ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 6 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 12 MIN

Un loc unde m-aş întoarce oricând cu plăcere

TIPĂREȘTE

Deunăzi, aflu din media (nu mai reţin din care!) că destinaţia turistică preferată a românilor în 2014 a fost Grecia, în 2013 Bulgaria iar în 2012 Turcia – nu ştiu cine a făcut această statistică şi cât este ea de adevărată dar am constatat că noi am respectat întocmai acest trend (fără să ne dăm seama, desigur!) în ceea ce priveşte primul concediu de vară, cel rezervat pt plajă, de regulă!

Totuşi, anul acesta am avut un prim concediu mai atipic, în sensul că nu am mers întins spre prima destinaţie principală (Lefkada) şi să ne tolănim cu burta la soare tot sejurul, ci am preferat mai întâi un circuit care a cuprins la început Riviera Olimpului şi mănăstirile de pe Meteora (vezi impresii), după care am vizitat pitorescul orăşel Metsovo şi parcul naţional Northern Pindos (vezi impresii), cu superbul său canion Vikos Gorge, abia la sfârşitul celei de-a 3-a zi ajungând în Lefkada, iar odată ajunşi aici am avut o vacanţă activă în cea mai mare parte a timpului, pigmentată ici-colo cu câteva ore de stat la soare pe superbele plaje ale insulei, chiar şi pe o insulă învecinată – Meganisi.

Prima seară în Lefkada

Aşadar, ajungem în Nidri, unde aveam cazare la Athina Studios, marţi 24.06 în jurul orei 20.00, dar cum circulaţia prin staţiune este restricţionată începând cu orele 19.00, am fost îndrumaţi de către o româncă (vindea excursii şi croaziere pt o agenţie situată chiar la bariera nordică a străzii principale!) pe centura orăşelului până aproape de limita sudică a acestei zone interzise circulaţiei rutiere pe timp de noapte.

Ne-am cazat foarte repede, ne-am schimbat iar la ora 21.00 ne aflam deja la taverna Ola Kala, primul local mai răsărit pe care l-am întâlnit în cale, situat pe strada principală, pt a servi cina – după ce am comandat, eu am dat o fugă până la românca ce ne-a îndrumat la intrarea în Nidri (aveam o datorie morală deci!), pt a achiziţiona o croazieră pe care mi-o propusesem din ţară – cea a celor 7 insule; abia după ce am servit cina am descoperit faleza staţiunii, cu a ei salbă de restaurante, pizzerii, taverne şi cafenele, portul cu o multitudine de vase de toate mărimile şi utilităţile (vase de croazieră, bărci de închiriat, bărci pescăreşti, iahturi, chiar şi un ferryboat...), toate luminate foarte frumos! Am înţeles atunci de ce prietenii noştri de pe AFA (ştiu ei care!) ne-au îndrumat aici – am fost atât de încântaţi de ceea ce am găsit aici încât am mai servit un desert la o tavernă unde era seară grecească – Simposio – prilej pt nepoţelul nostru să spargă ceva farfurii oferite special de către ospătari!

Cea mai populară/populată plajă din Lefkada - Kathisma

Deoarece veneam după 3 zile obositoare datorită traseului lung (dar foarte frumoase!), în prima zi plină a sejurului nostru din Lefkada am avut un program foarte lejer şi relaxant – eu mi-am făcut plimbarea de dimineţă pe faleza staţiunii, am inspectat plaja din Nidri (nu m-a dat pe spate dar eram avizat în această privinţă!), am servit micul dejun târziu, ne-am făcut siesta la o cafea pe balconul apartamentului, după care am plecat spre plaja Kathisma, despre care mă documentasem în prealabil şi înţelesesem că era plaja cea mai dotată, cea mai mare, cea mai uşor accesibilă etc... din vestul insulei şi foarte frumoasă pe deasupra! Aşa a şi fost, numai că în acea zi bătea vântul puţin cam tare, erau valuri puternice iar apa puţin murdară la mal, din această cauză – totuşi culoarea era superbă!

Ne-au mulţumit condiţiile găsite la Kathisma (parcare la umbră, duşuri, grup sanitar, cabină de schimb, şezlonguri cu umbrele, minimarket, restaurant bun...), astfel că am stat până spre seară la plajă după care ne-am întors în Nidri, relache vreo oră la hotel după care am luat superba staţiune la pas, pe strada principală la dus şi pe faleză la întors – am servit cina la restaurantul El Greko, unde lucrează 2 fraţi români (unul dintre ei ne-a racolat de pe stradă!).

