ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 03.05.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Lefkada - munte si mare deopotriva

Ilustrație video-muzicală
Μιχάλης Χατζηγιάννης - ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ(Vara mea)


TIPĂREȘTE

Dupa ce v-am descris in recenzia anterioara conditiile de cazare oferite de hotel Politia din Lefkada, unde am fost cazati, a venit timpul sa prezint mai pe larg si impresiile mele de calatorie cu privire la aceasa insula minunata si cateva recomandari care sper sa va fie utile, in cazul in care doriti sa va petreceti vacanta pe insula.

Insula Lefkada imbina deopotriva peisajele montane si pe cele marine. Relieful muntos al insulei este dominant si poate constitui chiar o problema serioasa pentru soferii incepatori care se aventureaza sa conduca pe insula. Privelistea oferita de mare pe coasta de vest este unica si nu se compara nici cu Zakynthos si nici cu Corfu, insule pe care le-am vizitat in anii anteriori. Inca de la inceput fac precizarea ca insula Lefkada merita a fi luata in calcul pentru o eventuala destinatie de vacanta, numai daca intentionati sa mergeti acolo cu masina personala. Lasati la o parte ofertele imbietoare ale agentiilor de turism care va duc acolo cu avionul sau autocarul. Evident, daca va permiteti, puteti opta pentru inchirierea unui autoturism pe insula. Sunt o multime de firme care fac acest lucru pe insula. Dar, repet, fara masina, Lefkada nu are farmec pentru ca plajele sunt situate la distante foarte mari una de alta si transportul in comun este foarte prost organizat, cred ca in mare masura datorita firmelor care inchiriaza masini si scutere pe insula. Eu in 14 zile cat am stat pe insula nu am vazut decat cateva autobuze extrem de vechi, ticsite cu turisti. Au un program extrem de modest si judecand dupa cum arata nu prezinta nici siguranta.

Revenind la insula, precizez ca noi am fost cazati in Agios Nikitas, situat pe coasta de vest a insulei si asta va reomand si voua sa faceti. Cazati-va undeva pe coasta de vest a insulei si nu veti regreta. Acolo sunt cele mai frumoase plaje ale insulei, cu acele ape care amintesc de Insulele Caraibe. Aveti o multitudine de oferte pe siteurile de specialitate. Cazarea pe coasta de est este recomandata numai in situatia in care aveti o familie cu copii si preferati apele mici si un pic asemanatoare la culoare cu ce vedeti la Marea Neagra. Pe coasta de vest, toate plajele au ape adanci, inca de la 2-3 metrii de tarm si valuri imense, in marea majoritate a timpului. Kathisma este campioana absoluta la valuri. Nu am vazut in viata mea valuri atat de mari.

Pe de alta parte, pe coasta de est sunt cele mai animate statiuni, cum ar fi Nidri, Ligia si Nikiana sau Vassilliki in sud. Personal am ramas impresionat de frumusetea statiunii Nidri, unde se afla si principalul port turistic al insulei si de unde pleaca aproape toate croazierele ce pot fi achizitionate pe insula. In Nidri gasiti o multitudine de taverne, care mai de care mai frumoase si mai atragatoare. Daca ajungeti in Lefkada, macar pentru o zi sa mergeti in Nidri pentru ca nu o sa regretati. Tot de aici puteti calatori cu ferry catre insula Meganisi, situata in partea de SE a Lefkadei.

Raman un pic la orasul Nidri, daca faceti un tur al insulei, cand plecati din zona de sud, din Vasiliki, catre Sivota si apoi Nidri, veti descopei o imagine unica a golfului Nidri care o sa va taie respiratia. De asemenea, din Nidri, mergand spre vestul insulei, pe drumurile din zona montana (taind insula pe mijloc, de la est la vest) veti ajunge la un moment dat pe un drum situat la cca. 500 m deasupra nivelului marii de unde veti putea admira orasul Nidri in toata splendoarea sa si golful acela superb plin de yahturi de lux, insulele Scorpio si Meganisi. Daca sunteti pasionati de fotografie sa aveti neaparat la voi un trepied pentru ca aveti nevoie sa fotografiati cu diafragma inchisa. Peisajul este mirific de-a dreptul! Tot din Nidri se pleaca spre cascada Dimosari care este unica pe insula. Va las sa o descoperiti singuri, dupa ce vizionati pozele mele de pe Catalin Ionita Photography.

