ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 150 euro de persoană -preţul total al excursiei ?
cu transport AUTOCAR
REGIM MASĂ MD

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Centar Balașevic Hotel3

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Centar Balasevic - o variantă bună de cazare în cartierul Rakovica

TIPĂREȘTE

Cu ocazia excursiei la Belgrad din luna noiembrie a anului trecut am fost cazaţi pentru trei nopţi la hotelul de trei stele Centar Balasevic din cartierul Rakovica. Adresa hotelului este Strada Miska Kranjca nr. 17a. Este situat destul de departe de centrul oraşului, la aproximativ 10 km. de Piaţa Terazije, într-o zonă deluroasă, înconjurată de pădurile Manastir, Kosutnjac şi Milijacovac. În acest cartier se află Mânăstirea Rakovica, monument cultural şi istoric de importanţă excepţională dar, din păcate, nu ne-am făcut timp să o vizităm.

În centrul Belgradului se ajunge cu două autobuze, staţia fiind la mai puţin de 200 m de hotel. Având în vedere că autocarul a fost la dispoziţia noastră pe toată durata excursiei, distanţa faţă de centrul oraşului n-a constituit o problemă.

Hotelul este format din două corpuri separate. Corpul vechi este o construcţie cu parter şi etaj ce seamănă mai mult cu o cabană sau pensiune. La parterul acestei clădiri se află recepţia şi restaurantul iar la etaj sunt camerele. Aripa nouă, mult mai modernă, este un hotel în adevăratul sens al cuvântului.

Am ajuns la Centar Balasevic pe la ora 7 seara. Eram aşteptaţi şi am fost cazaţi într-un timp foarte scurt. Am remarcat recepţia spaţioasă, primitoare, amenajată cu gust. Multe canapele şi fotolii din piele, măsute cu numeroase pliante informative, tablouri şi icoane alese cu grijă, ... şemineul cu o grămadă de lemne pregătite alături... o atmosferă caldă la propriu şi la figurat ne-a întâmpinat de la intrarea în hotel. După un drum lung, am „vizitat” toaletele din vecinătatea recepţiei şi am acordat din start nota maximă pentru curăţenia perfectă. Renovate de curând, cu materiale de foarte bună calitate în culori plăcute, dotate cu săpun lichid, şerveţele, uscătoare pentru mâini... gazdele noastre ne-au făcut o bună impresie de la început!

Grupul nostru a primit camere în corpul vechi al hotelului. Noi am avut norocul să stăm într-o cameră situată deasupra recepţiei, cu vedere spre parcare, terenurile de tenis şi vilele cochete din apropiere. Hotelul este construit într-o zonă liniştită, departe de traficul specific oraşelor mari aşa că ne-am odihnit foarte bine în cele trei nopţi petrecute la Centar Balasevic. Cei care au fost cazaţi în camerele de deasupra restaurantului au avut parte într-o seară de muzică de la o petrecere prelungită mult după miezul nopţii. Deci noi am fost norocoşi... ne-am bucurat de liniştea pe care ne-o dorim atât de mult şi de somnul odihnitor, necesar după plimbările plăcute dar obositoare din timpul zilei.

Camerele din aripa veche a hotelului sunt foarte mici şi nu au balcoane. Am primit o cameră curată, cu parchet pe jos, cu mobilier învechit ce poartă urme ale trecerii timpului. Tapetul cu floricele de pe peretele de la capul patului, un mic tablou cu flori de câmp, perdeluţele crem înveselesc atmosfera sobră. Patul matrimonial cu saltea bună şi aşternuturi impecabile, o măsuţă pe care erau aşezate două pahare, un scaun, un dulăpior în genul celor de bucătărie în care am presupus că s-ar afla un frigider dar era gol, un cuier... cam acesta este inventarul camerei în care am dormit trei nopţi. Televizorul de generaţie mai veche dar în bună stare de funcţionare este suspendat aproape de tavan. Desigur, n-am găsit niciun program în limba română, nici nu ne-am fi aşteptat şi oricum n-am fi avut timp să ne uităm la televizor. Totuşi... în scurtul timp petrecut în camere am lăsat televizorul pe un program cu muzică sârbească şi astfel am avut parte de fondul muzical adecvat excursiei în capitala Serbiei. În tot hotelul este internet WiFi gratuit, nu l-am testat dar am înţeles de la alţi turişti că funcţionează bine.