Croaziera celor 7 insule

A 3-a zi am alocat-o ,,Croazierei celor 7 insule’’, cu vasul Makedonia Palace, cea mai bună opţiune din port, după părerea mea şi nu numai, o croazieră foarte frumoasă, ce a cuprins superbele plaje din vestul insulei - Porto Katsiki şi Egremni, portul Fiskardo din Kefalonia, portul Kioni din Ithaka, insula Meganisi cu peştera lui Papanikolis, insula Skorpio a lui Onasis – această croazieră merită cu prisosinţă un review separat, pe care sper să-l pot realiza cândva! Seara am preferat taverna Simposio (aveau program artistic din 2 în 2 seri şi rezervasem o masă la o fătucă din Sibiu, stabilită în Lefkada de câţiva ani!) în detrimentul tavernei El Greko, care aparţinea surorii căpitanului Kostas, proprietarul vasului Makedonia Palace, aşa cum aflasem la sfârşitul croazierei.

Daruri de la greci

A 4-a zi am ajuns, din întâmplare, să facem plajă pe insula Meganisi! De ce din întâmplare? Uite-aşa! Când am achiziţionat croaziera în prima seară de la românca noastră, aceasta mi-a spus că, opţional putem renunţa la mâncarea pe vas, inclusă în preţ, în schimbul unei excursii la vreo 3 peşteri din insulele învecinate, cu un mic vas cu fundul de sticlă (glass bottom Dolphin I), de pe care urma să facem scufundări, să înnotăm în apropiere de Skorpio, să vizităm vreo oră Meganisi etc. Sună bine, nu-i aşa? Da, sună! Aşa am zis şi eu! Şi nici n-am mai spus la nimeni, am vrut ca surpriza să fie totală!

În dimineaţa îmbarcării ne prezentăm cuminţei cu vreo juma’ de oră înainte pe faleză (să prindem cele mai bune locuri!), identificăm micuţul vas cu care urma să plecăm, petrecem cu privirea plecarea marilor vase de croazieră în cursă iar când ne strânsesem vreo 10 persoane pt aceeaşi excursie, un băieţaş mai ciocolatiu ne spune că micul vas are ceva probleme şi că urmează să plecăm cu un altul aflat la vreo 15 metri mai încolo – Smiley Boat – drăguţ nume, veselă navă, colorată frumos, nimic de zis, numai că nu avea fundul de sticlă! Asta să fie paguba, am zis, calul de dar nu se caută la dinţi! Plecăm în scurt timp iar în cca jumătate de oră ajungem în portul Spilia din Meganisi, unde ne debarcă iar un membru al echipajului ne urează o zi excelentă şi ne spune că vine să ne ia la ora 17.00! Stai puţin băiatu’, zic, aici e vorba de o confuzie, noi suntem ăia cu peşterile, snorkeling, baie pe la alde’ Onasis, alea, alea... Se uită mirat la mine şi îmi zice ,,rămâne cum am stabilit’’, după care ridică ancora şi pleacă!

Aşa că, fără să vrem am avut parte de o zi extrem de liniştită, pe o plajă drăguţă, cu pietricele însă dar care nu ne-a deranjat, cu intrare lină în apă, situată într-un mic sat pitoresc din Meganisi, în apropierea unui mic port foarte liniştit, de asemenea; am socializat cu o familie de români care aveau şi 2 fetiţe aşa că ziua a fost în final foarte agreabilă (în special pt nepoţelul nostru!), chiar dacă eu mă aşteptam la altceva! Seara am prezentat situaţia româncei noastre de la agenţie şi căpitanului Kostas, mai mult ca fapt divers, iar căpitanul şi-a cerut scuze şi ne-a invitat a 2-a zi într-o altă croazieră, pe vasul lui! Diplomat, nu-i aşa? Cina am servit-o la El Greko dar am aşteptat cam mult comanda (cred că aflase şi sora căpitanului despre incident!), drept pt care am primit scuzele de rigoare şi un discount consistent.