Un alt aspect interesant pe care o sa-l remarcati cu siguranta este acela ca insula este plina de romani, astfel incat ma gandesc daca nu cumva ar fi cazul sa o revendicam intr-un final. Peste tot, la tot pasul auzi vorbindu-se romaneste, patronii tavernelor au editat meniurile in limba romana, au angajat personal vorbitor de limba romana si au inceput chiar sa prepare produse romanesti desi, mie mi se pare un pic nepotrivit sa mergi 1.100 Km in Lefkada si sa comanzi la masa fasole cu ciolan afumat. Nu am comandat dar sunt sigur ca nu e la fel de buna ca aia pe care o facem noi in tara, asa ca nu va obositi si comandati tot Souvlaki ca e mai potrivit pentru o vacanta in Grecia.

Insist un pic aici. Faza cu romanii pe insula e chiar funny, pentru ca la un moment dat, cand am ajuns pe insula si am vazut cate masini de Romania sunt, am realizat brusc ca am sanse mult mai mari sa fac un accident rutier cu o masina inmatriculata in tara noastra decat cu una inmatriculata in Grecia. Peste tot, dupa fiecare curba, in fiecare parcare, intalnesti masini de Romania. Initial am avut tendinta de a-i saluta, dar mi-am dat seama ca ar fi absurd, intrucat ar fi trebuit sa stau numai cu mana ridicata si oricum, romanii care erau ajunsi pe insula mai demult se uitau ciudat la noii veniti care aveau tendinta sa salute. In curand ne-am dat si noi seama cum sta treaba si am inceput sa ignoram prezenta compatriotilor. Pana si in creierii muntilor unde am plecat intr-o zi sa fac o excursie pentru fotografii, pe un drum aproape pusitiu, care arata si jalnic pe deasupra, abia era marcat pe harta, de abia trecea o masina, in stanga munte, in drepata un hau imens, intr-o curba, venea agale un Touareg cu numar de Timisoara. Am ramas perplex! Ce mica-i lumea domnule! E atat de mica incat m-am intalnit pana si cu actorul Dragos Mostenescu venit si el in vacanta, alaturi de familia sa.

In afara romanilor care sunt dominanti pe insula, mai puteti intalni in urmatoarea ordine: nemti, italieni, bulgari, romani moldoveni, sarbi, rusi, polonezi, cehi, croati, sloveni si ceva nordici. Dar, repet, Lefkada e pamant romanesc!