Baia este mică, foarte curată, cu cabină de duş şi instalaţii în perfectă stare de funcţionare. După gresia şi faianţa nouă, într-o combinaţie veselă de galben şi alb, se pare că băile au fost recent renovate. În baie am găsit tot ce ne-a trebuit: uscător de păr, prosoape albe, săpun, şampon şi gel de duş, hârtie igienică.

În timpul nopţii caloriferele au fost calde chiar dacă afară era o temperatură specifică mai degrabă primăverii decât lunii noiembrie. Chiar prea cald în cameră pentru mine... am lăsat unul dintre geamuri un pic deschis.

În fiecare zi cameristele au făcut curat în cameră şi în baie, au schimbat prosoapele şi au completat produsele cosmetice. Deşi camerele din partea veche a hotelului Centar Balasevic sunt departe de 3 stele (undeva pe la 2...), am fost mulţumiţi de condiţiile de cazare: curat, cald, saltea bună, aşternuturi şi prosoape impecabile. Suficient, având în vedere că am stat în camere doar în timpul nopţii. Singurul lucru care m-a deranjat a fost lipsa unui şifonier. Practic, n-am putut scoate hainele din bagaje iar unicul scaun din încăpere a fost cocoşat de bluze, cămăşi, hanorace...

Camerele din corpul nou al hotelului sunt mai spaţioase, cu mobilier modern, aer condiţionat, TV-LCD, telefon, minibar, unele dintre ele au şi balcon. În perioada în care am fost cazaţi la Centar Balasevic această parte a hotelului a fost ocupată integral de un grup mare de turişti din Bulgaria.

Micul dejun, servit în restaurantul de la parter, a fost excelent, nu foarte variat dar cu produse de calitate superioară, proaspete şi gustoase. Personalul restaurantului este atent şi politicos, completează rapid toate sortimentele care se consumă. Este imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău la micul dejun: omletă, ouă fierte, crenvurşti, kaizer prăjit, mezeluri, caşcaval, caş de vacă, măsline, legume proaspete, unt, gem, miere, pateuri şi cornuri calde, brioşe cu mălai, un fel de prăjitură (o zi negresă, altă zi baclava...), fructe, lapte, cereale, iaurt, suc în genul Prigatului de la noi, ceaiuri... Cafeaua a fost bună, mult mai bună decât la alte hoteluri cu pretenţii!

În ziua plecării spre casă gazdele noastre au pregătit micul dejun la ora 6. Deşi era foarte devreme, personalul restaurantului ne-a primiti zâmbitor, n-am avut nicio clipă senzaţia că deranjăm la ora aceea matinală. Mulţi dintre noi n-au putut să mănânce mare lucru cu noaptea-n cap dar am fost încurajaţi să ne pregătim sandvişuri pentru drum, să ne luăm fructe, câte un pateu sau o prăjitură.

În afara micului dejun am mai mâncat de două ori la restaurantul hotelului. În drum spre Belgrad ghidul nostru ne-a întrebat dacă dorim să mâncăm, după ce ne cazăm, la hotel. O parte din turişti aveau mâncare de acasă la pachet, altă parte (aripa tânără) dorea să meargă în centrul Belgradului. Noi am făcut parte dintre cei care au optat pentru cina la Centar Balasevic. În prima seară am avut meniu fix-frigărui de pui cu cartofi prăjiţi şi salată. Bun, consistent, suficient... ne-a prins bine după un drum lung iar preţul îl consider rezonabil-6 euro de persoană.

În cea de-a doua seară a mâncat fiecare ce a vrut şi unde a vrut. Am ales din nou restaurantul hotelului Centar Balasevic şi am hotărât să ne răsfăţăm de astă dată cu mâncare tradiţională sârbească. Aşa cum un turist străin nu trebuie să plece din România fără să mănânce sarmale sau tochitură dobrogeană cu mămăliguţă, ne-am gândit că ar fi bine să încercăm şi noi specialităţile sârbeşti, pleşcaviţa şi cevapcici. Dar cum pentru soţul meu masa principală a zilei fără supă sau ciorbă n-are niciun haz, am comandat şi o porţie de ciorbă de vită. Ciorba sârbească s-a dovedit a fi o supă mai groasă cu multă smântână. Cum pentru Costel orice zeamă e bună, dulce sau acră, cu carne ori de post, a fost bună şi ciorba sârbilor. Am gustat-o şi eu, nu e rea, dar rămân tot la la borşul sau la supa mea cu găluşti... Am comandat şi pleşcaviţa şi cevapcici... mult prea mult, o singură porţie ne-ar fi ajuns cu vârf şi îndesat la amândoi. Pleşcaviţa este un fel de chiftea turtită, cu ceva condimente specifice şi a fost mare cât o farfurie pentru friptură. Porţia de cevapcici (asemănători cu micii noştri dar cu alte condimente) este compusă din 10 (!) bucăţi. Nu am comandat garnitură dar ambele porţii au fost însoţite de o grămadă de cartofi prăjiţi. Am fost înspiraţi şi am cerut o singură salată sârbească... am primit un castron din care s-ar fi săturat o întreagă familie... Ne-am amuzat pe seama porţiilor de mâncare şi am tras concluzia că sunt pe măsura locuitorilor Belgradului (înalţi, atletici, dinamici...). Tot ospăţul stropit cu bere sârbească Jelen, despre care Costel a spus că este bună şi... apă a costat cam 60 lei, foarte puţin după părerea mea. A rămas destulă mâncare şi pentru căţeluşa simpatică a hotelului care ne-a copleşit cu afecţiunea ei.