Vizită în sudul Lefkadei

În iarnă, când am planificat sejurul în Lefkada, la sfatul lui @ionescunic, intenţionam să mergem pt o zi cu maşina în Kefalonia, pt un tur al insulei şi vizita a câteva obiective, iar pt aceasta trebuia să luăm ferryboat-ul din Vasiliky până în Fiskardo – am renunţat la această idee din mai multe motive, urmând să vizităm cea mai mare insulă ionică în cadrul unui sejur viitor, în schimb nu am renunţat în a vizita frumosul orăşel din sudul Lefkadei, iar acest lucru l-am făcut în a 5-a zi a şederii noastre în Lefkada – am vizitat portul şi faleza cu taverne şi magazine aflate în estul staţiunii timp de vreo 30 de minute, după care vroiam să plecăm spre vestul insulei, să facem plajă la Porto Katsiki, pe care o vizitasem doar pe mare, în timpul croazierei.

Am renunţat la ideea de a merge la vestita plajă din 2 motive: 1) soţia mea era îngrozită de faptul că trebuie să coboare şi să urce atâtea trepte, mai ales că trebuia să servim şi prânzul acolo; 2) am descoperit în vestul staţiunii Vasiliki o plajă liniştită, cu nisip fin, cu intrare lină în apă (până pe la vreo 50 de metri), cu şezlonguri şi umbrele la discreţie la un preţ cumsecade, cu taverne şi magazine în apropiere, dar mai presus de toate cu o privelişte absolut încântătoare asupra golfului cu unghiuri drepte pe care pluteau sute de windsurferi – auzisem că aici e raiul lor dar nu mi-am imaginat niciodată asemenea spectacol, parcă erau nişte fluturi pe apă! Unde mai pui că aici, la o tavernă situată chiar pe plajă, am mâncat cele mai bune costiţe de miel din întreg sejurul!

La întoarcere am vizitat micuţul port Sivota (o panoramă f frumoasă!) şi plaja Mikros Gialos, o plajă micuţă, liniştită, cu pietre şi pietricele dar care nu merită parcă osteneala unui drum îngust şi sinuos, când ai atâtea alternative pe insulă. Seara am jucat o partidă de minigolf (pt poftă de mâncare!) şi am descoperit o tavernă, în partea sudică a falezei, cu o mâncare excelentă şi cu o atmosferă senzaţională – Mamma Mia, care are seară grecească de 2 ori pe săptămână, miercuri şi sâmbătă parcă!

Plajele din nordul insulei, mănăstirea Faneromeni, Kathisma – zbor cu parapanta

A 6-a zi am mers în nordul insulei să vedem plajele din apropierea capitalei iar dacă ne făcea vreuna cu ochiul rămâneam acolo, dacă nu, mergeam la Katisma pe care o ştiam deja – cam aceeaşi strategie ca şi în precedenta zi, la Vasiliki! După ce am bâjbâit puţin în apropiere capitalei, am găsit 2 plaje care n-au fost însă pe gustul nostru: Myloi Beach şi Agios Ioannis – prima cam neîngrijită şi fără prea multe facilităţi iar a 2-a cu prea multe pietre; pe undeva e logic însă – după ce faci plajă şi baie pe Katisma, Egremni şi Vasiliki nu are cum să-ţi placă plajele din nordul insulei!

Aşa că, am ,,explorat’’ puţin morile de vânt situate între cele 2 plaje (cam multă mizerie şi la acestea!), după care am plecat spre Katisma pe un drum care oferă o imagine superbă asupra oraşului Lefkas, am oprit la mănăstirea Faneromeni (care are şi o minigrădină zoologică), am admirat de sus plaja Pefkoulia, după care ne-am regăsit liniştea pe cea mai solicitată plajă din Lefkada – Katisma, de data aceasta cu apă curată şi valuri mici! Oricum trebuia să ajungem aici deoarece îi promisesem nepoţelului o ,,şedinţă’’ de zbor cu parapanta, lucru care s-a şi întâmplat.

Seara, după 2 partide de minigolf, am vrut să încercăm şi altceva decât tradiţionalele taverne greceşti, aşa că am ales pizzeria L’approdo, cu specific italian, de care am fost foarte mulţumiţi deoarece, pe lângă mâncarea de calitate, ne-a oferit liniştea vizionării unui meci de fotbal important de la Campionatul Mondial, acest lucru nefiind posibil în tavernele cu muzică, dansuri şi farfurii sparte! Era ultima seară în Lefkada!