Revenind la insula si la frumusetile sale, sa va prezint un pic plajele pe care le-am vizitat si ce impresie mi-au lasat ele. In primul rand, plaja Kathisma, care este situata foarte aproape de satucul Agios Nikitas (nu va recomand sa faceti traseul pe jos pentru ca o sa vi se para departe si o sa intelegeti de ce va spun sa mergeti cu masina voastra pe insula), este foare cosmopolita intrucat beneficiaza de o amenajare si o atentie importanta din partea autoritatilor locale, datorita faptului ca accesul cu autoturismul la ea, este cel mai facil. Este singura plaja de pe insula asta unde puteti ajunge cu autobuzul din Lefkada Town. Sunt 3-4 curse pe zi catre aceasta plaja cu niste autobuze extrem de vechi care pleaca din Lefkada Town. Nu va pot preciza orarul pentru ca nu m-a interesat, asa ca revin la plaja Kathisma. Pe plaja aveti la dispozitie umbrele si sezlonguri pe care le puteti inchiria pentru suma de 5 EUR /zi (una umbrela si doua sezlonguri), o multime de terase cu Wi-Fi si locuri de parcare la discretie. Unele sunt cu plata, in cazul in care doriti de exemplu sa parcati masina la umbra, altele sunt free sau rezervate clientilor restaurantelor de pe plaja. Cativa administratori de portiuni din aceasta plaja prefera sa lase la liber umbrelele si sezlongurile, cu obligatia din partea dumneavoastra sa faceti consumatie de la bar. De regula, sunt anunturi scrise in limba engleza care va informeaza ce regim are plaja respectiva. La Kathisma veti avea parte de cele mai mari valuri din aceasta zona, plaja fiind renumita pentru acest lucru. Ating cu usurinta inaltimea unui om si efectiv matura cu tine pe jos, daca nu esti atent. Daca reusesti sa treci de aceste valuri imense care se formeaza la tarm, puteti inota in voie in larg, dar... atentie ca nu exista salvamar. Eu nu am vazut si la acele valuri si curenti, daca nu sunteti inotator bun, nu va recomand sa va aventurati in larg. Pare destul de primajdios. In partea de sud a insulei sunt si nudisti, asa ca cei mai pudici sunt sfatuiti sa mearga mai spre nordul insulei. Daca ajungeti la Kathisma, sub nicio forma sa nu ratati apusul soarelui. Este ceva de vis! Fotografii pot face cadre memorabile aici, mai ales ca in partea de nord sunt si niste stanci frumoase care conduc la o compozitie fotografica foarte buna.

Tot in zona satucului pescaresc Agios Nikitas puteti opta pentru plaja Milos, una dintre cele mai frumoase de pe aceasta insula. Este o plaja foarte salbatica datorita izolarii sale. Nu puteti ajunge la ea decat cu barca din Agios Nikitas (in iulie si august) sau pe jos, urmand o poteca pitoreasca si destul de abordabila, printre copaci si vegetatie specifica timp de 30 minute. De remarcat ca pe aceasta plaja nu aveti nici toalete si nici umbrele de inchiriat sau magazine de unde sa va cumparati cate ceva, asa ca va recomand calduros sa plecati dotati cu tot ce trebuie pentru ca drumul la intoarcere este un pic mai anevoios (va trebui sa urcati la intoarcere) si nu e asa de usor sa va intoarceti in Agios Nikitas, odata ajunsi pe plaja pentru a cumpara ce aveti nevoie. Uneori, mai se ivesc pe plaja vanzatori ambulanti, cu precadere in sezon, dar preturile sunt destul de piperate. 2,5 EUR pentru o doza de Ice Tea Peach e totusi prea mult. La Milos este raiul nudistilor asa ca daca ajungeti aici este imposibil sa nu-i remarcati, mai ales in zona de sud a insulei. Fotografii pasionati de detalii, au nevoie de un telezoom puternic. Nu stiu de ce, dar am remarcat ca nudistii trag la sud. Aproape pe toate plajele i-am vazut grupati in zona de sud a plajelor. Cine stie!?

O alta bijuterie a coastei de vest si chiar a Mediteranei este plaja Egremni sau Egkremnoi situata la circa 30 Km de capitala Lefkada Town. Drumul pana la parcarea plajei este acceptabil, desi un pic cam ingust, in special pe ultima parte, iar ultimii 500 m nu sunt asfaltati. Locatia este concesionata unei singure persoane care a amenajat o parcare unde puteti lasa masina in paza pentru 3 EUR, in limita spatiului disponibil. Concesionarul a deschis si un bar unde puteti servi o gustare si aveti bautura la discretie. Intre acest bar situat pe stancile de sus, dotat cu toaleta si plaja efectiva de jos sunt circa 350 de trepte. Vazuta de sus plaja pare foarte departe si va garantez ca la coborare nu e nicio problema, insa la urcare, mai ales daca alegeti sa o faceti pe caldura amiezii, cele 350 de trepte reprezinta o reala problema si necesita un efort serios. Desi pe plaja functioneaza o anexa a barului de sus, nu veti gasi toaleta acolo. Va recomand sa va rezolvati ,,problemele" la barul de sus, unde se afla singura toaleta de la aceasta plaja, caci daca va pridideste jos, pe plaja, e bai mare. Singura optiune valabila ramane marea, dar depinde ce problema aveti si daca sunt si valuri mari si nu puteti intra in apa... nu va vad bine!