Mâncarea a fost foarte bună la hotelul Centar Balasevic, servirea rapidă... de altfel am observat că restaurantul hotelului are mulţi clienţi seara, locuitori din cartierul din apropiere, ceea ce spune totul despre calitatea serviciilor. Singurul lucru care nu mi-a plăcut este faptul că se fumează în restaurant, inclusiv la micul dejun dar în Serbia se fumează peste tot...

Restaurantul este spaţios, foarte curat, plăcut decorat dar punctul de atracţie este grădina de vară. După o zi obositoare a fost o încântare să mâncăm la aer curat, într-un foişor din grădina cu flori de toamnă şi covor de frunze ruginii... Atmosfera este odihnitoare, specifică mai degrabă unei pensiuni decât unui hotel dintr-o mare capitală.

La intrarea în restaurant există o cutie în care se strâng bani pentru restaurarea monumentelor istorice din capitala Serbiei. Foarte bună iniţiativa...

Hotelul Centar Balasevic pune gratuit la dispoziţia turiştilor parcarea suficient de mare, supravegheată video.

Am remarcat terenurile de tenis, aflate în stare foarte bună. Deci, dacă vă mai ţin picioarele după o zi de plimbare şi sunteţi pasionaţi de acest sport, puteţi face o partidă de tenis. Contra cost, desigur... Tot cu plată sunt terenul de fotbal (acoperit), sauna, jacuzzi şi masajul.

Centar Balasevici dispune de două săli de şedinţe şi un loc de joacă (interior) pentru copii. Dacă nu aveţi cu cine lăsa prietenul cu patru lăbuţe, acesta ar putea fi hotelul potrivit pentru dumneavoastră. La Centar Balasevic, animalele de companie sunt acceptate. De altfel, au şi ei o căţeluşă bine îngrijiţă, prietenoasă care are cuşca şi canapeaua ei în grădina hotelului.

Preţul unei camere duble pe boocking.com este astăzi 162 lei pe noapte, dar nu se specifică în care corp al hotelului este camera. După poze ar fi vorba despre camerele din corpul nou, cu dotări moderne, dar nu se ştie... Dacă veţi alege acest hotelr, ar fi bine să optaţi de la început pentru aripa nou construită.

Mie mi-a plăcut Centar Balasevici, îl recomand fără rezerve turiştilor mai puţin pretenţioşi care caută un hotel situat într-o zonă liniştită a Belgradului, curat, cu mic dejun bun şi personal amabil. Singurul dezavantaj ar putea fi distanţa destul de mare faţă de centrul Belgradului.

Vacanţe frumoase vă doresc tuturor!


[fb]
---
Trimis de Floria in 20.06.15 17:36:38
Validat / Publicat: 20.06.15 18:46:17
VIZUALIZĂRI: 3008
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Hotelul Centar Balasevic- De la geamul camerei vedeam terenul de tenis, parcarea si o parte din gradina hotelului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.40 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  3 ecouri scrise, până acum

  webmaster98 [20.06.15 18:45:52] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.

  ***

  Mutat în rubrica "Centar Balașevic, BELGRAD [BEOGRAD]" (nou-creată pe sait)

  Floria [20.06.15 19:01:20] »

  @webmaster98 - Este corectă poziţionarea. Mulţumesc!

  calatorul [13.10.15 15:47:14] »

  INteresanta locatie, prin Serbia am trecut o singura data si atunci cu alta destinatie, dar ne reorganizam pe masura ce mai aflam cate ceva.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  calatorul, Floria
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0566201210022 sec
  ecranul dvs: 1 x 1