici există TV, de data asta LG, de aprox. 60 inchi diagonala. Există și canapele pentru o pauză bine meritată. Și aici sunt seturi de poker.

Ceea ce mi s-a părut un pic deranjant, asta dacă aș fi fost proprietarul pensiunii, este faptul că fiecare cameră care nu este ocupată are cheia în ușă și poți intra nestingherit în fiecare din ele. Poate un pic de atenție nu ar strica. Au baie și jos, lângă living, asta ca să nu te mai duci până în camera. Cu proprietarii mai trăiesc și părinții lor, destul de negăjiți dar cu o poveste impresionantă de viață, merită ascultată. Îți dau lacrimile, pentru cei mai sensibili de inimă. Ca un gest frumos, merită să le mai duci o mică parte din cina făcută în familie seară de seară, asta pentru că cineva, acolo sus, ne vede.

Recepție nu au, poate dacă se poate numi așa, un mic colt la intrare cu câteva pliante și prețul de cazare precum și documentul care atestă că pensiunea este una de tip agroturistică. În ultimul rând, puteți face drumeții prin Moieciu, dar dacă sunteți mai curajoşi şi plini de adrenalina puteți să mergeți pe potecile din Munții Bucegi şi poate poate ajungeți şi la Vârful Omu. O altă alternativă de drumeție este peştera Dâmbovicioara. Dacă aveți puterea de a merge până în Brașov, trebuie să ştiți că drumul este aglomerat dar şi liber, în funcție de zi sau sezon.

În rest, cred că am spus tot, poate se va observa în pozele pe care le voi atașa review-ului sau poate veniți aici pentru măcar o noapte pentru că merită din toate punctele de vedere. Raportul calitate/preț nu este unul foarte bun ci incontestabil. Nu ai ce să reproșezi. În concluzie, dacă dați o tură prin Moieciu, treceți și pe la Pensiunea Ami și dacă nu a fost bine nu mai veniți dar mă îndoiesc că nu poate fi bine mai ales pentru un român care vine la munte și dă același preț la cazare, unde poți sta într-o cameră de lemn total sau dacă stă la Ami, unde sigur nu va reproșa nimic. Pentru că m-am extins foarte mult, din nou, pun punct aici și ne auzim cu următorul prilej! Vacanțe frumoase!


[fb]
---
Trimis de andreieu in 21.07.15 15:44:18
Validat / Publicat: 21.07.15 18:06:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU. A mai fost în/la: Râșnov
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2883 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreieu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Vedere din curte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster21
    [21.07.15 16:44:52]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    andreieuAUTOR REVIEW
    [21.07.15 17:20:53]
    »

    @webmaster21 - Aproximativ. Am încercat să le pun cât se poate de exact:

    N: 45.4901636266708

    E: 25.327762936139

    webmasterX
    [21.07.15 18:06:30]
    »

    @andreieu - Mulţam fain.

    Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    haihui24*
    [21.07.15 18:22:49]
    »

    @webmasterX - Ar trebui ca acest articol sa fie setat ca mini ghid! Merita sa fie promovata pensiunea! Si articolul BRAVO @andreieu pentru el!

    calatorul
    [11.06.16 00:38:51]
    »

    Un loc frumos, de retinut.

    printesa82
    [19.09.16 20:01:24]
    »

    @andreieu: Felicitari pentru descriere! Azi cu vremea asta posomorata am avut mai mult timp si chef de citit... Esti foarte talentat la scris... BRAVO! Sper sa mai apuc si din celalalte rewievuri (mai vechi) ! Te felicit inca o data... scrii exact pe placul meu !

    P. S. Despre orasul in care locuiesti nu ne spui nimic???

    Cu siguranta ai avea succes si la prezentarea acestuia !

    Esti foarte talentat... Ahh... si era sa uit... La multi ani!... si numai bine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    andreieu, calatorul, haihui24*, printesa82
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Ami [Moieciu de Jos]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061254978179932 sec
    ecranul dvs: 1 x 1