La plaja Egremni puteti ajunge si in asa zisa croaziera a celor 7 insule care va plimba pe langa insula toata ziua pentru 20 EUR de persoana. Aveti la Egremni prima oprire, in jurul orei 12.00, astfel incat daca nu puteti sa o vizitati cu autoturismul, puteti opta pentru croaziera si va puteti bucura timp de 45 de minute de aceasta plaja, cat stationeaza vasul aici. In partea centrala a plajei care este si ceea mai aglomerata, puteti beneficia de umbrele si sezlonguri. Plaja este foarte mare. Am citit undeva ca ar avea 3 km lungime, dar nu cred ca are atat. Eu zic ca are 1,5 Km lungime. Suficient.

La plaja Egremni apa este adanca, inca de la 3-4 metrii de mal si se formeaza valuri uriase, aproape ca cele de la Kathisma dar culoarea apei, in special cand soarele ajunge sa lumineze de sus, reflectandu-si razele din stancile uriase care o strajuiesc, o fac sa fie unica si personal o clasez pe primul loc in topul plajelor de pe insula. In finalul prezentarii plajei Egremni va fac o recomandare, pentru situatia in care doriti sa mergeti acolo cu masina personala: incercati sa ajungeti acolo pana in ora 12.00 deoarece drumul, asa cum v-am spus este foarte ingust in ultima parte si deja de la aceasta ora unii turisti (nu foarte multi) incep sa plece de la plaja si daca va intalniti pe drum cu o masina care pleaca e cam greu de trecut una pe langa alta. In niciun caz sa nu va aventurati catre Egremni dupa amiaza, cand turistii defluiesc catre hoteluri. Noi am ajuns acolo de fiecare data la 09.00, odata cu deschiderea barului si am plecat dupa ora 15.00 cand existau sanse foarte mici sa ne mai intalnim cu alte masini pe traseu. Ma rog, nu este chiar o tragedie daca va intalniti cu alte autoturisme venind din sens opus, pana la urma va faceti loc intr-un fel, cu atentie, dar e mai bine sa evitati. Si inca ceva, daca nu gasiti loc in parcarea amenajata unde platiti 3 EUR/zi, parcati masina pe marginea drumului neasfaltat, dar cu botul catre plecare. In lunile de varf se formeaza adevarate blocaje la aceasta plaja si riscati sa pierdeti timp foarte mult pana intoarceti masina.

Urmatoarea oprire o facem la Porto Katsiki sau Portul Caprei cum o numesc grecii. Pentru a ajunge aici cu masina, continuati drumul de la Egremni, urmand indicatoarele care sunt vizibile. Drumul este un pic mai rau catre aceasta plaja, chiar daca este asfaltat sau mai format gropi, dar se poate circula binisor. Aproape ca in Bucuresti. Puteti ajunge cu masina personala pana langa plaja, ramanand de strabatut doar o mica parte de trepte care par nesemnificative daca ati urcat inainte cele 350 de trepte de la Egremni. Aveti la dispozitie cateva taverne unde puteti manca daca doriti sa va petreceti toata ziua la plaja sau puteti alege sa va fie livrata mancarea direct pe plaja. O parte din tavernele din zona de sud a insulei au oameni pe plaja care va pot livra pentru o comanda minima de 10 EUR tot ce va doriti, la botul calului, chiar pe plaja. Din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti probleme. Singura problema care ar trebui sa va preocupe la Porto Katsiki este cea a sigurantei personale. Atentie foarte mare unde va plasati prosopul, pentru ca nu exista sezlonguri sau umbrele de inchiriat. Va recomand sa fiti foarte prudenti caci se mai intampla sa cada pietre sau conuri de brad de pe stancile care strajuiesc plaja. Exista tentatia ca majoritatea turistilor sa se adaposteasca la umbra sub acele stanci, dar eu nu va recomand. Am auzit povesti nu tocmai placute si asa cum o sa remarcati si voi pe greci nu-i intereseaza siguranta turistilor. In afara de banii pe care-i aveti in buzunar, ei nu sunt interesati de altceva. Am remarcat asta si la croaziera pe care am facut-o intr-o zi. Nici un fel de instructaj, nu tu veste de salvare, vasul era ticsit de turisti, in goana nebuna dupa profit, asa ca prudenta se impune. O sa remarcati ca infiltratiile de apa erodeaza stancile si este posibil ca pana la urma o mare bucata de stanca sa se desprinda. Sper sa vad la TV intr-o zi asta si sa aflu ca nu au fost victime.