Cascada Dimosari – ultimul obiectiv din Lefkada. Plecarea spre Parga.

Nu puteam pleca de pe această frumoasă insulă fără a vizita această cascadă care se află la doar câţiva km de Nidri, staţiunea unde ne-am cazat timp de o săptămână, astfel că, în ziua plecării, după micul dejun şi făcutul bagajelor, ne-am luat rămas bun de la amabilele noastre gazde de la Athina Studios şi am plecat spre cascadă, pe un drum ce se desprinde din şoseaua de centură a staţiunii spre centrul insulei, printre case şi vile de vacanţă înconjurate de măslini, lămâi şi leandri, până la o micuţă parcare a unei taverne umbroase, punctul terminus al accesului auto.

Drumul până la cascadă a fost foarte lejer, peisajele frumoase iar cascada destul de interesantă – o Cascadă a Cailor mai mică, dacă vreţi – astfel că am petrecut mai bine de o oră în zonă plus cca o juma’ de ceas la întoarcere, timp în care am ,,savurat’’ fiecare câte ceva, conform cu pregătirea: un frape, un fresh, o îngheţată...

Am mai oprit pt cca 20 de minute în capitală, deoarece soţiei i s-a părut că nu am luat destule suveniruri, după care am plecat întins la drum, spre următoarea destinaţie – Parga – pe care eram nerăbdători s-o ,,descoperim’’, acest lucru contribuind decisiv la atenuarea regretului de a părăsi această superbă insulă, care ne-a rămas în suflet!

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 22.09.14 22:51:07
Validat / Publicat: 23.09.14 09:09:23
VIZUALIZĂRI: 3852INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P36 plaja Kathisma
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster [23.09.14 09:25:26] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

alinaro [23.09.14 10:25:37] »

@marocanu21: E clar, e dimineata superbonusurilor!! Adineauri citeam despre turul Romaniei si-mi venea un chef nebun... Acum citesc despre Grecia si iar imi vine un chef nebun. Mai am de asteptat, deocamdata trebuie sa ma multumesc cu ce se poate.

Foarte frumos!

claudiu 71 [23.09.14 12:45:35] »

@marocanu21:

Vad ca farfurii ati spart cu nemiluita, sau spart toate ghinioanele, dar "pacatul" cum l-ai alungat )

iulianic [23.09.14 16:27:19] »

@marocanu21: Încă mai dansează grecul din P02 şi P12? L-am văzut şi noi anul trecut, înfocat, prins în joc alături de încă un grec (tot cu o oarecare vârstă) şi de o fată. Reuşesc să menţină antrenul în tavernă şi prin asta să atragă. Anul trecut, în ziua în care am fost noi acolo, cred că era terasa cu numărul cel mai mare de consumatori.

Frumos şi complet review-ul tău! Mi-a plăcut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
marocanu21 [23.09.14 17:37:32] »

@alinaro: Mulţumesc săru'mâna! Şi eu am o satisfacţie deosebită când acor un superbonus!

@claudiu 71: Păcatu' (autohton nu scoţian!) îl consumam de regulă la cameră, la primul meci al zilei de la C. M. de fotbal, după masă serveam ceva mai soft (ca să parafrazez o anume persoană! , adicătălea o carafă cu vinul casei, iar după aceea pun'te pe dans şi spart farfurii până la al 2-lea meci al zilei!

marocanu21 [23.09.14 17:47:14] »

@iulianic: Mulţumesc! Taverna se cheamă Simposio şi dacă priveşti cu atenţie cele 2 fotografii o să observi şi cel de-al 2-lea grec stând pe vine, iar fata se băga şi la dans şi la cântat! Aveau seară grecească din 2 în 2 zile, am mâncat de 2 ori acolo dar a 3-a oară şeful ospătăriţei din Sibiu ne-a dat masa la altcineva şi aşa am ajuns la Mamma Mia, unde am găsit cea mai frumoasă atmosferă, numai că aceştia aveau spectacol doar de 2 ori pe săptămână - miercurea şi sâmbăta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
danamandache [23.09.14 18:02:18] »

@marocanu21: citesc articolul lui @zuftim despre Mykonos si imi spun, in gand, ca la anul voi merge acolo. Citesc articolul lui @claudiu71 si vreau in Mallorca. Acum, dupa ce ti-am citit articolul ma bate gandul sa merg in Lefkada!

alinaro [23.09.14 18:04:57] »

@danamandache: Ha-ha!! Exact ca mine. Noroc cu Afa ca ne plimbam peste tot. Si gratis, si fara sa ne obosim... si cu companie buna... si pe deasupra, o multime de destinatii intr-o singura zi!

costy69 [23.09.14 18:47:43] »

@marocanu21: Felicitari pentru review. Ofera o mare cantitate de informatie de calitate.