Este bine de avut in vedere sa luati cu voi o umbrela de soare, intrucat dupa ora 11.00 soarele pica perpendicular pe plaja si stancile nu va mai ofera niciun pic de umbra. Apa este adanca, dar puteti gasi din loc in loc prin apa, mai aproape de mal, adevarati bolovani (pietroaie) pe care va puteti odihni in liniste. In jurul orei 13.00 o sa remarcati sosirea vaselor cu turistii care fac croaziera celor sapte insule, astfel incat si aici puteti ajunge cu vasul, daca nu va permiteti sa ajungeti cu o masina inchiriata sau cu masina proprie. Nu ratati apusul de la Porto Katsiki asa cum am facut eu. Imi pare asa de rau incat imi vine sa ma intorc acolo, numai pentru cateva cadre trase la apus.

Statiunea Vassilliki este situata in zona de sud a insulei si este recomandata pentru pasionatii de windsurfing. Cu exceptia plajei Agiofilli situata relativ aproape de Vassilliki, plajele din aceasta statiune nu sunt spectaculoase, dupa parerea mea, motiv pentru care nici nu prea m-am obosit sa le fotografiez. Apa are o culoare oribila, mai ales dupa ce vezi Egremni, Milos si Porto Katsiki. Plaja Agiofilli merita din plin, macar o zi. Este situata intr-un golfulet micut si o puteti vizita plecand cu vaporasul din portul Vassilliki. In aceasta statiune sunt spectaculoase terasele din port. Absolut toate sunt situate pe faleza, la marginea apei si seara ofera un spectacol de neuitat.

Plaja Pefkoulia situata pe coasta de vest, langa Agios Nikitas, nu este cine stie ce dar merita vizitata. Personal nu am ramas impresionat de ea. Nisipul de pe plaja este un pic cam murdar datorita ierburilor marine care sunt aduse de curenti la tarm, se gasesc umbrele si sezlonguri de inchiriat pentru 5 EUR, aveti Wi-Fi in apropiere, dar mai degraba trageti o fuga la barul Deck, situat in imediata vecinatate. Au acolo o piscina cu intrare libera, super tare! Eu cand am ajuns la Pefkoulia si am vazut cat de frumos este la Deck, am decis sa-mi petrec o zi intreaga acolo, la piscina. Aveti la discretie bauturi, muzica si mancare, astfel incat puteti zabovi acolo pana seara tarziu. Pefkoulia este mai degraba potrivita pentru cei care doresc sa mearga in vacanta cu cortul. Am vazut o multime de corturi in vecinatatea plajei, printre maslinii si coniferele care despart soseaua principala de plaja. Am remarcat si nudistii care pluteau nestingheriti pe apa tolaniti pe saltele gonflabile. Pefkoulia merita admirata de la terasa de sus, in special seara cand puteti sa va bucurati de apusul de soare si sa realizati fotografii memorabile. Exact unde incepe plaja Pefkoulia, pe soseaua principala, o sa vedeti pe partea dreapta, cand mergeti catre Agios Nikitas, un loc mai mare de parcare unde trag indragostitii sa admire apusul. Va recomand vizionarea apusului din acest loc.

Manastirea Faneromeni reprezinta un alt obiectiv pe care nu aveti voie sa-l ratati, in cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie. Daca nu pentru a va ruga, macar pentru a admira micuta gradina zoologica din curtea acestei manastiri. Un loc chiar interesant.

Agios Nikitas este satul pescaresc unde am fost noi cazati pe parcursul celor doua saptamani cat am stat in Lefkada. Plaja din aceasta localitate nu este spectaculoasa si chiar nu merita efortul sa va deplasati pana aici. Este foarte mica si la amiaza devine neincapatoare si plina de localnici. Statiunea este interesanta seara, cand prind viata terasele insirate de-a ungul singurului drum din localitate. Practic, Agios Nikitas are o singura strada principala, inchisa circulatiei auto, pentru turisti. Va recomand cu caldura taverna ,,To Steki" patronata de o familie de vlahi care inteleg si aproape vorbesc perfect romaneste. Este situata pe partea stanga cand cobori pe drumul principal catre plaja din Agios Nikitas. Pentru 22 EUR mancam aici cate un Gyros Special care cuprindea: o portie de tzatziki, salata, cartofi prajiti, paine si carne de porc, servite la farfurie. In plus, ne delectam cu cate o bere Mythos si primeam ca bonus un garlic bread. Nu e sanatos, dar e gustos!

Tot in Agios Nikitas aveti la dispozitie trei marketuri de unde va puteti aproviziona, in cazul in care nu aveti masa asigurata la hotel sau cand mergeti la plaja Milos. Preturile sunt acceptabile din punctul meu de vedere. Atentie ca acestea se inchid in jurul orei 22.00, ora dupa care mai raman deschise doar tavernele. Daca doriti inchirierea unui autoturism, o puteti face chiar in Agios Nikitas, la preturi incepand de la 35 EUR (Fiat Panda) sau scutere.

Lefkada Town este inima acestei insule dar si foarte scumpa, in comparatie cu Agios Nikitas de exemplu. Am cinat in acest oras o singura data si nu am mai repetat experienta pentru ca riscam sa ne scurtam sejurul dramatic. De exemplu, pentru doua persoane, in Agios Nikitas, reuseam performanta sa ne incadram in cel mult 30 EUR o cina cu mancare si bautura din belsug, in timp ce in Lefkada Town, pentru mai putine produse, preturile nu coborau sub 40 EUR, chiar mai mult, cu observatia ca este singurul loc din Lefkada unde am primit o salata de fructe din partea casei, fapt ce ne-a amintit de Zakynthos unde ne confruntam cu astfel de ,,obiceiuri proaste" in fiecare locatie de pe insula, unde serveam masa.

Castelul venetian Agia Maura, situat la intrarea pe insula, chiar pe partea drepata, inainte de podul rabatabil, va spun din start ca nu marita vizitat si nu voi insista prea mult. Utilizati timpul pentru altceva daca vreti sa nu pierdeti vremea, asa cum am facut noi, mergand acolo cu convingerea ca vom gasi ceva comparabil cu cetatile venetiene din Corfu. Nici pe departe. Singurul lucru remarcabil in acel asa zis castel este bisericuta la care puteti ajunge numai dupa ce parcurgeti toata curtea cetatii si atentionarea care este inscrisa cu litere mari la intrarea in cetate care anunta clar ca aceasta fortareata se afla in grija Ministerului Culturii de la Atena... din pacate, zicem noi. Daca ar fi fost ingrijita de comunitatea locala din Lefkada, poate arata altfel. Crunta dezamagire!