Deoarece anul viitor intentionez sa-mi petrec concediul in Lefkada, am rugamintea de sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare:

- Ce distanta este de la Athina Studios pana la plaja Kathisma si daca este nevoie sa cobori/urci trepte pentru a ajunge la plaja?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
marocanu21 [23.09.14 19:16:52] »

@danamandache: Dacă te străduieşti puţin ai putea să ,,legi'' Lefkada cu Mykonos în 2 sejururi mai scurte - eu am fost în Parga după Lefkada pt câteva zile şi a fost ok!

Cu Mallorca însă e mai grea combinaţia aşa că las-o pe @alinaro să meargă acolo că-i e mai la îndemână! Vezi ce simplu e?!

marocanu21 [23.09.14 19:24:46] »

@costy69: Din Nidri până la Kathisma sunt vreo 30 de kilometri pe care-i faci în cca 45 de minute dacă nu te grăbeşti şi vrei să te bucuri de peisaje. Se ajunge cu maşina până la plajă, pe un drum îngust dar asfaltat de vreo 2 km din şoseaua principală.

Trepte multe ai la Porto Katsiki şi mai ales la Egremni, dar merită!

costy69 [23.09.14 19:31:59] »

@marocanu21: Multumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns.

claudiu 71 [23.09.14 21:06:51] »

@danamandache: Dar eu inca nu am scris nimic!

O sa va fac pe toti "răi"

marocanu21 [23.09.14 22:58:14] »

@claudiu 71: Eu sunt convins că o să scrii, numai că astăzi nu ai avut timp! Prietenii ştiu de ce!

calatorul [14.10.14 11:25:43] »

Frumoasa relatare, minunate locuri pe care le/am vazut si eu in acest septembrie. Doar ca eu am stat in Vasiliki si am fost multumit de locatie, de unde am putut ajunge usor pe ambele parti ale insulei, si la plajele celebre din vest si la statiunile si porturile din est, cum am scris si in rewiev. In plus eram la 300 m. de plaja si am incercat windsufurile cu succes, mai mult copiii decat eu. Singura lipsa a cazarii excelente la Azalea apartements, despre care am si scris, a fost vederea catre mare. Multumim

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
calatorul [14.10.14 11:34:14] »

@costy69 - Ma bag si eu in vorba despre hoteluri si cazari. Noi am fost prima data pe insula acum in septembrie si am stat la niste apartamente din Vasiliki care ne/au permis accesul usor pe sosea in ambele parti ale insulei, vestul salbatic si spectaculos, estul populat cu statiuni si porturi.

Pentru Kathisma in nord/vest sunt pe sosea si chiar langa plaja mai multe resorturi cu o vedere excelenta, pe care le/am vazut pe drum, nu stiu ce dotari si preturi au. Kathisma este cea mai dotata dintre plajele vestice si drumul coboara pana pe faleza, unde sunt parcari si taverne de toate felurile, am scris pe AFA despre plajele din Lefkada, drumuri, statiuni, croaziere etc.

Am scris si despre pensiunea din Vasiliki, cu un pret excelent, dar daca ma reintorc in Lefkada o sa caut un hotel izolat, pe malul de vest, cu fata la mare. Succes si vacante frumoase.

marocanu21 [14.10.14 11:51:13] »

@calatorul50 - Din ceea ce am vazut, daca m-as intoarce candva in Lefkada optiunile pt cazare ar fi:

1) Nidri

2) Vasiliki

3) Agios Nikiti

In Vasiliki am vazut cateva locatii de cazare superbe!

costy69 [14.10.14 19:04:48] »

@calatorul50 - Multumesc pentru completari, imi sunt utile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, calatorul, claudiu 71, costy69, danamandache, iulianic, marocanu21, needcolors
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.123383998871 sec
ecranul dvs: 1 x 1