Mai sunt si alte aspecte de prezentat, dar nu vreau sa va plictisesc pentru ca si asa m-am lungit foarte mult. Poate o sa va povestesc intr-o recenzie ulterioara pataniile din croaziera celor sapte insule, desi am vazut ca s-au scris multe recenzii pe aceasta tema. Ar mai fi interesante si sfaturile de calatorie prin Bulgaria, dar poate cu alta ocazie.

Cu speranta ca aceasta recenzie va veni in sprijinul celor ce intentioneaza sa calatoreasca in Lefkada, va invit sa accesati pagina de facebook Catalin Ionita Photography pentru a admira mai multe fotografii realizate in Lefkada, sau direct pe Google, tastati Catalin Ionita Photography. Puteti admira mai multe fotografii din locatiile vizitate de mine si pe flickr.

Vacanta placuta!


[fb]
---
Trimis de Vlahos2003 in 02.07.14 23:21:39
Validat / Publicat: 03.07.14 00:51:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 7170 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Vlahos2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Apus de soare incendiar in Lefkada.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.07.14 00:49:57]
»

Luând în considerare şi pozele (wow!) - articolul a fost selectat ca Super(b) MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

corinka
[03.07.14 09:22:56]
»

Impresiile ca impresiile, dar pozele... fac toate punctele! Superbe poze, superbă insulă!

mariana.olaru
[03.07.14 09:43:02]
»

Subscriu cu toată convingerea la părerile exprimate mai sus! Da, un review pe deplin util, plin de recomadări şi soluţii pentru prezumtivul călător pe urmele paşilor voştri, dar şi un album foto remarcabil, care trădează ochiul de artist şi viziunea unui pasionat într-ale fotografiei. Felicitări!

miru2006
[03.07.14 10:51:57]
»

Poze minunate, articol foarte frumos! Bravo, felicitari1 Asteptam si alte articole la fel de frumoase si interesante!

webmaster13
[03.07.14 11:38:37]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[03.07.14 12:29:44]
»

@mariana. olaru: Multumesc foarte mult!

clau70
[03.07.14 13:15:59]
»

@Vlahos2003: superbe poze... P07 ramane preferata poate putin subiectiv pt ca AmFostAcolo-Kathisima

All the best pt concitadinul meu! Traiasca Republica!

Rodel
[03.07.14 14:53:35]
»

Un review bine scris și poze superbe. Visez de ceva vreme la Lefkada.

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[03.07.14 16:50:11]
»

@clau70: Multumesc foarte mult. M-am intors de cateva zile si nu stiu cum sa fac sa ma intorc...

Corina70
[03.07.14 17:11:02]
»

cred ca sunt cele mai frumoase poze cu care mi-am clatit ochii vreodata...

dorgo
[03.07.14 19:24:10]
»

Da! Super (b) lefkada are pe coasta de vest cateva plaje extraordinare pentru amatorii foto, dar nu prea grozave pentru inot. Sunt chiar periculoase, cum ai trecut de valuri, iti fuge pamantul de sub picioare si daca nu incepi imediat sa inoti (sau macar sa dai din maini si picioare), te poate raturna sau aspira un gol dintre valuri... de fapt nici nu prea vezi oameni in apa inotand... pe plaja Katsima, am facut pe eroul si dupa ce m-a tavalit un val, l-am infruntat pe-al doilea, care m-a rasturnat si el, m-a rasucit si imediat a venit al treilea val si mi-a umplut o ureche cu apa... parca luasem un croseu de stanga la un meci de box... am sarit mult intr-un picior pana am scapat de apa... la Katsima cel mai bine e sa intri in apa alergand, despicand valurile repede si sa ajungi la apa adanca, nu e bine sa ramai mult in bataia valurilor ca n-ai sa rezisti mult in picoare si pe undeva in spatele tau sunt oameni care se distreaza pe seama ta... plajele din vest sunt fotogenice si distractive, daca urmaresti oamenii ce se rostogolesc de 2-3 ori la mal...

Felicitari pentru review si pozele "de National Geographic"...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
plummy
[03.07.14 19:32:14]
»

Superbe poze si articolul foarte bine scris! mi se face dor de Lefkada si incep sa ma gandesc sa revin si anul acesta pe insula... desi am fost anul trecut si nu obisnuim sa revenim (prea repede) in acelasi loc... hmmm

dorgo
[03.07.14 20:03:30]
»

@dorgo: "Lefkada e pamant romanesc! "... am o banuiala ca Grecia, (alaturi de Bulgaria) din multe motive, e cea mai vizitata tara din Europa de catre romani. Nu mai e mult si cred ca s-ar justifica si introducerea unor curse "low-cost" intre anumite orase din tara noastra si destinatii de vacanta din Grecia iar cand autostrada pan-romanesca, (ce va fii gata prin 2040), se va uni cu cea bulgareasca si cu Egnatia Odos, romanii vor invada literalmente litoralul grecesc. Vor putea cere, cel putin vara, statutul de cea mai importanta minoritate a Eladei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
anma
[04.07.14 23:46:32]
»

@Vlahos2003: Nu am mai avut reactii pana acum la ceva vazut sau citit pe AFA dar, trebuie sa recunosc, fotografiile tale m-au scos din letargie. Sunt rare, mii de felicitari, poti candida la un concurs de arta fotografica. Te felicit. Merg si eu in august in Lefkada si Kefalonia.

mulinita
[05.07.14 16:34:00]
»

Ma alatur si eu celor de mai sus: felicitari pentru review, dar mai ales pentru fotografii.

In poza 14 e taverna Klimataria, Poseidon e vis-a-vis, dar, cu siguranta, cei care vor sa mearga spre Milos, nu o sa incurce drumul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Vlahos2003AUTOR REVIEW
[05.07.14 19:10:04]
»

@anma: Multumesc foarte mult pentru aprecieri! (...) Toate bune!

dorgo
[06.07.14 05:32:55]
»

@Vlahos2003: la poze esti un profesionit, the best, nu faci si poze pentru nunta ca sa-i scoti pe toti mirii mai frumosi, indiferent de cum arata?

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[06.07.14 14:42:19]
»

@dorgo: Salut dorgo! Desigur, fac si poze la evenimente! Relatii la mail: ****

Cat despre prelucrarea mirilor, daca e nunta ta si chiar iti doresti, pot sa-ti schimb chipul in PS cu cine vrei tu, sau ma rog, daca vrei sa apari langa alta mireasa, se rezolva! ))))

Cred ca cel mai bine este ca pozele sa fie cat mai aproape de realitate. Mici ajustari se pot face dar sa intervii brutal asupra realitatii este nepermis. Nu trebuie sa exageram cu prelucrarea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[06.07.14 15:05:23]
»

@Vlahos2003: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

-----------

Încetează, te rog, cu autoreclama. Ai fost avertizat deja. Următoarea sancţiune va fi mai drastică.

cher-cher
[11.07.14 21:18:09]
»

Excelent articol. Şi pe lângă informaţiile detaliate de pe o insulă pe care nu am fost încă, căreia "îi dau târcoale" dar încă nu mă decid să o calc, mă bucur că am avut ocazia să te găsesc pe Facebook şi să văd fotografiile. Bucurie mi-au făcut şi cititul şi privitul în ceea ce te priveşte, aşa că musai să îţi zic de-o felicitare...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Vlahos2003AUTOR REVIEW
[11.07.14 22:06:30]
»

@cher-cher: Multumesc foarte mult!

vladdy22
[27.01.15 10:45:21]
»

Salutare, din Ag Nikitas se pot inchiria biciclete?

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[13.02.16 09:44:01]
»

@vladdy22 - Da, se pot inchiria si biciclete, scutere, ATV-uri si autoturisme.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anma, cher-cher, clau70, Corina70, corinka, dorgo, mariana.olaru, miru2006, mulinita, plummy, Rodel, vladdy22, Vlahos2003
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Agios Nikitas:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082074165344238 sec
    ecranul dvs: 1 x 1